היי כולם=]

major mouse

New member
האלמנט החמישי

דוגמא לרע שרוצה להשמיד את היקום וגם מהווה חלק מסיפור מעניין. הוא לא פסיכופט, אבל הוא כן רשע. אבל הוא לא אדם, אלא ישות זרה שלא ממש ניתן לשחק, הבה נתמקד בזורג, בן התמותה שעוזר לרוע המוחלט להשמיד את היקום בעקבות אמונתו בתוהו, כפי שהוא מסביר לכומר הקשיש, אולי הוא כן מטורף אבל הוא דמות שחיקה לגמרי והוא רשע לחלוטין. כל הפואנטה היא שברשע כמו ברשע, אין דבר כזה שאין דבר כזה, לא ניתן לומר שיש דבר המאפיין רשע אמיתי (וגם בשאר התחומים).

לא יודע למה, אבל ממש לא אהבתי את

הסרט, אפילו שלוק באסון הנפלא ביים אותו, התלבושות של ז'אן פול גוטיה, ואפילו טריקי משחק בו (אה כן, וגם מילה יובוביץ' נראית לא רע...). אבל לדעתי זה סרט ממש מטופש, ואפילו שהוא מנסה להמלט מהמטופשת שלו על ידי הטריק העתיק ביותר בעסק: נכון שאני מטופש אבל מכיוון שאני מודע לעצמי ולכך שאני מטופש הרי שאני בעצם "מתוחכם" (בלע"ז: סופיסטיקיידט) ולא מטופש כלל - בכל זאת לדעתי זה ממש לא עובד. על כל פנים לענייניו, כפי שכבר כתבתי אני מבדיל בין "רשע" אנושי לבין "פסיכופט", ההבדל הוא בכך שהפסיכופט הוא בעל מבנה אישיות שזר לנו לחלוטין, או שהוא מטורף על כל הראש, או שהוא יישות לא אנושית - חייזר, שד, דיבוק וכיו"ב. משום מה תמיד כשמדברים על "לשחק דמות רעה" במשחקי תפקידים, האסוציאציה הראשונה שצצה לאנשים היא: מישהו (מגניב) שרוצה להשמיד את העולם. למה תמיד כל רשע במ"ת רוצה להשמיד את העולם? מה יש לרשעים האלה עם השמדת העולם? זה מה שמלמדים אותם באקדמיה לרשעים מתחילים? יש הרבה מאוד דרכים לשחק דמות רעה, החל מסתם אדם קשוח ומחוספס, דהיינו הערס המצוי (בגירסת דוקר המועדנים הקלאסי) וכלה בוואנבי דיקטטור שרוצה לשלוט בעולם. אבל למה להשמיד את העולם? אפילו הרשעים חושבים שהעולם הוא מקום יפה מאוד, צריך רק שהם ינהיגו אותו...

ננסק

New member
זה לא כל כך "משום מה"

"משום מה תמיד כשמדברים על "לשחק דמות רעה" במשחקי תפקידים, האסוציאציה הראשונה שצצה לאנשים היא: מישהו (מגניב) שרוצה להשמיד את העולם. למה תמיד כל רשע במ"ת רוצה להשמיד את העולם? מה יש לרשעים האלה עם השמדת העולם? זה מה שמלמדים אותם באקדמיה לרשעים מתחילים?" סטטיסטיקה פשוטה תראה כמה דברים חשובים: כמעט כל מי שנכנס לפורום ושואל "חשבתם פעם לשחק דמות של רשע", ושבצורת המחשבה שלו רשע הוא מישהו שרוצה להשתלט על העולם, הוא בחור צעיר שחדש יחסית במ"ת ומשחק בערך שנה או שנתיים. בהתחשב בכך, זה אפילו מאוד צפוי שנמשיך ונזכה באירועים כאלו. כמה אנשים מפתחים לעצמם מוסריות מתקדמת יותר מ-טוב-רע כבר בגיל צעיר? עם הטלוויזיה והקולנוע במשוואה, זה פלא שחלקם מצליחים לפתח משהו מתקדם יותר בכלל! מה שאנחנו רואים כאן זה סימפטום שנובע ממקורות אחרים (ובדרך כלל מתוגבר באשמתה של שיטת הנטייה של מו"ד), אבל הוא לא נוצר במ"ת ולא ממש קשור למ"ת. זה הרבה יותר פשוט: מבין כל סוגי המדיות שהאדם נחשף אליהן, רק במ"ת הוא *יכול* לשחק את הרע, כי כמעט ואין סרטים או ספרים שמציגים את הרע כגיבור הראשי. מבחינתו של הבחור הצעיר זה קוריוז מטורף, הברקה מעולה. מהסיבה הזאת אנחנו רואים את התופעה הזאת שבה ועולה.

The Evil Rabbit

New member
*דמיינו כאן כותרת*

ואם נניח שהוא מצא דרך להמלט מהשמדת העולם, על מי בדיוק הוא ישלוט? במי הוא יתעולל? מה גורם לך לחשוב ששהוא ירצה לשלוט על מישהו? אני יכול בקלות יכול לדמיין איזה פרופסור מטורף שרוצה להישאר לבד בעולםכדי שיהיה לו סוף-סוף שקט להמצאות ולניסוים שלו. או על בן-אדם עם תיעוב לחיים שרוצה פשוט להפסיק את החיים *בכלל*. כלומר, להשמיד את היקום ולהרוג את *כולם* בדרך. (כולל את עצמו) דוגמא: *ספוילר לסדרה הראשונה של "אמבר". (חמשת הספרים הראשונים)* כמובן יש גם את בראנד, שרצה להשמיד את היקום ואז ליצור אותו מחדש, כששם הוא יהיה השליט.

זה שאתה יכול לדמיין מדען שרוצה

להשמיד את העולם עדיין לא הופך את זה למשהו נורמלי. הדמיון שלנו מסוגל לדמיין כל מיני שטויות ודברים מטופשים, זה עדיין לא הופך אותם למציאותיים (למעשה היה על זה פולמוס גדול בפילוסופיה של ימי הביניים, המותכלמין המוסלמים סברו כמוך, אבל ברור שזה לא נכון). מדען שרוצה להשמיד את העולם כדי שלא יטרידו הוא משהו לגמרי לא מציאותי. אם הוא רוצה שקט הוא יכול להתבודד באיזו מערה או בקתה בהרים, למה להשמיד את כל עולם בשביל קצת שקט? ובכלל, אם הוא יהרוג את כולם, אז מי יבשל בשבילו? מי יגדל את התבואה, יקצור אותה, יכין לא אוכל? האם הוא יבזבז את כל זמנו בבישול, תפירה, נגרות וכו'? לא עדיף להשאיר את המין האנושי קיים? העניין הוא כאמור ש"להשמיד את העולם" הוא משהו מטופש ולא הגיוני. זה מתאים מאוד לקומיקסים גרועים מהסוג שנפוץ בשוק, ולסרטי אקשן אמריקאים טיפוסיים, אבל זה ממש לא בוגר ולא רציני. תחשוב לרגע על כל הרשעים האמיתיים שהיו בהיסטוריה, ניקח למשל במאה ה-20 את היטלר, סטאלין ומאו צה טונג, כל אחד מהם רצח בערך 20 מיליון בני אדם. ברור שהם היו "רשעים" ומטורפים (הם הרגו גם את המקורבים אליהם רק מתוך פרנויה מטופשת), אבל אף אחד מהם לא תכנן "להשמיד את העולם". הם רצו לשלוט בעולם, כמו כל רשע מגלומן טיפוסי, הם רצו שכולם יחשבו כמוהם ויעריצו אותם. הם רצו לכבוש ארצות, להרוג את מי שמתנגד לתוכניות שלהם - אבל להשמיד את העולם מעולם לא עלה על דעתם, או על דעתו של אף "רשע" אחר בהיסטוריה. אפילו בראנד (בספרי אמבר) לא בדיוק רצה להשמיד את העולם, שהרי (כפי שבעצמך כתבת) הוא תכנן לברוא את העולם מחדש, כך שלא מדובר ממש על השמדה אלא על שינוי צורה. מה עוד שלגבי בני אמבר כל העולמות, או ליתר דיוק: הצללים, אינם בעלי ממשות אמיתית אלא רק עולמות אפשריים. מה שמוריד את ערך העולמות בעיניהם, בניגוד לרשע הסטנדרטי שמן הסתם אוהב את העולם לא פחות מאף אחד אחר. בקיצור, רשעים שרוצים להשמיד את העולם הם משהו לגמרי לא מציאותי, בהיסטוריה הם לא היו קיימים מעולם, בספרות פנזטיה רצינית הם גם בדרך כלל לא קיימים, ואם כן אזי יש להם איזושהי אג'נדה לבניית הועלם מחדש אחרי הריסתו.

PleZer

New member
אימלה...איזה הודעה נוראית שלחתי../images/Emo2.gif

קיבלתי יותר מ40 תגובות...ולא הייתי כל כך רציני כשאמרתי את זה...סתם נמאס לי לשחק את הבחור הטוב שיציל את כולם מהדרקון המרושע שאיים על העיר...עניין אותי איך זה להיות ה"רשע" הזה שמאיים על על העיר או וואטאבר. חוץ מזה לא ניתחתי את המילים שלי לעומק וחיפשתי את המונחים הפסיכולגיים שלהם...יש גם הרבה דמויות שאני רוצה לשחק לפני זה...זה לא כזה חשוב לי...

DDN

New member
הבעיה היא הקיבעון לסטריאוטיפים.

הבחור הטוב לא חייב להציל את כולם. הוא יכול להיות סתם הבחור שרוצה לחיות בשקט, אבל הנסיבות לא נותנות לו, והוא כן רוצה לעשות את "הדברים הנכונים". אי שם, התווכחתי עם חבר'ה שראו את הרעים כ"מגניבים שעושים מה שבא להם" ואת הטובים כמתאבדים שיעים שיקפצו על הזדמנות להקריב את עצמם למען העולם. ואמרתי אז ואני אומר גם עכשיו - התפיסה הזו היא צואה של שוורים!

אל תקח את זה אישי, לא נראה לי

שמישהו כאן התכוון דווקא אליך, אלא יותר באופן כללי לצורה שבה מציגים את דמות ה"רשע" במשחקי תקפידים. העניין הוא שהנושא חוזר שוב ושוב ולכן לכולם כאן כבר יש פחות או יותר דעה מגובשת, בלי קשר דווקא אליך. אני למשל הצטרפתי רק באמצע הדיון ובקושי קראתי את ההודעה הראשונה.

למעלה