16.12.12- פרק משימת המשפחה

amysh

New member
די! ואני אתמול ראיתי אותה והיא היתה מוכרת לי

ותהיתי מי זו. עכשיו פתרת לי את התעלומה...
 

alice100

New member
ליונתן רושפלד- בענין המנות של תום ושי

לשילוב בין תפוח אדמה,שמנת/אשל ודג מלוח-יש גרסאות.
גם בגירסה שאני מכירה מבית הורי הפירה הוא פירה ולא
"פרוסות קשות של תפוח אדמה".
זו אינה מנה שמי שאינו מכיר גרסה מסויימת-יתאהב בה מיד,אבל
המנה הפשוטה הזאת אהובה על מי שאכל אותה בבית הוריו.

לחברתי גרסתו של תום הינה גרסת זיכרון מבית הוריה ,אני הכי
אהבתי (בגירסה המוכרת לי) את הניגוד בין הפירה החם מאד והמפגש
עם קור השמנת באותה הכף וגם המלוח של הדג מלוח.הפירה היה
מתובל בשמיר וזה כיף גדול וטעים.הכל היה מוגש זה ליד זה באותה צלחת.

עושה רושם שהתכניות חוזרות שוב ושוב ומתלהבות מהקובה והקוסקוס
ודומיהם אז אולי היה צריך להזמין לתחרות רק מי ש"מתמחה" בקובה
ובקוסקוס ודומיהם.

אם ביקשו מאכל עם זיכרון משפחתי - היו צריכים להיות מוכנים שיש
מסורות שלא כוללות קובה וקוסקוס,אבל הן טעימות לאנשים רבים
והמנות לא נדחפות או לא הוכרו כטעימות בעיקר על ידי מי שרגילים ששבוע שבוע
מבשלים את אותו האוכל וחלילה לצרף מעדן או מאכל שלא בושל
כבר מליון פעם אחורה.

כנ"ל הרגשתי לגבי מנתו של שי- לא הייתי רוצה ששי ישתמש
בחמאה במקום בדבש (כמצוות יונתן רושפלד)-הגירסה המוכרת לי
הנה:איטריות רחבות,גבינה יבשה (כנען) וסוכר (צימוקים זה ממש פינוק)
שמעורבבים וכיף לאכול את זה.כמות הסוכר תלויה בהעדפתו האישית
של המתענג על המאכל הפשוט והטעים הזה.

אה,כן,אני אוהבת קוסקוס,קובה - אבל לא רק.
 
זה כ"כ נכון

גם לי זה כבר נמאז שכל פעם מתהלבים שאותן מנות שחוזרות על עצמן. וכל מי ש"קצת" מעיז לחדש מחמירים איתו יותר מידי
גם אני הרגשתי שהבישול של מזרח אירופה זוכה לשיפוט קצת לא הוגן
 

Haad Yao

New member
נו ברור. מה היה בעונה הקודמת?

זוהר ואליסיה (בייחוד האחרונה) נשרו מהר מאוד כי היו תקועים במטבח הביתי שלהם (המזרח אירופאי), אבל אבי שמעולם לא התרומם מעל לקציצות שלו זכה בגמר.

גם בישול עילי בסגנון צרפתי יכול לעבור. אבל כדי שהוא יעבור, המנות חייבות להיות ברמה של מסעדה עם כוכב מישלן. לעומת זאת, אם מגישים אוכל ביתי מזרחי או צפון אפריקאי, מספיק שיהיה טעים. וזה בהחלט חשוב כשמתארחים אצל מישהו, אבל לא כשנלחמים על התואר "מאסטר שף".
 

Haad Yao

New member
אני מוכנה להרוג כדי לאכול את המנה הזו


אבל המטבח שגדלתי עליו הוא די קרוב למטבח של תומאס.
 

Haad Yao

New member
כן זה לא היה יפה

(בדרך כלל האוכל של תומאס יפה מאוד), אבל במקור טעים ביותר.

לגבי היופי? גם צ'ילי קון קרנה של אייל שני היה די מכוער ונראה בערך כמו דייסת הגרבר של אלינור... אני רוצה לראות אותו שופט מנה של מתמודד בתחרות שהייתה נראית כך ועוד כוללת 37 מרכיבים.
 

alice100

New member
דייסת קווקר הנה מאכל טעים,בריא מאד

ללא חלב,עם מעט סוכר חום או סוכר קנים,כקישוט וטעם שמקפלים לתוכה
ומתאים לה המינוח שמרבים להשתמש בו בתכנית:אוכל מנחם.

הקווקר באמת לא זכה לגיוונים רבים כמו הסולת והאורז.
לא רק כתבשילים אלא גם כקינוחים.

אם יש כאן למישהו גיוון ,קינוח או תבשיל עם קווקר-אשמח לקבל.

המנה של תום נראתה לך דייסתית כי כל הזמן לא מניחים לפירה-
כולם מנסים לשדרג אותו,להפוך אותו לנימוח,עם מליון תוספות
של קלוריות,שומנים ונוזלים.הפשוט והקלאסי,אפילו עם מעט גבשושיות-
בסדר גמור,אפילו מאד.
 
אני דווקא ממש אהבתי את המנה של תומס...

רוב השופטים היללו אותה,
והשיפוט של רושפלד היה נכון לגביו (כוונה לגבי רושפלד עצמו) שאמר שהמרקם לא "מסתדר" לו בפה- זכותו המלאה להרגיש ככה, אבל הוא היה חייב להבין שזאת דעה אישית ולכן לסמוך על דברים אחרים בשיפוט- כמו שילוב הטעמים, צילחות וכו'
אהבתי איך שאייך שני "הגן" על תום. הוא צודק ב 100 % ככה באמת נוצרים מנות שזוכות לכוכבי משלן (בטח שלא קובה או בשר ושעועית בסיר לחץ)
 
גם אני חושבת שמחומרי הגלם הללו

היה עדיף להכין סלט הרינג ותפוחי אדמה עם בצל ירוק ורוטב יוגורט או שמנת - אני לא אוהבת את זה בצורת גרבר.
 
לא נהנתי מהפרק הזה

קודם כל, זה נראה כאילו חיפשו משימה שבה שוב כל אותם מתמודדים בינוניים/פייבוריטם יעברו
ובכלל מזה המשימות עם ההגדרות הפלצניות האלו? פשוט תגידו לכולם- תבשלו אוכל ביתי, פרק אחר פרק, כי זה מבחינתנו "המסאטר שף" הבא של ישראל.
זה כאילו שההפקה בוחרת משימות שיגרמו למתמודדים כמה שיותר לבכות וכמה שפחות לבשל אוכל איכותי.
להכין קובה ומרק בסיר לחץ אני כבר יודעת. אני מצפה מתכנית כזאת שתראה לי דברים אחרים !
עיקר הבעיה הוא במשימות, לא המתמודדים. תאפשרו למשהו לבשל משהו כללי וברור שהוא ילך על אוכל ביתי.
למה לא עושים משימות מוגדרות נושא? נותנים מוצר אחד או טכניקת הכנה אחת ושזה יהיה המרכיז העיקרי.
כמו למשל- בוקצ'וי. לקחת מרכיב שלא רגילים אליו ולומר- תכינו עם זה מנה מדהימה.
 

Haad Yao

New member
חייבים להחזיר את

אליהב מהעונה הקודמת, הוא היה עושה קסמים עם הפירות (ד"א עברתי בדיזנגוף וראיתי אותו בסלון השמלות שלו... חזר למקורות).
 

Haad Yao

New member
גם אני חושבת שמטרת הפרק

הייתה לבדר יותר מאשר ללמד בישול.

חוץ מזה, גם לי מפריעה ההטיה לטובת האוכל המזרח תיכוני. זה סוג האוכל היחיד שהמתמודד יכול לבשל כל הזמן, פעם אחר פעם, בלי להעז ולשנות שום דבר, ועדיין לקבל מחמאות ולעבור שלב. אם מישהי הייתה באה לתוכנית ומבשלת את האוכל הצ'כי (שאני מכירה) פעם אחר פעם, בלי שום טוויסט - הייתה עפה מזמן כמו שאליסיה עפה עם האוכל הרוסי בעונה הקודמת, בדיוק מהסיבה הזו - שהיא לא יוצאת מהקופסה. אבל סמדי בומבה יצאה מהקופסא? אבי יצא מהקופסא? ג'קי יוצאת מהקופסא? לגבי האחרונה לפחות יש לי תחושה שהיא עושה מושלם את מה שהיא עושה. עם סמדי בומבה גם זה לא בטוח - תתפלאו אבל קניתי בדיזנגוף סנטר קציצות דגים מהדוכן שלה (שלה אישית) וכן היו גם מלוחות וגם יבשות.

כבר הבנתי שחייבים בשלן סירים אחד לפחות בגמר, לצד בשלן גורמה אחד לפחות בגמר (אחרת יהיה מירמור מצד יותר מדי צופים). אבל בכל זאת, הייתי רוצה לראות דרישה מהמתמודדים לצאת מהקופסא. עם כל הכבוד, מרק קובה - טעים ככל שיהיה - זה לא "מאסטר שף". זה בשלן מדהים, בשלן מעולה, מישהו שכיף לאכול אצלו - אבל לא "מאסטר שף" (אלא אם הוא ורסטילי ומסוגל לעשות גם דברים אחרים).
 
אני חושבת שאם חס וחלילה ידחו את תום

אני מפסיקה לצפות בתכנית.
הוא היחידי שאני באמת רואה בגמר!
אווילן- מבשלת אוכל אטלקי צרפתי. קצת מעבר לזה והיא לא מסתדרת.
שי- יותר בנוח עם מטבח העילית, חומרי גלם מעולים וכו'. שנית הוא בקושי זוכה לזמן מסך כך שאני מאמינה שברגע שהתהיה לו נפילה במנה הם ינצלו את זה להדיח אותו
מיה- אותו עקרון כמו שי, מטבח עילית. בנסף היא עושה המון שינויים ויצירתיות באוכל, לפעמים זה מצליח לה ולפעמים לא- שתיהן ביחס שווה.

יש לי הרגשה שג'קי ואתי יהיו בגמר עם תום (בעקבות ההילולים שלהן בפרק האחרון)
 
למעלה