יש מקום לצנזר עירום, בתלות בגיל ובסיטואציה.
יש הבדל גדול בין ילדה בת 7 שרואה איבר מין גברי בטלויזיה, לבין אותה ילדה שתראה את אותו איבר על פסל במוזיאון, כשאמא שלה לידה ומסבירה לה מה היא רואה ואיך יש להתייחס לזה. אתה לא באמת רוצה שילדות בכתה א' יתחילו לבקש מחבריהן לספסל הלימודים לראות מה יש להם להציע, נכון?
אם ילדה בת 7 רואה איבר גברי בטלויזיה, היא כנראה צופה במשהו שיש בו תכנים הרבה יותר בעייתיים בשבילה מהפרט הקטן הזה. אני לא רוצה להתיימר ולהתחיל לדבר על איך ומה להציג לילדים, כי באמת אין לי מושג מה להגיד. אולי טעיתי כשהכנסתי את המילה "משפחות" להודעה הקודמת שלי, כי זה לא היה העיקר.
כשאני מדבר על צנזורה אני בעיקר מתכוון למבוגרים ותוכן שמיועד להם. לפעמים נראה שלאנשים יש קושי גדול יותר עם עירום פשוט מאשר עם תכנים מיניים (שלא רואים בהם עירום). וזה פשוט מוזר.
עם ילדה בת 7 שרואה בולבול בטלויזיה. במקרה הכי גרוע היא תתעלם מזה, ובמקרה הטוב היא גם תבין שגוף האדם הוא לא משהו להתבייש בו או לפחד ממנו. אם היא סקרנית אז גם שיהיה לה לבריאות לבדוק את הבולבולים של הילדים בכיתה שלה ולראות שזה לא כזה ביג דיל, ושזה סתם איבר שאין לה. לעומת זאת, ילדה שכל החיים שלה הסתירו ממנה בולבולים עלולה לחשוב שזה משהו רע, ואולי אפילו כתוצאה מזה לשנוא גברים.
בתנאי שיש לה אמא או אבא שיסבירו לה את מה שכרגע הסברת.
יש קצת יותר בעיה עם ילדים, שבאופן כללי לא זוכים לתיווך מתאים של העולם.
זה נכון לגבי עירום וגם לגבי אלימות.
לאוויר העולם כשהם מצוידים היטב. לכיסוי אחראי האפיפיור פול הIV שציווה לכסות את איבריהם המוצנעים של כל הפסלים הגבריים בעלה-תאנה (אחריו הגיע אפיפיור שהחליט שמוטב לכסות אותם בעלה תאנה ממתכת. האפיפיור פיוס הIX לעומת זאת כבר סירס את הפסלים שהמשיכו להביך את הכס הקדוש. קשה, קשה להיות פסל בותיקן
מה שאני שמה לב שבסרטי אימה סצנות המין באות בצורה יותר טבעית ולא מאולצת ובסרטים מז'אנרים אחרים זה יותר מאולץ ואי לכך גם לרוב לא תואם את המציאות.
אני יכולה להמר שכן יצא לי לראות איבר מין גברי בכל מיני סרטים(חלקם אימה חלקם ז'אנרים שכרגע לא זוכרת) אבל כן זה כמעט ולא קיים בצורה גסה וגורפת, וכשהתכוונתי שראיתי איברי מין התכוונתי ל"איברי מין" ולא לחזה. היו לא מעט סרטים שהראו בצורה ברורה את איבר מינה של הבחורה.
מה לעשות, אני לא בוחרת את הסרטים שלי לפי כמות סצנות המין שלהם ושכבר יוצא לי לראות סרט עם סצנות מיניות אני משתדלת להתרכז בעלילה עצמה ולא לייחס למין עצמו חשיבות עליונה,