C# vs Cpp

S h a r k 1 8

New member
C# vs Cpp

אהלן,

אני רוצה לשאול איזו שפה הייתם ממליצים לבוגר טרי ללמוד כדי להיכנס לשוק התוכנה. איפה תמצאו יותר דרישה למפתחים "טירונים"? ב C++ או ב C# ?
קיבלתי איזשהו רושם ש C# נדרשת ממפתחים צעירים, ול- C++ בד"כ נדרשות יותר שנות ניסיון. האם יש בזה משהו?

לעונים.

ipv6

Member
תחושת הבטן שלי

שיש יותר משרות ב-#C מאשר ב-C++ למרות שלא באמת ספרתי את הכמות.
לדעתי תלך למה שיותר מעניין אותך \ מושך אותך. בד"כ מה שמשנה זה ה-Domain ולא השפה עצמה. את CPP תמצא במקומות ש-Performance חשוב בהם, כמו Storage / וירטאליזציה אולי תקשורת ומשובצות. C# משמשת לדברים אחרים.

חוץ ממקרים קיצוניים, אין למספר המשרות משמעות ללא פרמטרים אחרים כמו שכר,עניין ותנאים. יכול להיות שב-C# יש יותר משרות, אבל ממוצע השכר עבור X שנות ניסיון נמוך יותר (סתם לדוגמא, אני לא יודע איפה זה באמת) מה תעדיף אם זה המצב?

choo

Active member
התשובה עשויה להיות - בהתאם לנטיות ליבך

&nbsp
כמות המשרות האבסולוטית לא מעניינת בפני עצמה. מה שחשוב הוא היחס בין היצע לביקוש. בפועל, היחס הזה משתנה עם הזמן בצורה שקשה לחזות מראש. מה שכן, בכל סביבה שקיימת, האדם הסביר יהיה טוב יותר אם הוא יאהב יותר את מה שהוא עושה, ולכן - בהתאם לנטיות ליבך.
&nbsp
כמובן, יש אנשים שפשוט לא מסתדרים עם פויינטריאדה - ולהם אין מה לחפש בשפות עתירות מצביעים.
&nbsp
אבל נשאלת שאלה אחרת - למה ללכת מראש לעבודה ב-#C, ולא בג'אווה? מי שעובד בג'אווה, סביר שיעבוד בסביבה יוניקסית או לינוסקית, ואם הוא ישקיע זמן בלימוד סביבת מערכת ההפעלה - זה יוכל לשרת אותו למגוון נרחב יותר של משרות בהמשך, מאשר מי שיגביל את עצמו לסביבת חלונות.

choo

Active member
פחות - אבל כשהקוד מתרסק, אתה חייב להבין בפוינטרים

&nbsp
כל התבניות שנועדו להגן עליך משימוש ישיר במצביעים לא פוטרות אותך מהצורך להיות מסוגל להבין את ה-stack trace וענייני מצביעים וניהול זיכרון, כשאתה מגיע לבאגים.

ReverseEng

New member
אפשר לשאול אם אתה מהנדס חשמל שעושה הסבה?

לאחרונה יש פשוט גל של אנשים שאני מכיר שנמאס להם לחפש/להשתדרג בתחום ,
על כל משרת מהנדס חומרה / אלקטרוניקה יש 10 בתחום התוכנה.

S h a r k 1 8

New member
נכון מאד.

אני מהנדס חומרה צעיר (מאד) שעושה הסבה לתוכנה בעיקר כי זה יותר מענין אותי.
&nbsp

ipv6

Member
יש לך ניסיון בחומרה?

אם כן, טבעי יותר לעבור לאמבדד.
לדעתי זה קצת חבל לסיים תואר בהנדסת חשמל באוניברסיטה וללכת לאוטומציה.

אוטומציה זה חשוב, יכול להיות מעניין, אבל בסוף רב האנשים שפגשתי שם זה כאלה שלא הצליחו להכנס לפיתוח.. אם סיימת תואר בהנדסת חשמל בממוצע סביר אתה תוכל להשתלב באימבדד.

אם מעניין אותך אוטומציה זה משהו אחר.

S h a r k 1 8

New member
כן. יש לי ניסיון בחומרה

מצד שני, כמו שמישהו כתב כאן, ה"פוינטריאדה" של שפת C פחות מעניינת אותי, לכן אני קצת בספק אם אמבדד זה ה-דבר בשבילי, למרות שאני ממש לא פוסל את זה.
&nbsp
שפות כמו Java, פייתון ו C# יותר מעניינות (אותי לפחות).

ipv6

Member
אז תלמד לבד ג'אווה\.NET

אם הסתדרת עם שדות\אקראיים\תקשורת ספרתתית. אז אתה תסתדר גם עם הספרינג-היברנייט-אנגולר שלהם (מה שזה לא יהיה, אני לא מהתחום).

הנקודה שלי שזה שאין לך תואר במדמ"ח, או יותר נכון שהתואר שלך הוא לא במדמ"ח לא אומר שאתה צריך "להתפשר" על אוטומציה בשלב מוקדם כל כך.

GuestOfHonor

New member
לא זה ולא זה

אם הקריטריון הוא לחלוטין למה יש הכי הרבה דרישה היום - מהמדגם הלא מייצג שראיתי, מחפשים היום בנרות Full Stack Engineers, כשהכוונה היא ל Web - חבר'ה שמסוגלים לכתוב גם קוד שרת וגם קוד "דפדפן".

בשביל זה צריך לדעת Javascript, לרוב ג'אווה, אבל חשוב מכך - את כל הסביבות והפריימוורקים ואיך דברים מתחברים ועובדים. זה כנראה הדומיין הכי שבור, מבוזר ומשתנה במהירות שיש (סליחה, "דינמי"
).

אתה יכול למשל לחפש בלינקדאין משרות Junior Full Stack Developer בישראל ולראות מה מחפשים, ואת הכמות
.

אם אתה מחפש משהו יותר קרוב לחשמלציה, אז מצטרף להמלצה על C++.

user32

Well-known member
מנהל
הקטר הישן אך המוכר והאמין

גם אני אישית לא מפתח יותר פרוייקטים חדשים בג'אווה. אבל יש כל כך הרבה פרוייקטים גדולים בשפה הזאת וכל כך הרבה אנשים שמכירים ורגילים שנראה שהיא תשאר דומיננטית גם בעוד שנים רבות.
אגב, אני מכיר פרוייקטים חדשים בקובול (מוצרים שמפותחים בשפה זו, לא קוד פנימי של בנק) וכל מתכנת קובול יגיד לך שיש ביקוש ער ודי והותר עבודות.

S h a r k 1 8

New member
גם אני רואה את שפע המשרות ב Full Stack

וזה נראה לי משהו שיהיה מאד קשה לי להיכנס אליו רק מלימוד בבית. יש פה מורכבות גדולה מאד שנובעת מהכרה של הרבה מאד פלטפורמות, וכרגע זה נראה לי פחות ישים.
&nbsp
אני שם לב שיש הרבה משרות פיתוח אוטומציה, שממה שאני מבין, זה פיתוח כלי תוכנה למטרות שונות (בדיקות של תוכנות אחרות, כלי עבודה למהנדסים וכו'...) ושם הדרישה היא בעיקר ל- C#. אני גם חושב שעם C# יהיה לי יותר קל להרים איזשהי תוכנה בסיסית שתרוץ על ווינדוס כי זאת שפה שממש מיועדת לפיתוח בסביבת ווינדוס וקל לבנות איתה UI.
&nbsp

GuestOfHonor

New member
לדעתי זה כן תחום שאפשר ללמוד לבד

כן, זה ידרוש ממך קצת מאמץ וקריאה בהתחלה. אבל אתה בהחלט יכול להרים משהו לבד על המחשב בבית.

תחשוב על זה ככה: למדת כמה שנים תואר. אתה יכול להתאמץ עכשיו חודש-חודשיים כדי לרכוש מקצוע. הרבה יותר זול, לא?

לגבי אוטומציה, בדרך כלל הכוונה היא לבדיקות אוטומטיות של קוד. אתה כותב קוד שבודק קוד אחר או\ומוציא בקשות לשרת כדי לבדוק אותו מבחוץ. השפה והכלים נגזרים מהשפה והכלים שבהם מפתחים את הקוד שאתה בודק.

אם אתה חושב שבחודש-חודשיים אפשר ללמוד להיות מפתח web

אפשר להסיק שאתה לא ממש מהתחום.
יש לך טעות בסדר גודל שם.

למעלה