LadySilkworm

New member
../images/Emo31.gif תנ"ך בכללי זה מעניין

פשוט לא מלמדים את זה טוב וגורמים לתלמידים לשנוא את המקצוע הזה ולהפסיד.

Edge of Thorns

New member
אני לא שונאת את המקצוע,

אני לא שונאת אף מקצוע שמלמדים בבית ספר, אפילו יש כמה דברים מסויימים שאני ממש אוהבת בתנ"ך [כמו ירמיהו וקהלת הפסימיים החביבים], פשוט הלמידה עצמה, של ככככככככככל החומר מתישה אותי.
למרות שגיליתי לאחרונה שאשכרה לקרוא את כל החומר - באמת יביא לך ציון טוב!

LadySilkworm

New member
גם אני אהבתי את קהלת, וגם את איוב, חה :}

והבגרות עצמה בתנ"ך לא קשה כל כך, זה רק להבין מה שהפסוקים אומרים ולדעת טיפה רקע כללי.אני זוכרת שהמורה שלנו אמרה לנו שאם נעשה את כל הבגרות כאנסין אחד גדול אפשר להוציא 65-70 בכיף P:

Edge of Thorns

New member
תכלס, זה לא מקצוע קשה בכלל

באמת שיש פה רק הבנה בסיסית של הנקרא, פלוס תוספת של פירושים כאלה ואחרים. וגם אחרי שלמדתי רק איזה חצי יום לפני המתכונת, יצא שקיבלתי 90
ככה שאני אופטימית, אולי אפילו לא אצטרך לעשות בגרויות חוזרות ככה
אגב, תגידי, גם לך הוט עכשיו עושה בעיות?
כל הבית שלי חסר קליטה לדברי הממיר ):

LadySilkworm

New member
נופ, אצלי בסדר

מצחיק, מהבוקר [טוב, מ-11] אני במחשב שומעת מוזיקה וזאת הפעם הראשונה שקמתי מהכסא [טוב נו זה קצת עצוב בעצם]

Endogenisis

New member
קהלת../images/Emo47.gif

ירמיהו קצת מעצבן אותי... והלמידה עצמה באמת מתישה :S

Brombit

New member
קהלת לא היתה בתקופתי ה"קדומה" ../images/Emo12.gif

מה הולך שם בקצרצר? כי למי יש כח ללכת לתנ"ך עכשיו...

Endogenisis

New member
סתם הרהורים לגבי האמונה והטעם לחיות וכל מיני

כאלה XD... בעקרון זה ספר קצת בכייני אבל אני מאוד אוהב את הכתיבה שם :)

אני לא למדתי את הדברים עם הפוטנציאל להיות

טיפפפפפפפפפפפפפ טיפה מעניינים. למדתי את הפרק של המוסר, חורבן גלות וגאולה, והפרק של החוק. כולם כ"כ יבשים ומשעמים ודוחים שאני יכולה פשוט למות ממש בלי כוונה
ירמיהו מאוד מעצבן
לא זוכרת כבר מה הוא אמר אבל היא מעצבן!
כל הנביאים מעצבנים אותי. אמג די כבר לבכותתתתתתתתת
ולמה אני צריכה ללמוד 3-4 נבואות זהות של נביאים שונים?! הכל אומר את אותו הדבר ועל כל רעיון אני צריכה ללמוד 3-4 דברים שאומרים בדיוק את אותו הדבר. X_____________X שוב, בגרות מפגרת בצורה טראגית.

Endogenisis

New member
וואי חורבן גלות וגאולה והפרק של החוק זוועתיים

זה לקרוא ולהרדם... זה כמעט גרוע כמו הפרק על המלכים והנביאים;;

Edge of Thorns

New member
גם לנו יש מוסר, ואת החוק.

אבל תודה לאל, יש לנו את השירה בראי הכלל
שיר השירים =

theEscapist

New member
וואי, באמת מכה. לנו יש מזל...

למדנו את החוק (שעם מורה ממש מגניבה היה ממש מגניב
), את השירה בראי הכלל (שיר השירים, תהילים שקצת משעמם אותי, ואפילו טיפה קהלת) וספרות החכמה, שזה קהלת ואיוב. בקיצור, הדבר היחיד המשעמם עד בכי שיש לי בבגרות זה פרק החובה של מלכים ונביאים. ><

החוק מעצבן אותי

זה מתיימר להיות נורא סוציאליסטי ואנושי ושקר כלשהו, וזו גם הייתה הגישה של המורה השנה (שהיא אחלה מורה, בלי קשר), אבל זה כ"כ לא! מילא החוקים שמטיבים עם זרים, אלמנות, עניים ויתומים - הם בסדר אני מניחה, אבל למה יש הבדל בין עבד עברי לבין עבד זר? למה העבד הזר הוא רכוש שניתן לקנות בכסף ושעובר בירושה מאב לבנו ושלעולם לא יוצא לחופשי, אבל יש כ"כ הרבה חוקים לגבי העבד העברי וה-well being שלו? זה מגעיל. >_>

theEscapist

New member
אה, לא אמרתי שום דבר לגבי האנושיות של זה...

רק אמרתי שהנושא, כשלמדנו אותו, היה די מעניין. אין לזה שום קשר לאנושיות, למרבה הצער... מצד שני, קחי בחשבון שהגישה הזאת יש בה הרבה מאוד פסול, אבל אם לוקחים את זה ביחס למה שהיה אז באותו המקום ובאותה התקופה, הם די מתקדמים.

אז הנושא גם לא מעניין אותי../images/Emo6.gif

מבחינת התנאים הסוציאליים לעבדים כן, פחות או יותר. לא שזה כלללל כך מתקדם בכל אופן, רק שזה קצת יותר טוב ביחס לסביבה. (ועדיין הנימוק להכל הוא "כי אני אלוהים והם שייכים לי ומי אתם שתעשו להם משהו?
)

Endogenisis

New member
איך את מספיקה הכל בשלושה ימים?

אני לחוץ מזה שלא הספקתי ללמוד לפני זה ונשארו לי רק שלושה ימים ללמוד וכרגע רק יום אחד ויש לי עוד שני נושאים שאחד מהם זה המלכים המטומטמים האלה :S ואני מפחד שאני לא אספיק לעבור על הכל :(

כנראה שאני לא מספיקה../images/Emo6.gif

סתם, למתכונת למדתי שלושה ימים מראש והיה לי הרבה זמן אקסטרה. עכשיו פשוט עשיתי מלא הפסקות, אני קוראת נורא לאט והתחלתי מאוחר יחסית. ללמוד מבחינתי זה לקרוא במחברת (מי"ב נגיד יש לי די מעט על כל פרק), ומה שחסר לי כי לא למדנו אני קוראת מצילומים של המיקודית שהילה שלחה לי. ואמג מיקודיות זה חופר כל כך שלא לצורך! X________X אני שונאת לקרוא מהמיקודית. שזה תכלס כמו לקרוא מהמחברת שלי מכיתה י"א, רק בניסוח יותר טוב. המורה מכיתה י"א הכתיב בטירוף כל השיעורים מהמיקודית שהוא כתב לפני 2000 שנה, והניסוח איכשהו תמיד יוצא מפגר. ממש לא אהבתי את הלימוד שלו ואת מה שנשאר לי מזה במחברת. ;>_> ממש נמאס לי ובא לי למות ואני מתעבת את המקצוע המחורבן הזה, ובאמת שמבנה הבגרות הזו הוא אחד המפגרים שידע העולם. משרד חינוך ארור.

למעלה