צפונות כדוה"א
הי
הקורס מעניין מאוד לדעתי , הממ"חים קלים אבל בשורה התחתונה אני לא ממליצה עליו כקורס קל וזאת כי -
1. הבחינה עם חומר סגור. יש המון המון חומר לזכור, כולל מונחים ושמות ארוכים של תקופות, סלעים, מרכיבים כימיים ומינרלים, כל מיני תופעות וכו'. זה עניין מאוד אישי, לי אישית יש זכרון ממש גרוע ומצאתי את עצמי משננת דקה לפני הבחינה מונחים שלא הצלחתי להפנים (ואני אף פעם לא לומדת ביום של הבחינה...)
2. יש יום סיור - קודם כל, זה יום חופש. שאותי זה ביאס. שנית, העבודה על הסיור דורשת לא מעט השקעה. היא לא קשה, אבל יחסית לממ"ן או ממ"ח שאני עושה בשעתיים שלוש גג, היא לקחה לי די הרבה זמן.
אגב, אני סטודנטית למדעי המחשב וזה אחד הקורסים שהשקעתי בו הכי הרבה זמן לימוד לבחינה...
אבל זה עניין מאוד אישי, אני תופסת עקרונות די מהר אבל מאוד קשה לי לזכור את הפרטים והמונחים.
אגב, על הקורס צפונות היקום - אשנב לאסטרונומיה אני ממליצה גם כקורס קל וגם כקורס מעניין.
הקורס מרתק לדעתי והוא הקורס הכי קל שעשיתי באו"פ, סיימתי את כל המטלות והמבחן בציון 100 עגול והשקעתי בערך שעה בכל עבודה וכמה שעות בלימוד למבחן.
ההבדל העיקרי הוא שהבחינה היא עם חומר פתוח, וזה בדיוק מה שמתאים לי - את העקרונות תפסתי מהר, ונעזרתי המון בחומר הלימוד במבחן בשביל לנסח את הדברים בצורה מדוייקת.
בכל מקרה, שני הקורסים מעניינים.
עשיתי חלקית גם את אשנב למדעי החיים - שהוא דומה לצפונות כדור הארץ, מעניין - אבל דורש השקעה.הפסקתי את הלימודים בקורס קצת אחרי האמצע כי התחלתי עבודה חדשה ונסעתי הרבה לחו"ל במסגרתה ולא התסדר לי, אבל למדתי מספיק כדי להתרשם.
את שלושת הקורסים לקחתי כי הנושאים עניינו אותי, אבל רק צפונות היקום הוא קל ברמות על.
בהצלחה
יעל