16.12.12- פרק משימת המשפחה

לדעתי הכל מכור מראש..

שלום לכולם.. אני חדש בפורום הזה.. ושמח להיות נוכח כאן..
ראיתי בניגוד למנהגי את שני הפרקים האחרונים והשתכנעתי לגמרי.. הכל מבוים בצורה כזו שמכוונים את הזוכה לפי הרייטינג ולא לפי איכות הבישול שלו..אבל בזה בטח לא חידשתי לאף אחד כלום

מה שהכי הרגיז אותי.. ובטח אקומם כמה מכאן זה צורת השיפוט של רושפלד.. הוא בא עם ביקורת מכיוון הביקורת הלא בונה כלל..הוא קוטל..מאד שלילי.. המנה של תום היא מנה קצת "אחרת" לא קובה לא שניצל לא קוסקוס שרושפלד נורא אוהב..היא מנה מהבית שאגב מנה מאד מאד פופולרית בגרמניה, הולנד ...ואגב אפשר היה "להכנס לריח" של המנה הזו גם דרך המסך ..
קובה קוסקוס למשל "לא מדברים" אלי כלל אלה מנות בנאליות ..לא מאסטרשף..
לגבי בני .. הוא עשה מכל הלב מנה שגרתית של הקיבוץ שלו אבל שכח שיושבים מולו אחד שהוא "גורו" של עגבניות ואצל אחד כזה אסור בתכלית האיסור לבשל עגבניות ..וכשהוא וחיים כהן עברו לידו במהלך הבישול אי אפשר היה לפספס את הפרצוף המעוקם של אייל שני.. אם רק היה מוסיף נענע+בוטנים/נענע/מרווה/טימין+צנוברים היה מנצח את כל הקוב'ס
השלי הזו לא מקומה במאסטרשף אבל היא שם בזכות ההצגות שלה והרייטינג והבכיינות שהיא מושכת..בסוף היא עוד תזכה בתחרות בגלל הרייטינג שלה(כאלו שרק זה חסר חה)..
היום יש את משימת ההדחה וממש לא כדאי להם להדיח את תום.. כי אם כן..אפשר להחליף את שם התוכנית למאסטרבכי או למאסטרניג'ס.. כי מאסטרשף זה לא יהיה בלי תום..
שוב שמח להיות כאן
מקווה שלא דרכתי על כמה יבלות
 

alice100

New member
אתיחס להתיחסותך לבני ותום- בהסכמה מלאה

כיון שנושא המשימות היה מאכל משפחתי מהבית-
בני ותום ביצעו אותו בדיוק כמו שהיה מקובל בבית שלהם.

בשל אופי המשימה-ההמשך לא היה צריך בכלל
להיות משימת הדחה
-כי בני לא אשם שזו היתה התקופה
שהיה חדר אוכל כללי ובשלנות ומיומנויות בישול
לא היו על סדר היום.האמהות עבדו-לא ישבו בבית.
זו התקופה וזה מספר את ההסטוריה של התקופה.
בני גם לא אשם שזה מה שאימו ידעה ונהגה לבשל.
אני מאמינה לו מכל הלב שהיחוד שזה היה בישול של אמא
נתן לזה את כל הטעם המיוחד שהיה לזה וזה לא יכול
להתחרות עם האובססיה שיש לאייל שני לעניין העגבניות.

היה עוד מתחרה (בינתיים הודח)
שהכין את פאי התפוחים שסבתו היתה מכינה לו.
ככה היא היתה מכינה וכך הוא אהב אותו.
גם אז (אייל שני או רושפלד) טענו שאין מרסקים/מגררים תפוח
כי "הוא לא יכול לסבול את זה".והוא נפל בגלל הפאי הזה
כי הבצק לא היה אפוי כמו שמיכל אוהבת
אז מה אם לאחד מהם יש שריטה או זיכרון רע מתבשיל
או מתפוח עץ מגורר/מרוסק. הם צריכים לטעום את התוצאה
ולא לשים את השריטות שלהם בקידמת השיפוט.

כנ"ל תום - ככה הוא מכיר את זה מהבית אבל וזה מאכל
שיש לו מלא גרסאות,כל מדינה ועיר והגרסה שלה.
 

alice100

New member
דבש יקירתי-את מפספסת את הפואנטה

גם כשביקשו אוכל רחוב-זה היה קרוב קרוב
של מנה קודמת,של המנה הזאת ומנה שתהיה.
היוצא מהכלל היחידי היה-כשהיו צריכים לשחזר
או ללכת לפי מתכון.

וכפי שכתבתי קודם-זו היתה צריכה להיות משימה
שאין אחריה הדחה כי השורשים של הבית בדרך כלל
היו בדור אחר שחי אחרת והתנהל אחרת(היתה
מלחמת עולם ועוד מלחמות וצרות,נוסדה מדינה
ולא היה כמעט מה לאכול)-אז במשימה כזאת
הופיעו מאכלים בהתאם .
את רוצה להגיד שכשקיבלו הקצבות ותלושים
וכשבקיבוצים המבשלות שברו את הראש איך להאכיל
(כי כמעט לא היה כלום) את החוזרים מעבודתם הקשה--
את רוצה להגיד שהיו בתים ששם היו רק קובה וכבש?

וכמו שהשופטים הזדעזעו מהעגבניה המסכנה
גם הם שכחו היכן ולמה היה משהו מיוחד במאכלים האלה.

כזה בוז למטבח הקיבוצי-לא מסתדר עם אותן נשים
שיצרו יש מאין והאכילו.

יש עכשיו תכנית עם פותנה שהדגימה הכנת בצק פיתות.
היא הדגישה:כאן אני מכינה במאבד מזון משוכלל
ואצל אימה זו היתה פיילת פלסטיק ענקית שמילאו בקמח,
עשו בור בקמח ובו הכניסו את השמרים,המים והסוכר.

מאד אהבתי איך שפותנה הציגה את ההבדל בשוני התנהלות
הדורות.וכמה זה נכון.
 

Haad Yao

New member
אני אישית לא כל כך מסכימה

אני חושבת שזו לא הייתה משימה של שחזור מנה כמו בקינוח אטלס. אמרו להם לבשל את מנת הבית, אבל אף אחד לא אסר על שדרוגים. תום ושי שדרגו את המנות שלהם (לא משנה האם השדרוגים הצליחו, קשה לי לשפוט כי על פניו זה היה נראה לי יצירתי אבל רושפלד לא אהב) ואמרו את זה. אני אישית חושבת שבשלב כזה של תחרות לתואר שיש בו מילה "מאסטר", כל אחד צריך להפגין גם יצירתיות ולא לשחזר את הקציצות או העגבניות של אמאבא. אפשר לקחת מנות הכי פשוטות ולשדרג אותן.

ולגבי "ככה אני אוהב את זה" זה לא נימוק, כשמגישים מנה לשיפוט כולם צריכים לאהוב אותה.

שוב, זאת רק דעתי וברור שהתחרות הזו כפופה למאה אלף שיקולים מלבד המקצועיות. אבל אני מאמינה שהמנה צריכה (א) להיות יצירתית ולא משוחזרת, גם אם לוקחים רעיון מקורי מהבית (ב) לקלוע לטעם של אחרים (הרי אם תהיה שף במסעדה, לא תגיש שם דברים שהסועדים לא יאהבו רק כי אתה אוהב).
 
אני לא מבינה את התלונות על הקובה...

המשימה הייתה שהם מבשלים מה שאמרו להם מהבית, מה רצית שהיא תעשה אם אמרו לה קובה?
כמעט כולם הכניסו איזשהו שינוי למנה, אבל אם אמרו לה קובה היא לא יכלה להחליט פתאום להכין משהו אחר.
 

Haad Yao

New member
מה שאני אישית הייתי מצפה

זה מה שחיים כהן עושה במסעדתו. את מוצאת בתפריט שמות של מאכלים מסורתיים ומקבלת אוכל גורמה בהשראת אוכל מסורתי, עם מוטיבים מוכרים ופיוז'ן. כן ברור לי שזה חיים כהן וכד', אבל זה מה שהייתי רוצה לראות בתוכנית כמו "מאסטר שף", ועוד כשחוזרים כל הזמן על זה שהרמה העונה עלתה פלאים (בכלל לא בטוחה בקשר לזה, לא רואה שום דבר שמעיד על רמה בלתי רגילה).
 

boazt25

New member
לגבי בני

הבנתי שהוא טייס
זה לא מדהים הפער בינו לבין עמנואל הטייס מעונה שעברה ?
אגב שמעתי על סטטוס שנכתב שעדיף להיות איתי אנג'ל שעושה כתבה בסוריה על המורדים מאשר
להגיש לאייל שני מנה לא טובה של עגבניות.
 
חחח אייך שני בהחלט מתייחס

ברצינות לעגבניות שלו

חבל, בני היה יכול להצליח עם המנה שלו.
נניח להוסיף קצת עשבי תיבול וצנוברים לאורז
ולא לבשל את העגבניות, להגיש אותן חיות עם קצת רוטב נענע או משהו כזה
 

Haad Yao

New member
גם אני חושבת שהיה לו מרחב עצום

לשיפור המנה ושדרוגה. אבל למרבה הצער, ולמרות שהוא מהחביבים עלי, יש לי הרגשה שהוא עבר את השיא שלו ומפשל מלא לאחרונה. בהנחה שימשיכו לשבח את שלי גם אם תגיש חביתה שרופה, הוא יהיה אחד הנושרים הבאים, אולי אפילו היום.
 

iicרjית

New member
המתכון של אתי-קובה בורגול

לא ברור מדוע צריך לבשל את הבורגול לפני....אם מישהו יודע להסביר וכן האם מדובר בבורגול דק או בינוני. תודה
 

iicרjית

New member
ועוד דבר

הכמות של הקובה והמרק....נראה מעט מדי. לכמה מספיק כוס עוף טחון וכוס בורגול.
 
לקובה משתמשים בג'ריש שזה סוג של חיטה .

ולא צריך לבשל לפני את הבורגול, רק אחרי שהכדורים של הקובה מכונים, מגלישים לרוטה המוכן, ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
 
אני מצטערת אוורנית רק עכשיו ראיתי

את המתכון של אתי, ופעם ראשונה שאני שומעת שמבשלים את הבורגול לפני. אני עירקית ואני מכירה המון סוגים של קובה.
 
לא תבדקי במתכון שנתנו, כתוב לבשל את הבורגול

אתי המציאה את המתכון הזה.
ממש בושה למסטר שף שזו המנה הנבחרת שלהם.
ככה לא מכינים קובה.
 

Haad Yao

New member
זה דווקא לא מפריע לי.

אם היא המציאה מתכון והוא טוב, ולוקח את המנה למקום אחר (למשל, הופך אותה לבריאה יותר ופחות מבושלת), סחטיין. כל עוד זה טוב כמובן.
 
למעלה