כתבתי תגובה מפורטת, תפוז קרס, אני אקצר

א. כאשר בהסכם מוגדר קנס על עבודה עודפת, ישנה רמיזה לכך שניתן להעסיק אותך בצורה עודפת. ב. לא חוקי, נכון. אף מתמחה לא יתלונן כנגד המעסיק שלו (לא לגמרי נכון, מתארגנת תביעה בימים אלו) אם המעסיק שלו יכול להרוס לו כל סיכוי להתקדם (בדרכים שאי אפשר להוכיח בבית משפט). ג. זה לא באמת משנה. תמיד יהיו מתמחים שיהיו מוכנים ויותר מזה, כל עוד חלק מהמתמחים מוכנים לכך - האחרים לא יתנו להם לעשות תורנויות לבד וישתתפו בעול. ד. שורשי הבעיה נטועים עמוק יותר, והמערכת צריכה לעבור שינוי די משמעותי בשביל שמשהו יקרה. בקרב הנוכחי המתמחים הפסידו. נראה מה יהיה בדור הבא של המתמחים.

Sophalin

New member
במקרה הזה

אני חושב שהמתמחים הם לא אנשים חכמים במיוחד ומפתיע אותי שהם הצליחו בלימודיהם בכלל...

חכמה ואינטליגנציה

א. טווח רחב של הגדרות לטווח רחב של אנשים. חלקם יותר טובים בדברים ספציפיים בעוד אחרים יותר טובים בדברים אחרים. באמת מסתמן שאף אחד מהם לא היה יכול להיות עורך דין טוב, אני חושב שזה רק אומר עליהם דברים טובים (גם אם זה לרעתם). ב. דברים כן משתנים לאט לאט. כדי לשפוט את מה שקורה פה אתה צריך להתחשב במה שהלך לפני כן. דורות קודמים של רופאים עלו מרוסיה ופשוט שמחו לעבוד במקצוע ולחיות חיים סבירים ויציבים כלכלית; במשך לא מעט שנים מתמחים לא קיבלו אגורה על תורנויות, וזה לא שהם עשו פחות תורנויות; סטאז'רים עבדו שנה שלמה בחינם (גם כיום המשכורת שלהם די גרועה). יש תנועה קדימה, זה קשה, זה לאט וזה לוקח הרבה זמן להניע גלגלים שהחלידו במשך עשרות שנים. ג. יש המון דברים שצריך יותר זמן כדי לשנות. צריך לאפס את הר" ולחלק אותה לכמה מוסדות (מתמחים, מומחים, קופות חולים..), צריך לפרק ממנה את הזרוע שאחראית על ניהול הבחינות והלימודים למתמחים כדי למנוע חוסר הגינות. כל התהליכים האלו מתרחשים, לאט. בבי"ח וולפסון הצביעו לאחרונה להקדים את הבחירות לוועד, כצעד ראשון להוריד את אידלמן ואת הנהלת הר"י הנוכחית. ישנה תביעה (שהזכרתי) שמתארגנת בכדי לכפות תנאי עבודה חוקיים. העתיד לא שחור, הוא פשוט רחוק ומרגיש בלתי מושג.

Sophalin

New member
התכוונתי

שהמתמחים צריכים להתפטר. פשוט להפסיק ולהתפטר. לעקב את הלימודים בשנה. זה הכל. אבל הפעם ממש להתפטר. כך שהפעם האוצר יהיה זה שירדוף אחריהם.

cwen

New member
אבל לא נותנים להם להתפטר

והם כנראה פשוט התעייפו מהמאבק. התישו אותם.

Sophalin

New member
מה זה לא נותנים?

אי אפשר לא לתת להם. אם אדם מגיש מכתב התפטרות אישי - זו זכותו. ובג"ץ קבע שהתפטרויות אישיות יתקבלו. אם הם חושבים שהם הפסידו במאבק שפשוט יגידו - טוב די. אין התקדמות. כנראה שאת החלום שלנו לא נגשים. בו נלך הלאה. לא בקטע של איום או משהו כזה. אלא בקטע של הבנה שזה המצב בארץ. שיעסקו במשהו אחר. שילכו לעבוד בחברת תרופות או בדברים אחרים.

cwen

New member
בג"ץ לא קבע את זה

זו היתה דעה אישית של אחד השופטים, וכמה מתמחים פעלו לפיה וכמעט הגישו נגדם תלונה על ביזוי בית דין. בג"ץ לא פסק בסוגיה הזו בכלל.

Sophalin

New member
בכל מקרה הם יכולים להתפטר

גם בית דין לעבודה לא יכול להגיד לאדם שהוא לא יכול להתפטר. בית דין לעבודה קבע שההתפטרות הקולקטיבית היא בלתי חוקית אבל אם אדם ספציפי טוען שהוא התפטר בלי קשר לאחרים - בית הדין הוא זה שיצטרך להוכיח שזה לא נכון...

אסננוש15

New member
שנהיה כולנו בריאים

אני מקווה בדור הבא שאני אוביל מהפך, (אם הכל יתנהל כמתוכנן וזה עוד יעניין אותי) כי העניין הזה מפוצץ אותי ברמות לא אנושיות.

Maladict

New member
האוצר גרם לרופאים להתווכח בינם לבין עצמם

במקום להלחם בו או בראש הממשלה. שיטת פעולה שכזו מוכרת לך מאיפשהו לורד וטינארי?

כמובן :)

אבל לא הייתי נותן לפקידי האוצר יותר מדי קרדיט. במדינה שלנו אנשים מצליחים להתפלג לבד.

cwen

New member
רע מאוד

הבעיה הכי בוערת היא התקנים. ההסכם שנחתם בקיץ כולל תוספת תקנים שתפרס על פני עשר שנים והיא פחות ממה שחסר כבר היום. זה הנושא הכי בעייתי. וגם מיטות אישפוז.

למעלה