פולין

Amberit

New member
---------

דרך איזה גוף אתם יוצאים? יצאתי דרך הבי"ס מתי? השנה.. 30 לאוק' איך? במטוס.. :| כמה? 1100 אם אני זוכרת נכון למה? ככה למה לא :|

mayagur2

New member
עונה

אני הייתי עם ביה"ס בסוף י' (ז"א לפני שנה וחצי...) היינו בערך 90 ילדים במשלחת...שהיא דרך משרד החינוך. זה היה באוגוסט ככה שלא היה לנו שלג וכל זה אבל כן ירד גשם... ולמה יצאתי? זה פשוט היה לי חשוב, במיוחד גם כשסבא שלי שהוא ניצול שואה רצה שאני אצא...

Dich

New member
צופים יותר יקר..

אבל כךל כך שווה את הכסף.. ודרך אגב הם גם ממש מתחשבים בבעיות כספיות

Dich

New member
אני לא כותבת פה בדרך כלל..

אבל אני פשוט חיייייבת להגיב.. אני חוושבת שמי שלא יוצא מהתנועה זה ההפסד הכי גדול שאפשר.. אין לי מושג למה זה לא כזה פופולרי בשבטים אחרים לצאת מהצופים.. אבל אצלנו כל שנה יוצאים רק מהתנועה.. אני יכולה להגיד לכם שבהתחלה לא הייתי בטוחה עם מי לצאת.. אבל אחרי שיצאתי מהצופים הבנתי כמה שצדקתי.. באמת.. היה כל כך מושלם. גם כל שאר החברות שלי שלא בצופים שיצאו מהבצפר.. אמרו כמה שהן היו מעדיפות לנסוע מהתנועה.. אתם באמת חייבים להכניס את זה לשבטים שלכם.. אתם לא קולטים איזה מדהים זה לעמוד בטקסים שמה עם חאקי ועם הדגל.. וגם חוצמיזה.. בצופים יש לכם את המדריכים החברתיים הכי טובים בעולם.. כי הם מרכזי שבטים בדרך כלל.. והם תותחים בהדרכה.. וההדרכה החברתית כל כך מכניסה הרבה לחוויה.. עוד משו.. זה כזה שונה לצאת עם השכבה שלך.. שאתה מכיר את כולם.. וסומך על כולם.. מאשר לצאת עם עוד 300 ילדים בשכבה שלך.. חלקם ערסים.. חלקם באים סתם להציק.. ואתה לא מכיר את כולם, וכשאתה עם השכבה זה כזה שונה.. אתם לא מבינים איזה חוויה זה לצאת מהצופים.. אני כל כך ממליצה.

cohen shir

New member
הקטע עם הערסים ממש לא נכון... כנסי.

אצלי בשכבה תודה לאל יש ערסים אבל מהסוג של הערסים החמודים לא הערסים הנוראיים. קיצור אצלי בקבוצה של המשלחת יש 3 ערסים שבהתחלה היינו כולם ממש מרוצים מהקבוצה והכל רק חוץ מהשלושה האלה ודווקא כשמתחיל כל התהליך הם כ"כ נפתחים ואת מגלה בהם צד שונה לגמריי שלא חשבת עליו בכלל! אני חייבת ללכת לביצפר אז אני אמשיך בערב....

Dich

New member
ברור..

גם אצלנו בשכבה אני חולה על הערסים.. אבל יש כאלה מקומות שיוצאים ערסים שלא מתאימים.. ואת צודקת זה באמת שונה.. הם באמת נפתחים והכל.. אבל עדיין כל כך עדיף לצאת עם השכבה הקרובה. קיצר זה סתם היה ביטוי בכל מקרה אני חושבת שמהצופים פי עשר יותר עדיך לצאת

cohen shir

New member
כנסי....

באמת שעם השכבה שלי אני עוברת המון... הם מעורבים בכל דבר בחיים שלי, הכל! את השכבה שלך את מכירה הכי טוב בעולם! [אני ככה לפחות ואני מקווה שגם את.] אני יודעת איך כל אחד מהם יגיב בכל מצב ואני מכירה אותם מעולה. למען האמת גם רובם יוצאים למסע עם ביצפר, כל מי שבביצפר שלי מהשכבה מלבד 2 יוצאים למסע עם ביצפר. אחד הרעיונות מבחינתי במסע זה כמובן לנסות להבין ולהרגיש מה היה שם והכל [למרות שלדעתי אף פעם לא נצליח להבין באמת או להרגיש באמת את מה שהיה שם] וכמובן עוד דברים אבל גם לנצל את הקצת זמן שנשאר לי עם השכבה בביצפר ולהכיר אותה באמת ושיוכלו להגיד על השכבה שלי שנסיים ללמוד... "ואללה מחזור ע' האלה, כולם מכירים את כולם, חברים טובים, שכבה מגובשת..." ודברים כאלה, ובדוגרי אני אומרת לך יש לי בשכבה 11 כיתות, אני מכירה את כל השכבה שלי מבחינת שמות פרטיים שמות משפחה את הרוב ויודעת לאפיין כל אחד מהשכבה שלי... אבל מה?! מה עם אלה שלא בצופים ולא בתנועות נוער אחרות שאין לי קשר אליהם... כאלה שלא היו איתי ב-ז'-ח' וכאלה שלא היו איתי ב-ט' וכאלה שלא איתי מכיתה י' עד סוף י"ב, מה איתם?! לדעתי המשלחת הזאת באמת נותנת לך להכיר אנשים בצורה שונה. אני חושבת שאת המסע הזה מומלץ לעבור גם עם אנשים שאתה מכיר כמובן אבל גם עם אנשים שונים שלא הכרת או שהכרת ולא אהבת את הקליפה שלהם אני קוראת לזה כי זאת רק החיצוניות ואת הסטיגמות והריכולים שרצים בשכבה על אנשים ובמקרים כאלה אתה יכול לגלות את התוכן שלהם, את המי הם באמת. ובאמת שאני לא יודעת איך המשלחת שלך בביצפר אבל שלי היא באמת איכותית ולא כל מי שרוצה יוצא וזה תהליך ארוך. אנשים לא סתם יוצאים למסע הזה! ממש לא סתם! אני יכולה לתת לך דוגמא על שמיניסטית מהשבט שלי שהייתה שנה שעברה כמו רוב השכבה שלה מהשבט במסע לפולין והם באמת שכבה סגורה מאוד והם מאוד מקובעים בתוך עצמם בשונה מאיתנו שאנחנו כל הזמן מביאים אנשים חדשים ויש לנו חיים מחוץ לצופים, הכוונה חברים וכאלה. בקיצור במהלך המסע היא הכירה מישהו מהשכבה שלה, שהיתה לו סטיגמה של ערס לא משהו כזה, לא מהחמודים, עם עברו את התהליך של המסע ביחד, ביום הלפני אחרון הם דיברו ומאז הם ביחד, הם פשוט לא נפרדים שניהם השתנו הם לא מה שהם היו, הערס השתנה ובאמת שהמסע הזה שינה אותו לגמריי!!!! והיא... מדהימה שלי! היא הכי מאושרת בעולם. ואני הכי שמחה בשבילה שיש. בקיצור, המסע הזה עושה קסמים בעיניין החברתי כי את מגלה אנשים חדשים לגמריי.

Dich

New member
תשמעי..

כל מה שאמרת עכשיו זה בול אבל בול מה שאמרתילפני שיצאתי למשלחת.. להכיר את השכבה ובלה בלה בלה... וגם המשלחת של הבצפר שלי היא משלחת מעולה.. וגם לנו יש 11 כיתות ואני אישית לא מכירה רבע מהם.. אבל לא קשור עכשיו..חח אני באמת יכולה להגיד לך שאחת הסיבות הגדולות שיצאנו מהצופים הם המדריכים החברתיים.. את לא קולטת כמה שהם שינו לנו את כל המסע.. גם המדיריכים המקצועיים היו תותחים.. אבל זה כל כך שונההה כל ערב הייתה לנו פעולה כזה עם המדריכים החברתיים. ואת לא מבינה כמה שזה הוסיף.. היה לילה אחד שעשו לנו אחרי אושוויץ נראה לי .. וכולם היו מדוכדכים כזה אבל עדיין לא קלטו עדיין את המסע הזה. כי לוקח זמן לקלוט איפה אתה.. ובאותו לילה עשו לנו פעולה שכל אחד היה צריך לספר משהו הכי קשה שהיה לו בחיים..את לא מבינה איך אנשים בכו שם.. כאלו גילינו דברים מטוורפים אחד על השני וזה שינה כל כך את המסע.. אז אני באמת לא חושבת שזה המקום להכיר אנשים חדשים.. כי בכל מקרה לא יהיה לכם כל כך זמן.. ואת לא מבינה כמה שאת צריכה לידך את האנשים שאת סומכת עליהם ואת מסוגלת לבכות בטירוף לידם.. שאת יודעת שכל אחד מהם יעזור לך.. גם אצלנו יש תהליך מיון מטורף למי שיוצא לפולין מהבצפר.. ורקאיזה 120 יוצאים.. וחברה ממש טובה שלי יצאה מהבצפר.. והיא הסבירה לי איך זה היה.. אין להם את המדריכים התותחים כמו שלנו יש.. אין להם אנשים אחלה כמו שלנו יש.. ובכלל אין הרגשה כמו שיש במשלחת בפולין.. זה באמת אחווה אחת גדולה.. תקשיבי יצאנו 28 איש מדרג ומתוכם 26 יצאו מהשבט שלי..אני הייתי כל כך בשוק שכל כך קצת אנשים יצאו מההנהגה שלי.. ובכלל לא אני לא מבינה איך זה לא כזה הגיוני אצלכם לצאת מהצופים.. ועדיין יצאו פול מהארץ והיה פשוט מדהים.. באמת מי שעדין לא חשב על לצאת מהצופים. זה הזמן.. רק תשאלו את המרכזים שלכם איך זה.

cohen shir

New member
כנסי.

את צודקת במובן מסויים בקשר למדריכים אבל בנוגע לחברי המשלחת מהמסע שלי שאנחנו החלטנו שלא ניתן למדריכים שלנו להעביר את הערבים ואנחנו עושים אותם ואנחנו גם עושים הפעלות של מיני פעולות במהלך היום באתרים שונים כמובן לא פעולות של שטויות אבל מתודות שקשורות. אולי זה כי בשכבה שלי באמת יש המון צופים יחסית והמון תנועות נוער והמון אנשים שהיו פעם לפחות בצופים ויודעים מזה. [כן פעם היינו יותר מ140 בגדוד...] אז באמת אנשים יודעים ומכירים וזה מגבש שאנחנו עושים הרבה בעצמנו ולעצמנו שזה מאוד חשוב לדעתי. המשלחת מחולקת לועדות שאחראיות על כל מיני דברים כמו פעולות ערב, ופעולות במשך היום ופעולות אוטובוס וצ'ופרים [מי שמכיר אותי יכול לנחש שגם שם אני אחראית על צ'ופרים ובדרך גם על הערבים...
] ועוד כל מיני דברים כאלה שזה באמת מראה עד כמה המשלחת איכותית ועד כמה השכבה שלי באמת איכותית ולא סתם כי זה דברים שאין בכל משלחת... בלי קשר אצלנו נהוג לצאת עם הביצפר. והשנה שתי חברות שלי שלא יוצאות עם הביצפר מסיבות אישיות משלהן רוצות ללכת למיונים של המשלחת של התנועה לפוליןף נראה מה יהיה, העיקר בהצלחה להן.

Amberit

New member
בחייאת

הרי אם היית יוצאת עם המשלחת של הצופים, לא הייתי מפסיקה לחפור על כמה שהיא פי אלף מהמשלחת של הבית ספר וחארטות כאלה..

FELIX inc

New member
ויוגב..

[אני נקבה, אגב
] משהו שעוד ביאס נגיד, שלא היה לנו איש עדות. לבצפר שלנו היה, וזה לדעתי הוריד בלפחות חצי. עוד משהו שחבל, בעיניי, היה נגיד שבגלל שבאנו בתור שכבה ולמרות שביקשנו וניסינו עצמאית, נורא לא ניסו לגבש אותנו בתור משלחת. אז עם האנשים המדהימים שלי בשכבה היה כיף, אבל מה חוץ מזה? אני יכולה לזהות אולי רבע מהאנשים שהיו באוטובוסים האחרים וכל זה, והבנים שלנו התחברו קצת לבנים אחרים, לאיזה 2,3 אבל זה ממש היה חבל. ולמרות שביקשנו שישימו על זה דגש- לא עשו את זה פשוט.

למעלה