סצנות סקס בסרטים

טום גיא

New member
זה אפילו יותר גרוע

בתרבות השמרנית האמריקאית, אלימות זה חלק בלתי נפרד מהתוכן הבידורי המיועד לילדים. החל מספרי קומיקס ועד מופעי היאבקות כמו ה-WWF. אבל מה, ברגע שרואים איזו פיטמה בסרט, הוא מיד מוגדר כ"סרט למבוגרים".

Elle992

New member
כן...חבל שזה ככה, חבל שאלימות נתפסת

כמשהו לגיטימי אך כשזה מגיע למיניות-לא, אני לא חושבת שגם סצנות מיניות בסרט לאו דווקא אמורות להכתיר אותו כ"למבוגרים בלבד" מבוגרים בלבד לדעתי האישית כמובן, זה יותר פורנו או סרטים.......לא יודעת אירוטים? לא יודעת, לא מבינה בתחום הזה אבל אני ממש לא בעד שכל סרט שמשלב משהו מיני יוגדר למבוגרים בלבד

dori78

New member
לא רק אצל האמריקאים

תרשו לי לצטט את אביב גפן בעניין הזה:
"סרטי אהבה משודרים מאוחר
אבל אלימות בכל שעה מותר"
("אלימות", מתוך האלבום "זה רק אור הירח", 1992)
מי שרוצה לשמוע את כל השיר יכול לעשות את זה פה.

מנומשת27

New member
ועוד הערה

כי אני ערה בחמש וחצי בבוקר וזה ממש עצוב (אז למה שאני לא אזרום עם עצמי?)

ילדות היא קונספט חדש יחסית. עד לפני פחות ממאה וחמישים שנה, או שהיית פעוט או שהיית אדם בוגר עם חובות וזכויות של אדם בוגר. ההפרדה בין עולם הילדים לעולם המבוגרים היא קודם כל פרי תרבות שמאפשרת אותה מבחינה חומרית (אנשים יכולים להרשות לעצמם לאפשר לילדיהם ללכת לבית הספר במקום לשלוח אותם לעבודה), ובחלקה פרי הרצון המובן מאוד של כל מדינה באשר היא לחברת את בניה להיות אזרחים טובים, ולכן לממן להם בתי ספר ציבוריים (כלומר: פרי ההנחה שחינוך היא זכות בסיסית, שהיא כבר הנחה קצת יותר פילוסופית, אבל לא נכנס לזה, כי אחרת לעולם לא נגמור).

במילים אחרות, התפיסה שאדם בן ארבע ושבע שונה מאדם בן שלוש-עשרה ביכולותיו הקוגניטיביות ובתכנים שהוא מסוגל ורצוי לתת לו להתמודד איתם, ושאדם בן שלוש-עשרה נבדל מאדם בן שש-עשרה, היא קודם כל פונקציונלית/פילוסופית. אבל בהנחה שהתפיסה הזו מקובלת עליך, מה שמשתמע ממנה הוא שיש תכנים ששייכים לעולם המבוגרים ויש תכנים ששייכים לעולם הילדים.

דווקא מיניות, מכל הדברים שבעולם, היא אחד נושא שמשתייך באופן מובהק לעולם המבוגרים. לא כי X או Y מחזיקים במוסר ויקטוריאני (אלא אם כן הם אמריקאים), אלא פשוט מפני שילדים לא עוסקים ברבייה. רבייה היא משהו שניתן לעשות רק מרגע שהגענו לבגרות מינית - כלומר, עברנו את גיל הילדות. אלימות, לעומת זאת, נמצאת בכל מקום ובכל גיל. אני לא בהכרח טוענת שמיניות היא משהו שצריך להגן על ילדים מפניו, השאלה היא מה הם יעשו עם תכנים כאלה, בפרט כשבחברה שבה הם חיים, סקס הוא דבר ששייך לתחום הפרט וקשור בלא-מעט מוסכמות חברתיות.

בכל מקרה, מה שאני מנסה לומר הוא שאם עצם הקונספציה של סינון תכנים בהתאם לגיל נתפסת בעיניך כלגיטימית, אזי בהחלט יש סיבה שתקדיש מחשבה לרלוונטיות של סצנות מין/עירום בתכנים שמיועדים לילדים.

מנומשת27

New member
אין ספק שיש כאן סוג מסוים של הטיה

(אלימות היא לכאורה נורמטיבית ולכן לגיטימי לחשוף ילדים לאלימות), אבל אתה קושר בין נורמה חברתית מסוימת (שאני מסכימה אתך שהיא צבועה) לבין מה שיכול להיות, נטו, בחירה אמנותית או טעם אישי. באופן אישי, אני חושבת שביצירה צריכים להופיע מהלכים שרלוונטיים ליצירה, בין אם מדובר באלימות גרפית או מיניות גרפית. וכן, סצנות מין לא רלוונטיות בזוועתון נוטף דם יעצבנו אותי בדיוק כמו אלימות גרפית בסרט שמתעסק בעיקר במין ומיניות (או כזה שמשתמש במין ומיניות כדי להמחיש את הרעיונות שלו) ואין שום סיבה להראות בו אלימות מפורטת.

אני חושבת שאם בכלל, הטענה שלך צריכה להיות הפוכה. אנחנו קהים לשימוש מיותר באלימות, אבל עדיין ערים לסוגים מסוימים של שימוש עודף במין (וגם בזה אני מתחילה לפקפק).

יש לך..................?

סרט אימה להמליץ לי?
כבר שנים לא ראיתי אימה כלשהי

בקשר לשאלה שלך
נחשו

סצנות סקס רק עושות אותי רחמנית יותר

Elle992

New member
לא,

אני מחפשת מי שימליץ לי, אני זקנה כבר בשביל להמליץ(סינלית
)

אבל באופן עקרוני מאוד אהבתי את שואת קניבלים..לא מאוד אהבתי אבל זה בהחלט שונה מרוב סרטי האימה.

sarne

New member
שמעתי על הסרט הזה...

אבל לא ראיתי אותו.

בדרך כלל אני ליברלי לגמרי אבל אם יש לי קו אדום אחד - לפי מה שאני יודע בסרט הזה יש אלימות אמיתית כלפי בעלי חיים. פשוט הורגים אותם בשביל המצלמה. אני כנראה אראה אותו מתישהו, אני לא אשקר, אבל... זה נורא.

דרך אגב, גם בסרטים בלי שמות כמו "שואת הקניבלים" יש סצנות לפעמים של התעללות בחיות... אפילו טארקובסקי רצח פעם סוס באחד הסרטים שלו. אבל זה לא היה סרט אימה אלים וחסר פואנטה (ולגמרי מזוייף), אז זה בסדר. לכי תביני אנשים.

sarne

New member
ודרך אגב סרט האימה הכי טוב שראיתי

הוא גם הסרט הכי סקסי שאי פעם נעשה. 100 אחוז בטוח בזה.

TETSUO THE IRON MAN

טריילרון:
http://www.youtube.com/watch?v=-rcWVDgMEHM

אני ממליץ עליו בחום (לפחות לאל
)

Elle992

New member

ברצינות?? סקסי....אני עמדתי להקיא שם! אבוי..בדיוק אני בולסת בורקס ...ואני רואה את זה ובא לי להקיא!

מה סקסי שם? וזה בשחור לבן...לא ממש חובבת שחור לבן...אם תוכל לספר לי עוד קצת עליו אולי יבוא לי החשק

sarne

New member
קשה להסביר את העלילה

יש בחור שחותך את עצמו כדי להכניס חתיכות מתכת. אחר, בחור רגיל, שמגלה שהוא מתחיל להפוך ליצור מעוות ממתכת. והחברה שלו. ועוד מתכת. וסצינת סקס אחת שאי אפשר לשכוח.

מה שמעניין הוא שאין בו שום דבר סדיסטי מדי, כשאני חושב על זה. בעיקר גופים משמידים אחד את השני (ואת עצמם).

והשחור לבן בו לבד הוא כבר סקסי יותר מרוב הסרטים שראיתי.

אני לא יודע אם זה מקום טוב להמליץ עליו (כנראה ממש לא). סתם בגלל הדיון בשרשור הזה ניסיתי לחשוב אם יש סרט אימה אחד מהסוג שדובר בו שאני באמת אהבתי, וזו התשובה.

Light18m

New member
טוב להיות רחמנית

ככה אומרים על היהודים, רחמנים בני רחמנים

איתן eitan

New member
לא סובל אימה

כאילו למה לי עוד אימה גם ככה החיים לא פשוטים
אבל מין לפעמים נחמד לפעמים משעמם תלוי בקונטקסט

מנומשת27

New member
כעקרון אין לי בעיה

עם סצנות מין. אחד הסרטים היותר מעניינים שראיתי בשנים האחרונות (shortbuss) מלא סצנות מין מלאות ואמיתיות. מה שמפריע לי הן סצנות מין שמתווספות לסרט במנותק מהעלילה (בערך שליש ממשחקי הכס, ואני ממש לא צוחקת, מורכב מסצנות עירום או מין שאין להן שום רלוונטיות לקו העלילה, לעולם המערכה או להבנת הדמויות), וסצנות מין/עירום שמציגות בני-אדם - כמעט תמיד נשים - כאינסטרומנטים

לצערי, עירום ו/או סקס שמצולמים ללא קשר להיגיון הפנימי של היצירה כבר מהווים אינסטרומנטליזציה, ולכן חשוב לדבר גם על אינסטרומנטליזציה ברמה התוכנית, כלומר האופן שבו מומצגים (מצולמים, מבוימים, כתובים וכיו"ב) יחסי-המין בין הדמויות.

Hawkgirl

New member
אררר... אבל זה הרעיון @_@"

הרעיון במשחקי הכס הוא להציג את הנשים כלא יותר מאשר חפץ...

איך אפשר לומר שזה לא רלוונטי כש... זה המסר שמנסים להעביר....?

מנומשת27

New member
לא, זה לא.

העולם המיוצג של משחקי הכס מתנהל לפי היגיון פנימי מסוים. במקרה הזה, מדובר בפנטזיה שמחקה, ברוב האספקטים, את ימי הביניים התיכונים באירופה. בימי הביניים לא היה פורנו: הייתה כנסיה. ואותה כנסיה הייתה אחראית להסדרת היחסים בין האדם לאל, האדם למדינה, וכן, גם בין אדם לאשתו.

תראי, מתבקשת כאן תשובה הרבה יותר ארוכה, אבל אני עייפה, ואח"כ גם יקפצו עלי שאני מערבת בין מין לשאינו מינו. אם זה מעניין אותך, ארחיב.

Hawkgirl

New member
מה...

מעמד האישה בימיי הביניים לא היה שווה לגברים, ולכן גם אלימות וזילזול בנשים היו קיימים...
שלא לדבר על כך שזנות הייתה מקובלת כדי שגברים יוכלו לפרוק את יצרם. זנות עדיין הייתה נחשבת ליצר רע, אבל נחשבה הכרחית(שוב, כי לגברים יש זכויות, והחשיבו את הזנות כדרך נוספת להביא צאצאים ולהמשיך את האנושיות).

ממש לא מתבקשת תשובה ארוכה, אלו פרטים מאוד ברורים, בסיסיים, וידועים לכל

כל אלו נמצאים בסדרה כמו שאת יודעת. יש זנות, בשפע, אך עדיין מתייחסים אליה כמשהו רע ונלוז.
אלימות וזילזול כלפי נשים תופס מקום נכבד בסדרה.
מעבירים בדיוק(וכנראה שגם בהקצנה במקרים מסויים, לא יודעת, לא חייתי בימי הביניים) את אווירת ימי הביניים בכל הקשור ליחס כלפי נשים במעמדות שונים.

Saladin

New member
אני עם מנומשת.

אם אני מבין אותה נכון. אני לא חושב שה"רעיון" של הסדרה הוא להציג את הזלזול בנשים, זה משהו שקורה על הדרך. וסצינות המין נועדו לספק את תאוות הקהל (כביכול) לסצינות מין, לא משהו אחר, והן לא קשורות לעלילה.

Hawkgirl

New member
ברור שזה לא הרעיון בסדרה

וזה גם לא מה שאמרתי(או שמנומשת אמרה, אם הבנתי אותה נכון).
העלילה, בתמצות הכי פשוט - נסיונותיהם של הדמויות להשתלט על כס המלכות.

מעבר לעלילה הזו, יש דברים שקורים על הדרך שעוזרים לה להיבנות ולהעביר דברים נוספים לצופה.
אם העלילה לא הייתה בנויה מכל מני מרכיבים, לא הייתה עלילה...
סלט אוכלים עם יותר מירק אחד

למעלה