אסננוש15

New member
אני יוצאת דופן??

לאחר מאבק של כ"כ הרבה מתמחים שרוצים רק לחיות, ומבקשים לקצץ בשעות התורנות, ואפילו נטשו מחלקות לשם כך, אני היוצאת דופן?! אני רוצה בעתיד בדיוק מה שהם רצו .... אתה רוצה להגיד לי שאם לנגד עיניו של רופא עומדת הזוגיות שלו או המשך עבודתו הסיזיפית, הוא יבחר לזרוק את חייו האישיים לעזאזל?! נו, באמת.... ב. לא משנה לי לעצם העניין פרטי או דרך המושלם, הם מקבלים כ-1000 ש"ח פר- מפגש. וזה בהחלט מכובד, א"א לקרא לזה "לעבוד בקופ"ח".... כי בקופ"ח זה 150 ש"ח לרבעון פר-מטופל. כך שמעתי. ג. זה יהיה ממש לצערי. כי זו תהיה ברירת המחדל אם לא אסיים התמחות. (טוב, עוד חזון למועד
)

את מיוחדת

א. כמה מהמתמחים האלו באמת התפטרו? כמה מהמתמחים האלו באמת עזבו את בית החולים ונטשו את המתמחים? הרבה רופאים מאבדים את החיים הפרטיים שלהם, בלי לשים לב אפילו. ב. הם מקבלים 1000 ש"ח למפגש כשהמפגש מוזמן אליהם בהתאם להתמחות הספציפית. לא מעט מהם כן עובדים גם באופן כללי ומקבלים משכורת יותר טובה מבבית החולים, אבל פחות מאלף לפגישה. (לגבי כמה מקבל רופא בקופה זה הולך לפי שיטת קפיטציה וזה מורכב. גם שם מנסים לדפוק אותם). ג. בסוף יהיה טוב.

אסננוש15

New member
החלפת פרה בחמור

לא מיוחדת ולא יוצאת דופן. אני רוצה בסה"כ "לעבוד בשביל לחיות ולא לחיות בשביל לעבוד".... וכמובן גם לשאוב סיפוק. הרבה רופאים מאבדים את החיים הפרטיים שלהם, בלי לשים לב אפילו. ולכן--- הקדמתי אותך (
) כשרשמתי, שאני אלך להציב גבול אדום הכי ברור שיש בין בית-עבודה. *בדיוק* כדי לא להתגלגל בלי משים לערבוב הזה, שבסוף גורם לך לאבד את החיים הפרטיים. כשיש לך קו אדום- אין זליגה בין תחום אחד למשנהו. אגב, הרופאים הללו לא *באמת* התפטרו, כי השכל גבר על הרגש, והם פשוט הבינו שהם ימצאו את עצמם או ללא פת לחם, או עם דרכון ביד הישר להונולולו... זה רק מראה לך, כמה הם באמת *אוהבים* את החולים.... הם נטשו מחלקות, יצאו להפגין כשכל מטרתם היא רק לעורר מהומות ולא מתוך מניע אמיתי להתפטר. אבל בכיף, אני איתם ולצידם.

Sophalin

New member
אם אין לו את הכוח אדם להחזיק את המחלקה

שיסגור את המחלקה וישלח את החולים הבייתה כמו בכל מקום אחר בעולם...

בכל מקום אחר יש מדינה שתומכת

אצלנו הוא צריך להילחם נגד המדינה בשביל תקציבים, למצוא תורמים כדי להשלים את החסר ולעשות מעשים מגונים בפקידים כדי להחזיק את המחלקה חיה (לא מישהו ספציפי, מנהל מחלקה כללי). לסגור את המחלקה = יותר אנשים מתים. די פשוט. המדינה מחזיקה את הרופאים בני ערובה בעזרת הנטיה שלהם לנסות למנוע מכמה שיותר אנשים למות. בהרבה מקומות בעולם המצב דומה ולא סוגרים מחלקות, לסגור מחלקה זה צעד מאוד קיצוני.

Sophalin

New member
נכון אבל בכל מדינה אחרת

שבה לגוף ציבורי מסוים אין תקציב לנהל אותו, הגוף נסגר. הוא בטח ובטח שלא מעסיק אנשים באופן לא חוקי או עובר על החוק באופן אחר.

אתה בטח מדבר על מדינות דמוקרטיות..

(מנהל המחלקה לא מעסיק אנשים בניגוד לחוק. הוא מעסיק אותם במסגרת החוק ובמסגרת ההסכם. הם יודעים שזה עקום, הוא יודע שזה עקום, אתה יודע שזה עקום. זה לא משנה. אם הם באמת לא ירצו לעשות תורנות - הם לא יעשו, מתמחה אחר יעשה יותר (אגב, ברוב עד כל המחלקות, המתמחים עצמם אחראים על לוח התורנויות)).

Sophalin

New member
כן בהחלט

אני מנסה להשוות אותנו למדינה אירופאית ולא לאירן כמובן (בלי לשפוט את אירן) ומה יקרה אם נניח יש 4 מתמחים ואף אחד מהם לא ירצה לעשות עוד תורנויות? מה אז?

אה, בעיה

מבחינת ממשל אנחנו יותר בדרך לאירן כרגע. אם המתמחים לא יסכימו, יש מתמחים אחרים שישמחו להחליף אותם. (מאוד תלוי במחלקה ובניהול שלה. אני מכיר מנהלים שעושים תורנויות עם המתמחים ומכריחים את המומחים לתרום כתף, במחלקות כאלו לרוב האווירה הרבה יותר התנדבותית. אבל קיימות מחלקות שמהוות דוגמה הפוכה)

Sophalin

New member
רגע בוא נעשה סדר

א. אני מדבר איתך על מחלקה בבית החולים שבה עובדים 4 מתמחים. נניח במחלקת אקו עובדים 4 עובדים וזה הכל. אין עוד מתמחים. ואף אחד מהם לא רוצה לעשות תורנות נוספת - אתה לא יכול לקחת מתמחה מכירופרקטיקה לאקו נכון? ב. כשאתה אומר שיש מתמחים אחרים שישמחו להחליף אותם, זה נשמע כאילו אתה אומר שאם הם לא יסכימו אז יפטרו אותם ויקחו עובדים שכן מוכנים שיעבידו אותם כמו עבדים. אם אני טועה, תקן אותי. כי פעולה כזו היא לא חוקית.

אסננוש15

New member
לדעתי

תמיד ימצא הרופא שמוכן לקחת על עצמו יותר. (כמו בכל מקום עבודה) בכל מקרה, לדעתי עושים גם תת-תורנות, שאם אין תורן, אז כל פעם מישהו אחר צריך להתנדב מעבר. אם יש אוירה חיובית כמו שהוא אמר, הכל נעשה אפשרי. גם אני חושבת כך..... מותר לתרום גם קצת מעבר לגבולות השעון , שלא ישמע שאני נגד זה, עד הגבול שזה יבוא ע"ח בני המשפחה.

Sophalin

New member
אתם שוב מתעלמים מהשאלה

אל תמציאו לי נתונים נניח שיש מחלקה שיש בה רק 2 רופאים. לשניהם יש שבוע מסוים מאוד עמוס ואף אחד מהם לא יכול להשאר משמרת אחת יותר ממה שהוא צריך. בכל מקרה - בואי נניח שיש את התת-תורנויות האלה במחלקה שלך. יחד איתך יש עוד 3 רופאים. ויש רופא אחד שאומר שהוא לא מוכן לתרום יותר ממה שהוא נותן ולא מוכן לתת עוד תורנות בהתנדבות מעבר. הוא בן אדם מסוגר כזה שלא איכפת לו מאווירה חיובית וכו' ובכלל הלחץ של העבודה הגיע לו עד כאן והוא לא רוצה לתת מעבר. הוא רק רוצה להחתים שעון ולזוז.

אסננוש15

New member
תגובה

קודם כל, אין לי מושג איך נראות מחלקות מהזוית הזו, עדיין. כך שכל מה שאענה- יהיה על סמך שיפוט אישי. התת-תורנויות הללו הן המצאה שלי, אם הייתי מתמחה הייתי מגייסת את כולם/ן לסידור כזה. שלישית, אין מה להתלונן על מה חוקי או לא חוקי. אני עם האבלוק בטענה, שנראה אותך מסיים התמחות בלי מקלות בגלגלים אחרי שתתלונן על מנהל המחלקה שלך. איך אומרים? בחיים לא תמיד תהיה צודק, תהיה חכם. רביעית, אם אין מי שישאר אתה מבין שמי שיש לו סידורים הכי פחות קריטיים יהיה חייב להישאר. א"א להשאיר מחלקה בלי רופא. כאן כבר נכנס מצפון אישי וערכיות. ואני מכירה את עצמי טוב, אם נניח בעלי לא יהיה מוכן להקרבה הזו מצידי אני מסוגלת לשכנע אותו שזו הקרבה שאני חייבת לתת.... הוא בן אדם מסוגר כזה שלא איכפת לו מאווירה חיובית וכו' ובכלל הלחץ של העבודה הגיע לו עד כאן והוא לא רוצה לתת מעבר. הוא רק רוצה להחתים שעון ולזוז. מי שלא יודע לתת מעצמו אקסטרא מלכתחילה לא הולך ללמוד רפואה. בדר"כ מי שבוחר ברפואה הם אנשים שיודעים לתת מחוץ לגבולות הזמן והמקום.

Sophalin

New member
טוב אני אשאל את השאלה פעם אחרונה

ותפסיקו לשנות את הנושא כי זה ממש מעצבן. אם יש לך 2 רופאים במחלקה מסויימת. אחד מהם - אימו הלכה לעולמה והוא יושב שבעה בבית השני מתחתן באותו היום. אוקיי?

אתה שואל שאלה נקודתית

אתה תקבל תשובה נקודתית. במקרה כזה אפשר להביא תורן ממחלקה אחרת תואמת (ישנן מחלקות חופפות), אפשר להביא אפילו תורן מבית חולים אחר, אחד המומחים יכול להישאר לתורנות ומנהל המחלקה יכול להישאר לתורנות. אם כל המקרים האלו לא יוכלו להתרחש - המחלקה חסרת בסיס טוב לפעילות וכנראה תקרוס. זה מצב מאוד קיצוני. ותפסיק להגיד "תפסיקו" כשאתה מגיב לאסנת, זה נקרא מוזר.

Sophalin

New member
כששני אנשים מדברים איתי יחדיו

אני עונה להם ברבים. יודע מה? מה אם התרחיש הבא: המתמחים מתאגדים יחד ומחליטים להחרים תורנויות שחורגות ממה שלא חוקי ביחד. אתה לא יכול להגיד להם "אסור לכם" כי הם מתאגדים לשמירה על החוק. מה עכשיו אתה עושה?

אני מעודד אותם להחזיק מעמד ולא להיכנע

למרות שהאוצר והר"י ומי לא מכפישים אותם ללא הרף. בינתיים הרפואה הציבורית בארץ נגררת למצב חרום בו המומחים ומנהלי המחלקה נשארים גם לתורנויות. (אני לא אגיד "הרפואה תקרוס" כי זה יהיה שקר, הרפואה הציבורית כבר קרסה, אנשים מתים ולא היו צריכים למות). שני אנשים שאומרים דברים לא זהים, לענות להם ברבים יוצר דיסוננס. תקשיב, אמרתי לך כבר - אתה צודק. אבל הצדק שלך לא יועיל למתמחים שלא יעשו איתו כלום (ראה תגובה למטה איפשהו).

בוא באמת

א. 4 מתמחים במחלקת אקו (למען האמת זה מתמחים בקרדיולוגיה שכרגע עובדים באקו, אבל לצורך העניין נגיד שיש מחלקת אקו ושיש בה 4 מתמחים שלא קשורים למחלקה אחרת ושאי אפשר להחליף אותם). אם אף אחד מהם לא מוכן לעשות תורנות נוספת, יכול להיות שהקידום שלהם בסולם ההתמחות יתעכב. כי יש אחרים שישמחו לקחת את מקומם, וגם אם לא יפטרו אותם -יש פחות מוטיבציה להעסיק מישהו שלא מוכן לעבוד. ב. אני מניח שבעצם א' עונה על זה. יש בעיה באיך שהמערכת בנויה, מיסודה. זה לא אשמת המתמחים, לא אשמת המומחים ולא אשמת מנהלי המחלקה. זו אשמת כולם ביחד. אבל יותר מזה, זו אשמת המדינה שלוחצת על שימור המצב הקיים. פעולה לא חוקית זה נחמד, אני רוצה לראות את המתמחה שיעיז להתלונן נגד מנהל המחלקה שלו ואז יקווה לסיים את ההתמחות בשלום.

Sophalin

New member
אוקיי אז לפי מה שאתה אומר

א. זה לא חוקי. - אתה יכול להתלונן על זה בבית דין לעבודה - ובהנחה שהחוק ישחק כמו שהוא אמור ולא כמו שהוא עכשיו אתה עשוי בהחלט להיות מפוצה על זה שלא קידמו אותך כי לא הסכמת לעבור על החוק ולעבוד יותר שעות ממה שמותר. כי החוק לא רק אוסר על המעסיק להעביד אותך יותר מדי, החוק אוסר על העובד לעבוד מעבר לשעות הקבועות בו. ב. עונה על א'. לגבי ההערה שלך בסוף - את אותו הדבר אני יכול להגיד לך בכל עבודה.

למעלה