המתת חסד

hillelg

New member
חלילה

בדיוק מאותה סיבה שאסור היה לאדון להרוג את עצמו. שכן החיים אינם 'של' מישהו כאן.

lexigali

New member
סלח לי, הללצ'יק -

אנאלוגיה, אפעס, איך לומר, קצת מצחיקה, לא?

Mנטה

New member
גם בעיני זה לא מובן מאליו שחייו של

אדם הם ברשותו שלו. או ברשותו של בורא (אם יש כזה). וגם לא ברור לי מה הציווי הגדול של "לא תרצח". לא מבחינה חברתית אלא מבחינה אישית או מוסרית. אני חושבת שהדבר היחיד שיש לאדם בעצם, הוא החיים. כל השאר אלו דברים משניים או צדדיים לענין הראשי שהוא הזמן שבו הוא יכול לחיות. ואולי בגלל שזה הדבר הכי בסיסי שיש לאדם (בזכות או בחסד) אז הציווי כל כך מהותי.

ומשנתי המעוותת בנושא

אני חושבת שהדבר היחיד שיש לאדם בעצם, הוא החיים. כל השאר אלו דברים משניים או צדדיים לענין הראשי שהוא הזמן שבו הוא יכול לחיות הראשי, לדעתי, הוא צאצאים. המשני הוא הזמן בו אנו ממשיכים לחיות, לאחר שאבדה תועלתנו כמביאי צאצאים (+הזמן הדרוש לדאוג לכך שיוכלו לעמוד ברשות עצמם).

זהו פשע נגד האבולוציה!!!!!!!!11

אבל זה קרוב מדי לפרסי דארווין מכדי שיהיה מצחיק. ואני חייב לציין שמעולם לא הבנתי את העקידה. מה היא באה ללמד, ומדוע ברית בין הבתרים לא יכלה להתקיים בלעדיה?

lexigali

New member
לא אמרתי זאת.

אמרתי, שההשוואה בין חייו של פלוני ברשותו שלו לבין חייו של פלוני ברשות אחר היא מצחיקה. אותי. כי מה ששלי הוא שלי. בדיוק כמו שהגוף שלי ברשותי (לפחות זאת הנטייה הטבעית, ועל-פיה גם, פחות או יותר, המוסר ואז החוק), כך גם דברים אחרים, כגון הדעות והמחשבות שלי, ובעיני גם החיים. אז אף אחד לא אמר, אבל יותר הגיוני שזה שלי מאשר של מישהו אחר. למה יותר הגיוני? בגלל ההסבר לעיל. קצת פשטני, אבל אין לי כח להיכנס לפילוסופיה מורכבת. בסופו של דבר רוב אמות המוסר (ולפחות בשאיפה גם החוק) מבוססות על אינטואיציה וצרכים טבעיים בסיסיים אלה ואחרים. ביניהם שמה ששייך לאדם הוא ברשותו. אז הכל כן, והחיים לא? ניחא.

למעלה