ליהי רוטשילד על זאב נחמה ובכלל

עדכון למי שלא קורא עיתונים (כמוני, למשל, כל מה שאספר פה נודע לי מהאינטרנטים): בסופשבוע האחרון, זאב נחמה מלהקת אתניקס נתן ראיון לידיעות אחרונות, בו חשף, בין היתר, חלק מהעדפותיו המיניות. הוא סיפר כי היו לו התנסויות מיניות עם גברים, אך אינו רואה עצמו כהומוסקסואל/ביסקסואל, כיוון שהתנסויות אלה היו מיניות בלבד, ללא עירוב של רגשות. מתברר כי הראיון הזה עורר תגובות לעגניות בחוגים מסויימים. ליהי רושטשילד (שאיני מכיר אך שמעתי את שמה) כתבה פוסט מעניין על כל הפרשה בבלוג שלה, /radicallyblonde.wordpress.com/2012/08/13/%D7%96%D7%90%D7%91-%D7%A0%D7%97%D7%9E%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7" target="_blank" rel="nofollow">https://radicallyblonde.wordpress.com/2012/08/13/%D7%96%D7%90%D7%91-%D7%A0%D7%97%D7%9E%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7" rel="nofollow" target="blank">ומטוב ליבי אני שם כאן לינק. דונו.

rikyc

New member
למה קהילת הלהט"בים לועגת לזאב נחמה?

ליהי רוטשילד: "ייתכן שזאב נחמה אינו מפתח רגשות כלפי גברים עקב הפנמת התפיסה החברתית הרואה בגברים מי שמחפשים מין בלבד, לקהילה הלהט"בית שנאבקת על קבלה, אסור למחוק את החוויה האותנטית שלו כפי שתיאר אותה בראיון ל7 לילות.
"על רצף הנטיות המיניות, שמוגבל ומצומצם הן על ידי החברה ההטרוסקסואלית, ובמקרים רבים גם על ידי החברה הלהט"בית, שחשות צורך לתת תוויות וכותרות לכל אדם ולכל חוויה מינית, ישנן נטיות רבות שאין להן שם ואין להן הגדרה, או לכל היותר, לא אחת המוכרת על ידי רוב החברה. יש מי שרואים באנשים בעלי מגדר מסוים פרטנרים למין בלבד ובמגדר אחר פרטנרים רגשיים. יש כאלה שבעבורם ההפך הוא הנכון. יש מי שבאמת רק בוחרות להתנסות ומחליטות שזה לא עושה להן את זה. יש מי שנהנות ממין שמשלב פרטנרים מיותר ממגדר אחד, אבל רק כאשר מדובר במין קבוצתי, ועוד ועוד. יתכן שנחמה אינו מפתח רגשות כלפי גברים עקב הפנמת התפיסה החברתית הרואה בגברים מי שמחפשים מין בלבד, בעוד שנשים מחפשות רגש. יתכן שהוא מפתח רגשות שכאלה, אבל מדחיק אותם, מכיוון שאינו רוצה לשאת במחיר או בתוצאות, ומתוך חוסר רצון להיות מזוהה עם הקהילה הלהט"בית. כך או כך, אף אחד מאיתנו אינו יושב בתוך הראש שלו, ולפיכך לא נוכל לדעת. בכל מקרה, אין הצדקה למחיקת חוויית החיים האותנטית שלו כפי שהוא מתאר אותה, וכקהילה שנאבקת על קבלה והבנה של המיניות שלנו ושל חוויות החיים שלנו, אסור לנו לעשות זאת".
להמשך הכתבה

Apikachu L

New member
על זאב נחמה...

אני מאחדת את שני השרשורים שמדברים על יציאתו מהארון של זאב נחמה.

Apikachu L

New member
תודה רבה על ההודעה והעדכון!

הנה הלינק המתוקן, אגב. יש לתפוז בעיה עם לינקים שמתחילים בHTTPS...
יש כאן עוד מידע שיש למישהו לחלוק? משהי קראה את הכתבה?

orald

New member
הוא לא זה שצוטט כאומר ש...

שהוא לא הומו או בי', למרות שהוא קיים יחסים לא פעם ולא פעמיים עם גברים?
עם הכחשה מגוחכת ומפוחדת כזו כן יש לי בעיה, לא עם מי שעשוי או לא עשוי להחביא את רגשותיו הרומנטיים(לא המיניים) לגברים.

sobeit88

New member
אני חושבת

שאדון נחמה מתייחס בכתבה להומו ובי כזהויות פוליטיות. הוא לא רוצה לשייך את עצמו לקבוצות האלה מבחינה פוליטית.
אם הוא הולך עם הרגשות שלו ושוכב עם מי שבא לו ומרגיש מספיק בנוח עם עצמו כדי לספר על כך בעיתון למרות שזה מאד לא מקובל בז'אנר שלו- לא חושבת שאפשר לייחס לו הומופוביה או ביפוביה.

Apikachu L

New member
קשה לומר שאין כלום פוליטי בוידוי שלו

אבל אפשר להבין אותו.
לא יודעת, לאור העובדה שפאנבי כמעט לא קיימותים עבור החברה, מצחיק שזו בחירה פוליטית.
בכל מקרה זה שכולם גואשים ורועשים בגלל שהוא שוכב *גם* עם גברים מראה שיש לזה משמעות לא סתם. אם כבר, קשה לי לומר שהבחירה לא להזדהות היא לא פוליטית, אבל לפעמים באמת נמצאים בין הפטיש לסדן בקטע הזה - כי כל דבר שנעשה יכול להתפרש בכל כך הרבה דברים...

הייתי רוצה לשאול אותו אישית בקטע הזה, אבל לא נראה לי הוא קורא כאן בפורומים.

droriko

New member
מי לעזזל קבע שהוא יצא מהארון

הוא טוען שהיתה לו התנסות עם גברים ושהוא ראה שזה לא מתאים, אגב גם לליאור אשכנזי אבל אף אחד לא עשה מזה סיפור(אולי כי הוא שחקן,וממילא זה טבעי ששחקנים יעברו התנסויות). אגב נחמה כתב שהוא היה ב"סיטואציה שהיו בה גברים". מי קבע שזה סקס אחד על אחד? אולי זאת היתה אורגיה של נשים וגברים?

Apikachu L

New member
לא אנחנו...

לפחות לא חלקנו. אם כבר, אז התקשורת עשתה באזז ואמרה "הא, היו לו התנסויות עם גברים, הוא הומו", ומצד שני "היו לו התנסויות עם גברים, הוא הומו בארון". אנחנו מציעים שאולי הוא בי - אם בכלל.
אישית, אין לי מושג אם הוא הומו, סטרייט, בי, א-מיני או אפילו לסבית.

ולדעתי, כל סלבריטי שעושה מהלך כזה עושה שירות ללהטבים, פשוט כי זה מגדיל את הacceptance.

Apikachu L

New member
למה עושה שירות?

עד כמה שהבנתי משגת זה חשוב לפעמים גם לידוענים עצמם.

אבל כן, זה אכן מגדיל נראות באוכלוסיה ואולי גם תורם.

מה שאני מתכוון זה ששמעתי תגובות על זאב נחמה

שאומרות שהוא פחדן, שהוא לא מודה וכו', אבל אני חושב שכמו שלהטבים לא רוצים שישפטו אותם על הנטיות המיניות שלהם, ככה גם לא צריך לשפוט אותו.
הקשת הזאת של נטיות מיניות כנראה רחבה הרבה מעבר למה שאנחנו מדמיינים.
מזמן אנחנו לא חיים בעולם של הגדרות מוחלטות.

Apikachu L

New member
לדעתי האישית זכותו לא להודות...

המניעים שלו להודות או לא להודות בנטיה המינית שלו (בין אם סטרייטית ובין אם להטבא"קית) היא עניינו הפרטי. אנחנו יכולים להעביר ביקורת, אני משער, אבל יתכן ויש להט"ב שמרגישים נבגדים מכך שמצד אחד מפוזרים רמזים מאוד ברורים (לא בהכרח בקשר לזאב נחמה) אבל לעולם לא הודעה רשמית, והוא "סטרייט עד שיוכח אחרת".

יש לי משהו אישי נגד סטרייט עד שיוכח אחרת...

Apikachu L

New member
זה הרגל מגונה שיש לי...

להניח שכולם/ן סטרייטים/ות. אולי כי לא כתוב לרוב בני/ות האדם על המצח, אבל האמת היא שאין לי ממש מושג למה...
פשוט מרגיש לי לא נכון להניח מראש. היו כבר כמה שניסו להעלב, אמרו "מה, אני לא הומו..." כאשר שאלתי בקונטקסט זה או אחר על אם יש חבר/ה. אז עניתי שלא כתוב לאנשים על המצח. האמת, מזמן לא יצא לי לעשות את זה... אחח... המקום הלא פלורליסטי שאני נמצאת בו.

מקבל מה שאמרת בהקשר האישי

אבל בהקשר של זאב נחמה- זה פשוט לא יפה ולא הוגן.
הוא לא אמר שהוא מתבייש בזה שהוא הומו, הוא אמר שזה לא נכון שהוא הומו.
זה כאילו אנשים מתחננים שהוא יהיה הומו.
הכרתי אנשים שהם בתחום האפור, ואני מניח שגם אתה הכרת, הכי פשוט זה לרצות לקבל הכל סגור בתוך הגדרות מוחלטות, אבל המציאות היא לא כזאת.

Apikachu L

New member
מי מתחנן שהוא יהיה הומו?

על זה בדיוק הדיון אצלנו, על כך שאף אחד לא חושב על האופציה הביסקסואלית, שנחשבת... לתחום אפור כנראה.

אישית, לא אכפת לי אם הוא אפילו שניצל ברוקולי סגול ממאדים. שמעתי עליו לראשונה בהקרשר של הבאלגן שעשו בתקשורת בקשר לנטייה המינית שלו.
ממה שקראתי - הוא כנראה די מתעקש שהוא סטרייט. לא לי לקבוע אם הוא כן או לא, אז אני בוחרת להאמין לו.

orald

New member
הרבה מתעקשים שהם סטרייטים.

העיקר הם מתים לשחק לי עם האיבר בכל מיני דרכים סוטות.
למותר לציין, אני לא כל כך קונה את הסיפור שלהם.

rikyc

New member
אז הוא לא מגדיר את עצמו בכותרות, קרא את

הטקסט, אני מסכימה עם כל מילה, הכפייה הכוחנית להכניס אותו למגירה, כשהוא מודה בפה מלא שהוא שוכב עם גברים ונשים, היא גול עצמי לקהילה.

למעלה