C# vs Cpp

GuestOfHonor

New member
אני אומר שבחודש חודשיים אפשר להרים משהו בסיסי בבית

ולהתחיל להבין מי נגד מי, מספיק כדי להגיע לראיונות למשרות ג'וניור בתחום עם יותר מאפס ידע.

כבר ראיתי אנשים (מוכשרים וחריפים) מתחילים מאפס ומרימים הרבה יותר מ'משהו בסיסי' באנגולר תוך חודש-חודשיים.

eveik

New member
והם מצאו עבודה אחרי חודשיים?

נראה לי אתה קצת מטעה פה אנשים..

S h a r k 1 8

New member
אם זה חודש חודשיים אני הולך על זה בלי לחשוב פעמיים

אבל איך שזה נראה זה הרבה יותר מזה.
זה לרכוש מיומנות בכמה פלטפורמות, וחודש-חודשיים נראה לי כמו זמן קצר מידי.

eveik

New member
אתה לא חייב להתחיל בתור fullstack

אתה יוכל להתחיל בתור backend או frontend ועם הזמן להתפתח ל fullstack.

user32

Well-known member
מנהל
אני מאוד שמח שהתעשייה דוחפת לfull stack

אומר לזכותי שדחפתי לכיוון הזה לפני כמה שנים:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=308&MessageId=164831102

אני חושב שהסיבה לדרישה הזאת היא בגלל החברות והסטארטאפים הרבים שמפתחים אפליקציות, לעומת שנים עברו שבהן פיתחו בארץ בעיקר תשתיות, טכנולוגיה וIT. באפליקציה הדגש הוא על חוויית המשתמש. הטכנולוגיה צריכה לספק את החוויה הטובה ביותר שאפשר. מאוד קשה להגיע לזה כשכל אחד עושה את החלק שלו במיוחד בחלוקה הישנה והקלאסית של קליינט/סרבר. אם אתה לא מבין ושולט בחוויה כולה אז משהו הולך לאיבוד. כדי להגיע ליצירתיות מקסימלית בלי להיות כבול אתה צריך שיהיו לך את כל הכלים האפשריים ושתוכל לנצל כל טכנולוגיה קיימת. הגישה היא להגיד למתכנת "תפתח משהו מדהים שיעשה ככה וככה ויתנהג ככה וככה" ולא "תעשה לי קליינט כזה או סרבר כזה" ואז, אם להיות ציורי המתכנת הוא כמו מלחין שכותב את התווים לכל כלי התזמורת ולא מחלק את העבודה למומחי כינור ומומחי פסנתר ובסוף מנסה להדביק הכל ביחד.

rj111

New member
לא בעיה ללמוד לבד

אפשר להתחיל מלימוד של צד לקוח: HTML/CSS/JS/jQuery
לצבור נסיון בשכר נמוך ולהמשיך לצד שרת עם node / python.
אין פה דברים מסובכים, הפלטפורמות פשוטות, זה לא rocket science.
יש הרבה תיעוד ועזרה ברשת - w3scools / stackoverflow.
יש הרבה קורסים אונליין codeschool...
אין שום בעייה לבנות UI ויש סיפריות עם עיצוב משופר ורספונסיבי: bootstrap / JQM.
חבל להתקע בשיעמום של אוטומציה רק בגלל שלמדת הנדסת חשמל.

S h a r k 1 8

New member
כשאומרים אוטומציה,

האם הכוונה היא לכתיבת קוד לבדיקות תוכנה אוטומטיות בלבד?
&nbsp
או פיתוח תוכנות שעומדות בפני עצמן ונותנות סיוע לבתי עסק להתנהל בלי מגע יד אדם?
&nbsp

vinney

Well-known member
כן, כלים שמסייעים, כלים שמריצים, כלים שמכינים קלטים, כל מיני

vinney

Well-known member
בהחלט

הבעיה עם אוטומציה היא שלמרות שמדובר בפיתוח לכל דבר ועניין, ההערכה בה (גם כספית וגם בקו״ח) נמוכה יותר. זה טוב לעבודת סטודנטים, אבל זה יכול לפגוע בקריירה אם תלך על זה למשרה מלאה (שלא בצדק - אבל זה מה יש).

S h a r k 1 8

New member
לגבי C++

1. באיזה שימושים בד"כ משתמשים בשפה הזאת? ממה שראיתי, באמבדד זה בד"כ C טהור.
2. מה שקצת מרתיע אותי בללמוד C++ שזאת לא שפה שמפתחים בה UI כמו ב C#. אמנם יש GUI כמו Qt, אבל זה נראה לי פחות טבעי מאשר ב C#, ששם ה UI ממש טבוע בשפה. בסופו של דבר, ב C# יותר קל יהיה לי להרים איזה פרוייקטון בבית שייראה כמו תוכנה "אמיתית". ב C++ האפליקציות שאני אוכל לכתוב יותר ייראו כמו מה שכתבתי עד היום בC, אפליקציות command line. אני צודק?
&nbsp
&nbsp

bismark1

New member
תשובה

1. בגדול - במערכות עם חשיבות למהירות עיבוד ו/או שליטה טובה במה שקורה "מתחת למכסה מנוע" מבחינת ניהול זיכרון: מערכות תקשורת, עיבוד תמונה, גרפיקה, בקרה וגם אמבדד. מן הסתם ברור שבחלק מהמצבים אפשר להשתמש ב-C ולהיות מאושרים ובחלק מהמקרים גם שפה כמו ג'אווה או #C תעשה את העבודה, הכל תלוי בדרישות ואין כלי אחד שהוא אוטומטית "הכי טוב" תמיד.

2. לא ברור לי הפטיש שלך ל-UI ובכל מקרה חשוב להבין שיש UI לדסקטופ על חלונות ויש ללינוקס או מק, יש לאנדרואיד ויש לאייפון, יש לווב ויש...
אם כל מה שמעניין אותך זה לכתוב תוכנה שתרוץ על דסקטופ חלונאי עם ממשק משתמש אז כן - #C זו בחירה טובה (ושפה כיפית בלי קשר).
באופן פרקטי כדאי לצאת מהקונספט של "שפה א' או שפה ב'" כי בכל מקום שתסתכל כמעט תמצא שילובים של כלים ושפות. בפרט - שילוב של ++C לחלקים "הנמוכים" במערכת עם #C לחלקים "הגבוהים" (כולל ממשק משתמש) די נפוץ בעולם של windows.

למעלה