Apikachu L

New member
משחק חדש - שרשור הAMA הגדול!

AMA = ask me anything.
ובכן, במשחק הבא, כל אחת/ד מוזמנת להגיב לכאן, ולכתוב בכותרת אני X, וAMA. בהודעה לכתוב תיאור קצר על עצמה/ו, ואנחנו, הגולשותים נשאל אותו או אותה כל שאלה שעולה בדעתנו. לא חובה לענות על הכל מן הסתם, ואצפה מהשאלות להיות לפי הכללים בפורום. אז...שנתחיל?

Apikachu L

New member
אני אפיקצ'ו, Ask Me Anything

ביסקסואלית פאנרומנטית (או כמעט לגמריי עוורת מגדר). ג'נדרקוויר, פוליאמורית. מנהלת פה את הפורום
. לומדת לתואר שני בביוטכנולוגיה. בעיקר עושה שטויות.

(מי שגם רוצה שישאלו אותה דברים, להגיב להודעה הראשית, לא להודעה הזו.
)

באיזה מגדר אמורים לפנות אליך

מי שפוגש אותך ברחוב?

בכתיבה זה יותר קל כי אני פשוט עונה במגדר שבו את כותבת קודם [בדרך כלל] או אומרת בשניהם.

אני מוצאת את עצמי נבוכה מול הקשיים של העברית להכיל ג'דנרקוויריות.

חוצמזה ביוטכנולוגיה! מה התכנון לעתיד?

ואיך גילית שאת עיוורת מגדר [כמעט]? כלומר תמיד ידעת או שזו תגלית שגילית מתישהו בדרך?

Apikachu L

New member
לפי פרפורמנס

בד"כ. אם אני בשמלה, אז כנראה בנקבה. אם בבגדי גברים וביינדר, בזכר. באופן כללי - לרוב לא אכפת לי, אלא אם זה ליד אנשים אני בארון לידם.

Apikachu L

New member
שאר התשובות

חוצמזה ביוטכנולוגיה! מה התכנון לעתיד?
התכנון לעתיד כנראה לא ברור, משתדל לא לתכנן יותר מידי, כי כבר היו תוכניות גדולות שהלכו לפח. באופן עקרוני, רוצה להמשיך עם מחקר, אבל אי אפשר לדעת לאן החיים יביאו אותי.

ואיך גילית שאת עיוורת מגדר [כמעט]? כלומר תמיד ידעת או שזו תגלית שגילית מתישהו בדרך?
נראה לי שזו תגלית בדרך, בעיקר כי ביסקסואליות לא ישבה לי אף פעם לגמריי נכון. זה אחלה דגל ואחלה זהות מטריה מבחינתי, אבל היא פשוט לא לגמריי מסבירה מה הנטיה שלי. עוורון מגדר מגדיר אותי הרבה יותר טוב, כי מבחינתי, באמת אין כ"כ הבדל.

Apikachu L

New member
שאלה קשה

יש הרבה זכרונות אהובים. אני חושב שאחד החביבים עלי הוא חיבוק עוצמתי במיוחד עם בן הזוג שלי.

Apikachu L

New member
אני אענה ואשאל עוד מחר, פשוט אני חולה מאוד...

בעע...
אז תסלחו לי על העיכוב.

אני שינוי צורה AMA

אני בתנועת תרבות, פעילה חברתית, פמיניסטית, סוציאליסטית, משוררת וטבעונית [ממש לאו דווקא בסדר הזה].

Apikachu L

New member
מהו סגנון השירה האהוב עלייך לכתיבה?

איך הגעת לסוציאליזם?

תפוז מחק לי את התגובות

רשמתי שאני אוהבת סגנון כתיבה פשוט ועל החיים, ושאני חושבת שאותה צורה שבה אני כותבת שירה, וזה לרוב אנשים חושבים שאני ממש מוזרה, אבל פתאום כשזה שיר הכל מתחבר.

הגעתי לסוציאליזם בעיקר דרך שנאת הקפיטליזם- ראיתי מה ניצול עושה לאנשים [אז עוד לא ידעתי שזה ניצול], ראיתי את הצרכנות הנוראית באנשים, את מודל היופי, את הדרכים הבורגניות להסתכל על אהבה [עסקת-חליפין טובה דיה] ועל סקס [משהו שהוא שלי למכור ולקנות], ועל אנשים בכלל [ניגוד אינטרסים או שילוב אינטרסים], ראיתי את הפערים העצומים ואת הניכור המוחלט שיוצא מהם ואת האדישות. לא רציתי בכל זה, וכמעט אמרתי נואש שאין באמת דבר כזה בעולם להיות בת-אדם בחברה של בני-אדם, אבל אז יצא לי לחוות חוויה אחרת [קצת] בכניסה לחיים שיתופיים, והייתה לי איזושהי תקווה, והתקווה הזאת אנחנו מפתחים אותה במאמץ מטורף ורב-שנים [אני כבר 6 שנים בזה] לחברה שהיא רחוקה שנות-אור כבר מהחברה שפעם הייתי בה, חברה שבה רואים אותך בצורה מורכבת ודואגים לך ואוהבים אותך באמת. אין דרך להסביר את זה- למדתי לאהוב באמת, לאהוב גם כשקשה, לאהוב בצורה שמגדילה אותי ואת האדם האחר ולא כובלת אותנו לעצמינו הישנים. היו לי [ועדיין יש לי] הרבה חסמים פסיכולוגיים שנוצרו בתוך חברה חולה מאוד, אבל במקום חדש אני לאט לאט מצליחה להשתחרר מהם, וללמוד לקבל את עצמי קודם כל על זה שאני פוליאמורית וביסקסואלית, לדוגמא, וזה בסדר לא רק באופן תיאורטי, אלא זה מקובל בחברה שאני חיה בה, זה מחוזק, זה מחוץ לארון ואין צורך להתחבא. זה מעבר למחוץ לארון- אני לא מכירה מקום שזה ככה בו, אפילו לא מקום שכולם בו ביסקסואלים לא מתייחס ככה לביסקסואליות, או לאנשים באופן כללי.

זו חוויה אחרת להיות בשותפות- אני לא צריכה להילחם מלחמות אגו כדי לתפוס את מקומי בעולם, אנשים אחרים רוצים שאני אפתח את עצמי ברמה כזאת שהם מוכנים לעבוד קשה בעבודות מגעילות רק כדי שאני אוכל להוציא ספר, לקנות משקפיים חדשים, ללכת לטיפול, ואני עושה ככה גם כלפיהם. גם אני מרגישה שאני מוצאת לעצמי [ביחד עם אחרים] תפקיד בחברה שלנו. זה פשוט כאילו יש משהו שהוא גדול יותר ממני, היה כאן לפני ויהיה כאן אחרי, אבל הוא לא איזה אלוהים או משהו מיסטי, אלא הוא משהו שאנחנו בני האדם יוצרים ביננו בעבודה קשה.

והם חיו באושר וקושי עד עצם היום הזה

סתם, פשוט אין איך להסביר את זה באמת, אלא בחוויה של להתנסות בזה, בדיוק כמו מדיטציה, או שחיה, שאי אפשר להבין מה זה רק ע"י טקסט.

אוהדאדם

New member
אם היית מקבלת משאלה

והיית יכולה לבקש כל דבר אחד גדול, לעשות איזה שינוי גדול ספציפי בעולם שהיית רוצה, מה היית מבקשת?

הייתי מבקשת

שכל האנשים יתחילו לחיות בשותפות [כלכלית, אבל ממש ממש לא רק]. הדבר הזה גורר אחריו להשקפתי את הקבלה המוחלטת של האחר באחריותו, אז זה מכסה אצלי את העניין של טבעונות, וגם יכול בהחלט לקרב את השלום למדרגת הריאלי, אין ספק שזה יפתור בשנייה את בעיית הרעב בעולם [שהרי יש מספיק אוכל בעולם גם כיום, בעיית הרעב היא בעיה חלוקתית נטו], וזה גם יקרב את היום שבו הטרו-נורמטיביות יהיה מושג לא קיים יותר ואלף-אלפי-הגוונים יקבלו מקום. יש לזה עוד ימבה השפעות טובות ורצויות מבחינתי שלא רשמתי.

אוהדאדם

New member
זה מגניב

אני אצטרך לאמץ את המשאלה הזו, היא נשמעת מאוד מוצלחת.

ב-Good Omens הוא מעלה תהייה מה היה קורה אם אנשים היו חיים יותר זמן; אם הם היו אחראיים יותר כי הם היו רואים את הנזק שהם עושים לסביבה.

ferdinand

New member
יאללה! בכיף

אני פרדי'.
לא לגמרי סגור על ה-נטייה המינית שלי.
לפעמים סטרייט. לפעמים דו-מיני. לפעמים הומו.
בארון.
נשוי +
פוליאמור.
פנטזיונר.

וכמובן: AMA.

למעלה