קורי עכביש!!!!!!

העכביש2

New member
../images/Emo110.gif קורי עכביש!!!!!!

לפני כמה חודשים הייתי מפרסם פה דרך קבע את "קורי עכביש"- פינתי אשר היתה מביאה כל מיני סיפורי דרך ושטויות להוואי הפורום. היום אני מחזיר אותה- האמת שאני מתגעגע אליה, אבל לא תמיד יש לי חומרים לפינה... היום יש לי שניים, שלושה אייטמים תגיבו אם בא לכם...

העכביש2

New member
../images/Emo110.gif ארכדי קונה את כולנו? ../images/Emo41.gif

אני מודע לזה- שמה שאני כותב עכשיו יש בו בעיתיות מסויימת אבל אני לא יכול שלא להביע את דעתי בנושא, גם אם הוא פוליטי במידת מה. כן הייתי רוצה לשמוע את תגובתכם בעיניין, אבל לעשות זאת בצורה מכובדת ולא משתלחת... היום בצהריים פתחתי ת'עיתון וראיתי את הפרסומת-המתפרסת-על דף-אחד של ארכדי גיאדמק: "מכינים הפתעה למדינה". ולמי שלא מאורע בפרטים: גיאדמק שפך כסף והחליט להעמיד בגני יהושוע מופע גראנדיוזי עם מיטב זמרי ואומני ישראל ביום העצמאות עצמו- משעות הצהריים המוקדמות ועד הלילה. במופע יופיעו מיטב הזמרים והרשימה ארוכה מנשוא: ריטה ורמי, מאיה בוסקילה, שרית חדד, אייל גולן, משינה, הדורבנים, מוקי, נינט, שי גבסו, שירי מיימון, עברי לידר, כוכבי ערוץ הילדים ועוד. במתחם שמצפה לכ-200 אלף איש יהיה הפנינג ענק עם מכירת אוכל במחיר סימלי והפעלות שונות. כל הכסף שיאסף יתרם לעמותות שונות. לכאורה- עוד צעד מבורך של אדון גיאדמק. אבל היום, בסלון אצל סבתא שלי הרגשתי מוזר. ולא רק אני הרגשתי מוזר אלא גם דוד שלי ועוד בני משפחה. לאט לאט ובשקט עושה רושם שמר גיאדמק פשוט "קונה" את המדינה. קונה את המופעים, קונה את התקשורת- ולבסוף- קונה גם את הציבור...את האנשים. זה התחיל עם רכישת בית"ר ירושלים, עבר למפגן אוליגרכים אצלו בקיסריה בליל הסילבסטר עם מאות מוזמנים למסיבה, עבר לרכישת תחנת הרדיו 99ESC, המשיך עם הכפר לאנשי הצפון במלחמת לבנון השניה, אירגן ליל סדר ענקי למשפחות נזקקות, סידר חופשות באילת ועוד ועוד. מכל הפעילויות האלה נודף ריח רע מאוד של שתלטנות, איום, וחתירה למזימה. ארכדי פשוט קונה את העם בעזרת הכסף הרב שמצויי ברשותו (כסף שעל פי דיווחים תיקשורתיים - הגיע ממקומות לא כשרים בעליל). ארכדי פשוט עושה לעצמו תעמולת בחירות ענקית על הגב של עם-ישראל במסווה של מתנות/חגיגות/דברי חינם ועוד הוויליות כאלה, שמזכירות את אותו מפיונר בסרטים שכל תחילת הסרט אנחנו חושבים שהוא מלאך אבל בסוף מתגלה שהוא זה שהורג את כולם. האם אנחנו צריכים לתת יד לתעמולה הזאת? לניסיון ההשתלטות הזה שמושג דרך כסף? האם ארכדי הולך להשתלט לנו על המדינה? אני מסתכל מהצד ולא רואה דברים טובים....להיפך....החושך שבקצה המנהרה...

../images/Emo130.gif../images/Emo130.gif

את הסיפור של הבחור הזה אני לא כ"כ יודעת.. מטרותיו לא הכי ברורות... מה שכן הוא עושה הרבה טוב לאלו שרע להם. מה עומד מאחורי זה אני לא יודעת והייתי רוצה לאמר שימשיך ואין מה לחשוד אבל אין לדעת... מה נראה לכם שהוא רוצה לעשות? מאיפה יש לבן אדם כ"כ הרבה כסף? איך אפשר לתקשר איתו? הייתי רוצה לדבר איתו.

ארטיק 22

New member
אני אגיד לך מה

הוא לא כזה חזק כמו שחושבים.זה האזרחים, שטיפשים מספיק כדי ללכת לעבר ה"פעילויות" שהוא מארגן לציבור.ברור שזה נסיון ישיר וגלוי לצבור לעצמו מספיק כוח.אם רצית קשר בין הון ושלטון-זה האדם.אוי לנו אם נלך בדרכו של אדם זה,איתו לא נגיע רחוק.

ואם הוא רוצה כוח אז ? אתה הטיפש כאן

כן אולי הוא רוצה כוח אז ? מה לעזעזל פסול בזה אה ? למה שלא יהיה ראש ממשלה אם הא בנאדם טוב שעוזר להרבה חלשים ותורם הרבה ?

ארטיק 22

New member
תבין משהו

קודם כל,הצורת התבטאות שלך גרועה. דבר נוסף,אמרתי את דעתי ואת דעתי בלבד! תלמד לכבד דעות של אחרים ולהתבטא בצורה הנכונה,אחרי זה אקיים איתך דיון בנושא הון ושלטון.

העכביש2

New member
למה?

למה אתה מתבטא בצורה מסריחה?? הרי ביקשתי במפורש: "כן הייתי רוצה לשמוע את תגובתכם בעיניין, אבל לעשות זאת בצורה מכובדת ולא משתלחת..." מה לא ברור פה? אני לא מוחק לך את זה כדי שתענה לי, אחרי זה ההודעה שלך הולכת לפח

טל205

New member
לגיטימי

תשמע,אני לא אוהד תבחור הזה אבל.. כל עוד והכל נעשה ביושר וכבוד אין לי עם זה בעיה גם כשיש לו אינטרס. אתה מכיר משהו בלי אינטרסים?? זה לא ניצול זה בסה``כ לקנות את לב הבוחר(אני מדבר לפי ההנחה שהנחת) וזה לגיטימי יותר מאשר להבטיח לעשרות אלפי סטודנטים התחשבות בשכר לימוד לפני הבחירות כדי לקנות אותם ולא לקיים! זה לגיטימי יותר מאשר להבטיח קיצבאות לזקנים ולאחר הבחירות לצחוק עליהם! זה מכובד יותר מלהבטיח ולא לקיים.יש לו כסף וזכותו לקנות הכל ולעשות מסיבות.אל תדאג לאינטרסים שלו ותסמוך על התקשורת שאם היא לא תרצה שהוא יבחר אז הוא לא יבחר.בידך הדבר אם לתת לו כח או לא.

shucina

New member
גם אם כן...

סביר להניח שזה מה שהוא עושה.... אבל למרות האינטרס האישי שלו בינתים הוא עוזר להרבה סליחה המוווון ! אנשים במצוקה שהמדינה לא טורחת אפילו לחשוב עליהם ...(נכון אין תקציב יש סיבות "מוצדקות" אבל עדיין מדינה סוציאלית) בכל מקרה תנו לו לנסות .. מה אכפת לכם .. זה עדיף מאשר המושחטים שכבר בשלטון שקונים בחשאי מרמים כל דבר אפשרי את ה"רמאות" שלו הוא עושה בגלוי וכולם יכולים לבחור אם זה מתאים להם או לא ... אין אייטם תקשורתי לגבי קנייה או אירוע שהוא מקים שביחד עם הפירסום ה"חיובי" לא מצויינת העובדה שאת הכל הוא עושה כדי לקנות אותנו ... אם המדינה הייתה עושה בעצמה את מה שהוא עושה לא היה לו הפתח הזה לרמות את הציבור בכל אופן אני רואה אותו בינתים על משקל הילד המכוער והמצחיק שתמיד עושה את המסיבות הכי טובות ונמצא בין החברה הכי מקובלים אבל ברגע ששואלים את הילד מי הוא "מלך השכבה" השם שלו אף פעם לא יעלה.. כולם נהנים מהמסיבות ותרומות שלו הן קריטיות לאנשים מסויימים נכון לכרגע הכסף לא מוכך כלא חוקי ולכן אני מברכת אותו על מעשיו במקום כל הזמן להתלונן שהוא מנסה לקנות אתכם תרגעו ותהנו וכשתלכו לקלפי ויהיה שם דף קטן שמסמל אותו אם זה כל כך מפריע לכם - אל תבחרו בדף הזה !

טל205

New member
מסכים!

כשאתה מזמין בעל מקצוע,אתה יודע שהוא עושה לך טובה בגלל הכסף בכ``ז אתה אומר לו תודה כי בכ``ז הוא עשה לך טובה.. באשר לאם אותו בעל מקצוע יבקש ממך לבחור בו לראש ממשלה, אנו מדינה דמוקרטית ויש הצבעה חשאית ולכן אין סיבה שתתקוף את אותו בעל מקצוע. לא אשכח את ההצלה שעשה לתושבי הצפון במלחמה. ומשהו אישי,אני לא אבחר בו אך אני מעריך אותו.

העכביש2

New member
לצערי כולכם לא מבינים את העיניין..כנסו../images/Emo27.gif

אין ספק שגאידמק עושה נפלאות עם הכסף שלו ועושה מעשים טובים, וטוב על הנשמה של עם ישראל בדרכים שונות ומגוונות. אבל פה בדיוק הקטצ': אם הוא היה עושה את זה פעם פעמיים גג שלוש- זה היה ראוי להערכה. אם הוא לא היה עושה את זה כ"כ ראוותני- זה היה ראויי להערכה. אבל הוא עושה את זה בצורה כ"כ בוטה, כ"כ מיוחצנת ותעמולתית שזה ברור שהוא "קונה" את הקהל ב"מעשים הטובים שלו". הרי- לא אמורה להיות בעיה עם מעשים טובים- אבל ממעשיו ה"טובים" של גאידמק נודף ריח רע של שתלטנות וחתירה למטרה מאוד מאוד אפלה. מה שקורה זה מאוד פשוט- גאידמק נותן תחושה של- "אני קונה ומביא לכם, נותן לכם חופשי, מעניק לכם בכיף---תקחו". בבוא היום בקלפי הרוב יצביעו לארקדי. ואז- כשיעלה לשילטון הוא יהפוך עורו וינהג בשילטון כבידו שלו. וזה ממש לא מבשר טובות מבן אדם כזה מניפולטיבי. רק אנשים טיפשים (במדינה) לא יבחינו בתעלול הזה שלו שמזכיר דברים נוראיים מהעבר...

Ofirmmm

New member
מסכים לגמרי

קראתי רק עד להודעה הזו. זה פשוט ארוך מידי להמשיך... אבל מסכים עם כל מילה. אולי חלק מהאנשים הדפוקים במדינה הזו יקבלו שכל ויבינו מה גאידמק עושה.... ושיהיה בהצלחה לכולנו.

אניןטעם

New member
נראה לי שיש בעיה עם הבודהיזם

אם הודעתך היא תוצאה של השקפת עולמך הפנימית. אם גידאמק "קונה את המדינה" מה יש לך לומר על האחים סמי ויולי עופר? נוחי דנקנר? שרי אריסון? (אני מרשה לך להמשיך את הרשימה כטוב בעיניך). הבעיה איננה מה גידאמק עושה אלא מה השלטון לא עושה. השלטון פשוט ויתר על מידת החסד והשאיר אותה לעמותות הצדקה ולפילנטרופים. כאן שורש הבעיה וזה צריך להדיר שינה מעיניך. לו היתה יהדותך האלמנט הדומיננטי בך, היית יודע שצדקה מתחילה מבית. והבית המרכזי הוא "בית הממשלה". אני מציע לך לינק בויקיפדיה שנותן על קצה המזלג מבט על על מצוות הצדקה ביהדות. אתר נוסף שטרחתי לחפש עבורך הוא אתר הדן בנושא היחס לחלש, על פי היהדות. במקום שבו הממשלה נוהגת שלא על פי המנדט שלה אין ברירה אלא להפריט את הצדקה. גידאמק הוא אחד מאלה שקיבלו עליהם לתרום לחלשים ועל כך יבורך. לגבי פעילותו העיסקית, רכישת חברת אוסיף לא הופכת אותו לשותף בקנוניה של "הון ושלטון". עדיף היה שתפנה את המרץ שלך נגד המושחתים האמיתיים ולא נגד מישהו שבגלל היותו מחבר העמים, הודבקה לו סטיגמה של מאפיונר.

ToryMaster

New member
../images/Emo12.gif

אני חייבת לומר שמאוד הופתעתי לקרוא שיש לך בעיה עם הבודהיזם, רק על סמך ההודעה של לירן. [גאידמק לא מעניין אותי, סליחה שאני לא מתייחסת לעניין]

אניןטעם

New member
לא הבנתי את ההקשר של תשובתך להודעתי

אבל אני משוכנע שזה לא את - זה בטח אני.

ToryMaster

New member
אני אסביר

לא הבנתי איך השלכת את אי ההסכמה שלך עם מה שלירן אמר - על מה שאתה חושב על בודהיזם.

אניןטעם

New member
מאחר ואני רוצה מדינה מבוססת על ערכיה הקלסיים

של היהדות (תוך הפרדת נושא הדת מן המדינה ככל האפשר), אני מזהה מתי הכותב מצוי אצל ערכי היהדות ומתי ערכיו המוצהרים (בודהיזם במקרה של הכותב המסוים), מביאים אותו למקומות שהם לא תואמים או מרוחקים מערכי היהדות, בנושא המסוים של צדקה. יתכן ובבודהיזם נושא הצדקה איננו אבן פינה בערכים. ביהדות הצדקה היא אחד מיסודות העולם.

למעלה