ועוד הערה
כי אני ערה בחמש וחצי בבוקר וזה ממש עצוב (אז למה שאני לא אזרום עם עצמי?)
ילדות היא קונספט חדש יחסית. עד לפני פחות ממאה וחמישים שנה, או שהיית פעוט או שהיית אדם בוגר עם חובות וזכויות של אדם בוגר. ההפרדה בין עולם הילדים לעולם המבוגרים היא קודם כל פרי תרבות שמאפשרת אותה מבחינה חומרית (אנשים יכולים להרשות לעצמם לאפשר לילדיהם ללכת לבית הספר במקום לשלוח אותם לעבודה), ובחלקה פרי הרצון המובן מאוד של כל מדינה באשר היא לחברת את בניה להיות אזרחים טובים, ולכן לממן להם בתי ספר ציבוריים (כלומר: פרי ההנחה שחינוך היא זכות בסיסית, שהיא כבר הנחה קצת יותר פילוסופית, אבל לא נכנס לזה, כי אחרת לעולם לא נגמור).
במילים אחרות, התפיסה שאדם בן ארבע ושבע שונה מאדם בן שלוש-עשרה ביכולותיו הקוגניטיביות ובתכנים שהוא מסוגל ורצוי לתת לו להתמודד איתם, ושאדם בן שלוש-עשרה נבדל מאדם בן שש-עשרה, היא קודם כל פונקציונלית/פילוסופית. אבל בהנחה שהתפיסה הזו מקובלת עליך, מה שמשתמע ממנה הוא שיש תכנים ששייכים לעולם המבוגרים ויש תכנים ששייכים לעולם הילדים.
דווקא מיניות, מכל הדברים שבעולם, היא אחד נושא שמשתייך באופן מובהק לעולם המבוגרים. לא כי X או Y מחזיקים במוסר ויקטוריאני (אלא אם כן הם אמריקאים), אלא פשוט מפני שילדים לא עוסקים ברבייה. רבייה היא משהו שניתן לעשות רק מרגע שהגענו לבגרות מינית - כלומר, עברנו את גיל הילדות. אלימות, לעומת זאת, נמצאת בכל מקום ובכל גיל. אני לא בהכרח טוענת שמיניות היא משהו שצריך להגן על ילדים מפניו, השאלה היא מה הם יעשו עם תכנים כאלה, בפרט כשבחברה שבה הם חיים, סקס הוא דבר ששייך לתחום הפרט וקשור בלא-מעט מוסכמות חברתיות.
בכל מקרה, מה שאני מנסה לומר הוא שאם עצם הקונספציה של סינון תכנים בהתאם לגיל נתפסת בעיניך כלגיטימית, אזי בהחלט יש סיבה שתקדיש מחשבה לרלוונטיות של סצנות מין/עירום בתכנים שמיועדים לילדים.