סצנות סקס בסרטים

avi1283

New member
לגבי הבוס שלך

חבל שהוא לא מגבה אותך, לא חושב שזה לגיטמי לספוג את זה בכלל.

אפשר לדון על כל דוגמא בנפרד, אבל השאלה היא אם כל דרישה לגיטמית, ולהבנתי את גם חושבת שלא תמיד, אז נתייחס ספיציפית לדרישה לעירום/אקט מיני.
למעשה רואים שהכח לא נמצא אצל העובדים, והם לרוב יצטרכו ליישר קו עם הדרישות.
העירום בסדרות וסרטים נהיה יותר ויותר נפוץ, כשזה הנורמה שחקנים לא יכולים כבר פשוט לסרב כי ככה זה מקובל אצל כולם, וזאת העבודה.
אני חושב שהשחקניות לעתיד יעדיפו שהנורמה לא תהיה שהן יצטרכו להתפשט מול מיליוני אנשים.

פעם בעבודות משרדיות (נניח תקופת מד מן) היו דרישות מיניות כלפי העובדות,
גם אז אפשר להגיד שמי שלא היתה מוכנה לזה יכלה לא לעבוד והבחירה היא שלה אבל הן יישרו קו כי זאת היתה הנורמה. אך מאז הגענו למסקנה, שמדובר באיזשהי כפייה מינית, ומדובר בדרישות שאסור לדרוש
והמציאות נהיתה הרבה יותר טובה כשהפכנו את זה ללא לגיטמי.

אני לא רואה למה בסרטים כן תהיה לזה הצדקה מוסרית, אנו יודעים שסרטים זה לא אמיתי, לא נרצה לפגוע בשחקנים ולמשל שהן יפצעו כדי שהפציעה שעוברת הדמות תהיה אוטנטית, או שיעברו אונס כי הדמות עוברת אונס.
אז גם אם באמת זה תורם לריאלסטיות ולאיכות הסרט - ואפשר להתווכח על זה היו המון יצירות מופת שלא כללו עירום וגם באלו שכן ספק כמה העירום תרם - אבל גם אם נגיד שכן, זה לא צריכה להיות הצדקה לדרישות מיניות כלפי עובדות ועובדים.
כמו זה שבוס יגיד שעירום של עובדים תורם למשיכת לקוחות לא יצדיק דרישות מהסוג הזה.

Saladin

New member
רק לגבי הנהג מונית

היחס שלו לא נשמע לי משפיל בכלל וגם לא מטריד מינית או משהו. יש הרבה אנשים, בייחוד ממוצא מזרחי, שמדברים ככה ובעיניי יש בזה דווקא משהו "חם" . נראה לי שלפעמים את לוקחת דברים קצת יותר מדי ברצינות

אולי אפילו להיפך, מזה שאת קוראת לעצמך "אשת מקצוע" ואילו הוא נהג מונית נשמע לי כאילו את דורשת שהוא ידבר אלייך בצורה "מקצועית". אם הייתי אוהב לעסוק בפוליטיקה של זהויות וכל החרטות שלומדים בגילמן הייתי אולי מרחיק לכת ואומר שאת כופה עליו את הז'רגון שלך.

dori78

New member
תשמע,

כבוגרת תואר בעיצוב מהמכון הטכנולוגי בחולון, אין לי מושג מה זה פוליטיקה של זהויות וגם לא מה זה הגילמן הזה, שהוזכר פה כבר פעם ואין לי שום מושג מהו. גם אין לי שום ז'רגון*. אני יודעת שיש הרבה אנשים, במיוחד ממוצא מזרחי, שמדברים ככה. תנחש מה? רובם גברים. אף אשה ממוצא מזרחי לא תפנה אלי בכינוי "ממי" לפני שהיא מכירה אותי, אלא אם כן זה תוך כדי מריבה והיא מעוניינת להבהיר שהיא מרגישה שאני נחותה ממנה. אני קוראת לעצמי "אשת מקצוע", כי הקשר ביני לבין האדון הזה הוא מקצועי לחלוטין - אם הוא לא היה לקוח שלי, אני מניחה שלא הייתי מעוניינת בשום קשר איתו. מותר לי. אני נותנת לו שירות, אפילו שירות טוב. אני רוצה לראות מה יקרה אם הוא יפנה לרוקחת האוקראינית בת ה-54 בכינוי "ממי". הכינויים האלה שאתה טוען שמעידים על "חום" - הם בעיקר כינויים מקטינים, שלצערי היו נהוגים שנים רבות מול נשים צעירות, במיוחד בעדות המזרח אם כבר הזכרת את זה. אני מזמינה אותך לשאול את איציק מרדכי כמה "חם" אפשר להיות ביחס שלך לאישה מעירה שאיננה בת משפחה או חברה קרובה שלך. כן, המקרה שלו הוא קיצוני. אבל זאת הסקאלה שאנחנו מדברים עליה, שלא יהיו ספקות.

*זה לא מדויק, יש לי ז'רגון. הוא בעיקר מסתכם בלהגיד "החמש עשרה לחודש" במקום "החמישה עשר בחודש", כי אחרת לא יבינו שאני מדברת על תאריך הגשת דיווחי המע"מ.

Saladin

New member

כוכבית משעשעת.
גילמן זה הבניין של מדעי הרוח באוניברסיטת ת"א.

באמת? איך את עושה את זה?

איך את מונעת מנשים (מבוגרות, צעירות, מזרחיות, רוסיות) לקרוא לך "מאמי"? כי לי זה קורה המון. בעיקר ממוכרות למיניהן.
אולי אני באמת מאמי יותר ממך?

dori78

New member
הודעה מלאת סטריאוטיפים!

אני לוקחת רגע את הצד הסטריאוטיפי המגעיל, למרות ואולי בגלל שעבדתי 4 שנים כמוכרת בחנות בקניון.
מרבית המוכרות בקניונים (וגם בחנויות שאינן בקניונים), הן או נערות צעירות שלא ממש מבינות בכלום, או נשים מבוגרות שיום אחד גילו שהן צריכות לצאת לעבודה שלא תמיד מעניינת אותן או מתאימה להן, אבל אין להן אופציה אחרת. לשני הסוגים נדמה, ש"מאמי" "נשמה" "בובה" ו"יפה שלי", זה דרך לגיטימית ומקובלת לעשות את עצמך כאילו את אשכרה מתעניינת בלקוחה בפוטנציאלית. מכירה את הדעה הרווחת, ש"ברוסיה כולם היו דוקטורים"? בבריה"מ לשעבר, לימוד מקצוע - כל מקצוע - נתפס כעניין רציני, לא כעוד משוכה שיש לעבור בדרך למשכורת המנופחת שאתה מדמיין לעצמך בסוף התואר. עצוב להגיד, אבל אשה בת 52 שבאוקראינה היתה רוקחת (תואר אקדמי והתמקצעות לא קצרה) והיום נאלצת למכור נעליים - בכלל לא רואה במה שהיא עושה "מקצוע", לכן היא מרשה לעצמה לדבר עם קהל הלקוחות כאילו היתה אחרונת הפרחות על חוף הים. אני מבטיחה לך שאם תמצאי אחת שהיה לה קצת יותר מזל ובאמת עובדת כרוקחת בקופת חולים - היא לא תקרא לך "מאמי".

וכן, סביר להניח שאת יותר מאמי ממני

ובלי קשר - אחרי כל הדיבורים על מקצוע - אני חייבת להכניס את "רוצה לעבוד, אבל במקצוע שלי"

Ran Hr

New member
זה נורא תלוי בסצינות עצמן והאופן שבו הן נעשות

כי למשל בסרט מסויים סצינה כזו עשויה להיראות מאוד מדוייקת, מוקפדת ואומנותית ככה שהעירום לא צריך להיות עניין גדול גם אם מדי פעם המצלמה מראה למי שרואה איברי מין אבל בדרך כלל זה מאוד עדין ולא גס, להבדיל מסרטי פורנו שהמטרה היא ברורה, משמע, ליצור גירוי מיני אצל הבן אדם. מין כשלעצמו דבר טבעי לחלוטין, אני לא מוצא בו פסול אלא אם כן מראים משהו מאוד קשה ולא רך בעליל שיעורר תחושת אי נוחות מסויימת ורצון להפסיק לראות בגלל סטייה מטורפת שיש לX ו-Y עוזר ל-X לממש אותה. למשל, יש אפילו סדרות טלוויזיה אמריקאיות שהעירום משרת את העלילה ומקדם אותה גם אם זה נראה כמו משהו לא הגיוני בכלל אבל אפשר להבין את זה מתי שרואים אותן באתו רגע וכנ"ל בקשר לסרטים. אני בכל מקרה לא רואה בזה פסול גם אם זה נראה כ"סוטה", "וולגארי" או "עובר את גבול הטעם הטוב". גם כשמראים סקס מלא בסרט שהז'אנר שלו לא פורנו בכלל אין מצב שזה יהיה משהו פוגעני ולכן אם היה כזה דבר היו מגבילים את הצפייה לגיל מסויים כדי שלא להעביר מסרים מוטעים לאנשים שיחשבו שזה באמת סקס וככה זה באמת צריך להיראות. חוץ מזה, בואו לא נשכח שלפעמים בסרטים מסויימים כשזוג מאוהב בסרט רומנטי מקיים יחסי מין לראשונה אחרי שיש קשר וזה, יש בזה משהו מאוד רומנטי ויפה שהזוג עושה את זה מתוך אהבה ומחוייבות אחד לשני.

טום גיא

New member
נזכרתי בבדיחה

ילד אחד מגיע לבקו"ם לצו ראשון. המראיינת שואלת אותו לאיזו יחידה הוא רוצה להתגייס והוא עונה לה שהוא רוצה להיות טייס קרב. המראיינת מסתכלת לרגע בדפים שלה ושואלת אותו לאן הוא ירצה להתגייס אם הוא לא יוכל להגיע לקורס טייס. הילד לא מתבלבל ועונה לה שאם הוא לא יוכל להיות טייס אז הוא רוצה להתגייס לנ"מ - "אם אני לא טס, אז אף אחד לא טס!".

אבל עכשיו יותר ברצינות - האם זה נראה לכם הגיוני שאתם נהנים לראות סרטי אימה שבהם מציגים באופן גראפי ומפורט אנשים שרוצחים ומענים אחד את השני, אבל ברגע שיש סצנות של מין בהסכמה אתם מזדעזעים???

אהבתי את הבדיחה!!
ודבר נוסף..

מסכימה בהחלט עם הדברים שכתבת.
קצר וקולע.בהחלט ממצה.

קראתי פה ושם את השרשור ובאמת ניסיתי להבין ממה אנשים מזדעזעים ברגע שיש אקט מיני בסרט...
לא הצלחתי להבין את ״הבהלה״ לכך..

Elle992

New member

לא מובן לי באמת איך בנאדם יכול לראות סצנת רצח מתועבת ביותר אבל להזעזע למראה סצנת סקס פשוטה(כן, סקס עבורי לפחות, זה משהו פשוט)

Saladin

New member

אני נזכר בסרט כמו "הוסטל" למשל עם סצינות מזעזעות שעד לא מזמן ילדים היו יכולים לראות אותו בהוט

Elle992

New member
הוסטל והמסור-עד היום אני סובלת מסיוטים בגללם

הסרטים האלה זיעזעו אותי לגמר, ובעיקר שינו לי את ראיית המציאות.

Saladin

New member
אני באופן אישי לא מבין למה הבמאי אלי רות'

לא יושב בכלא, ובמקום זה נהנה מכת של מעריצים.

Elle992

New member
תראה, יש סרטי אימה שמנסים לשקף מציאות

ויש כאלה שמבוססים על סיפור אמיתי, אבל כאן זה נטו פנטזיה מעוותת שלדעתי אין בה הרבה עלילה או תוכן משובח.

ואני חושבת שחבל שעושים סרטים כאלה, אני צפיתי כי לא יודעת...הייתי ילדה מפגרת שעדיין לא הבינה מה משובח וטוב בז'אנר ומה לא, וגם מאוד איתגר אותי הקטע של לעמוד בזה...להצליח לראות את הסרטים האלה ולא להתחרפן...אבל אני סובלת מזה, סובלת ויודעת שזה לא יעבור לי לעולם, יש מעריצים לסדרות הללו??

Saladin

New member
צ'מעי, הסרט כשלעצמו עשוי מעולה לדעתי.

מבחינה ויזואלית וגם מבחינת העלילה והרעיון אני לא מסכים איתך - הרעיון של "הוסטל" הוא מעניין ומקורי.
אבל האם המוצלחות הקולנועית שווה את הגועל נפש והאלימות שעולה על המסך? לדעתי אפשר לוותר. יש טענה שאלימות על המסך מווסתת דחפים אלימים בקרב הצופים ו"ממתנת" אותם או לחילופין מחנכת שלא לנהוג באלימות ע"י הצגת זוועות - זה בולשיט שגם אלי רות' בעצמו אמר כדי שיתנו לו למכור את הסחורה שלו בשקט.

Elle992

New member
אני הרגשתי בהוסטל שהסרט די ממחזר את

עצמו, סרטים בסגנון נעשו וימשיכו להעשות בעתיד כנראה. לא יודעת...אני כבר קצת מאוסה מדברים ממוחזרים וזה לא ממש מזעזע אותי. כמובן כשראיתי את הוסטל עדיין לא הגעתי לרמת אדישות שזה לא יזיז לי, אבל כיום כן,

אני חושבת גם שהסרט הוסטל עשוי בצורה טובה סך הכל, אבל הזוועות שמוצגים שם לדעתי כבר די ממחוזרים ומיצו את עצמם(במידה ויחליטו לעשות הוסטל...חדש בקרוב)

אם הנושא כבר עלה-אני מרגישה שמאז שראיתי את הוסטל והמסור אני מאוד חוששת שיקרה לי דבר כזה אי פעם........אי לכך אני מאוד נזהרת ודי חוששת...כי אף אחד לא באמת רוצה למות בצורה כה מזעזעת, והאמת, דברים כאלה קורים במציאות. זה לא כזה בלתי אפשרי....אז הסיוטים שלי נובעים מכך שאני לפעמים, עולים לי פלאשבקים בלילות...וזה קצת מזעזע ואני מקווה שלא יקרו מקרים כאלה במציאות במדינה שלנו

Saladin

New member
את המסור לא ראיתי.

נראה לי שאשלים פערים השבוע

אולי אני לא רואה יותר מדי סרטי אימה (ודווקא אוהב) אבל את סוג הזוועות שראיתי בהוסטל לא ראיתי בסרטים אחרים. בכל זאת אין הרבה סרטים שמציגים עינויים ולא "סתם" רציחות. גם הרעיון שמשלב תיירים ואכסניית זוועות לפחות בשני הסרטים הראשונים נראה לי די מקורי ומעניין.
לגבי הדאגות היי, פשוט אל תסעי לסלובקיה

Elle992

New member
אז כדאי שתראה..

אבל אני מזהירה מראש שזה סרט מאוד לא קל לצפייה, עזוב את הזוועות שמראים שם. אני מדברת על הפאן הנפשי...זה די פגע בי נפשית, אבל מי יודע..אולי תאהב וזה לא יפגע בך

אני?? סלובקיה? למה מקרה....אני חושבת שדברים כאלה יכולים לקרות בכל מקום...בוא נתפלל למציאות קצת יותר שפויה וטובה

Elle992

New member
אני אוהבת גרפיות מזעזעות אבל...זה פוגע בי

אהבה הכי גדולה שלי זה לראות מקרי רצח מזעזעים..אבל יש גם גבול שבו זה כבר יכול להגעיל יותר מאשר להנות,

משחקי שעשוע-כנראה ראיתי, פסגת הפחד-לא, והניצוץ גם לא...למרות ששמעתי עליו, הוא ישן אז אמרתי אולי לא שווה לנסות אותו...אבל אבדוק לגביו
תודה

למעלה