X-FACTOR טופ 24

M o n t i

New member
../images/Emo109.gif ../images/Emo103.gif X-FACTOR טופ 24 ../images/Emo58.gif

איזה כייף שיש אקס פקטור D: דבר ראשון,אני מאוהב בשריל!!דני כבר סתם משעממת,לא מייצרת עניין ואפשר לחזור לקונספט של 3 שופטים עם שריל המדהימה!!
יש אחלה טופ 24,אבל זה לא ממש משנה.אני מקווה שהשופטים יעשו את ההחלטות הנכונות בקשר לטופ 3 של כל אחד מהם ויכולה להיות עונה מצוינת. בואו נתחיל בקטגוריות ובמתחרים ונעבור אחד אחד. בנים: הלן-לא מת עליו,לא הראו אותו גם יותר מדי שר והלוק שלו מעצבן אותי.אני ממש מקווה שהוא לא יעבור. אוסטין-אח,מהאודישן הראשון שלו התאהבתי בבחור הזה
והאודישן הראשון שלו בבוט קמפ היה מדהים!אני בטוח שהוא יעבור ויתקדם רחוק בעונה!!! אוון-בחור חמוד ומוכשר,אבל טיפה בוי בנד מדי לטעמי.אני חושב שהוא יעבור. ליאם-מישהו שמע עליו לפני שהשופטים שינו את דעתם בכלל?לא זוכר אותו בכלל >< מרלי-ממש ממש חמוד.אני אוהב את הסגנון והוא אפילו יותר צעיר מאוון.מה שכן,אני גם מעדיף אותו על אוון. סקוט-אין סטאר קווליטי בכלל.מאוד אתפלא אם הוא יעבור. הטופ 3 שלי בבנים:אוסטין,אוון ומרלי. בנות: זה יהיה טיפה יותר קצר כי אין לי מה להרחיב על כמה מהן,כי פשוט הן לא זכורות. איימי ואנסטסיה לא יעברו,אז חבל להרחיב עליהן. היחידה שאני ממש ממש אוהב מהבנות זו לורה שהיא מדהימה לדעתי!!לא הבנתי כ"כ מה השופטים רצו ממנה באודישן השני.מקווה שהיא תמשיך רחוק בתחרות! מה שכן,אני גם מאוד אוהב את דיאנה ואנה שאני חושב ששתיהן מאוד מאוד מוכשרות.וגם אלכסנדרה שהיא זמרת מצוינת. הטופ 3 שלי בבנות: לורה,אלכסנדרה [בשביל הגיוון בבנות] ודיאנה/אנה [עוד לא החלטתי] דה אוורס דניאל-האודישן הראשון שלו אומנם גרם לדמעות,אבל אני לא חושב שהוא היה מצוין כמו שראינו אותו בבוט קמפ.הוא ממש השתפר ואני ממש שמח בשבילו. ג'יימס-מי?! לואיס-ששמענו אותה פעם אחת שרה אאל"ט והיא נשמעה די טוב.. רייצ'ל-הכוכבת האמיתית של האוורס.היא מדהימה מדהימה מדהימה!!!מקווה שתמשיך רחוק בתחרות ורק תתעלה על עצמה!ומקווה שהיא תפסיק להשתמש במשפחה שלה כתירוץ לנצח ושתתרכז בעצמה. רות'-מי?רק ראינו אותה מדברת ולא ראינו אותה שרה.אולי לא צריך P:. סוזי-וואוו היא יפיפייה וגם אהבתי את האודישן שלה בבוט קמפ. הטופ 3 שלי באוורס: דניאל,רייצ'ל וסוזי. הקבוצות: אני כרגע לא מבדיל באמת בין כולם. אני יכול להגיד שהקבוצה החזקה ללא ספק היא ג'ייאלאס.הם מצוינם ומקצועיים. 4 אינסטינקטס ממש עצבנו אותי אחרי האודישן שלהם והם גם די אולד פשן.לא מעריץ גדול שלהם. ופריורטי שזו הקבוצה של הבנים שהשופטים חיברו בכלל בכלל לא משהו. הטופ 3 שלי בקבוצות: ג'ייאלאס ונגיד עוד שתי להקות בנות.למרות שכמובן זה לא יקרה,אלא 4 אינסטינקסט יהיו שם.דזייר ד"א נראות מעניינות. אז יללאה מחכה כבר לפרק הכפול הבא ובכלל שתתחיל כבר התחרות האמיתית!$%@ חג שמח ושנה טובה לכולם [חיפשתי לשים סמיילים של ר"ה,אבל אני לא מוצא את האזור של הסמיילים
(את זה אני זוכר)]

M o n t i

New member
../images/Emo109.gif ../images/Emo103.gif אוקיי,תיקון טעות.

כנראה שאיימי הייתה בפרק האחרון שפספסתי. ראיתי את האודישן האחרון שלה ובכיתי פשוט.קול כ"כ נקי ויפה וכשרון מולד.עכשיו אני בכלל בספק אם היא לא תעבור.

Mikey Weiss

New member
אני רוצה גם! אני רוצה גם! - חלק ראשון

מאד מאד אוהבת את האקס פקטור, וכרגיל, כיף לדבר על זה קצת בעברית. (זהירות, זה ארוך) אני גם מאד אוהבת את שריל, אם כי בניגוד אליך אני עדיין מתה על דני. אני לא מסכימה בקטע של "משעממת" ו"לא מייצרת עניין". אני חושבת שהיא סופר-מקצועית, ובניגוד לפורמט של האיידול, התפקיד של השופטים לא מסתכם בלשבת בפאנל ולהגיד דברים, שאולי בזה היא פחות טובה, אלא באמת לקחת פיקוד על קטגוריה ולהיות המנטור שלהם. אני חושבת שזה משהו שהיא מאד טובה בו. יש באמת טופ 24 נהדר, לדעתי, ברמה הכללית אחד הטובים שהיו. מאד מאד קשה לי להצביע על מישהו להגיד, זה זה. ימים (וכמה תכניות חיות) יגידו. אצל הבנים. * אוסטין - מעולה מעולה מעולה. זמר פופ נהדר, צדקה שריל שאמרה שהוא פרפורמר טבעי. לראות את כל המועמדים האחרים קמים על הרגליים ומתחילים לרקוד כשהוא שר היה משהו שלא רואים כל יום באודישנים, ואומר משהו על מה שהוא מעביר לקהל מולו. הוא צריך לבכות קצת פחות, כי בעסק הזה צריך עור של פיל והוא עדיין קצת רגיש מדי. * אואן - יש לו קול מאד יפה, והפוטנציאל באמת שם, אבל הוא כל כך כל כך צעיר. מצד שני, ממרומי גילי המתקדם, אני צריכה לזכור שעבור בנות ה-12 עד 16 הוא לא כזה צעיר, והוא באמת מעורר חיבה. * ליאם - חמודי, באמת, וגם שר לא רע, אבל הוא בסטייל של ריי וליאון, ופחות כריזמטי מהם. אני זוכרת אותו יותר בגלל הכובע ופחות בגלל שאני זוכרת איך הקול שלו נשמע. * אלן - עשו ממנו הרבה יותר חתיך ומוכשר ממה שהוא באמת. הוא נראה טוב, נגיד, והוא לא שר רע, אבל הוא לא מקרין סביבו שום הילה מעבר לזה שבא לי להעיף לו סטירה כל פעם שאני רואה אותו. וזה שהוא יצא שקרן לגמרי אחרי שבאודישנים הוא סיפר את סיפורו קורע הלב על ההורים שנטשו אותו וכל העיתונים הבריטים עלו בערך תוך דקה על זה שאולי ילדות קלה לא היתה לו, אבל עדיין רחוקה שנות אור מהסיפור שהוא סיפר באודישן. גם ככה כל הסיפורים מזילי הדמעות עולים על העצבים, אבל כשזה מביא אנשים כבר לשפץ את ההיסטוריה שלהם רק כדי לקבל קצת זמן מסך, איכסה. * סקוט - דווקא יש בו משהו שאני מאד אוהבת. אני חושבת שמכל הבנים אצלו זה הכי הרבה עניין של פוטנציאל שצריך לעבוד קשה כדי להוציא אותו, אבל יש תחושה שאצלו יש המון המון מקום לתהליך, שזה לטעמי אחד הדברים היפים בתכניות איידול, ושהפורמט של אקס פקטור מאפשר אותם הכי הרבה. רק תראו איך ליאון השתנה מהאודישן הראשון שלו עד לגמר. נכון, באודישנים הוא לא היה הכי מדהים והוא לא הפיל אותי ברגליים באף אחת מהפעמים בהן הוא שר, אבל הוא כן מוכשר, ויש לי תחושה שעם הדרכה נכונה (הוא עם סיימון, שזה מעולה) אפשר להוציא ממנו הרבה. יש לו באופי משהו שתופס אותי. מאלי-מייקל: חמוד, גם, יש לו קול מגניב, אבל יש בו משהו שכל פעם גורם לי לשכוח אותו. -הטופ 3 שלי: אוסטין, סקוט וליאם. אבל יש לי תחושה שמקרה ריי (סיימון מתחרט ומחזיר אותו אחרי שכבר החליט להדיח אותו) לא יחזור שוב, ושאם הוא היה גבולי מכדי להיכנס לטופ 6, הוא יהיה אפילו יותר גבולי כדי להיכנס לטופ 3. במקרה הזה הייתי מהמרת על אואן. בסך הכל, לא קטגוריה חלשה, אבל הקטגוריה היחידה השנה שאני לא יכולה להגיד שהיא חזקה באופן משמעותי יותר מהקטגוריה המקבילה בשנה שעברה. אני חושבת שאי אפשר להשוות ביניהם, פשוט כי הרבה מהזמרים מאד שונים, אבל הבנים היו מאד חזקים בשנה שעברה. בנות: * אנסטסיה: בחורה שיודעת לשיר. מרתק. אין מצב שהיא מגיעה לשום דבר, לעומת זאת. היא מסוג הבנות שיש מיליון כמוהה. * לורה: כשרון עצום, ממש, אבל אני דווקא כן יודעת מה השופטים רצו ממנה באודישן השני שהיה מזעזע: היא נראתה, ונשמעה כמו איימי ווינהאוס דה סקונד. אני יודעת שבאודישנים כל שנה תמיד מנסים להישמע כמו מישהו שמוכר, והשנה סיימון עוד קידם את התכנית בתור, "הוא נורא רוצה למצוא את איימי ויינהאוס" הבאה. אבל צריך להראות קצת אופי. היא מדי פעם נראתה כאילו היא מופיעה בתחרות לכפילות של ויינהאוס. מה שכן, היא מאד מיוחדת, יש לה קול ענק והרבה כריזמה לדעתי, ואם ינערו ממנה קצת את המניירות וינקו חלק מהשירה שלה - יש חלקים שבהם היא מתאמצת יותר מדי לקשט, וזה לא תמיד רעיון טוב - היא יכולה להיות מדהימה. * אלכסנדרה - מה שגנים טובים עושים. אמא שלה שרה בסול II סול, אם זה אומר לכם משהו. יש בה משהו בנוכחות שהוא קצת יותר ביישני ופחות "ספייסי" מהבנות האחרות, אבל קול ענק, ומכל הטופ 24 היא נתנה את ההופעות הווקאליות הכי טובות באודישנים ובבוט קמפ באופן סיסטמתי. * האנה - היא מגניבה דווקא, אבל עוד לא קיבלתי הוכחה חד משמעית שהיא יודעת לשיר משהו חוץ מ"מרסי" של דאפי. בעונה שעברה היא היתה נכנסת לטופ 3 בלי למצמץ בכלל, אבל כאן היא יושבת על המשבצת הדאפי/ויינהאוס, ואם שריל תלך על גיוון בטופ 3, זה ישים את האנה בקרב על המשבצת מול לורה, ולורה תיקח אותה בהליכה לאחור. * איימי - האודישן הראשון שלה היה מקסים, אבל זה הרבה יותר הביישנות שלה שמקסימה מאשר הכשרון. ברמת הכשרון היא מאד ממוצעת. מוזיקלית, לא מזייפת, אבל אם אני אשמע אותה שרה בלי לדעת שזו היא, אני בחיים לא אזהה. * דיאנה - תרגיעי עם השיזוף המלאכותי, ילדה. אני בטוחה שאת יותר יפה בלי זה. איזו מקסימה, ועוד אחת שמוכשרת בטירוף, במסגרת זה שקטגורית הבנות השנה מעולה (כפיצוי על הקטגוריה הזו בשנה שעברה שהיתה מזעזעת), אולי לא הקול הכי גדול, אבל לא כל זמרת צריכה להיות כריסטינה או ליאונה. יש לה עדיין יכולות קוליות מצוינות, ואם דיברנו על להיות יוצאי דופן, היא מהיחידות שלא עובר לי ישר בראש "היא נשמעת כמו", "היא מנסה להיות כמו". זה יכול להיות גם בגלל בחירות השירים שלה, כמו דמיאן רייס באודישן הראשון, והללויה באודישן האחרון בבוטקאמפ, מה שהפך אותה בערך לבחורה היחידה שלא הביאה אותה בווינהאוס או בויטני. -טופ 3: לורה, דיאנה, אלכסנדרה, בלי למצמץ בכלל. האנה מקבלת אזכור של כבוד על מגניבות ומוזמנת לבוא לפזר מגניבות אצל הבנות באודישנים של אמריקן איידול. כמו שאמרתי, הקטגוריה הזו כל כך הרבה יותר חזקה מקטגורית הבנות בשנה שעברה, שאין מקום להשוואה בכלל. זו גם לדעתי הקטגוריה הכי חזקה השנה.

Mikey Weiss

New member
וחלק שני:

-האוברז: * דניאל - אני מאד אוהבת אותו, והייתי מאד אוהבת אותו גם בלי הסיפור על אשתו המנוחה. הוא באמת השתפר מאד מאודישן לאודישן, ואני אוהבת את הקול שלו, שהוא מאד חם ובוגר. אין אף אחד בקטגורית הבנים שיכול להביא צליל כזה, אז הוא באמת היחיד העונה שיש לו את הגוון הזה. * לואיז - היא לא רעה, היא היתה יותר מוצלחת באודישנים המוקדמים לדעתי מאשר בבוטקמפ, שהיה קצת גדול עליה. לא היו יותר מדי אופציות באוברז, אז היא בהחלט ראויה למקום בטופ 6, אבל נראה לי שכאן זה נגמר. ג* 'יימס - לא הרשים אותי באודישן הראשון שלו, ולא במיוחד בבוט קאמפ. נראה לי שהוא עבר, שוב, בגלל החוסר באנשים, ובגלל הצורך שיהיה יותר מבחור אחד בטופ 6, והוא בכל זאת בחור שלא נראה רע שיודע לשיר סביר. אבל זהו. * רייצ'ל - או, רייצ'ל רייצ'ל רייצ'ל. אני מסכימה עם סיימון, שהיא אחד הכשרונות הגולמיים הענקיים שראינו, אבל היא מביאה איתה כל כך הרבה מטען. באופן כללי אני מסכימה שהיא צריכה להתמקד קצת פחות בסיפור שלה ויותר בשירה, אבל מכל "הסיפורים" שהנבחנים מספרים, אין לי ספק שהסיפור שלה הוא באמת הסיפור שמהווה הכי הרבה דחיפה ומוטיבציה. אין לי ספק שבשבילה זה הישג ענק להיות שם. יש לה הרבה בעיות אופי, שזה לא מפתיע בהתחשב בעבר שלה, והיא צריכה קצת ללמוד לשתוק, וסיימון צדק מאד כשהוא אמר עליה שהיא מנסה להרוס לעצמה. זה מקרה פסיכולוגי קלאסי למישהי שעברה כל כך הרבה - דווקא להיות כל כך קרוב לסף החלום זה מפחיד כל כך שהרבה יותר קל לפוצץ את זה. אבל היא תפסה את עצמה בבוט קמפ, ואחרי צ'ייסינג קארז (שלא היה כזה רע כמו שסיימון עשה מזה, אבל לא משהו בכלל, בטח בהשוואה לאודישן הראשון והמדהים שלה) נתנה ביצוע ענק ל"amazing grace" שזה בדרך כלל שיר שאני שונאת באודישנים. יש לה המון אופי, היא לא מפחדת להגיד מה היא חושבת, וגם אם לפעמים הגישה שלה יכולה להיתפס כסוג של דיווה, יש לה באמת כוונות טובות. אין לי ספק שהיא תעשה את העונה הזו מאד מעניינת. * סוזי - לא יודעת אם אתם זוכרים את ה411, שזו להקת בנות בריטית מלפני כמה שנים, אפילו היו להן איזה שני סינגלים בטופ 10 הבריטי (כולל "dumb" המעולה), אבל היא היתה בלהקה הזו. הסינגל השלישי הצליח פחות, אז החברת תקליטים שלהן חתכה אותן, וסוזי נחתה השנה בX פקטור. יש לה קול מאד יפה, והיא גם מאד יפה בעצמה מצד אחד, ומצד שני משדרת ביישנות וצניעות שאני מאד אוהבת. חבל שלא שמענו אותה קצת יותר. * רות - הספרדיה של החבורה ומהחביבות עליי השנה. יש לה קול גדול שהיא צריכה ללמוד להשתמש בו קצת יותר, והיא יכולה גם לגוון יותר בבחירת שירים, natural woman באודישן הראשון וsorry seems to be the hardest word באודישן השני בבוטקמפ זה לא בדיוק שיא המקוריות. אבל היא מאד יפה גם, ויש לה המון נוכחות, ואם היא באמת תשחק קצת יותר על הספרדיות שלה ותלך על שירים עם יותר פלפל, גוון לטיני/אתני, היא יכולה לתפוס משבצת משלה במקום להיות עוד בחורה עם קול גדול ששרה את כל השירים הצפויים. -טופ 3: רייצ'ל, דניאל ורות. אבל זה בדיפולט כי כמעט לא ראינו את שלושת האחרים. סוזי נמצאת קרוב אליהם גם, תלוי איך היא תישמע אצל השופטים בשבוע הבא. למרות שיש מעט מאד אופציות, אני חושבת שיש פה פוטנציאל לקטגוריה שברמה הכללית שלה תהיה החזקה בהיסטוריה של התחרות, למרות ששנה שעברה יחסית הקטגוריה היתה לא רעה, לדעתי השנה היא חזקה יותר. הקבוצות: חכו רגע, אני עדיין מנסה להבדיל ביניהם. * JLS: אני כנראה היחידה שלא אוהבת אותם. אבל נראה לי שזה יותר קשור לטעם מוזיקלי, הסגנון שלהם זה משהו שמאד משעמם אותי. הם כן מוכשרים ומקצועיים, ואם יהיה להם גיוון מוזיקלי במהלך התכנית, שזה תלוי בלואי ובנושאי התכניות, יש סיכוי שאני אצליח לפחות לאהוב הופעות ספציפיות שלהם. מה שכן, היו להם כמה רגעים ווקאליים שהיו קצת אוף, אבל באופן כללי וזה נכון גם לגבי שאר הלהקות, אני מרשה להם קצת לפספס בהרמוניות, כי לאודישנים הם בעיקר מתכוננים לבד, ובתכנית יהיה להם צוות שלם שיציל אותם מעצמם ויעזור להם לעבד את השירים ללהקות כמו שצריך. * 4instinct - איכס איכס איכס. אם לJLS היו כמה רגעים שהם היו קצת אוף, אצל הלהקה הזו היו כמה רגעים שהם היו קצת און, וגם בהם הם היו משעממים. מבחינת סגנון מוזיקלי הם על אותה משבצת כמו JLS אבל הרבה פחות טובים, וקשה לי להאמין שיהיו שתי להקות מוטאוניות בX פקטור. הסגנון הזה לא הצליח יותר מדי בקטגוריה הזו בעבר, ואני לא רואה שום סיבה שהוא יתחיל להצליח עכשיו. * פריוריטי - עוד ניסוי של השופטים, כמו הופ ופיוצ'רפרוף בשנה שעברה, אבל פחות מוצלחים. הם חביבים, כן, ואני לוקחת את האודישן שלהם בערבון מוגבל כי קצת קשה לי להשוות חמש להקות שעובדות ביחד כבר הרבה זמן ללהקה שהיה לה בדיוק 24 שעות להתכונן לאודישן הראשון שלהם ביחד. אבל אם שמים אותם ראש בראש מול JLS, שוב אין תחרות בכלל, ומאחר וJLS הם באנקר בטוח, אני לא רואה שום מצב שיהיו שתי להקות בנים, זה לא הצליח כל כך בכמה שנים האחרונות באקס פקטור, ובהתחשב במה שקורה עכשיו בשוק המוזיקה הבריטי, ללהקות בנות יש הרבה יותר פוטנציאל שיווקי. מה שמביא אותי לחלק השני של הקטגוריה, לא פחות משלוש להקות בנות, שכדי להבדיל ביניהן הייתי צריכה לראות את האודישנים כמה פעמים. לפחות דיזייר הן חמש בנות, אז יותר קל לי לזהות אותן. מה שכן, מכיוון שכולן הן קבוצות של חברות, לכולן יש אנרגיה מגניבה וגיבוש, ואפשר אפילו להבדיל קצת בהבדלים סגנוניים, הרבה בזכות (או בגלל) בחירת שירים. יש לי תחושה שאם שלוש להקות בנות הגיעו לשלב הסופי, נראה שתי להקות בטופ 3, אפילו שזה יכול להיות קצת בעייתי (שתי להקות בנות בטופ 3 יגרמו לפיצול קולות ביניהן), בעיקר פשוט כי כל השלוש יותר טובות מפריוריטי ו4instinct. *דיזייר: החמישיה. שרו את Sway באודישן הראשון, umbrella בתחילת הבוטקמפ ו push the button ביום השני. בחירת השירים של להקות בנות וריאנה / הופ (לא שיש מקום להשוואה ביניהן לריאנה, אבל הופ שרו את זה בשנה שעברה באודישנים ועשו את זה יותר טוב) לא עבדו בשבילן, כי גם ככה הן ווקאלית הלהקה הכי חלשה בין הבנות, וההשוואה ביניהן לפוסיקט דולז ושוגבייבז לא הוציאה אותן משהו. * באדלאשס: שרו באודישן הראשון את קרייזי של נארלס בארקלי ואת The Lady is a Tramp של הספייס גירלז, ושרו את צ'ייסינג קארז ביום הראשון של בוט קמפ, ו back to black ביום השני. הווקאלז היו מדי פעם קצת לא מתואמים, אבל זה באמת עניין של לעבוד איתן, יש להן קולות שהולכים טוב ביחד, והן מאד קוליות בהופעה שלהן, אנרגיה טובה. אני חושבת שיהיה אפשר לצפות מהן לבחירות שירים מעניינות. * גירלבאנד: כן, שם מקורי מאד. שרו את stop של סם בראון באודישן הראשון, שרו את apologize ביום הראשון בבוטקמפ, ואת I'll stand by you ביום השני. הן השתפרו מהופעה להופעה, וההופעה האחרונה שלהן, ועוד מול שריל (כי girls aloud עשו קאבר מאד מצליח לשיר הזה) היתה סיכון אבל דווקא היתה מוצלחת באופן כמעט מפתיע. -טופ 3: הלהקות שאני באמת אוהבת בקטגוריה אלו הבנות, באדלאשס וגירלבאנד. המקום שלי הולך לJLS פשוט כי מבחינה מקצועית הם הכי טובים, אבל זה באמת לא הסגנון שלי.

verdax

New member
../images/Emo58.gif טופ24 (ועונות קודמות)

טוב, דווקא כיוון שזה פורום איידול, אני חייב להתחיל עם כך שאקס-פקטור לוקחת את איידול בכל פרמטר אפשרי. אני לא זוכר את עצמי מחכה שבוע בציפיה לרגע בו אוריד את הפרק הבא של איידול, עם אקס-פקטור זה כל הזמן קורה, גם בעונות בינוניות, והעונה הזו נראית מעולה. יהיה לשופטים ממש קשה השנה לבחור טופ3 (לפחות בקבוצת הבנות/בנים). הקטגוריה יוצאת הדופן היא קטגוריית ה"קבוצות" - אפילו את השמות שלהם אני לא זוכר. אבל את קטגוריית הקבוצות אני בד"כ לא אוהב, כאשר Eton road היו יוצאי דופן, אבל היתה להם בעונה בעיה קטנה בשם "ליאונה לואיס", ובעיה נוספת בשם "לואי וולש". מצידי שיבטלו לחלוטין את הקטגוריה הזאת, גם ככה לטפל בקבוצות זה יותר מידי maintenance work. החלוקה של הקטגוריות למנטורים היתה מאוד צפויה השנה. שירלי קיבלה את הקטגוריה הכי חזקה (כמו דאני שנה שעברה עם קבוצת הבנים), לואי קיבל את הקטגוריה המזוויעה של הקבוצות, אבל הוא מזוויע בעצמו אז הוא ידע להסתדר איתם, בטח יקח שוב פליטי ווסטלייף לאודישנים בבית באירלנד. דאני קיבלה את הקטגוריה השניה הכי גרועה, של האובר25, כי אחרי שזכתה שנה שעברה אי אפשר שוב לתת לה קטגוריה חזקה, וסיימון קיבל את הקטגוריה השניה הכי חזקה אחרי הבנות - והיה צנוע מתמיד - "אני שמח בשבילם יותר מאשר בשבילי"
טופ3 שלי - בנות: קשה קשה לבחור. לורה (חייבת להיות בטופ3, היא תמנע מלשיר איימי ויינהאוס בבית של שירלי
) אלכסנדרה (כי כבר לא נעים, לואי כבר דחה אותה בשלב הזה
) האנה או דיאנה (אני מעדיף את האנה, אבל כיוון שדיאנה "שונה" קצת משאר הבנות בקטגוריה אוליי שירלי תעדיף אותה) בנים: אוסטין - הוא מזכיר לי את אנדי וויליאמס משנה שעברה, נראה טוב, קול טוב, ולא ממש יצליח בעונה עצמה. ליאם - צריך להיות לדעתי בטופ3 של הבנים, זכרתי אותו עוד מהאודישן הראשון שלו. מאלי - הוא לא קיבל הרבה זמן מסך באודישנים בגללל ה- sob-stories של המתמודדים האחרים. אובר25: רייצ'ל - היא ממש טובה, ואין שום מצב שהיא לא בטופ3 של דאני. נראה לי שרייצ'ל היא הסיבה היחידה שדאני שמחה כשהיא קיבלה את הקטגוריה הזאת. רות - קצת שונה מהבנות האחרות ששם, היא באמת צריכה לבדל את עצמה כדי לא ליפול על משבצת שכבר תפוסה. סוזי - יש לה קול טוב וכו', אבל אני תוהה כמה זמן היא תחזיק מעמד בעונה כזאת. בעונה שעברה חשבתי שניקי תגיע רחוק, אבל לא תזכה, עם סוזי אני אפילו לא חושב שתגיע רחוק. הקבוצות: WHATEVER....

Mikey Weiss

New member
אבל למה שירלי? שריל! ואני מסכימה -

אקס פקטור באמת לוקח את איידול בכל פרמטר. אפילו ששנה שעברה דווקא כן ציפיתי באופן מכור משהו לאיידול, אבל זה היה הרבה יותר בגלל הקוק מאשר בגלל האיידול. באקס פקטור אני פשוט יושבת מול המחשב ומחכה לבן אדם הראשון שיעלה איזה וידאו, לוקח בערך שעה- שעתיים עד שזה עולה ליוטיוב / טורנט. העונה הזו באמת נראית מעולה בינתיים. אני דווקא לא מסכימה איתך בקשר לקטגוריית הקבוצות, ולו בגלל שזה שומר על גיוון בתחרות. אני גם חושבת שבאופן כללי חל שיפור בקטגוריה הזו משנה לשנה, אפילו אם הם עדיין לא ברמה של הקטגוריות האחרות. ושבאופן כללי זה כן רעיון טוב שיהיה את הקטגוריה הזו - להקה זכתה השנה באקס פקטור האיטלקי (והם היו מעולים), ובאופן כללי הקטגוריה אצלם היתה ענקית השנה, וגם באקס פקטור הספרדי בשנה שעברה היתה להקה מעולה. אפילו בבריטניה העונה הראשונה הביאה הצלחת ענק בשם G4 שסיימו במקום השני. אני חושבת שחשוב לשמור על הקטגוריה הזו כי באופן תיאורטי כן יש לה פוטנציאל ואין כל כך מקום אחר עבור להקות לפרוץ כרגע, וגם אם מורידים את הקטגוריה הזו, אז רק סולואיסטים זה כבר הרבה יותר מדי דומה לאיידול. אני חושבת שיש דווקא כמה וכמה קטגוריות השנה שהראו פוטנציאל להיות טובות. לא יודעת אם לנצח - לא בגלל הרמה דווקא, רק בגלל חפיפה בסגנון שעלולה לפצל הצבעות, אבל מצפייה בפורומים בריטיים ראיתי שלפחות שתי קבוצות הן מאד מאד פופולריות בקרב צופים. אני גם מחבבת את לואי וולש, אפילו שהוא קצת מיושן לפעמים, אבל להקות פופ זו בכל זאת ההתמחות שלו, בתור בן אדם שיצר וניהל את בויזון (ושוב מנהל בקאמבק) ו-ווסטלייף (שהוא עדיין מנהל), סתם בתור שתי דוגמאות בולטות. אנחנו יכולים לצחוק עליו עד מחר, אבל אני לא הולכת לצחוק כל כך מהר על הבן אדם שהביא את שתי הבויבאנדס הכי גדולות של אירלנד ושתיים מהבויבאנדס הכי גדולות בהיסטוריה של הפופ. כנ"ל לגבי דני ו"הקטגוריה השנייה הכי גרועה". הלוואי על כמה תכניות איידול אחרות להיות כל כך גרועות כמו האופציות שיש לדני בקטגוריה הזו. על הנייר באמת הקטגוריות של הבנות והבנים הכי חזקות, אבל יש לדני המון פוטנציאל בקטגוריה שלה. לא מסכימה איתך לגבי אוסטין - הוא הרבה יותר טוב מאנדי וויליאמס, ויש לו הרבה יותר סיכוי לקבל הצבעות מאשר אנדי, לאנדי היה חסר איזה אקסטרה משהו שהיה מוכר אותו לקהל, לאוסטין יש את זה. ותרשה לי להתווכח איתך לגבי מאלי - הוא לא קיבל הרבה זמן מסך באודישנים לא בגלל הsob stories של האנשים האחרים אלא בגלל - ואני מוכנה להתערב על זה - שהוא בטח לא בטופ 3. תוך כדי שידור האודישנים כבר יש להם די מושג מי הנבחרת, וכשמשדרים את הבוט קמפ, אז הם כבר בטוח יודעים מי הטופ 3 בכל קטגוריה, ואם יש מישהו שמכל מיני סיבות לא הראו אותו באודישנים (בדרך כלל מה שקורה זה שהם יודעים מי הנבחרת רק באמצע תכניות האודישנים, אז בתכניות הראשונות הם יודעים מי הטופ 24, באחרונות כבר את הטופ 12) אז מראים אותו בהרחבה בבוט קמפ. אני מאד בספק שאנשים שגם ראינו מעט מאד בבוט קמפ מגיעים לטופ 3.

verdax

New member
../images/Emo45.gifשריל! (מה פתאום שירלי?! ../images/Emo6.gif)

פתאום שמתי לב... בנוגע לעניין הקבוצות, זה באמת מוסיף גיוון ומבדיל מאיידול, אבל אני לא ממש זוכר קבוצה טובה באמת (נניח חוץ מאיטון רואד) בפקטורUK. גם אני לא ממש רואה את ה- take that / westlife הבאה יוצאת מ"ריאלטי כשרונות", מה שדווקא כן עובד היטב עבור יחידים. מהבחינה הטכנית, אני חושב שגם יותר קשה לקהל להזדהות עם קבוצה מאשר עם יחידים. כשזו קבוצה גדולה זה בכלל לא נראה לי מתאים, מתאימים יותר לתוכנית קבוצות כמו סיים-דיפרנס של שנה שעברה. ובכלל, כשההפקה צריכה להמציא קבוצת בנים במהלך האודישנים כדי שיהיה בכלל ממה לבחור, זה גם מראה שהקונספט של הקבוצות בעייתי (אותו סיפור שנה שעברה עם הופ/פיוצ'רפרופ (ועוד שנה שעברה היו קבוצות יחסית טובות בקטגוריה הזאת, השנה כלום)). לגבי מאלי, לא כתבתי מי אני חושב שיבחרו לטופ3 בכל קטגוריה, כתבתי מי אני הייתי רוצה לראות שם. באמת קשה להניח שמישהו שקיבל מעט זמן מסך באודישנים יבחר לטופ3, אבל היו מקרים בעבר (דניאל משנה שעברה למשל שמשום מקום נכנס לקטגוריה של האובר25 של לואי). יותר הגיוני שסיימון יבחר באואן לטופ3 שלו ולא במאלי (ואני גם בספק לגבי ליאם).

Mikey Weiss

New member
אבל בארצות אחרות היו להקות שזכו בX פקטור

אני לא חושבת שזה כל כך העניין שעם להקות אפשר פחות להזדהות, אני חושבת שבאמת בגרסא הבריטית היתה בעיה עם הלהקות שבאו להתחרות. בגרסאות אחרות של X פקטור ראיתי כבר להקות שהיה בהן משהו יוצא דופן, או לפחות בהופעות שלהם. כי דווקא כלהקה יש להם הרבה יותר אפשרות להפגין יצירתיות בעיבודים, למשל. אני חושבת שהכי חשוב זה להתבלט, וברוב העונות של הX פקטור עד עכשיו, הלהקות שהתחרו שם ניסו להיות להקות בנות אחרות או להקות בנים אחרות. עובדה שהלהקות שהכי הצליחו זה G4 וSame Difference, כי הם היו יוצאי דופן בנוף של התחרות. ואגב, אני מסכימה איתך שזה שהם צריכים להמציא קבוצות כדי שיהיה להם מספיק אנשים, זה בעייתי, אבל אני לא מסכימה איתך שאין כלום - אני חושבת שבהחלט אפשר להרכיב קטגוריית קבוצות ראויה, רק שהמבחר ההתחלתי היה הרבה יותר קטן. אם כבר דיברתי על להיות יוצאי דופן, אני מאד אוהבת את באדלאשס בדיוק מהסיבה הזו - במקום לעשות את מה שלהקות הבנים/בנות אחרות עשו ולשיר באופן צפוי שירים של להקות בנים/בנות אחרות, הן בחרו שירים שהם לא באופן מובהק בכלל שירים של להקת בנות, וזה גרם להן להתבלט, כי ככה לא השוות אותן בראש ללהקת הבנות הקודמת ששרה את אותו שיר. וההערה על מאלי לא היתה כדי להגיד שהתחזית שלך לטופ 3 לא נכונה לדעתי, כי אני יודעת שזו דעתך ולא התחזית שלך. ההערה התייחסה פשוט למה שכתבת עליו, שלא ראינו אותו בגלל הסוב סטוריז. כתבתי שלדעתי זו לא הסיבה בגללה לא ראינו אותו. וסתם הערת אגב, לגבי זה שאתה לא רואה את הווסטלייף / טייק ד'ת הבאים יוצא מתחרות כשרונות: אני אולי לא רואה אותם יוצאים מהתחרות הנוכחית, אבל להזכירך שגירלז אלאוד יצאו מתחרות כשרונות, וזה עוד בתכנית שבה השופטים הרכיבו להקה (שזה בעצם דומה למה שהם עשו בשנה שעברה עם הופ ופיוצ'רפרוף והשנה עם פריוריטי) ככה שזה אפשרי.

SHTRUDIDI

New member
יש להקות מוכרות שיצאו מאקס פקטור?

לא בהכרח בבריטניה, אלא בכלל מהפורמט.

Mikey Weiss

New member
הפורמט - בעיקר מחוץ לבריטניה - הוא חדש מאד

וברוב הארצות שהפורמט משודר בהן זה ממש השנה, שנתיים האחרונות, ובינתיים רק אחרי עונה אחת, ככה שאין יותר מדי דוגמאות. באיטליה זכתה להקה, והסינגל שלהם היה מקום ראשון, כמו גם האוסף שלהם מהתחרות, אבל הם זכו רק לפני חודשיים, אז עוד אין הזדמנות לבחון את ההצלחה שלהם. אבל בבריטניה עצמה הלהקה שהגיעה למקום ה2 בשנה הראשונה, G4, היתה מאד מצליחה, אם כי התפרקה השנה כי הזמר הכי מוכשר שלהם החליט להקשיב למה שהשופטים אמרו לו כשהם נבחנו וללכת לעשות קריירת סולו. Journey South, שהיו מקום 3 בעונה השנייה היו מקום ראשון במצעד האלבומים עם האלבום הראשון שלהם. וכל שלוש הלהקות משנה שעברה עדיין פעילות, חתומות בלייבלים שונים ועומדים להוציא סינגלים ראשונים. באופן כללי, אני חושבת שהבעיה עם הקטגוריה היא לא הקטגוריה עצמה כמו זה שלוקח לתכנית/מפיקים/להקות יותר זמן להתכוונן על מה מוכר ומה לא. יש כל כך הרבה תכניות איידול שלדעת כבר איזה סוג דברים עובדים על זמרי סולו זה קל. היו הרבה פחות תכניות כדי להוציא להקות פופ אז לוקח יותר זמן לעלות על מה מוכר ולשחק עם זה. הפורמט היחיד שהיה ללהקות זה פופסטארז, שבבריטניה עצמה הוא לא פעיל כבר שש שנים, ולדעתי הארץ היחידה שהוא עדיין מצליח בה זו גרמניה. ואם כן מסתכלים על פופסטארז כדוגמה לאיזה סוג של להקות מוכר, זה באופן כמעט גורף להקות בנות, והלהקת בנות הראשונה פרופר שהיתה באקס פקטור היתה רק בשנה שעברה, וכמו שאמרתי, הן עדיין פעילות ועומדות לשחרר סינגל ראשון בקרוב. השנה, במיוחד אם תהיה יותר מלהקת בנות אחת, הקטגוריה תציע משהו שבאמת אפשר למכור. בשנה שעברה זו היתה הפעם הראשונה שהקטגוריה היתה באמת מורכבת משלושה "מוצרי" פופ ראויים, פחות או יותר - אם מסתכלים על רוב ההרכבים בשנים קודמות, הם היו יותר ברמה של להתחרות בקדם אירוויזיון הבריטי ולהיעלם אחר כך, לא משהו שאפשר לשווק. ובשנה שעברה הלהקות הגיעו למקום 3 ו 5 (והלהקת בנים ל 9).

SHTRUDIDI

New member
מעניין

על כל הפרטים. יהיה מעניין לעקוב לאורך זמן ולראות מה קורה באקס פקטור בשאר העולם וגם בעונה הזו בבריטניה.

Mikey Weiss

New member
האמת שבאמת באופן כללי נורא מעניין לראות מה

קורה במקומות שבהם מתחיל האקס פקטור ואיזה פורמטים מצליחים בכל ארץ. החסרון של הפורמט הוא לא בפורמט עצמו אלא בעיקר זה שהוא מוצג כמה שנים טובות אחרי פורמט האיידול והאקדמי, ככה שבהרבה ארצות יש כבר מנת יתר של מופעי איידול, אם לא בארץ שלהם, אז מזה שכבר כולם יודעים מה זה וראו לפחות את הגרסא האמריקאית או משהו. ככה שאפילו שבאקס פקטור יש את התוספת של הקבוצות, ובהרבה מקרים גם את האובר 25 - שמכניס גילאים שבאמריקן איידול לא היו נכנסים, לא תמיד קל לזה לתפוס. זה נכון גם באופן כללי גם לגבי הפורמטים האחרים, אם כבר רץ שם קודם פורמט אחד קודם. פורמט האקדמיה נכשל לחלוטין בארה"ב כי הוא נכנס כמה שנים טובות אחרי איידול (ובתור בונוס גם נעשה בצורה מזעזעת). למשל, הגרסא האוסטרלית של אקס פקטור נכשלה כי היא נכנסה אחרי כמה עונות טובות של אוסטראליאן איידול. בספרד, העונה הראשונה של אקס פקטור לא היתה הצלחה גדולה אבל היה לה רייטינג סביר מינוס, כי היתה הפסקה גדולה אחרי העונה הקודמת של פורמט האקדמיה, שהוא חזק מאד בספרד, ואנשים לא ידעו אם ומתי זה יחזור. העונה השנייה של אקס פקטור הספרדי, לעומת זאת, מקבלת רייטינג מזעזע כי היא התחילה מיד אחרי שהעונה האחרונה של האקדמיה בספרד, שהיה לה רייטינג חזק מאד, הסתיימה. באיטליה, לעומת זאת, האקדמיה רצה בערך ב2002, ומאז לא היה שם שום מופע איידול עד השנה, אז אקס פקטור היה הצלחה עצומה. מאותה סיבה אני צופה גם שהאקס פקטור היווני, ששידור האודישנים שלו מתחיל השבוע, יהיה הצלחה גדולה: ביוון הפורמט של האקדמיה הצליח מאד ורץ במשך ארבע שנים. היה מולם בערוץ אחר פורמט דומה לאיידול שגם הצליח לא רע. שתי התכניות יצרו הרבה יותר כוכבים בשוק המוזיקה היווני מאשר בכל ארץ אחרת עם תכניות איידול (אולי חוץ מספרד), אבל כבר שנתיים שלא היתה שם שום תכנית בכלל. עכשיו הערוץ שעשה את האקדמיה ביוון החליף את הפורמט לאקס פקטור, ככה שאני יכולה לחתום די בוודאות שזה יהיה הצלחה היסטרית. (אני צריכה להפסיק לדעת את הדברים האלו).

SHTRUDIDI

New member
למה להפסיק?זה ממש מעניין

תמיד חיבבתי עובדות לא-ממש-חשובות מסוג זה על התוכניות האלה. כל הכבוד על הידע, זה ממש מעניין לקרוא ולראות איך באמת כל מדינה מושפעת מהצלחות תוכניות אחרות באותו ז'אנר או מאי קיומן. אחרי כל הדיבורים על התוכנית יש לי חשק גם ללכת לחפש קטעים ולראות מי הגיע לטופ 24 באקס פקטור הבריטי.

Mikey Weiss

New member
בזה אני אפילו יכולה לעזור!

http://www.youtube.com/watch?v=XLABOT7y5yA - המשתמש הזה מעלה כל שבוע את התכניות המלאות של אקס פקטור, שעה שעתיים אחרי השידור. הלינק הזה הוא לחלק הראשון של הבוט קמפ (בו נקבע מי עולה לטופ 24) - ויש בצד את כל שאר החלקים, 13 בסך הכל (כי שודרה תוכנית של שעה וחצי ביום שבת ושעה ביום ראשון). זה מן הסתם גם באנגלית אז הרבה יותר נוח לראות את זה מאשר כל שאר הגרסאות של תכניות איידול למיניהן שאני צופה בהן. (למקרה שאתם נורא תוהים, א' כן, אני קצת חולת נפש כשזה מגיע לתכניות איידול, אבל אני נורא אוהבת את זה, מה אני אעשה, וב', אני כרגע עוקבת אחרי האיידול האוסטרלי, בערך אחרי האיידול הדרום אמריקאי - כי נורא קשה עם הוידאו משם, האקס פקטור הספרדי, למרות שהוא לא משהו, הסטאר אקדמי הצרפתי, שזו התמכרות ותיקה שלי, אקס פקטור הבריטי, מן הסתם, והשבוע מתחיל האקס פקטור היווני, ואני תמיד אוהבת את התכניות איידול שלהם כי הן נורא כיפיות, והאקדמיה בבלקן - תכנית משותפת לכל ארצות אקס-יוגוסלביה, שאני מנחשת שגם הולך להצליח כי גם שם היה די חור בשנים האחרונות מבחינת תכניות ריאליטי).

ר ו ח ל י

New member
גם אני ממש אוהבת את האיידול הדרום אמריקאי

לטין אמריקן איידול ואקס פאקטור הספרדי... ואני גם רואה אוסטרליאן :)

ר ו ח ל י

New member
קצת מסובך לעקוב

אני בעיקר מתעדכנת אחרי השלבים בקריאת בלוגים של אנשים מארגנטינה, ובודקת אם זה עלה ליוטיוב. את יכולה למצוא חלקים מהתוכניות ביוטיוב אם תרשמי LATIN AMERICAN IDOL 2008

SHTRUDIDI

New member
כמה חבל שלא ראיתי את ההודעה הזאת קודם...

כי חיפשתי זמן רב אחר השמות המלאים של המתמודדים שעלו וגם אחרי קטעים ביוטוב. בכל מקרה, ראיתי דווקא די הרבה ואפילו יש לי דעות שאעלה בהמשך.
רבה על הלינק, כי עכשיו אני אוכל להתחיל לעקוב יותר מסודר. מתי זה משודר בבריטניה, באיזה ימים? מה המצב באיידול האוסטרלי-הם כרגע בטופ 10?

Mikey Weiss

New member
זה בעקרון משודר בימי שבת בערב

אבל בסופ"ש הזה יש את החלק האחרון של המיונים (Judges' houses) אז יש שתי תכניות, אחת מחר ואחת בראשון, בה יחשפו את הטופ 12. ובאוסטרליה זה כבר טופ 9.

למעלה