תפוז שונא אותי

משום מה הוא מחכה שאני אסיים לכתוב הודעות ארוכות ואז קורס. א. נכון, המצב מאכזב ומעציב. ההסכם הזה הוא הסכם כניעה. ב. גם אנשים שהצביעו לטובת ההסכם לא חושבים שהוא טוב, הם פשוט התייאשו (ומדובר ברופאים שהתפטרו ומימשו את ההתפטרות הזו). ההרגשה שלהם היא שהם הקריבו את הפרנסה שלהם בזמן ששאר האנשים פשוט עמדו מהצד ובמקרה הטוב אמרו "אנחנו מאחוריכם". זו לא הרגשה לגמרי נכונה, אבל יש לה בסיס. ג. אחרי המון זמן בו הם הרגישו שהם נלחמים לבד אל מול אויב אכזר והרבה יותר חזק, הם החליטו שכנראה שהם לא יצליחו להשיג שום דבר טוב כרגע ועדיף להם לסיים בלי להיענש על בזיון בית הדין (כפי שבייניש רמזה שיהיה, אם הם לא יחזרו לעבודה ויכנסו לבוררות) ד. אתה אומר שאיבדת הערכה לרופאים המתמחים שנכנעו ולא נלחמו עד הסוף, אבל השתתפת בהפגנה שלהם מול בית הדין? עזרת למאבק? (אני לא מתכוון אליך ישירות, אני מניח שתמכת יותר מרוב האנשים) ה. לעומת הר"י שהשוויצו בבזיון שהם השיגו, אנשי מרשם אומרים ש-"לא ניתן להכחיש שההישגים בהסכם שנחתם היום לא עונים על ציפיותינו. מערכת הבריאות הציבורית נמצאת עדיין במצב קשה, ואנו נאלץ להמשיך ולהאבק בכדי לשמור אותה בחיים." ו. אני, באופן אישי, לא מעוצבן על אף אחד מהמתמחים. הם נלחמו לבד נגד האוצר במשך תקופה ארוכה והחזיקו יותר מרוב האירגונים. אני כן מאוכזב מהכניעה הזו ואני כן מאוכזב מהמדינה שנתנה לזה לקרות.

Sophalin

New member
אל תיקח את זה באופן אישי

אני בטוח שיש עוד אנשים ששונאים אותך.... סתם סתם! בדיחה! זה התבקש!!! צוחקים איתך! מה יש??

deathcaster

New member
תגובה

"תפוז שונא אותי"- משתתף בצערך א.
או לחילופין הסכם טוב כי כיף לקבל 50 אלף ש"ח, אחרת אנשים היו באמת עומדים במילה שלהם ומתפטרים. ב. אם מתייאשים, מתפטרים, כנראה שהם לא היו עד כדי כך מיואשים. ג. סבבה, אז כעת יש להם אפשרות להתפטר ללא בעיות מביהמ"ש, לא שמעתי על אף אחד שעשה זאת. ד. לא הבנתי איך הדעה שלי על מחאת המתמחים ועליהם, הפכה להיות הדעה שלך עליי.... תוכל להסביר את עצמך? ה. נחמד, אבל במהלך המחאה שמעתי קריאות כמו "אני מתפטר ויהי מה, רק לא מאפשרים לי" ו. אני מאוד מאוכזב, כי מדובר למעשה בחבורה של שקרנים, הם אמרו שהם מתפטרים כי הם לא יכולים לסבול יותר במערכת קורסת, כעת... דאגו לכיס הפרטי שלהם והמערכת יכולה ללכת לעזאזל. אתה קורא לזה יאוש, כניעה... אני קורא לזה תאוות בצע וקבלת שוחד תמורת שתיקה. בדיוק כמו הסקטור הציבורי בינואר 2010, בדיוק כמו עובדי הנמלים. מבחינה עובדתית, אין הבדל.. רק שהמתמחים קיבלו הרבה יותר. 50 אלף ש"ח כפול 1000 מתמחים (סתם מס' מתמחים אקראי)= 50 מיליון ש"ח.. עם הסכום הזה היה אפשר לקנות עוד כמה מיטות לבתי חולים, כמה מכשירי MRI לדרום הארץ, או לחילופין- חרמנא ליצלן... להעסיק עוד כמה מתמחים.

deathcaster

New member
וזה יום יומיים לפני שקורה המקרה הזה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4159327,00.html אני לא מבין איך מכשיר כזה יכול להתחמם עד לרמה שהוא עושה כוויה? הוא לא אמור בכלל להתחמם מקרה מזעזע שלענ"ד מעיד על רשלנות רפואית, אבל לא בהכרח של מתמחה כזה או אחר. בכל זאת, זה קורה יום יומיים לאחר הסכם "חשוב" שאמור להעלות את רמת הרפואה הציבורית בישראל.

די בקלות

דיאתרמיה. אם יש קצר, אם ההארקה לא מחוברת טוב, אם הבידוד לא נכון... אני לא בטוח שאפשר להסיק מתקלת מכשיר לרשלנות רפואית. (אני לא יודע בוודאות איזה מכשיר זה, אני משער שזה דיאתרמיה לפי התיאור בכתבה. אם זה נכון, אז מה שכתבתי מתאים).

deathcaster

New member
תגובה

כן את ה"קלות" הזו, אני מבין
ולכן רשמתי רשלנות רפואית בהסתייגות, כי התדירות שבה נבדקים ומכויילים מכשירי ניתוח היא קצת יותר גבוהה מאלה שקיימים ב"מוסך גוזלן" שאליו אני כבר צריך להכניס המון זמן את המכונית שלי. ברמב"ם, למשל, יש מחלקה שלמה של הנדסה ביו-רפואית שאחראית אך ורק לדברים האלה. אז אולי רשלנות רפואית אין כאן.... אבל בהחלט יש כאן רשלנות.

תגובה לתגובה

א. 50,000 ש"ח לחמש שנות התמחות, ל-12 חודשים יוצא כ-834 ש"ח לחודש. לפני מיסים שיכולים להגיע עד ל-50% (כי זה מענק). לא יודע כמה זה כיף. ב. אם מתיאשים, מוותרים על הקרב.. נשארים עוד שנה, שנתיים עד לסוף ההתמחות ועוזבים את הרפואה הציבורית שתמות לה לבד בחושך. ג. בייניש רמזה שאם לא יחזרו לעבוד ולא יסכימו להידברות - הם "יצטרכו להשיב בבית הדין לעבודה על ביזוי בית הדין" (מילותיה, פחות או יותר). מה אתה היית מבין מזה? ד. משפט המפתח היה "אני לא מתכוון אליך ישירות". הכוונה היתה להבהיר שהמתמחים הרגישו לבדם במערכה, ולבסוף פשוט נכנעו. נכנעו = החליטו חלקם להתפטר בשקט בלי צעקות (שלא יגידו שהם מבזים את בית הדין) וחלקם החליטו לסיים את ההתמחות ולעזוב את הרפואה הציבורית. ה. היו קולות כאלו, באמת היו כאלו שהתפטרו. והיו כאלו שלא רצו לעלות לדין או אפילו להסתכן בכך. ו. לא. לא היה אפשר. עלות תוספת תקנים היא הרבה יותר גבוהה, במהלך המשא ומתן האוצר עמד על כך שלא יוספו תקנים. גם להוסיף מיטות עולה המון (זה לא הוצאה חד פעמית, כל מיטה זו הוצאה מתמשכת). אבל אלו דוגמאות פרטניות והנקודה לא בהכרח תלויה בהן. המתמחים באמת לא קיבלו שום דבר מהותי לטובת הרפואה הציבורית. מצד שני הם גם לא ממש קיבלו שום דבר לעצמם (התוספות האלו הן זניחות). תכנס לדף הפייסבוק של מרשם, תוכל לקבל את טווח התגובות והדעות של המתמחים עצמם (הקישור בהודעה כאן למעלה ומעט שמאלה, יש גם תמונה של חתול)

deathcaster

New member
תגובה

א. אז אתה רק מחזק את טענתי, גם שקרנים וגם מטומטמים. קיבלו מענק ולא מבינים עד כמה זה עלוב.... (אגב, אני בתור עובד מדינה לשעבר, ואחד שקיבל מענקי הצטיינות בעבר, יודע שמענקים מסוג זה, פטורים ממס, אלא אם כן אתה מפר את ההסכם שבגינו ניתן המענק) ב. לא מסכים לזה, הם היו מוכנים (או לפחות עשו דאווינים על זה וצעקו על זה ב"ראש חוצות שמחת זקנתי") שהם רוצים להתפטר כאן ועכשיו.... אז פתאום הם דוחים את זה לסוף ההתמחות? ... לא קונה את זה. הסבר יותר סביר זה: "לא באמת התכוונתי להתפטר... שיקרתי". ג. אני הייתי מבין מזה שאם אני מתפטר, אז אני מתפטר, הייתי חוזר לעבוד, מסכים להידברות, ולבסוף לא חותם על ההסכם וממש את התפטרותי. ככה זה שיש עמוד שידרה.... וכן אני מדבר מניסיון. ד. אז למה שאלת אותי איך תרמתי להפגנה ומה עשיתי עבור המתמחים? ה. too late too little ו. להגיד "לא, אי אפשר" זו בדיוק הבעיה, הרי זה היה שורש כל המחאה. כל מתמחה קיבל עוד כמעט אלף ש"ח לחודש ל-5 שנים, הייתה אומר שלהרבה אנשים מאיתנו.... זה ממש לא זניח... אם נעשה אאוטינג להודעה האחרת שהגבתי לך- זה כמעט הסכום שאצטרך לשלם ל"מוסך גוזלן" על ניקוי רדיאטור וטיפול טיימינג.

תגובה לתגובה (2)

א. לא. מיואשים. (מעולם לא יצא לי לקבל מענקים, אבל כרגע המדינה מתכננת לקחת כ-50% ממענקי הפריפריה, ועדיין לא אמרו כלום על המענקים האלו - אבל זה הגיוני להניח שהאוצר יהיה בעד לקחת גם מזה. רק בגלל שאתה ואני קוראים לזה מענק, לא אומר שכך זה מוגדר מבחינה חוקית). ב. חלקם התפטרו באמת, חלקם ויתרו אחרי שהמדינה הבהירה להם שהתפטרות לא באה בחשבון ותהווה ביזוי בית הדין. (צעדים אמיצים זה דבר שהרבה יותר קשה לעשות תחת איומים, ובלי גיבוי רוחבי). ג. הם הבינו אחרת. אם אני הייתי במקומם, כנראה שהייתי מתפטר, כנראה שגם אתה. לי יש את הפריבילגיה להיות רווק בלי התחייבויות רציניות לשום אדם או מקום. להרבה אנשים אחרים אין אותה. ד. כנסיון להראות שלמתמחים לא היתה תמיכה רוחבית. הם נלחמו לבד. העם לא תמך בהם (מלבד דיבורים, במקרה הטוב). הסטודנטים חיכו רק עד לקראת הסוף כדי להשבית את הלימודים, הסטאז'רים לעתיד הבטיחו לא להתחיל סטאז', אבל יש עוד לא מעט זמן עד שהצעד הזה יראה לחץ. ה. זה נחמד לדרוש מאנשים אחרים להקריב את הפרנסה שלהם בשביל רווח ציבורי למען ציבור שלא מוכן להקריב מעט מהזמן שלו בשביל לתמוך בהם. ו. אסרו עליהם לשבות, אסרו עליהם להתפטר, חייבו אותם לשבת עם בורר שעובד עם טובת האוצר ומשכורת של 1600 ש"ח לשעה. אני חושב שמתישהו הם הבינו את הרמז - לדאוג רק לעצמם, לעזוב את הציבור שידאג לעצמו בבוא העת. 833 ש"ח לפני מיסים זה זניח לעומת השעות שהם ימשיכו לעשות ללא תוספת שכר (האוצר בטובו הסכים לתת להם שעות נוספות המוגבלות מאוד בכמות, כך שהם עדיין יעבדו לא מעט בחינם) הדרישה המקורית שלהם, לקבל שכר פשוט לשעה, בלי תוספות, בלי עיוותים, נתקלה בסירוב מוחלט על ידי האוצר, שמעדיף את התלוש המבולגן שמקל עליו לשחק מלוכלך.

deathcaster

New member
תגובה

א. אתה יופי של שגריר של רצון טוב, אם אדם קורא קבל עם ועדה שהוא מתפטר ואין דרך חזרה וכל מה שהוא רוצה זה שיאפשרו לו להתפטר, ועכשיו הוא לא מתכוון להתפטר... כאשר יש לו את האפשרות לכך (אף אחד לא הצמיד להם אקדח לרקה וחייב אותם לחתום על ההסכם)- אתה קורא לזה מיואש, אני קורא לזה שקרן. כי אם זה היה באמת יאוש..... הוא לא היה חותם על ההסכם ומתפטר.... זה באמת פשוט ולא ברור לי מדוע אתה מנסה לייפות את זה. ב. בוא נודה בעובדות, קומץ מהם באמת התפטר, אחרת היינו באמת שומעים על מצוקה, אז כן, קומץ לא שיקר והיה נאמן עם החלטתו עד הסוף, לא טענתי אחרת....השאר שקרנים. ג. אהה..... אז עכשיו זה מצב משפחתי? (שזו סיבה סופר לגיטימית לא להתפטר, אבל סיבה עלובה להצהיר שאתה כן הולך להתפטר...כשלמעשה יש לך סיב לגיטימית לא לעשות זאת.... אהה ...רגע... זה בעצם לשקר
) אז למה הם הצהירו על זה שהם רוצים להתפטר? כי זה הכל היה משחק צבוע? כן .... זה בדיוק מה שאני טוען. ד. למה שתהיה להם תמיכה רוחבית? אולי אנשים פחות תמימים ממני וממך הבינו מלכתחילה שמדובר בקבוצה של אנשים שדואגים רק לכיס שלהם? (בוא נודה בזה, אתה לא היית מתנגד לתוספת של כמעט אלף ש"ח לחודש לכיס שלך) ה. כן, זה נחמד..... אבל זה לא הדיון שלנו, הדיון שלנו הוא האם המתמחים שקרנים או מיואשים...... לדעתי הם שקרנים ונראה לי שדי הבהרתי זאת בהודעתי. ו. אם הייתי דואג רק לעצמי, אם כ"כ רע לי והתוספת שכר, כדבריך, היא כל כך זניחה ואני הולך לעבוד שעות נוספות בחינם...... לא הייתי נשאר במערכת.... שוב.... זה מאוד פשוט. (ובבקשה אל תגיב לי תגובה כמו : "אבל הם רופאים! העקרונות שלהם חשובים להם!"). "הדרישה המקורית שלהם, לקבל שכר פשוט לשעה, בלי תוספות, בלי עיוותים, נתקלה בסירוב מוחלט על ידי האוצר, שמעדיף את התלוש המבולגן שמקל עליו לשחק מלוכלך."- אין ספק בכך.... אבל לפחות בקטע הזה האוצר לא שיקר, הוא עמד על הרגליים האחוריות שלו ולא זז מ"מ- מה שלא ניתן להגיד על המתמחים.

תגובה לתגובה (3)

א. אתה רואה את המעשים, אני רואה את האנשים. ב. אני לא אשפוט אותם. ג. הצהרת "אני מתפטר אלא אם כן אתם לא משנים משהו" היא לגיטימית לא פחות מהצהרת "אני מתפטר בכל מקרה", והיו לא מעט שדבקו בראשונה. לבסוף הם החליטו שלא ישתנה שום דבר מעבר למה שהשתנה ושעדיף להם לעזוב את המערכה. אתה יכול לקרוא לזה שקר, מבחינה מילונית אתה תהיה צודק. ד. או שהכיוון הוא הפוך, לאחר שהם ראו שהציבור לא יתמוך בהם כל עוד זה לא מפריע לו ישירות, ושאנשים דואגים רק לעצמם - החליטו ללמוד מהציבור ולעשות את אותו הדבר. ה. זה חלק מהותי מהדיון. זה מסביר את הכניעה. כשאנשים מרגישים שהם נלחמים ללא בני ברית, יש יותר סיכוי שהם יכנעו. ו. לא. אם היית יכול לחכות עוד שנה, שלוש שנים, לסיים את ההתמחות ולעבור לעבוד רק במערכת הפרטית כדי להרוויח סכומי כסף הרבה יותר נחמדים - זה מה שהיית עושה. כבר התחלת התמחות, אתה לא רוצה לבזבז את השנתיים שכבר עשית. נכון. האוצר ניצח. מי היה מאמין שגוף הרבה יותר חזר ומתוקצב עם תמיכה מבית הדין לעבודה ורמיזה לתמיכה מבג"ץ ינצח גוף חלש, חדש ומפולג? (ובכל זאת יש כאן צעד ראשון בו המתמחים העיזו להרים את הראש. והדורות הבאים יהיו יותר מאוחדים ויותר חזקים)

deathcaster

New member
תגובה

א. ולכן נקודת הראייה שלך לא אובייקטיבית (אולי לאור העובדה שאתה חלק (עתידי?) מהמערכת) ב. מוזר, שפטת אותם היטב לחיוב במהלך החודשים האחרונים כאן (ע"ע תגובותיך הקנאיות והמושקעות לחיים המגיב), כשצריך לקטרג עליהם, אתה לא מוכן לשפוט אותם. ג. גם מבחינה ערכית, העובדות הן שהם הצהירו הצהרה X, אמרו שלא ימושו ממנה, כאשר לא היה שום אמת מאחוריה, זה לדעתי שקר .....מכל בחינה. ד. כן, זה נחמד להאשים את הציבור... אבל זה לא ענייני... אז כאילו מה... בגלל שהציבור לא נשכב איתם על הכבישים, הם מתנקמים בו כעת? ה. בד"כ כשאתה נלחם ללא בני ברית, יש לך 2 אופציות: 1. להיכנע 2. לברוח בגלל שמראש הם אמרו שהם מתכוונים לברוח (להתפטר) ויהי מה, אבל רק קומץ עשה זאת והשאר נכנעו (אני לא קורא להגדלת נפח הארנק של כ"כניעה" הייתי קורא לזה דווקא ניצחון חלקי). אלה שבורחים- they live to fight another day, אלה שנכנעו, הם עבדים... בשכר עוד יותר גבוה מלפני העבדות שלהם. די פאתטי.... דווקא די מוכיח שהם היו רודפי בצע מלכתחילה. ו. סבבה, אז מדוע שיקרת לציבור (שהבין זאת וכנראה הפסיק להאמין) ולמעבידים שלך שאתה רוצה להתפטר? שוב...אנחנו חוזרים לאותה נקודה, לדעתי הניסיון שלך להציג את הרופאים ככבשים תמימות ותבוסתניות לא צולח. "האוצר ניצח. מי היה מאמין שגוף הרבה יותר חזר ומתוקצב עם תמיכה מבית הדין לעבודה ורמיזה לתמיכה מבג"ץ ינצח גוף חלש, חדש ומפולג? (ובכל זאת יש כאן צעד ראשון בו המתמחים העיזו להרים את הראש. והדורות הבאים יהיו יותר מאוחדים ויותר חזקים)"- ההיסטוריה אומרת שזה בהחלט לא הצעד הראשון, אבל הצעד "הראשון" הזה נועד לפחות למראית עין לשפר את הרפואה הציבורית (זו הייתה סיסמת המחאה לא? "להציל את הרפואה הציבורית"), שמסתיים בכמעט אלף ש"ח לחודש לכיסו של מתמחה- זה לא נקרא שום הרמת ראש. תמיד ניתן לטעון שאם אתה נמלך בדעתך לגבי דבר מסוים, לך איתו עד הסוף... (כמו למשל להצהיר שאתה מתפטר בגלל המערכת, ובאמת לעשות זאת) אחרת...... אתה שקרן, בראש ובראשונה לעצמך. ולסיכום, הכתבה הזו ממחישה מצוין מה שקרה: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000705000

תגובה לתגובה (4)

א. כשל לוגי (אני שונא כשעונים "כשל לוגי" במקום לטעון נגד, אבל הפורום הזה משתמש בתגובה הזאת לא מעט, אז אני אנסה). הטיעונים שלי לא קשורים בהכרח למי שאני או מה אני עושה. ב. לא. לא שפטתי אותם, שפטתי את המצב. המצב רע, המצב היה רע והמצב ממשיך להיות רע. אני מאוכזב לא פחות ממך מהתוצאות של המאבק הזה. אני פשוט לא מאשים אותם יותר מדי בצורה פרטנית. ג. שחור ולבן הם צבעים קשים. ד. כן. בגלל שהם נלחמו במשך שנה ללא עזרה, הם החליטו לקבל מה שהם יכולים ולהפסיק להלחם. (שוב, זה מאכזב. אבל אני לא חושב שזו לגמרי אשמתם). ה. כשאוסרים עליך לעזוב, אתה לא עוזב. ו. לא כבשים תמימות. אנשים. עושים דברים שאנשים עושים, יכולות של אנשים ולבוש של אנשים. אני קראתי כתבות של שי ניב לאורך המאבק הזה, אני אכשל כאן בצורה לוגית אך אעמוד מאחורי ההחלטה שלי שלא לקרוא עוד כתבות שלו. אם אדם משקר בצורה חוזרת ונשנית לאורך זמן בכתבות וטורי דעה, ניתן להניח שהוא ימשיך. שי ניב הוא מוטה (לכאורה), וכל כתבה שלו מלוכלכת בדעות נגד הרופאים ובעד האוצר. אם נברור בין המוץ לתבן, הבעיה העיקרית שלך היא בכך שהם לא נלחמו עד הסוף המר, למרות שהסתמן שהסוף הולך להיות מר (אסרו עליהם להתפטר ובייניש הביעה עמדה מוקדמת שתומכת באיסור הזה). אם הם היו הולכים לבג"צ ומפסידים בו זה היה סותם את הגולל על כל מאמץ עתידי ומקעקע את התקדים הזה לדראון. מבחינתך זה הופך אותם לשקרנים. אני, אישית, לא מסכים עם ההחלטה הזו. אני כן הייתי נלחם עד הסוף. אבל מאחר ולא נאלצתי לעשות דבר שכזה - אני לא יכול לדבר בגנותם של אלו שכן.

deathcaster

New member
תגובה

א. זה חסר טעם לכתוב כשל לוגי אם לא מסבירים מה מהות הכשל, אם אתה מתכוון לכשל לוגי מקבוצת אד הומינם, אז שים לב שאתה עשית זאת גם כמה הודעות מעל, אבל בניגוד למה שאתה חושב, כאן לא היה כשל לוגי, כי כשל לוגי הוא קביעה שגויה, לא קבעתי שום דבר, למעט הטענה שאני חושב שאינך אובייקטיבי, מה שרשום בסוגריים זה רחוק מלהיות קביעה כלשהי, האם אתה יכול להגיד בלב שלם שדעתך היא אובייקטיבית? (ולפני שאני מקבל הודעת נגד, אני מניח שגם דעתי אינה כזו). ב. בוא נהיה הוגנים, שפת את המצב וגם את המתמחים בצורה סניגורית לחלוטין, כמו שאני גם עשיתי, אל תאלץ אותי לצטט אותך. ג. מי טען לשחור ולבן? נהפוך הוא אם מישהו כאן יטען לשחור ולבן זה יהיה כשל לוגי חדש (דיכוטומיה כוזבת) ובכל זאת- שאתה מצהיר משהו שאתה הולך לעשות, מבקש את אהדת הציבור ובסוף עושה ההיפך... לו היה מדובר בפוליטיקאי- היית קורא לו שקרן. אתה יכול לטעון שלא? ד. אף אחד לא מחפש כאן אשם יחיד. ושוב, הם יכלו לעשות את זה, או לדבוק בהצהרה שלהם להתפטר, הם לא עשו זאת...... ונראה לי שאני נשמע כמו תקליט שבור. ה. נכון, כעת אף אחד לא עוצר בעדם. ושנינו כבר הסכמנו שמי שרצה לעזוב באמת, עזב... אז הטענה שלך לא נכונה, כדאי שתחליט. ו. לא ממש תשובה לשאלה שלי שנכתבה לפני ההשוואה לכבשים
ז. לגבי שי ניב-אני חייב להודות שלא קראתי כתבות קודמות שלו בנושא, וגם לא ממש מתכוון לעשות זאת בעתיד, אבל הכתבה הנוכחית מתארת יפה את ההבנה שלי על המצב. ח. "אם נברור בין המוץ לתבן, הבעיה העיקרית שלך היא בכך שהם לא נלחמו עד הסוף המר, למרות שהסתמן שהסוף הולך להיות מר (אסרו עליהם להתפטר ובייניש הביעה עמדה מוקדמת שתומכת באיסור הזה). אם הם היו הולכים לבג"צ ומפסידים בו זה היה סותם את הגולל על כל מאמץ עתידי ומקעקע את התקדים הזה לדראון. מבחינתך זה הופך אותם לשקרנים." - אם נברור את המוץ מהתבן, אני אצטרך שוב לחזור על עצמי ולכתוב שאם אדם מצהיר שהוא הולך לעשות משהו ועושה את ההיפך, זה שקר... ושוב.. מי שרצה באמת להתפטר- התפטר- רשמת זאת בעצמך, אז שוב... טענת ביהמ"ש לא משכנעת. ט. "אני, אישית, לא מסכים עם ההחלטה הזו. אני כן הייתי נלחם עד הסוף. אבל מאחר ולא נאלצתי לעשות דבר שכזה - אני לא יכול לדבר בגנותם של אלו שכן." - אני שמח שאתה היית נלחם עד הסוף, אני כן נאלצתי לעשות דבר כזה ולכן אני מרשה לעצמי לכתוב את מה שאני כותב.

5

א. אני בעיקרון מעדיף להגיב מאשר לצעוק "כשל לוגי", אבל היתה לי הזדמנות.. רציתי לראות איך זה מרגיש. אני לא אובייקטיבי. אין אנשים אובייקטיביים. והקו בין כשל לוגי מסוג זה לדמגוגיה הוא דק. ב. אני מאמין בתום ליבם של (רוב) המתמחים. ללא קשר לזהות שלי. אני טוען שהמאבק שלהם היה מוצדק (לא התוצאות, המאבק). ג. לו היו פוליטיקאים, היית מקבל את זה בתור נורמה. אני טוען שלא כל המתמחים איימו להתפטר, חלקם איים להתפטר בתנאים כאלו וחלקם בתנאים אחרים. הקולות שהגיעו לתקשורת (ומשם אלי ואליך) היו הקיצוניים. ד. הם לא יכלו להתפטר, כי זו היתה נחשבת כהתפטרות קבוצתית וכביזוי בית הדין. העובדה שבודדים התפטרו היא בגלל שהם היו בודדים. יותר מכך היה גורר תגובה. ה. כמו ד' ו. התשובה לשאלה מתפזרת בין הסעיפים. היו הרבה קולות בתוך המתמחים. אין קבוצה הומוגנית שהחליטה משהו אחד בלבד. לבסוף, תחת איומים, כפיה והרגשת יאוש, הרוב החליט להישאר. ז. דמגוגיה קיצונית תמיד נשמעת יותר טוב מטיעונים שקולים. ח. אתה ממשיך לדבר על אדם, כשמדובר בקבוצה די גדולה עם המון הצהרות שונות והחלטות שונות. ט. במקום להצטמצם, הדיון עולה במספר הסעיפים בו. זה לא סימן טוב. בנסיון לצמצם אותו: אני מבין את האכזבה שלך, אני פשוט טוען שאין כאן פעולה זדונית מצד המתמחים. אני חושד שכאן עומדת נקודת המחלוקת בינינו וששאר הסעיפים הם נקודתיים.

deathcaster

New member
תגובה

א. יפה, אז יש סיכוי שדעתך לגבי המתמחים (ולא על המצב) מעט מוטית? (מוטה או מוטית?
) ב. גם אני... בעבר. המאבק היה ועודנו מוצדק, המהלך שלו והתוצאות שלו - לא. ג. הקולות הגיעו אליי גם מהתקשורת, וגם מהשטח... (אתה יודע איפה אני עובד), אבל שים לב שלא ענית לי... לו היה מדובר בפוליטיקאים... הייתי מקבל זאת כנורמה.... זה נכון... אבל נורמה של שקרים... כאן.. אני לא רואה הבדל במיוחד לאור העובדה כי השקר היה גם לציבור שאני ואתה חלק ממנו. וצר לי על הדברים שאני כותב. ד. + ה. - נו אז עכשיו הם יכולים להתפטר, למה לחכות עוד שנתיים? הרי הם רצו כ"כ להתפטר (תשובה: כי הם לא באמת רצו = שיקרו). ו. החלטה שגויה, הסכמנו על כך. האיומים והכפייה נגמרו, היאוש לכאורה, לא. זכותם ללכת הביתה באופן פרטני. ז. הוא כותב בצורה דמגוגית ועוקצנית,נכון, אבלל גבי הכתבה הזו בלבד... אני לא מזהה שם שקרים. ח. נכון, וכל מי שרוצה להתפטר באופן פרטני, מוזמן לעשות זאת. ט. אז נקצץ, לסעיפים ו-ט אתה לא ממש חייב להגיב אם אתה מתכוון להגיב. "אני פשוט טוען שאין כאן פעולה זדונית מצד המתמחים"- יש הבדל בין שקר נסיבתי ובין פעולה זדונית, הבדל תהומי, גם אני מסכים שאין כאן פעולה זדונית.

6

ג. אותם רופאים שאמרו מפורשות שהם הולכים להתפטר ויהי מה, ולא התפטרו - שיקרו. אותם רופאים שאמרו זאת, וחוסר ההתפטרות שלהם לא נבע מאיומי בית הדין או מקבלת דעת הרוב - שיקרו בצורה פחות נקיה. ד+ה. אני מניח שחלקם שיקרו, חלקם ויתרו על התוכנית בעקבות איומים מצד המדינה וחלקם מעולם לא טענו לכך. טווח רחב של אנשים, טווח רחב של דעות.. ו. אכן החלטה שגויה (לדעתי). ז. אני אתן למישהו אחר להגיב על הכתבה הזו, אם מישהו יבחר בכך. ח. כל מי שרוצה להפטר באופן פרטני ובלבד שיעשה זאת בחוסר תיאום מוחלט ובפיזור אחיד לאורך השנה כדי שלא יחשדו בו שיש כאן תיאום עם רופאים אחרים. וכמובן שכל התפטרות שתכלול כמות גדולה מדי של מתמחים תתקל בתגובה מצד המדינה ובתי המשפט. כן, יש כאן שקר נסיבתי (של חלקם). האשמה מפוזרת על הרבה יותר מרק המתמחים.

לגבי הכתבה

הוא טוען שמתמחים לא מקבלים 26 ש"ח לשעה אלא מרוויחים הרבה מאוד כסף. חוץ מזה שלטעון שהמתמחים לא נלחמו על עתיד הרפואה הציבורית זה קשקוש. ראשית כל הרופאים נלחמו על עתיד הרפואה הציבורית (וויתרו בגדול בהסכם הראשון). שנית המתמחים יצאו למאבק נוסף על התנאים שלהם (ואפשר להגיד את זה בלי בושה כיוון שלא הייתי מוכן לעבוד בתנאים הללו, ובאופן כללי כשתנאי העבודה מחפירים מוצדק להלחם עליהם) ונשברו לחלוטין אחרי שכל המערכת (וביחוד הזרוע הביצועית של הממשלה, שאי אפשר לבקר אותה ואי אפשר להחליף אותה הלא היא בית הדין לעבודה) נכנסה בהם. אז בכל העסק הזה להטפל לחלק בו מתמחים התפטרו כחלק מהמשא והמתן ולא עמדו בזה אח"כ, לדעתי יש בזה טעם לפגם - כל מי שטוען את זה שיחשוב אם הוא היה זורק מפעל של 10 שנים (שלא לדבר על החלום להיות רופא) בשביל שנתיים-שלוש של סבל. מעט מאוד אנשים היו פועלים כך ובאופן לא מפתיע גם לא רוב המתמחים. לגבי ח שלך - מסכים ביותר.

למעלה