שאלות על קורסים, מנחים, שילובים וכו'...

כן

בסמסטר 2012ב המנחה באופק הייתה גבי קון (היה ממש כיף איתה).
הסמסטר המנחה באופק היא קרן סדון.

המלצות שלי

צפונות כדור הארץ (6 נ"ז)

אם אפשר פחות, יש את צפונות היקום (אשנב לאסטרונומיה) שהוא קל ומעניין (נדמה לי 3 נקודות).

שילוב לסמסטר הבא + קורס מרחיב דעת

אני עושה תואר בפסיכולוגיה
נשארו לי מקורסי תשתית וחובה 3 קורסים:

* התנסות במחקר, רגרסיה וניתוח שונות
* מבחנים פסיכולוגיים
* היסטוריה של הפסיכולוגיה

בסמסטר 2013 ב' תיכננתי לקחת את קורס הבחירה סוגיות בחינוך מיוחד ועוד קורס אחד משלושת הקורסים שנשארו
אבל
את מבחנים פסיכולוגיים אינני יכולה לקחת מכיוון שהוא לא מוצע בסמסטר הבא במקום שבו אני לומדת לכן אקח אותו רק שנה הבאה בסמסטר א' .
איזה קורס עדיף לשלב עם סוגיות בחינוך מיוחד היסטוריה של הפסיכולוגיה או התנסות במחקר רגרסיה... ?

ואם מישהו יכול להסביר לי יותר על הקורס של התנסות במחקר.. כי הבנתי שזה כמו 2 קורסים זה יכול מאוד לעזור.

מעבר לזה, חשבתי לקחת כקורס מרחיב דעת את הקורס ג'נוסייד.
אם אני עושה תואר בפסיכולוגיה זה יכול להיחשב לי כקורס מרחיב דעת?
אם לא, אשמח להמלצות של קורסים מרחיבי דעת קלילים לקיץ שמקנים 6 נקודות זכות.

תודה

sofi1811

New member
תשובה חלקית

לא עשיתי את הקורסים האחרים, אבל לגבי התנסות במחקר, רגרסיה וניתוח שונות זה קורס שיש בו להכין עבודת מחקר חוץ מהלימוד למבחן. בקשר לחומר למבחן הוא יחסית קל תלוי איך היית בסטטיסטיקה כי זה בערך על אותו עיקרון. אני יכולה להגיד לך ממני ומחברות שכולם יצאו בהרגשה מהמבחן שהם לא הצליחו ומסתבר שממש מתחשבים בציון אז כולם קיבלו ציון מעולה.
לגבי העבודת מחקר זה בזוגות, זה דיי מעיק אבל אם לא לוקחים את זה קשה באמת שזה לא נורא, לי זה היה יותר קל מאשר הבחינה...

אז בעיקרון..

החומר למבחן הוא כמו בסטטיסטיקות... תרגילים?
ובקשר לעבודת מחקר:
איך זה הולך בדיוק?
הם מחלקים אותך לזוגות? מי מנחה את הזוג?
ובסופה של עבודת המחקר צריך גם להציג אותה ( כמו רפרט)?

תודה :)

sofi1811

New member
תשובות

כן המבחן זה תרגילים, נוסחאות וכאלה.
העבודת מחקר את צריכה למצוא לך בן זוג לבד, אבל את יכולה גם לעשות את העבודה לבד, זה פשוט יותר קל בזוגות. יש 2 שיעורים עם מנחה אחר שמסביר לך איך עושים את העבודה. ולא צריכים להציג אותה, ההגשה היא בשלבים כמו ממנים..ובסוף מגישים את העבודה כולה

קורס מרחיב דעת

תואר בוגר בפסיכולוגיה נחשב למדעי החברה, ולכן יש לכלול בתכנית קורס מרחיב-דעת במדעי הרוח או במדעים.
הקורס ג'נוסייד שייך למדעי החברה, ולכן אינך יכולה לכלול אותו בתכנית.

ראי את רשימת הקורסים מרחיבי הדעת בקישור הבא:

http://www3.openu.ac.il/ouweb/owal/yed.marchiv_daat

תעברי רק על הרשימות של מדעי הרוח ושל מדעים.

אני אישית יכול להמליץ לך על צפונות כדור הארץ ועל אשנב לאסטרונומיה.

בנזיר

New member
תורת המחירים ב', ניתוח דוחות פיננסים...

וניהול אסטרטגי? מה דעתכם על השילוב הזה?

ortalyes

New member
מה הכי מומלץ לשלב עם חדווא לכלכלנים? אם בכלל

בעיקרון למדתי את חדוא לכלכלנים בקיץ והיה לי מאוד קשה ולא הצלחתי להתקדם מעבר לרמה של שיעור ראשון.
בגלל שהקורס קשה יותר ממה שחשבתי אז סמסטר הבא אני לוקחת אותו שוב מהתחלה עם תגבורים.
כדאי לשלב איתו משהו?

אם כן אז חשבתי על או יישומי מחשב מתקדמים או יסודות המשפט העסקי... מה יותר קל?? (באופיס אני טובה בוורד ופאוורפוינט. אקסל אני לא יודעת) מה ממליצים?
או אולי להתחיל אנגלית? אני רמה e

אז מה הכי קל? יסודות משפט/יישומי מחשב/אנגלית?

(חשוב לי לשלב רק מה שהכי קל כי אני רוצה להשקיע יותר בחדווא)

תודה

וואו...

בקשר לאנגלית, רמה E זה על הפנים ויעלה לך המון כסף (שלא נדבר על זמן) כדי להגיע לרמת פטור.

עצה שלי, להתחיל לשבת על זה חזק.
לכי לספריה באזור מגוריך ובקשי ספרי אנגלית לפי רמות. למשל להוצאת Longman יש ספרים לפי רמות (stage).
תתחילי מהרמה הנמוכה ביותר, גם אם הספרים כתובים לילדים, ותעבדי גם על אוצר המילים שלך.
יש אתרים של הכנה לפסיכומטרי שנותנים אצר מילים.
בכל אופן, הכי חשוב זה לקרוא הרבה. לחפש במילון את המילים שלא מכירים ולהמשיך...
בהתחלה זה יהיה קשה וילך לאט, אבל ברגע שאור המילים יגדל, זה יהפוך להיות הרבה יותר קל, ומצליחים להבין מילים לא מוכרות לפי ההקשר במשפט.
בסופו של דבר זה מה שנדרש באוניברסיטה, כי ההרצאות אינן באנגלית, אבל ספרי הלימוד בהחלט יכולים להיות, ובכל מקרה בחינת הסיווג לרמות היא על הבנה בלבד.
מכיוון שאי אפשר לחת קורסים מתקדמים ללא פטור מאנגלית, חשב לשים גז על זה כבר עכשיו, ולאחר שקוראים ספרים ברמה גבוהה, לגשת למבחן אמיר״מ ולהשיג ציון גבוה...

ortalyes

New member
תודה אני חושבת שאתה צודק

אני תמיד מנסה להתחמק מהאנגלית אבל הפעם זה לא ילך.
אני חושבת שאקח רק חדווא ובמקביל אתחיל לעבוד על האנגלית שלי.
דבר אחרון שרציתי לשאול, אולי עדיף לדחות את האנגלית לקיץ? מה לגבי אנגלית אינטנסיבי? יכול לעזור או עדיין יצא לי יקר?
ואגב אני מוכרת ביחידה לסטודנטים עם לקויות למידה ויש להם סיוע באנגלית.. יכול לצאת מזה משהו או זה סתם?
שוב תודה

לפי דעתי

קודם כל, אנגלית אינטנסיבי עולה אותו הדבר כמו אנגלית רגילה.
בשביל מה ללמוד 5 קורסים? לא חבל?

גם אם את מוכרת ביחידה ללקויות למידה, שום דבר לא יעזור לך לדעת פתאום אנגלית. את חייבת לעבוד על אוצר המילים שלך.

לא הייתי הולך לשום הכוונה או קורס, בלי לעשות את מה שאמרתי לך קודם, כדי להגיע מלכתחילה למצב שבו תוכלי להיות מסווגת לפחות לרמה B.
לדעתי, כל מי שאין לו אפילו רמה B, זה אדם שחייב לעבוד בעצמו על אוצר המילים שלו ועל הקריאה. רק אח"כ ניתן לעבוד על טכניקות שונות...

והכי חשוב - לא לשכוח מזה. כפי שאמרתי, אי אפשר לקחת קורסיםמוגברים בלי פטור באנגלית.
תתחילי כבר היום לשבת על אוצר מילים (מאתרים של פסיכומטרי) ולכי לספריה להשאיל ספרים באנגלית קלה.

את הבחינה עדיף לעשות כאמיר"ם (על המחשב - יותר נוח, ורואים על המקום את התוצאה). תוכלי לראות את המועדים כאן:

http://www3.openu.ac.il/ouweb/owal/amir.amiram

ortalyes

New member
אבל אין לי מה לגשת לאמירם כרגע.. לא?

לפי מה אתה אומר אני צריכה לעבוד המון זמן על האנגלית שלי בשביל להיות רמה B
ועל סמך מה אני יכולה לדעת מתי אני מוכנה למבחן אמירם?

נורא תלוי

אם תכנסי לנושא ברצינות ותשבי עליו כמו שצריך, אין סיבה שבכמה חודשים לא תוכלי להגיע לרמה טובה מספיק.
הקישור שנתתי לך הוא קישור כללי, וכל פעם מתעדכנים בו תאריכים חדשים.
יתכן שתהיי מוכנה כבר לסמסטר קיץ, ואולי לסמסטר א' הבא, אבל הכל תלוי בך.

איך תדעי מתי את מוכנה?
בקלות. כאשר תקראי ספרים ברמת אנגלית גבוהה יותר בזמן סביר ועם הבנה טובה (את תרגישי את זה), וכשתוכלי להבין מילים מתוך הקשר במשפט.
זה אינדיבידואלי, אבל זה משהו שמרגישים כי את השיפור רואים כל הזמן. בהתחלה קשה וחורקים שיניים, אבל אם עובדים על זה כמו שצריך, זה נהיה יותר ויותר קל...

ortalyes

New member
תודה רבה!!!

זה מה שבאמת אעשה :)
טוב ששאלתי וטוב שענית :)
שוב תודה

למעלה