וחלק שני:
-האוברז: * דניאל - אני מאד אוהבת אותו, והייתי מאד אוהבת אותו גם בלי הסיפור על אשתו המנוחה. הוא באמת השתפר מאד מאודישן לאודישן, ואני אוהבת את הקול שלו, שהוא מאד חם ובוגר. אין אף אחד בקטגורית הבנים שיכול להביא צליל כזה, אז הוא באמת היחיד העונה שיש לו את הגוון הזה. * לואיז - היא לא רעה, היא היתה יותר מוצלחת באודישנים המוקדמים לדעתי מאשר בבוטקמפ, שהיה קצת גדול עליה. לא היו יותר מדי אופציות באוברז, אז היא בהחלט ראויה למקום בטופ 6, אבל נראה לי שכאן זה נגמר. ג* 'יימס - לא הרשים אותי באודישן הראשון שלו, ולא במיוחד בבוט קאמפ. נראה לי שהוא עבר, שוב, בגלל החוסר באנשים, ובגלל הצורך שיהיה יותר מבחור אחד בטופ 6, והוא בכל זאת בחור שלא נראה רע שיודע לשיר סביר. אבל זהו. * רייצ'ל - או, רייצ'ל רייצ'ל רייצ'ל. אני מסכימה עם סיימון, שהיא אחד הכשרונות הגולמיים הענקיים שראינו, אבל היא מביאה איתה כל כך הרבה מטען. באופן כללי אני מסכימה שהיא צריכה להתמקד קצת פחות בסיפור שלה ויותר בשירה, אבל מכל "הסיפורים" שהנבחנים מספרים, אין לי ספק שהסיפור שלה הוא באמת הסיפור שמהווה הכי הרבה דחיפה ומוטיבציה. אין לי ספק שבשבילה זה הישג ענק להיות שם. יש לה הרבה בעיות אופי, שזה לא מפתיע בהתחשב בעבר שלה, והיא צריכה קצת ללמוד לשתוק, וסיימון צדק מאד כשהוא אמר עליה שהיא מנסה להרוס לעצמה. זה מקרה פסיכולוגי קלאסי למישהי שעברה כל כך הרבה - דווקא להיות כל כך קרוב לסף החלום זה מפחיד כל כך שהרבה יותר קל לפוצץ את זה. אבל היא תפסה את עצמה בבוט קמפ, ואחרי צ'ייסינג קארז (שלא היה כזה רע כמו שסיימון עשה מזה, אבל לא משהו בכלל, בטח בהשוואה לאודישן הראשון והמדהים שלה) נתנה ביצוע ענק ל"amazing grace" שזה בדרך כלל שיר שאני שונאת באודישנים. יש לה המון אופי, היא לא מפחדת להגיד מה היא חושבת, וגם אם לפעמים הגישה שלה יכולה להיתפס כסוג של דיווה, יש לה באמת כוונות טובות. אין לי ספק שהיא תעשה את העונה הזו מאד מעניינת. * סוזי - לא יודעת אם אתם זוכרים את ה411, שזו להקת בנות בריטית מלפני כמה שנים, אפילו היו להן איזה שני סינגלים בטופ 10 הבריטי (כולל "dumb" המעולה), אבל היא היתה בלהקה הזו. הסינגל השלישי הצליח פחות, אז החברת תקליטים שלהן חתכה אותן, וסוזי נחתה השנה בX פקטור. יש לה קול מאד יפה, והיא גם מאד יפה בעצמה מצד אחד, ומצד שני משדרת ביישנות וצניעות שאני מאד אוהבת. חבל שלא שמענו אותה קצת יותר. * רות - הספרדיה של החבורה ומהחביבות עליי השנה. יש לה קול גדול שהיא צריכה ללמוד להשתמש בו קצת יותר, והיא יכולה גם לגוון יותר בבחירת שירים, natural woman באודישן הראשון וsorry seems to be the hardest word באודישן השני בבוטקמפ זה לא בדיוק שיא המקוריות. אבל היא מאד יפה גם, ויש לה המון נוכחות, ואם היא באמת תשחק קצת יותר על הספרדיות שלה ותלך על שירים עם יותר פלפל, גוון לטיני/אתני, היא יכולה לתפוס משבצת משלה במקום להיות עוד בחורה עם קול גדול ששרה את כל השירים הצפויים. -טופ 3: רייצ'ל, דניאל ורות. אבל זה בדיפולט כי כמעט לא ראינו את שלושת האחרים. סוזי נמצאת קרוב אליהם גם, תלוי איך היא תישמע אצל השופטים בשבוע הבא. למרות שיש מעט מאד אופציות, אני חושבת שיש פה פוטנציאל לקטגוריה שברמה הכללית שלה תהיה החזקה בהיסטוריה של התחרות, למרות ששנה שעברה יחסית הקטגוריה היתה לא רעה, לדעתי השנה היא חזקה יותר. הקבוצות: חכו רגע, אני עדיין מנסה להבדיל ביניהם. * JLS: אני כנראה היחידה שלא אוהבת אותם. אבל נראה לי שזה יותר קשור לטעם מוזיקלי, הסגנון שלהם זה משהו שמאד משעמם אותי. הם כן מוכשרים ומקצועיים, ואם יהיה להם גיוון מוזיקלי במהלך התכנית, שזה תלוי בלואי ובנושאי התכניות, יש סיכוי שאני אצליח לפחות לאהוב הופעות ספציפיות שלהם. מה שכן, היו להם כמה רגעים ווקאליים שהיו קצת אוף, אבל באופן כללי וזה נכון גם לגבי שאר הלהקות, אני מרשה להם קצת לפספס בהרמוניות, כי לאודישנים הם בעיקר מתכוננים לבד, ובתכנית יהיה להם צוות שלם שיציל אותם מעצמם ויעזור להם לעבד את השירים ללהקות כמו שצריך. * 4instinct - איכס איכס איכס. אם לJLS היו כמה רגעים שהם היו קצת אוף, אצל הלהקה הזו היו כמה רגעים שהם היו קצת און, וגם בהם הם היו משעממים. מבחינת סגנון מוזיקלי הם על אותה משבצת כמו JLS אבל הרבה פחות טובים, וקשה לי להאמין שיהיו שתי להקות מוטאוניות בX פקטור. הסגנון הזה לא הצליח יותר מדי בקטגוריה הזו בעבר, ואני לא רואה שום סיבה שהוא יתחיל להצליח עכשיו. * פריוריטי - עוד ניסוי של השופטים, כמו הופ ופיוצ'רפרוף בשנה שעברה, אבל פחות מוצלחים. הם חביבים, כן, ואני לוקחת את האודישן שלהם בערבון מוגבל כי קצת קשה לי להשוות חמש להקות שעובדות ביחד כבר הרבה זמן ללהקה שהיה לה בדיוק 24 שעות להתכונן לאודישן הראשון שלהם ביחד. אבל אם שמים אותם ראש בראש מול JLS, שוב אין תחרות בכלל, ומאחר וJLS הם באנקר בטוח, אני לא רואה שום מצב שיהיו שתי להקות בנים, זה לא הצליח כל כך בכמה שנים האחרונות באקס פקטור, ובהתחשב במה שקורה עכשיו בשוק המוזיקה הבריטי, ללהקות בנות יש הרבה יותר פוטנציאל שיווקי. מה שמביא אותי לחלק השני של הקטגוריה, לא פחות משלוש להקות בנות, שכדי להבדיל ביניהן הייתי צריכה לראות את האודישנים כמה פעמים. לפחות דיזייר הן חמש בנות, אז יותר קל לי לזהות אותן. מה שכן, מכיוון שכולן הן קבוצות של חברות, לכולן יש אנרגיה מגניבה וגיבוש, ואפשר אפילו להבדיל קצת בהבדלים סגנוניים, הרבה בזכות (או בגלל) בחירת שירים. יש לי תחושה שאם שלוש להקות בנות הגיעו לשלב הסופי, נראה שתי להקות בטופ 3, אפילו שזה יכול להיות קצת בעייתי (שתי להקות בנות בטופ 3 יגרמו לפיצול קולות ביניהן), בעיקר פשוט כי כל השלוש יותר טובות מפריוריטי ו4instinct. *דיזייר: החמישיה. שרו את Sway באודישן הראשון, umbrella בתחילת הבוטקמפ ו push the button ביום השני. בחירת השירים של להקות בנות וריאנה / הופ (לא שיש מקום להשוואה ביניהן לריאנה, אבל הופ שרו את זה בשנה שעברה באודישנים ועשו את זה יותר טוב) לא עבדו בשבילן, כי גם ככה הן ווקאלית הלהקה הכי חלשה בין הבנות, וההשוואה ביניהן לפוסיקט דולז ושוגבייבז לא הוציאה אותן משהו. * באדלאשס: שרו באודישן הראשון את קרייזי של נארלס בארקלי ואת The Lady is a Tramp של הספייס גירלז, ושרו את צ'ייסינג קארז ביום הראשון של בוט קמפ, ו back to black ביום השני. הווקאלז היו מדי פעם קצת לא מתואמים, אבל זה באמת עניין של לעבוד איתן, יש להן קולות שהולכים טוב ביחד, והן מאד קוליות בהופעה שלהן, אנרגיה טובה. אני חושבת שיהיה אפשר לצפות מהן לבחירות שירים מעניינות. * גירלבאנד: כן, שם מקורי מאד. שרו את stop של סם בראון באודישן הראשון, שרו את apologize ביום הראשון בבוטקמפ, ואת I'll stand by you ביום השני. הן השתפרו מהופעה להופעה, וההופעה האחרונה שלהן, ועוד מול שריל (כי girls aloud עשו קאבר מאד מצליח לשיר הזה) היתה סיכון אבל דווקא היתה מוצלחת באופן כמעט מפתיע. -טופ 3: הלהקות שאני באמת אוהבת בקטגוריה אלו הבנות, באדלאשס וגירלבאנד. המקום שלי הולך לJLS פשוט כי מבחינה מקצועית הם הכי טובים, אבל זה באמת לא הסגנון שלי.