פיצושקה

New member
אני לא מבינה

אין בעיה שישאירו את הפסיכומטרי כאופציה אבל תחשבו רגע בהיגיון מה הוא בעצם בודק??? הוא בסך הכול בודק איך אתם עומדים במצבי לחץ..אז מי שלמד לבחינה ושילם הון עתק עבור הקורס והגיע למבחן ומרוב לחץ קיבל בלק אאוט או לא עמד בזמנים אכל אותה ובגלל זה הוא לא ימשיך לאוניברסיטה???? או יש לו את האופציה השניה: לשלם שוב קרוב ל500 ש"ח לחכות עוד חצי שנה ולנסות שוב בתקווה שהפעם הוא לא ילחץ, מה גם שהמבחן הוא 3.5 שעות בלי הפסקה ואני פשוט לא מבינה מה הם חושבים שאנחנו מכונות? מי יכול להיות 3.5 בשיא הריכוז??? מילא אם המבחן היה מודד משהו אבל הוא לא... או שבעצם הוא בודק איך שלפוחית שתן מלאה והצורך להשתין משפיע על הריכוז!! כשאין לך ברירה אלא להתאפק 3.5 שעות כשכל רגע אתה חייב לשתות מים כדי להשאר מאופס. אני מדברת בשם עצמי כשאני אומרת שיש לי נטייה להילחץ ממבחנים ובמיוחד ממבחן כל קשה ומשמעותי שביזבזתי עליו כל כך הרבה כסף ואנרגיה!! חוץ מזה שרוב מי שעושים את המבחן הם סטודנטים שעומדות בפניהם שנים קשות וארוכות של לימודים +עבודות כדי לממן אותם, אז במצב של היום שהלימודים הגבוהים כל כך יקרים ,המצב במשק כל כך חרא ויש כל כך הרבה מובטלים איך הם מעיזים לגבות כזה סכום ועוד מפיקדון של חיילים שהשתחררו מצה"ל שיזדקקו לכסף הזה כדי לממן את לימודיהם?? עכשיו אחרי שהוצאתי 5300 עבור הקורס נשאר לי בפיקדון מעט מאוד כסף ועכשיו מה ? מי יממן לי את הלימודים הלאה? במקום שאני אצטרך להשקיע את כל כולי בלימודים אני אצטרך להגיע שפוכה הביתה כדי ללכת לעבוד בכל מיני עבודות תמורת שכר מינימום.. מעניין אותי לדעת מי מכם שקורא את זה ומתעתד להמשיך בלימודים גבוהים עדיין חושב שזה צודק

פיצושקה

New member
צריך לפעול !!! ../images/Emo46.gif

תראו, אני בטוחה שאני לא הממורמרת היחידה פה ורובכם חושבים כמוני שצריך לבטל את המבחן הארור הזה!! הוא לא משקף כלום ורק רוצה להכשיל אותנו ולהקטין את סיכויי הקבלה שלנו למוסדות להשכלה גבוהה יש גבול לניצול שלנו ושל הכסף שלנו!! לעזאזל, 435 ש"ח למבחן???? על מה?? על הסורק האופטי שהם בודקים איתו? לעזאזל הם אפילו לא מסתכלים על המבחן 5 דקות!! ועוד הקורס הזה? והאם יש צורך להזכיר את "מאגר השאלות" ב180 ש"ח? יש גבול ומישהו צריך לשים סוף לניצול הזה, כל הפסיכומטרי הזה הוא מסחטת כספים לא הוגנת ולא צודקת ואף אחד לא פותח את הפה, במקום שיותר ויותר תלמידים יגשו לאונברסיטאות ולמכללות לרכוש השכלה גבוהה הם נכשלים בכך ולמה? בגלל שהפסיכומטרי מודד איך אנחנו במצבי לחץ! מי שלחוץ או שבמקרה היה לו פיפי אכל אותה!!! למרות שאני מהפרייארים שלומדים בקורס ואפילו שילמו עבורו כמעט 5500 (מזל שאני חיילת משוחררת הא?) אני חושבת שצריך לשים למסחטה הזו סוף!! אין לי מושג למי לפנות או מאיפה להתחיל אבל אני מקווה שיש פה מספיק אנשים שאיכפת להם ומוכנים לעזור במאבק. מחכה לתגובותיכם!

pallidfool

New member
האם אני היחיד שחושב

שאין כאן קנוניה, אין רצון להכשיל את כולם, ושהמבחן הזה באמת מודד יכולות חשיבה ולמידה מסויימות (לא אמרתי אינטיליגנציה, ולא התכוונתי לכך.)?

Kiru

New member
עדיין לא הבנתי מה הבעיה

הפסיכומטרי כידוע הוא יחסי, לכן זה בכלל לא רלוונטי כמה קשה (או לא) להתרכז 3.5 שעות, רק כמה את טובה בזה יחסית לאחרים. וזה בדיוק מה שאמורים למדוד - את יכולת הלמידה והריכוז שלך יחסית לאחרים. מה לעשות, המקום באוניברסיטאות מוגבל, ורוצים להכניס את מי שיש לו הכי הרבה סיכוי לסיים את התואר. בקשר לכסף - המכונים הם עסק פרטי. מה פירוש איך הם מעיזים?
הם מציעים למכירה מוצר. את לא חייבת לקנות. אין להם שום מחויבות, אפילו פיצפונת, לאף אחד. העתיד האקדמי שלך והכסף שלך הם לא עניינם. וחוצמיזה - מה את מציעה לעשות? להסתמך רק על הבגרויות, ולאלץ אנשים לשפר 10 בגרויות במקום פסיכו אחד?

chim chim

New member
צודקת...

גם אני כבר כתבתי על זה פעם ועוד הרבה הרבה כתבו על זה... בפעם שעברה אחרי שעשיתי את המבחן ונתנו לנו את המשוב כתבתי להם דברים בסגנון הזה(שידעו מה אני חושב עליהם) המבחן הזה יקר לפי כל קנה מידה!(50 שקל לחוברת הרשמה אפילו אם אני רוצה רק את הטופס המסכן ולא צריך את החוברת 435 שקל להרשם מאות שקלים על הספרים או אלפי שקלים על הקורס) עכשיו אחרי שהם גמרו בינתיים לשדוד אותנו לפחות תשובות הם נותנים בזמן?טעות.צריך לחכות חודשים עד שהם יואילו בטובם לשלוח את הציון! לדעתי לא צריך לבטל את הפסיכומטרי אלא להוריד את המחיר שלו בצורה רצינית (המבחן הפסיכומטרי לא הוגן כלפי מעוטי יכולת!!!) הבעיה היא שמי שעושה את זה רואה את זה בתור תשלום חד פעמי ולא חושב שכדאי לו לבזבז אנרגיה כדי להילחם בזה. רצינית?רוצה לשים לזה סוף ?......אני איתך!

pallidfool

New member
ולדעתי

אפשר וצריך לעבור את המבחן בלי קורס. מי שלא חושב שהוא ישיג את הציון המספיק לו, צריך לשלם כדי לעבור קורס ולקבל אותו. בכל מקרה, אף אחד לא מכריח לקחת את הקורס, וזה לא כזה דבר נחוץ. דווקא ההצלחה במבחן אמורה לנבא את יכולת הלמידה. מי שהולך לקורס, מודה בדיוק בזה - שהוא צריך עזרה בלמידה, ולא שיש בכך פסול, אבל זה בדיוק הדבר שפסיכומטרי אמור למדוד.

Breathe

New member
למרות הכל

ויש בה חסרונות ואפשר לטעון המון דברים צריך לראות את הצד השני של המטבע-יש לבחינה הזו יתרונות,ואני לא אומר את זה כי הגעתי קרוב ל-800,כי לא הגעתי,ונבחנתי יותר מפעם אחת,אני לא "מת" על הבחינה ולא הייתי מאוד עירני עם הספרים "המרתקים"
, וגם אני לא נהניתי לנסוע למרחקים ולשבת כ-4 שעות על כסאות סטודנט ולקוות לטוב-ובכל זאת,בעיניי זו בחינה אחידה,אין כאן רמות של יחידות והחלטה מראש כמו בתיכון שלפי דעתו של המורה מישהו מתאים לרמה מסויימת,מבחינת טוהר בחינות נראה לי שהפסיכומטרי מצויין והוא בנוי על סולם אחיד בניגוד לבחינת בגרות שהרמה יכולה להשתנות ממועד למועד. מי שלומד גם לבד ויתרגל המון יש לו סיכויי הצלחה טובים ובאקדמיה אין לרב פינוקים. מה הוא משקף אני גם לא הבנתי עדיין אבל זה מה יש ועם זה ננצח. מי שסיים מתשנ"ח זכאי לפחות למצרף היכול להחליף את הבחינה,במקרה שלי החלופה הזו לא קיימת ולכן האפשרויות הן להוציא יותר בבחינה או להתפשר על פחות מבחינת חוגים או מוסדות לימוד כי זה ברור שאי אפשר לקבל את כולם והביקוש הוא עצום. מה שכן את המחיר לדעתי צריך לכווץ... עד נכווץ אגרופים ונקווה להגיע להכי טוב שאפשר מהבחינה הזו

פיצושקה

New member
אנשים!!??!

רוצים פתרון? אז ככה: למה שלא יקבלו את כל מי שרוצה ויש לו ממוצע סביר ,וכשאני אומרת סביר אז אני לא מתכוונת ל100+ לתת הזדמנות שווה לכווולללםםם ואז חובת ההוכחה חלה על התלמיד עצמו, אם הוא ישקיע כמו שנדרש בשנה הראשונה הוא ימשיך הלאה אם לא אז הוא יפרוש, אבל הזדמנת שווה צריכה להיות לכולם!! הרי מה בעצם הסיבה שבנו שלוחות של כל מיני אונברסיטאות בעיירות פיתוח? הסיבה הייתה במקור כדי לקדם ולשלב את תושבי עיירות הפיתוח בלימודים הגבוהים, אז מה החוכמה שמערימים עליהם עוד קשיים? אני כותבת בתור אחת עם ממוצע בגרויות מעל הממוצע אך עם זאת אני עושה את הפסיכומטרי מסיבות לא ברורות, והסיבה שאני צריכה את הקורס לא מעידה לא עלי ולא על התלמידים שאיתי שאנחנו לא יודעים טוב או שיכולות הלמידה שלנו לקויות אלא על כך שאנחנו רוצים להוציא את המקסימום מעצמנו! ואני כן מבינה שמודדים אותנו ביחס לשאר שגם הם נבחנים 3.5 שעות אבל שוב נשאלת השאלה : למה?????

Kiru

New member
יש דבר כזה

קוראים לו האוניברסיטה הפתוחה. ויש גם מכללות אזוריות ששכר הלימוד שלהן אוניברסיטאי ותנאי הקבלה סבירים מאוד. באף אוניברסיטה "רגילה" אין תשתית לקבל לשנה א' את כל מי שרוצה. ראית פעם שיעור של שנה א' במקצוע פופולרי? אם לא, אז תני לי לתאר לך: זה נראה כמו שוק.
אני גם חושב שזה שאת (ואני) לקחנו קורס לא מעיד שיכולת הלמידה שלנו נמוכה. אני יודע לפחות על עצמי, שרציתי פשוט להתחיל מאותה נקודה שבה מתחילים הרוב. והכי חשוב: למה "ממוצע בגרויות סביר" נראה לך יותר הגיוני מ"פסיכומטרי סביר"

Breathe

New member
עדיף

להתאמץ קצת יותר בבגרות או בפסיכומטרי מאשר להתחיל שנה ראשונה,להכיר את האנשים,האוירה וקצת מהחומר ואז לא להצליח,להפלט החוצה ולהיות מתוסכלים. אחרי חוויה כזו האויר מהלימודים ומאותו מקצוע יצא מהמפרשים. כהזדמנות יש את הרעיון המבורך שנקרא אוניברסיטה פתוחה כפי שכבר נכתב. הפתרון היותר סביר הוא לפתוח אוניברסיטאות נוספות באזורים נוספים,בכך יהיו יותר מקומות,הביקוש ירד וכך גם דרישות הקבלה,ואני חושב שזו שאיפה כלל מערכתית כדי לחזק את החינוך ומשאב הידע במדינה.

Mnementh

New member
אני התאמצתי

גם בבגרויות וגם בפסיכומטרי - הוצאתי ציונים טובים מאוד ובכל זאת לא הצלחתי באונ', נפלטתי החוצה ונהייתי מתוסכל. מה *זה* אומר על המערכת?

Breathe

New member
רשום בתוצאות

של הפסיכומטרי שיכול להיות אנשים שהצליחו יפה בבחינה ולא יצליחו באוניברסיטה ולהיפך,הרי אין חיזוי של 100 אחוז אבל מצאו שפסיכומטרי ובגרות יחד הן השיטת חיזוי הטובה ביותר לדבריהם. אחרי הכל צריך למצוא דרך לסנן אנשים

Mnementh

New member
אני אגיד לך איפה הטעות

בגלל שיש 3 או 4 או יותר שנים של צבא או תקופת המתנה + צבא + תקופת המתנה, אז לבחינות האלו כבר אין הרבה קשר, ואנשים משתנים ומוחם משתנה

qet1

New member
אני אסביר לך למה

$$$$$$$$ כסף אין מספיק כסף כדי שכל מי שיש לו תעודת בגרות יוכל ללמוד באוניברסיטאות איזה מקצוע שהוא רוצה....ולכן צריך לסנן ולקחת רק את אלה בעלי סיכויי ההצלחה הטובים ביותר...

גברת ע

New member
אז אולי תסביר לי

מה זה מודד בדיוק? ואיך? אני למשל מטמתיקה לא הצד הכי חזק שלי אני גם צריכה למצוא הגיון קודם בשאלה או לפחות בדרך פתרון שלה כדי להבין אותהולפתור אותה ולא תוך דקה אניאעשה את זה אז מה? זה אומר שלא למדתי מספיק טוב? כי אני יכולה להגיד לך שקרעתי את התחת (סליחה על השפה) לפסיכומטרי (אני עושה את המבחן הקרוב) ובין הצבא למחויבות ולבעיות האישיות בבית ישבתיולמדתי ולמדתי ומה לעשות עדין לא מצליחה לפתור תוך דקה או פחות שאלה על משולשים או מעגלים או קוביות או WHATEVER... לא חושבת שהעובדה שלא יודעת לפתור בדקה תרגיל ולמצוא שטח מעגל אומרת שאנילא מספיק טוב לאוניברסיטה כזאת או אחרת ושאני לא אצליח בלימודים שלי מה גם שאפילו מדריכים בקורסים טוענים שהמבחן הזה מטומטם והם אלו שכביכול צריכים לתמוך בו כי בזכותו הם מרוויחים את הכסף שלהם

גברת ע

New member
קוד כל שאלתי אות

כי אנירוצה להבין אולי יש משהו שפספסתי ובגלל זה אניחושבת שהבחינה לא מראה כלום דבר נוסףיכולים לעשות מבחני קבלה ראיונות קבלה, גם היום עושים את זה נניח אנירוצה ללמוד עו"ס למה הפסיכומטרי או הכמות יחידות במטמטיקה שעשיתי תקבע אם אני יכולה ללמוד עו"ס או להיות עו"סית טובה?

Kiru

New member
למה לבטל?

הרי מאז שיש את המצרף הפסיכו כבר לא חובה. מה רע בזה שהוא נישאר כהזדמנות נוספת למי שלא הצליח בבגרויות?

למעלה