Breathe

New member
הזדמנות לא לכולם

מפני שמי שסיים לפני תשנ"ח לא מנפיקים לו מצרף ובכל מקרה אפשר לעשות חישובים ולראות שהפסיכומטרי נותן יותר בסיכוי קבלה ביחס לבגרות ברגע שמזינים את המקסימום של שניהם לפחות במוסד אחד. אבל השאלה של ביטול זה ויכוח שלא החל מהיום. לגבי המחיר בהחלט יש מקום לעשות עם זה משהו,כי הוא רק עולה והוא גבוה לדעתי-ערכת ההרשמה,הרשמה לבחינה,הגעה לבחינה וחניה זה משהו שעולה לפחות 500 ש"ח... ועוד לא דיברנו על "החוויה"

Kiru

New member
לגבי מי שסיים לפני תשנ"ח

זה נכון, ובקשר לזה באמת צריך לעשות משהו. זאת כרגע הבעיה היחידה שמונעת להגדיר את הפסיכומטרי חד משמעית כ"אופציה"...

לא צריך לבטל

להפך - הפסיכומטרי לדעתי נותן הזדמנות לתלמידים שלא הצליחו כ"כ בתיכון.

צריך להוריד עלויות

צריך לעשות את זה ע"י הפעלת לחץ על האוניברסיטאות/משרד החינוך באיזושהי דרך ע"י גוף כמו אגודות של תלמידי תיכון בכיתות י"א-י"ב או ועד הורים הארצי (יש דבר כזה או שאני מדמיין??) עכשיו לכי תמצאי פוליטקאי שישמח לעשות רווח פוליטי מהנושא וירתם למשימה הקשה

גברת ע

New member
סליחה על ההתפרצות

אבל גם הבגרות שלנו לא משקפת כלום מישהו פה זוכר משהו ממבחני הבגרות שלו? אתה יכול להיות התלמיד הכי גרוע בכל שנותיך כתלמיד ואתה יכול לקבל פחות מ600 בפסיכומטרי ועדין להיות הסטודנט הכי טוב של האוניברסיטה ועדיןלהיות מישהו מצליח ואותו דבר להפך הפסיכומטרי הזה בודק עד כמה אנחנו מחרטטים נכון ומהר במבחן יש מקומות בעולם שהם מוסדות לימוד טובים מאוד ובעלי רמה גבוהה שמקבלים כל מי שרוצה להתקבל אליהם כשבמהלך השנה הראשונה יש את הנשירה הטבעית של תלמידים שלא מתאימים לאותו מוסד או לאותו מקצוע, מי שלא עומד בתנאים להמשך לימודים ובציונים הנדרשים לא נשאר ונושר אבל לפ הפסיכומטרי או הבגרות שעשיתי בתור ילדה? לפי זה לקבוע לי עד כמה אני טובה או לא טובה? מה שתחליטו לעשות אני איתכם רק תודיעו לי ואני איתכם במאבק

למעלה