קיטור לרביעי

mAmA MiSiSiPi

New member
עניתי לשחר על מפגשי אחד על אחד

הוא נמצא כרגע ברכיבה טיפולית
היא לא מעוניין בחוג ספורט זה לא מדבר אליו הוא יותר בעניין של לגו וגיבורי על. רציתי לרשום אותו לג'וג'יטסו והוא סירב בתוקף.
רציתי לרשום אותו לקבוצה לפיתוח כישורים חברתיים אבל לא נפתחת קבוצה לגיל שלו רק למתבגרים במקום זה הציעו טיפול של אחד על אחד אבל אז זה בעייני קצת מתפספס כי הוא צריך את האינטרקציה החברתית עם בני גילו.
כמו שכתבתי למעלה המורה ניסתה לעזור ביקשה מילדים לשחק איתו אבל זה לא מחזיק ברגע שהיא לא שם והיא לא מבקשת לא מצרפים אותו למשחק או שמציקים לו דוחפים אותו וקוראים לו בשמות.
&nbsp
עכשיו הוא בקייטנת בית ספר והמורה שלו לא שם.

yaelal1

New member
אני הייתי שוקלת להעביר כיתה

כלומר בי"ס
יש סיכוי טוב שבמקום חדש עם ילדים אחרים הכל יראה אחרת.
הרבה

mAmA MiSiSiPi

New member
אני מפחדת שזה יהיה שינוי גדול עבורו

שינוי זה לא משהו שקל לא הוא לא מאלו שמתרגלים בקלות
הוא אוהב את בית הספר ואת המורים .

אבל הוא אומלל.

ניסיתם שנתיים, לא עובד. הוא יתרגל למורים ובית ספר חדש, ויהיו לו חברים.

kookadoo

New member
הייתי מתחילה במעבר כיתה

נשמע שינוי קטן אבל הוא לא. הבייביסיטר שלי סבלה מאד לפני שנתיים בכתה שלה, ההורים שלה עשו שמיניות באוויר כדי להעביר אותה ואכן בכתה אליה עברה היא פורחת.
נכון שלפעמים זה תלוי ילד, אבל בכל כתה יש ילדים אחרים, עם אופי אחר ולכתה יש הרכב אחר (יותר "ספורטאים", יותר ילדים שמעדיפים פעילויות שקטות), מה גם שמספיק שיש שם ילד אחד או שניים במצב דומה, הם יוכלו להתחבר ולפעמים חבר טוב אחד זה כל מה שילד צריך כדי להרגיש טוב עם עצמו.
בהצלחה :)

mAmA MiSiSiPi

New member
זה קשה להעביר כיתה?

לא חשבתי שזה יהיה סיפור גדול
בכל מקרה אני מוכנה למלחמה

kramerkaren

New member
בכנות, אם את מעבירה - אז עד הסוף

אם יש אפשרות, עוד בי"ס בסביבה, אז הייתי נותנת לו להתחיל לחלוטין מחדש. המחשבה שאותם ילדים עדיין יהיו בהפסקה, בפעילויות, אח של ההוא, שכן של השני. רק צריך שילד "חזק" אחד יגיד משהו וזה יפסול אותו גם בכיתה השניה.
יש לכם בתי ספר אלטרנטיביים רלוונטיים? דמוקרטי? לא יודעת למה אבל יש לי כל הזמן תחושה ששם יש יותר סובלנות, יותר עבודה על החברתי, כיתות יותר קטנות עם יותר צוות. אם יש כזה, וזה במחיר ריאלי (כי באמת שאין לי מושג) - הייתי גם הולכת לברר.
&nbsp

kookadoo

New member
אני מניחה שבתיכון זה קשה יותר

כי נכנס עניין של ציונים (הבייביסיטר רצתה לעבור לכתה בה דרושים ציונים גבוהים מאלה שיש לה). מאמינה שביסודי קל יותר.

kookadoo

New member
ואם כל מה שכתבו כאן עוד לא דחף אותך

להחליף לו כתה או בי"ס, אני מוסיפה לסיפורים האישיים את העובדה שגם אני עברתי בי"ס (בתחילת כתה ה') והשינוי גרם אצלי לפריחה מדהימה. לא הייתי דחויה בקודם, אבל בהחלט פרחתי בחדש, וזאת בשל מרקם אוכלוסיה שונה, שפתאום נתקלתי בו.
אני לא אשכח שהייתי בהלם לשמוע שהרבה בנות בכתה החדשה שומעות כמוני תסכיתי רדיו, בעוד שבבי"ס הראשון אף אחד לא שמע. כנראה שפשוט התאמתי יותר לקבוצה בכתה החדשה. אנשים אוהבים להיות עם הדומים להם. לפני שאת מחליפה בי"ס נסי לבדוק (אולי דרך היועצת) מה המרקמים של הכיתות השונות. אם יש כתה עם ילדים שדומים יותר לבנך מבחינת תחומי עניין ואופי. כאלה יוכל להתחבר אליהם.
וכמו שכתבו לך, אף ילד לא אוהב שינויים שמנחיתים עליו. צריך לחשוב טוב על רעיונות שיגרמו לו להיות בעד העניין, כדי שיגיע עם התלהבות.
בהצלחה :)

© RoNa

New member

אין לי הרבה מה לומר, רק להבין את המצוקה שלך.
&nbsp
אני כן הייתי שוקלת להעביר כיתה או אפילו לבי"ס חדש ולסביבה חדשה ונקייה.
משנה מקום משנה מזל.
חושבת שמקרים קיצוניים התחלה חדשה יכולה לעשות רק טוב.
אם זה משהו בו, תגלו את זה בהמשך ואולי יהיה אפשר לשים את האצבע על הבעיה, אבל אני בספק אם זו הבעיה.
לפעמים ילד מנודה בלי סיבה ברורה. ילדים יכולים להיות עם רע.
&nbsp
אגב,
האם אמרת משהו לילדים או להורים שלהם כשעשו דווקא, הציקו והעיפו את המשחקים רחוק?
חושבת שאפשר לנסות לתפוס ילדים באופן מבודד יחד עם ההורים שלהם ולהבין מהם מה בעיה.
לפעמים שיחה קצרה ועניינית יכולה לפתור משהו לא מוסבר, או לפחות להפסיק את ההצקות.
&nbsp
בהצלחה.
&nbsp
&nbsp

mAmA MiSiSiPi

New member
אמהות התיישבו ושתו קפה

לא ממש עניין אותן מה קורה מבחינתן ילדים משחקים אז יש להן שקט ו"ככה זה ילדים"
אמא אחת זרקה לאויר "X תפסיק להציק להוריי" וזהו. אני בעצמי לא יודעת מה לעשות או מה להגיד באותו רגע אני לא אוהבת עימותים אני גם לא באה להתווכח רק רוצה שהוא יהנה.
&nbsp
כשאני מתקשרת לספר שזה או זה הציקו לו, ההורים תמיד נשמעים מופתעים אומרים שיטפלו בזה ותכלס אני מבינה שאין הרבה לעשות חוץ מזה מה באמת קורה אחרי שהטלפון מתנתק אין לי מושג.

מאמא (תרתי משמע), חיבוק ענק

אשלח לך
בערב מאוחר יותר.
יש לי כמה תובנות. מנסיון החיים לצד אחי.
שולחת חיבוק ענק וחם.
כואב ופוצע לראות את הנ"ל. כמעט בכיתי מלקרוא אותך

אני חייבת להגיד לך

שקראתי ובכיתי, אני עדיין בוכה, גם מהזדהות איתך אבל בעיקר מהזדהות איתו, אני הייתי הילדה הזו, בדיוק מה שתיארת, ממש זרקת אותי לסיטואציה זהה לחלוטין בה אני מביאה משחקים שאני יודעת שילדים יאהבו והם מעיפים רחוק כדי שאני ארוץ להביא אותם, אני בוכה עכשיו כי אני יודעת כמה זה נורא.
&nbsp
מיסי - זה לא הוא! זה לא אתם! זה לא קשור אליכם, זה משהו שקרה בכל כיתה יש את האחד הזה. תעבירי אותו כיתה, עדיף שתעבירי בי"ס אם אפשר.
זה הדבר היחיד ששינה את זה אצלי, החלפתי בי"ס ופתאום מילדה מאוסה ושנואה, הפכתי להיות ילדה נורמלית עם חברות שמזמינות אותה ומזמינה אליה.
&nbsp
אני שולחת לך ולהוריי אלפי חיבוקים, אף אחד לא צריך לעבור מה שאתם עוברים, אף אחד!
ופוי לאמהות שם שלא עשו כלום!!

mAmA MiSiSiPi

New member

אני מנסה להבין למה זה קורה אני חוששת שנעבור כיתה או בית ספר וזה יחזור על עצמו ואז בעצם לא עשינו כלום חוץ מלטרטר אותו. הוא ילד ששינויים ומעברים זה לא הצד החזק שלו.
&nbsp
אני גם מפחדת שאם לא יהיה שינוי עכשיו הוא יהיה מנודה חברתית בגיל הכי קריטי , בגיל ההתבגרות. הגדילה יועצת בית הספר להגיד בשיחה האחרונה איתה שאם לא יהיה שינוי עד כיתה ד' זה באמת מה שיקרה כי מחקרים מראים...וכו'.....

אז אני אפרט שתראי שיש אחרת

א-ג לא שיחקו איתי, ירקו עליי, הרביצו לי ובעטו בי בכל הזדמנות
המורות היו אומרות לילדים לשחק איתי וברגע שהן היו נעלמות, היו צוחקים עליי ומתעלמים ממני.
אני הוחרמתי כל כיתה ד וכל כיתה ה, אך אחד, אבל אף אחד לא דיבר איתי.
בכיתה ו החלפתי בי"ס, אני לא אספר לך שהייתי מלכת הכיתה, מעולם לא הייתי, תמיד הייתי אאוטסיידרית קצת, אבל בכיתה ו' אף אחד לא התעלל בי, הייתי בקבוצה של חברות (טוב בעיקר חברים אבל מה זה משנה)
בחטיבת הביניים ובתיכון לא הייתי מאלו שיושבים בספסל האחורי, לא הייתי מהמגניבים, אבל היו לי חברים, היו אנשים שאהבו אותי ואני אהבתי ובעיקר לא הייתה התעללות.
&nbsp
אני יודעת ששינוי זה משהו שקשה לו, אבל את חייבת לנסות מיסי, חייבת!

ועוד דבר

מה שתמיד חיזק אותי
זה שבבית הייתי אהובה, קיבלו אותי איך שאני אהבו אותי כמו שאני, זה עושה את ההבדל של שמיים וארץ.
להוריי יש את זה, זה לא ברור מאליו, אז הוא כבר בנקודה טובה יותר ממה שנדמה לך

אל תחששי יקרה

מעבר כיתה ובי"ס (בי"ס אחר, שבו לא יהיו את אותם ילדים שיוכלו להנחיל את ה"מורשת" הלאה) ירעננו ויתנו לו צ'אנס חברתי.
ומצטרפת בחום לדברים של אש"ת. חום ואהבה וקבלה עמוקה בבית יעשו המון טוב לביטחון ולהמשך הבגרות, גם אם יהיו קשיים עכשיו.
וגם המון הכלה.
לא פשוט. לא קל. אבל סומכת עליכם מהיכרות במשך השנים.

נשמע שהמצב גרוע מאוד כבר עכשיו

ולא יכול להיות הרבה יותר רע מזה... אין לכם מה להפסיד כאן
אני הייתי הולכת על שינוי. אני יודעת שזה ממש לא קל

פריZמה

New member
עשיתם שינוי מטורף

ויש לכם הוכחה לזה - האינטראקציה עם עולם המבוגרים והלימודים השתנתה לגמרי.
ילדים הם עם עקשן ורע. את תשפכי אנרגיות על קבוצת הילדים הזו ואין לך אפילו חבר אחד להתחיל ממנו.
הם לא שווים את זה. והילד שלך שווה הרבה יותר.
את מניחה שהוא לא חזק במעברים כי הוא לא היה מטופל במעברים הקודמים. עכשיו הוא מטופל וחזק ויממש את הפוטנציאל שלו.
זה סבל טהור מה שאת מתארת.
פשוט תעזבו.

למעלה