אסננוש15

New member

מישהו יודע מהו ההסכם בדיוק שנחתם עם הרופאים בסוף היום? חשוב לי לדעת.....
זוהר, ממתינה לתגובתך.

deathcaster

New member
תגובתי

מתמחי שיבא ורמב"ם קיבלו את ההסכם: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4157628,00.html מתמחי איכילוב ומאיר מעכבים את אישור ההסכם: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4157693,00.html לקראת סיום הסכסוך? "הסכמות עם המתמחים": http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4157536,00.html In a nutshell: מחיר השוחד בעד השתקת הדרישה לתקנים נוספים וקיצוץ תורנויות: מענק של 50 אלף ש"ח בסופו של דבר, לא פתרנו שום בעיה, וטוב עושים המתמחים באיכילוב ומאיר שבתקופה הזו במיוחד, מבינים שההסכם הזה לא יפתור את בעיית העומס שבגללה החל כל המאבק.

הרבה יותר גרוע מ"לא פתרנו שום בעיה"

לפי מה שהבנתי ישנה תחושה די גדולה של תבוסה, עייפות וחוסר כוח להילחם. ההסכם הזה הוא כישלון לא פחות מהקודם. א. כסף - נותנים מענק של 50 אלף שקל למתמחים, לא ברור עדיין בדיוק באיזה פיזור. אבל מסתמן שזה בא על חשבון חלק מהמענקים שהובטחו לפריפריה. ב. תורנויות - מקבעים את התורנויות העודפות על ידי זה שנותנים קנס לבית החולים על כל תורנות מעבר לשש תורנויות (החל מעוד שנתיים, עוד חצי שנה יתחילו עם קנס על תורנות תשיעית ומעלה). הקנס הרבה יותר קטן מעלות של עוד רופא, מה שיגרום לבתי חולים להעדיף להחזיק פחות רופאים שיעשו יותר עבודה. ג. תקנים - גורנישט. ד. אורך ההסכם - "תתכנס וועדה מעורבת בעוד 4 שנים שתקבע האם ההסכם לא מספק ובמידה וזה מה שתחליט - יכנסו לבוררות", (הבוררות הקודמת מהסכם 2000 ארכה 7 שנים. ההמלצות שלה עדיין לא קוימו) המצב לא טוב, ובהעדר דרישה מהעם עצמו - למתמחים אין מספיק כוח לעמוד מול האוצר. נראה שהמאבק הזה על סף הפסד היסטורי.

אסננוש15

New member
חבל

שהקנס הוא לא לקנוס *אישית* את מנהל המחלקה שישאיר את המתמחים מעבר ל-6 תורניות בחודש... או שישעו אותו נניח אחרי 3 "רישומים" כאלו. אבל אני לא אתפלא גם אם "עולם ימשיך לנהוג כמנהגו" ומתמחים ימשיכו להישאר 8 ו- 9 תורניות בחודש. לא ברור מה בדיוק מענק עוזר פה.... אם תעשה חשבון, בממוצע זה עוד 1000 ש"ח פר- חודש לכל רופא. ממש בדיחה ההסכם החדש.....

אבל

מנהל המחלקה לא אשם. המדינה אשמה. ובאמת מתמחים ימשיכו לטחון תורנויות, ואפילו יעשו יותר עכשיו שזה מוסדר בהסכם (הם כבר לא יוכלו לטעון שזה מוגזם כי יש הסכם שמגבה את זה). המענק יוצא, לתורנות ממוצעת של חמש שנים - 833 שקל, לפני מסים (שיהיו בין 20% ל-50%, תלוי בטוב ליבו של האוצר). אבל אין כבר את מי להאשים. המתמחים נלחמו עד כמה שהם יכלו, בזמן שהמומחים עמדו מהצד ובמקרה הטוב עודדו אותם מאחורה. הסטאז'רים לעתיד נצאים בעיצומן של בחינות הגמר ולא יכולים לעשות שום דבר מעבר להתחיבות "לא להתחיל סטאז'", הסטאז'רים בהווה לא יכולים לעשות כלום, כל השאר פשוט הסתכלו מהצד במקרה הטוב, וטיקבקו נגד המתמחים במקרה הרע. אנשים יזכרו להתלונן רק אחרי שהרפואה כאן תהיה פרטית ברובה והם פתאום ישימו לב שהם צריכים לשלם כמה אלפים על ניתוח להסרת תוספתן. ואז כבר יהיה מאוחר מדי.

אסננוש15

New member
לא בדיוק לא אשם

אם מנהל מחלקה ידע שזה חוק בל יעבור שהוא לא משאיר מתמחים מעבר ל- 6 תורניות, (בדיוק באותה מידה בה הוא יודע לקחת את חפציו וללכת לקליניקה הפרטית שלו), ויחסרו רופאים בכל משמרת שזה יוביל לעומסים לא נורמליים במיון או לשירות לקוי במחלקות, או יותר נכון להיעדר שרות בכלל... פשוט תקום קול זעקה ציבורית, כי הציבור השאנן במדינה צריך כנראה לחוש על בשרו מהי פני הרפואה המחורבנת במדינה. ואת זה יכול "לספק" מנהל מחלקה שיהיה קשוח על החוק הזה, ויישם אותו לרווחת המתמחים....עם כל הבלה בלה בלה שהם נשבעו להציל חיים, הם לא צריכים למות בדרך.... הבעיה שבסוף תמיד הטובים/הפראיירים/הרופאים סובלים... והם חוטפים צרחות כמו "אני אתבע אותך בבית משפט".... או במקרה הגרוע- מכות. מדינה הזויה. אלי הורביץ ז"ל,על ערס דווי, אמר, שהוא מתבייש שכך נראית פני הרפואה בישראל. הוא היה צריך לחכות כמה שעות עד שניגשה אליו אחות, משהו כזה. רק נותר לומר ... בושה וחרפה. לאן נגיע? אלוהים יודע. אני רק מתפלאת איך אני מדברת עם אנשים בעניין והם שאננים..... כאילו מה.... אנשים חושבים שהם ישארו צעירים ובריאים לנצח?!

אבל זה לא נכון

הוא יודע, כמו שהוא יודע שאם הוא לא ילך לקליניקה הפרטית שלו (קליניקה פרטית? הוא עובד בקופת חולים כדי להשלים הכנסה) המשכורת שלו תהיה מבישה. הוא עושה תורנויות בעצמו לפעמים*, והוא כבר בגיל שאין הרבה אנרגיה בכדי להישאר ערים בלילה. אבל מה הוא אמור לעשות? לשלוח את המתמחים הביתה ולהשאיר מחלקה ריקה? אנשים יפסיקו לחלות בלילות האלו? לא יהיו עוד תאונות? יותר עומס = יותר אנשים ימותו. *חלקם כן, חלקם לא. גם זה וגם זה לגיטימי.

אסננוש15

New member
עכשיו אני אהיה קצת מרשעת

אם אכתוב ככה, עד שאנשים לא ימותו כאן מרפואה ציבורית לקוייה א'פחד לא יזיז ת'תחת שלו. סליחה על הרשעות, אבל כנראה כאן במדינה, כדי שגורמים בכירים יקחו אחריות (בעיקר במשרד הבריאות) מישהו צריך לשלם בחייו. כך היה עם פרשת רמדיה למי שזוכר. חיפפו, חיפפו, עד ש..... עם כל הכאב בדבר, רק כך הציבור לומד לדרוש לעמוד על זכויותיו. אם מנהל מחלקה ישאיר מתמחה אחד או שניים פר- מחלקה (לא יודעת מה מינון הרופאים שעובדים בלילות), ולא יהיה מי שיטפל בחולים אנשים יבינו שהם יכולים להיות הקורבן הבא.... לא שאני מייחלת לזה... אבל רק אם מנהל מחלקה יעמוד על זכויות הרופאים במחלקה שלו (כי גם הם בני אדם) ולא יתן להם לעשות יותר מ-6 תורנויות -תקום קול זעקה ציבורית, עד אז- מסכנים הרופאים. הוא יודע, כמו שהוא יודע שאם הוא לא ילך לקליניקה הפרטית שלו (קליניקה פרטית? הוא עובד בקופת חולים כדי להשלים הכנסה) המשכורת שלו תהיה מבישה. ממתי מנהלי מחלקה עובדים בקופות החולים? שם עובדים בדר"כ רופאים בשלב הביניים אחרי התמחות ולפני קידום רציני יותר. אבל בינינו טוב שיש גם רפואה פרטית, במידת מה. באשר לשכר, אז למה משכורת המתמחים צריכה להיות מבישה ? במה הוא שונה משאר המתמחים? לא שאני שוללת שכר גבוה למנהלי מחלקה, רק הטיעון של "משכורת מבישה" לא תופס לדעתי ולא כתבתי באף מקום שבגילם הם צריכים לעשות תורניות, ממש לא. איפה ראית שכתבתי את זה?

ודאי שרשעות,

מצד האוצר. מציאות כואבת זה אסון טבע, כשהמדינה בשם אידיאולוגיה כלכלית מסויימת מזניחה את תפקידה (לתת שירותים ציבוריים ברמה גבוהה) וגורמת לסבל של חולים ורופאים, זו רשעות. על אחת כמה וכמה אם מדובר בפקידים שיודעים שלהם יהיה מחסה בשעת סערה.

deathcaster

New member
כדאי לקרוא לפני שמגיבים

הרשעות הייתה כביכול מיוחסת לאסנת לא למשרד האוצר.

כדאי לקרוא לפני שמגיבים

היכן טענתי שאני מייחס רשעות לאסנת? היכן כתבתי שאני חולק על דעתך? טענתי שהמצב נובע מרשעות של האוצר

אסננוש15

New member
קצת סדר

כתבתי שאני מרגישה רשעה שאני אומרת שאולי צריך להמתין שמישהו ימות כדי שמישהו אחר יתעשת. לפחות זו היתה כוונתי ה"נסתרת". זוהר ענה שזו אינה רשעות זו מציאות כואבת. והוא אכן צודק. מפה כבר עשית סלט ירקות.

אסננוש15

New member
בכל מקרה אתה צודק ש

הרשעות היא של משרד האוצר וראש הממשלה, שהוא שר הבריאות.

deathcaster

New member
צר לי, (מיועד לאסנת והאבלוק בעיקר)

לאור ההתקפלות של המתמחים וחתימתם על ההסכם ה"חדש". אני שיניתי את עמדתי ביחס למתמחים. הרי כל המחאה (לפחות זה מה ששידרו) הייתה על קריסת מערכת הרפואה הציבורית. ורופאים אמרו שהם ילכו עם העקרונות שלהם עד הסוף (התפטרות, שביתת רעב וכד')....... נכון? אז דמי שתיקה בצורת מענק אישי חד פעמי של 50 אלף ש"ח והעלאת שכר זה מה שהציל את המערכת? האם נוספו תקנים? האם התקבלו עוד מיטות? האם תורנות רופא התקצרה? האם איכות שירותי הבריאות בישראל השתפרו? כמובן שכל התשובות לשאלות הנ"ל הן "לא"! אי לכך ובהתאם לזאת, למעט הערכה לרופאים שבאמת התפטרו (כמו זה שעובד עכשיו כשליח פיצה) או הערכה חלקית למתמחים של איכילוב שבסוף התקפלו וחתמו אבל רק "בגלל שזו החלטת הרוב" כי הם לא הסכימו לתוכן ההסכם.. אני איבדתי את ההערכה שהייתה לי אליהם. מכרו את בכרותם עבור נזיד עדשים

אסננוש15

New member
אני מסכימה איתך לגמרי

ולא רק זה, הרי הם לא באמת רצו להתפטר, כי עובדה שכשבית משפט איפשר זאת, הם לא עשו את זה. נכון, קיבלו מענק, סתמו את הפה. לא מבינה מה יש בהסכם החדש. כלום למען רפואה טובה יותר. כלום. אם היו נוספים תקנים זה היה אומר שיהיו יותר רופאות בכל מחלקה, וזה יביא להורדת שעות התורנויות נניח ל- 18 שעות, אבל בפועל זה לא קרה. וכתבתי כבר, שאם יהיו לי הכוחות כשאגיע למקום הזה, אם בכלל, אני ארצה להוביל מהפכה אמיתית. שתדבר על תוספת תקנים ומיטות. וזהו בלבד. אני לא מסוגלת לחשוב על מציאות שהכל נשאר כפי שהיה. ממש מאכזב. ממש נכון. אני בהחלט איתך.

למעלה