Apikachu L

New member
סקר:פרט לפאנביסיות,אלו זהויות ונטיות יש לכןם?

ויותר חשוב - אלו מגדירות אתכם/ן בענייכן?
מן הסתם, לא כולן צריכות להיות קשורות לעניינים גאים מיניים או מגדריים. או להגדיר כל הזמן.

למי שאוהב/ת אתגרים: למצוא לפחות 10!
 

danielelsohn

New member
----__----___--__--_--____-----

הטרוסקסואל
ביסקסואל (אצלי זה לא סותר בדיוק)
פאןרומנטי
א-מגדרי
מטאליסט
פאנקיסט
טבעוני
אנרכו-<השלימו 1000000 דברים שונים כאן>
שמאלן
אחד שממש ממש עייף עכשיו


מצאתי 10
 

danielelsohn

New member
אני יכול לנסות


אפשר לקרוא לי סוג של הטרו עם נטייה לביסקסואליות, אבל קשה לי להזדהות עם המונח הטרוסקסואל בגלל התרבות ההטרוסקסואלית המדכאת של היום.
לפי הגדרה של מה אני מרגיש אני בכל זאת יותר הטרו מבי ולכן מזדהה כהטרוסקסואל אבל כן יש לי נטייה לביסקסואליות וגם אי רצון מסוים להזדהות כהטרו ולכן אני מזדהה כביסקסואל.
 

L e i a

New member
בלי קשר

אפשר להחשב להטרו בפן אחד (רגשי או גופני בלבד) ובי בפן השני, לא? או שאלו הגדרות שלא תופסות?
 

Apikachu L

New member
לחלוטין!

לא תמיד ולא בכל האנשים יש הלימה בין אנשים שאנחנו נמשכות/ים אליהם/ן מינית לאנשים שאנחנו נמשכות/ים אליהם/ן רומנטית.
 

Bell4Ever

New member
אפשרי...

כמו שאני אוהבת להגיד, אני לא נוטה להגדיר את עצמי, אבל זה לא אומר שברגע נתון (עכשיו לדוגמא) אני לא יכולה לעשות את זה
כאילו סביר להניח שאני עונה להגדרות כשלהם

בן אדם
בת

אתאיסטית
שמלאנית
אשכנזייה תחת
ביסקסואלית
לסבירומנטית בע"מ (המצאתי כרגע? אולי זה הומורומנטית? ואולי סתם עוד לא מצאתי את הבחור שיעשה לי את הפרפרים בבטן)
חננה
מושבניקית
קפיטליסטית
פסיכית עם תעודות
 

אוהדאדם

New member
בוודאי; וגם ענק גמדי, או פלפל שחור מתוק

הכול אפשרי, "הנייר סובל הכול", אפשר לעשות עם השפה מה שרוצים, וכל עוד אסור להגיד על משהו "זה נכון" או "זה לא נכון", אז באמת, הכול אפשרי.

ויותר לעניין:
עמדה פוליטית שמאלנית היא גם עמדה פוליטית כלכלית, ספציפית, היא עמדה פוליטית כלכלית סוציאליסטית, לא עמדה פוליטית כלכלית קפיטליסטית.
 

Apikachu L

New member
לגבי ענק גמדי - עניין של הגדרה.

פלפל שחור מתוק? קצת (הרבה? צריך לבדוק מה המקור לתרכובות החריפות. לרוב יש אחת או שתיים, עושים נוק אאוט לגן, ונראה לי יצליח...) הנדסה גנטית ומסודר.


העניין שבארץ הרבה פעמים נושא כלכלי לא נחשב מאוד פוליטי. ולכן אכן יש ימנים שהם סוציאליים - ואני מניחה ששמאלים שהם קפיטליסטים. באופן אישי יצא לי להתקל באחד שמבחינת פוליטיקה בטחונית ודעות חברתיות (הפרדה בין דת למדינה, להט"ב וכו'. אה, גם טבעוני... אם כבר.) מצד שני - כלכלית הוא קפיטליסט בצורה מטרידה ביותר. (הוא: "בארצות הברית של המאה ה19 הכל היה מושלם כלכלית" אני: "חוץ מהקטע של העבדות" הוא: "כן, חוץ מזה", בנימה של "זה משהו זניח ולא מייצג".)
אין כזה דבר שמאל אמיתי וימין אמיתי וחובה לעמוד בכל הקרטריונים של כולם. לאנשים יכולה להיות קשת של דעות בנושאים שונים שיכולות להראות סותרות. דיסוננס קוגנטיבי? אולי. אנושי? מאוד.
 

אוהדאדם

New member
אין בעיה

כל ערב מלבד רביעי, ורק תעדכני אותי מתי ואיפה לפני יום שלישי כדי שאוכל לתאם עם העבודה.
 

Bell4Ever

New member
זה יותר כמו צ'ילי מתוק

אגב, כבר מזמן שמאנים יותר מתקרבים לקפיטליזם, קצת קשה לכלכל את החרדים כל השנים האלה כשהם מסרבים לעבוד בשביל החברה.
אז אני כן איש איש באומנותו יחייה, שהפליטים ישארו בארץ, תעשו כבר שתי מדינות ותפסיקו להתנהג כמו ילדים שרבים על ארגז החול אבל אני לא צריכה לכלכל אף אחד אחר מלבד עצמי. (ואני כמובן כן חושבת שצריך מיסים בשביל להפעיל את המדינה...)
אז אולי תפתח את עיניי למושגים שאני לא מודעת אליהם... מקווה שלא יצאתי סתם טיפשה.
 

Apikachu L

New member
תיקון ברוח טובה:

הביטוי הוא "צדיק באמונתו יחיה".*



--
*פאב עץ מוציאה ממני הרגלים רעים.
 

sobeit88

New member
קצת סדר במושגים:

שמאל וימין הן גישות כלכליות בעיקרן, לא בטחוניות. הציר המוסרני הוא כזה- חירות מול שוויון. כשיש שוויון מוחלט אין חירות (תחשבו קומוניזם) וכשיש חירות מושלמת אין שוויון (תחשבו ארה"ב ותכפילו פי כמה).

שמאלנים לא מתקרבים יותר לקפיטליזם מכיוון שאין כיום שמאל כלכלי בעולם המפותח בכלל. הויכוח הוא בין שני זרמים בתוך הקפיטליזם- פרידמניזם וקינסייניזם. שתיהן נמצאות בערך במרכז התיאורייה הקפיטליסטית. ימין כלכלי, קפיטליזם מוחלט לא קיים כיום, ידוע שזה לא עובד (סמית' והיד הנעלמה. אין בעולם שוק חופשי לחלוטין, תמיד יש התערבות ממשלתית אחרת המערכת קורסת).
פרידמניזם- כשיש האטה בצמיחה הממשלה צריכה לצמצם הוצאות (נתניהו, מרקל, בוש). זה אומר להעלות מיסים ולקצץ בתקציבים וקצבאות. "למשוך" את הכסף מהמשק ו"לשים בבנק" עד יעבור זעם.
קנסייניזם- כשיש האטה בצמיחה הממשלה צריכה להגביר הוצאות (יחימוביץ',הולנד הצרפתי, מה שנעשה בארה"ב אחרי המשבר של 1929). זה אומר לבנות תשתיות, ליצור מקומות עבודה ו"לזרוק" עוד כסף למשק כדי "להתניע" את הכלכלה מחדש.
פרקטית, מנסיון העבר, ככל הנראה הקנסייניזם מוצלח יותר בזמני משבר כלכלי (שזה לא מפתיע כי מדובר בתיאורייה משברית).

מוסרית:
ימין- איש באמונתו יחיה, חברה היא מספר של פרטים.
שמאל- טובת הכלל, חברה היא שלם הגדול מסך חלקיו.

ועכשיו שמאל ימין בטחוני. בארץ הציר הוא כזה, משמאל לימין:
מדינת כל אזרחיה-שתי מדינות לשני עמים-מדינה יהודית בלבד מהים עד הירדן.
שתי מדינות לשני עמים- ביבי, ליברמן, יחימוביץ', מר"צ..... רוב המפלגות שקיימות היום בישראל.
מדינת כל אזרחיה- בל"ד.
מדינה יהודית בלבד- כך.
שתי מדינות לשני עמים זאת עמדת מרכז. יש ניואנסים, כמובן, אבל זאת עמדת מרכז.

האמת, בל, שלפי העמדות שאת מתארת את ימין עד ימין-מרכז. מבחינת מצעים של מפלגות, לא מבחינת זהות וכ'ו.
 
למעלה