TheBlueOne

New member
../images/Emo12.gif

תגידו, את הפרסומת להתרמה למען חולי סוכרת הנעורים כבר ראיתם? את המודעה בעיתון קראתם? "אל תהיו מכשפות!" תתרמו למען חולי הסכרת... *חושב* אני חושב שארה"ב כבר מזמן היו דורשים להוריד את הפרסומת... *נזכר שאנחנו בישראל* ובכל זאת- מה דעתכם? הרי לא מספיק מה הוליווד עשתה מדמות המכשפה (פלולה, קול צווחני, מכוערת פחד ומרשעת איומה...) אנחנו חוטפים עוד מהלומה מהעיתונות הכתובה... בא לכם לעשות משו בנידון או שרק לי זה צורם לעין?

Duke Tear

New member
רק לך

זה טיפשי כל פעם למחות על שטות שמישהו אחר עושה, פעם אחת זה להראות מכשפה עם חצ'קון ,ופעם אחרת זה ..משפחת קמיצ'לי..>_< תמחה על כל דבר ? בכל מקרה ,לדעתי זה פרסומת מעולה, תתרום לחולי סכרת ואל תיהיה מכפשה כפרה:)

TheBlueOne

New member
כפרעלייך.

"זה טיפשי כל פעם למחות על שטות שמישהו אחר עושה..." א. מתי פעם אחרונה מחית או מחינו על משו?
ב. לא התכוונתי לצאת בהפגנה, סתם אני מתעניין מה דעתכם בנודע לפירסומים שכאלה, כמובן שהמטרה כאן היא מטרה נעלה ואני בהחלט
(למקרה שלא היה ברור).

Diableror

New member
לא מפריע לי כל כך..

אז מה,"סימה וקנין-מכשפה" היה סרט טוב
לא
שונאים אותנו פחות או יותר?אני בספק. פרסומת זו פרסומת,ומי שיושפע מהפרסומת כל כך בקלות,לא שווה את המאמץ. Diableror

TheBlueOne

New member
../images/Emo12.gif

"פרסומת זו פרסומת,ומי שיושפע מהפרסומת כל כך בקלות,לא שווה את המאמץ" רגע, מאמר של אלי אשד כן מפריע (כי הוא מציג דברים באור לא חיובי ולא מביא את התמונה השלמה) אבל פרסומת או סרט שמחזקים סטיראוטיפים הם כן בסדר? לא שווה את המאמץ? לא יודע, אותי לא חינכו להיות אדיש... אם משהו מפריע לי, אני אנסה לשנות. ושוב, לא מדובר פה בפרסומת הזאת ספיציפית, מדובר בנושא גדול יותר...

wierdi

New member
די!

אתם אומרים "אנחנו לא יכולים למחות" אבל זה לא נכון. תמחו! תצעקו! אנחנו מיעוט שלא מוגדר ובקושי יודעים שאנחנו קיימים. לא משאירים אותנו לנפשנו- כי מעליבים אותנו ופוגעים בנו בהרבה מקרים וזה באמת לא מקובל. למה לא לנסות לקבל שיוויון זכויות? למה לא לשלוח לחברת הפרסום את התנגדותניו? למה לא להשמיע את עצמו? מה זה הפחד הזה שיש לכם? הרי אנחנו כן יכולים לעשות שינוי כלשהו, אולי המדינה דפוקה- אבל במקום להתבכיין על זה למה אנחנו לא עושים כלום? תמשיכו לדבר בפורום ולפחד להראות את עצמכם לציבור והמצב לא ישתנה (אם הוא ישתנה רק לרעה).

Nizzan Cohen

New member
"אנחנו לא יכולים"

לא משפט שמתאים למכשפות. אולי לא רוצים. "לא יכולים" - אין חיה כזו. מסכים איתך
.

כי אז

ידעו שאנחנו קיימים. לפעמים אני חוששת שזה לא טוב כמו שזה נשמע. אני לא צריכה להזכיר את ציד המכשפות נכון? אז נכון, אמנם אנחנו ב2004, אבל זה יכול להתבטא בצורות אחרות, אולי אפילו גרועות יותר מרצח. במיוחד במדינה שלנו, מלאה בפנאטיים. זה נשמע נורא טוב, להילחם על מעמדנו בחברה שסוף סוף יכירו בקיומנו, שנוכל לצעוד ברחובות עם שרשרת פנטגרם בלי שישבו שזה קשור ל"כת השטן" זה נשמע טוב רק אם זה אכן ילך טוב. ואני בספק אם זה ילך טוב.

Bartal j

New member
אממ אני מסכימה עם אמירה

לא נראה לי שחהחברה שלנו תכיר בזה כי החברה שלנו כמה שהיא נראית מודרנית עדיין בנויה על דעות קדומות אז נכון שצריך להתחיל ממחאה קטנה ולעבור למשהו גדול , אבל מחאה קטנה בהחלט לא תצליח להרוס את מה שהחברה שלנו השרישה בחבריה במשך שנים של חינוך שלא מקבל את מה ששונה. אז כולם מדבים על קבלת השונה נכון אבל זה רק דיבורים המציאות לצעיר שונה. וגם אני לא הייתי ממהרת להיות אופטימית ולחשוב שאנשים יקבלו את כל העיסוק סביב המאגיה ולא להגדיר את האנשים שעןסקים בזה כמשוגעים שצריכים ללכת דחוף לפסיכיאטר או כעובדי כת השטן וחוטאים ובלה בלה בלה ואל תשכחו שחברה שלנו עדיין בחלקה לפחות ממוסדת על מסורת, והתורהשליה החברה שלנו מבוססת די נגד זה אוסרת על כישוף וחורצת את דינה של מכשפה מסכנה למוות באשמת עבודת אלילים ובלה בלה. אז לא נראה לי שאנשים ירצחו מישהו בגלל זה, אבל בהחלט לא ימהרו לקבל אותו בזרועות פתוחות. לדעתי זה יקח הרבה זמן לשנות משהו בחברה שלנו וזה לא יהיה קל בכלל צריך לשנות הרבה יותר, ואם כבר מחליטים ללכת על משהו אז כבר צריך ללכת עד הסוף בלי להתפשר , אבל לא נראה לי שרבים ירצו ללכת עד הסוף ולהתסכן בחשיפה בעיקר אלו שאפילו ההורים שלהם לא מודעים למה שהם עושים...

wierdi

New member
ציד מכשפות?

ציד המכשפות בימי הביניים לא היה קשור לכישוף או פגאניזם. תכניסו את זה לראש- זה היה רק ממניעים פוליטיים. למצוא שעיר לעזאזל ולהפנות את כולם נגדו כדי לאחד את העם וכדי לצבור כוח. זה מה שהיטלר עשה נגד היהודים וזה מה שממשלת ישראל עושה נגד הערבים. זה פוליטיקה וצרות מוחין ואין לזה שום קשר לנושא. וכן, זה לא יהיה קל וזה יהיה מאבק כנראה ארוך וקשה עם בירוקרטיה ופגיעות תקשורתיות- אבל אם לא נתחיל לא נשנה כלום. יש לנו עילה שהיא דמוקרטית ולגיטימית ולמרות שישראל לא ממש דמוקרטיה- אנחנו יכולים לעשות משהו כדי לשנות את זה. יש אפילו תקדימים בארה"ב ואירופה- אז זה את העבודה הבאמת קשה כבר עשו בשבילנו. לשבת בבית מול מחשב ולהגיד -המדינה מחורבנת- אנשים מחורבנים- בורים- וכדומה- לא יעזור בשיט, זה רק יגרור למצב יותר גרוע ועוד התבכיינות. לצאת ולעשות משהו כדי לשנות גם אם זה שינוי קטן- זה מה שיפתור את הבעיה.

ToryMaster

New member
יש משהו בדבריה

אז נכון שיש לנו עוד דרך ארוכה לפני שנוכל אפילו לחשוב על להתחיל לעשות משהו בפועל, אבל עצם ההחלטה שאנחנו רוצים לשנות משהו, זה כבר צעד ראשון. ואולי מה שהיא אומרת נשמע לכם יותר מדי נלהב, ומהפכני, ואלוהים יודע מה, אבל איזו דרך טובה יותר יש לשנות - מאשר התלהבות?

אני אישית

מתה לראות איך החרדים יגיבו. יותר נכון מתה מפחד. בכל אופן, זה לא משנה כי אי אפשר לצאת בשם קהילה שלמה. אי אפשר. האנשים שיענו כאן ויסיכמו או לא יסכימו לא מייצגים את כל הקהילה הקהילה מכילה גם אנשים שבחרו לא להיות חלק מהקהילה מסיבות כאלו או אחרות. חשיפה כזו משפיעה על כולם. אי אפשר לא להתחשב בזה.

ToryMaster

New member
המממ

אתמול בצ'אט ציינת את העובדה הזו, שמה שלא נעשה ישפיע על הקהילה כולה. מה ההבדל? ככה או ככה אתם מתחבאים, זה לא משנה מה אני או ווירדי נגיד, וכמה נחשוף את עצמנו, אני עוד לא מבינה איך זה ישפיע עלייך. בראש ובראשונה אני באה לחשוף את עצמי, להגן על עצמי, בראש ובראשונה פה עומדת אני. אין לי שום כוונה לעמוד באמצע איילון ולצווח לאומה מי חבר בקהילה הזו ומי לא. אני באמת רוצה להבין, איך זה שאנחנו רוצות להראות את הקהילה והעיסוק הזה כלגיטימיים ומקובלים, יכול לפגוע בך, או בכל אדם אחר שמחליט להחביא את זה.

אני לא יודעת

מה להגיד לך. את צודקת. אין הבדל. אני יכולה להמשיך להתחבא לנצח. פשוט אין לי צורך שהעולם ידע. נוח לי בארון המטאטאים שלי. אבל ההבדל הקטן הוא שכמו שהביקורות הקטנות והמעצבנות של אלי אשד פוגעות, כשתגיע החשיפה הן יהיו יותר מקטנות ומעצבנות ואז זה גם יותר יפגע וזה יפגע לא רק בך ובווירדי,אלא גם באלה שבחרו להישאר בארון.

ToryMaster

New member
איך?<

איך זה יכול לפגוע בהם כשאפחד לא יודע עליהם? כן, זה עלול לפגוע, אבל זו כבר בחירה שלי מול מה לחשוף את עצמי, לא?

מה זה איך?

כשאני רואה כתבה של אלי אשד על נאציזם ופאגניזם או אנארף כל שטויות שהוא כותב זה פוגע בי, גם אם אלי אשד לא יודע שאני קוראת. וכשתהיה חשיפה לא רק אלי אשד יכתוב ולא פעם בחודש.

ToryMaster

New member
אז מה שאת אומרת לנו בעצם

זה לעצור כל תוכנית שיש לנו "לשפר את איכות החיים שלנו" כמכשפים או פאגאנים או וואטאבר, כי זה עלול לגרור כתבות (וכדומה) שיפגעו בך? שיעליבו אותך?

למעלה