אירוח
פיזיותרפיסטית ילדים

• פותח הנושא muga
  • פורסם בתאריך
היי מיכל

מה שלומך?
מזכירה לך את אופיר, בת חצי שנה.
עדיין מרימה את עצמה כשנמצאת על הבטן, על גב היד ושורש כף היד.
אשמח אם תוכלי להסביר לי ו/או לצרף לי תמונה כיצד לעשות את זה

תודה רבה, את מקסימה

לא שמתי לב שנמחק לי משפט..
הכוונה היתה אם תוכלי להסביר לי על מה שכתבת לי שניתן לעשות בכדי לעזור לה.

michalola25

New member
הי לירון של גל : )

איזה כייף לראות איך הם גדלים מהר : ))))))
התנועה הסיבובית של הישענות על שורש כף היד נעשית עקב גמישות יתר וצורך ביציבות לתנועה...
את יכולה לשבת עימה או לשכב מולה ולהניח את ידייך על האמה שלה החלק העליון שלההאם היא עושה זאת כל הזמן? האם יש פרקי זמן בהם היא עולה על אמות ואף על ידיים ישרות?
האם עושה סיבובי ציר ומתהפכת מבטן לגב ומגב לבטן???
אפשר לעודד עלייה על אמות כשהאגן מחוץ למזרן או מחוץ לכרית(כמו בתמונה באחד התרגילים שצירפתי לך)
לצערי אין לי סרטונים או תמונות...אם לא הבנת את מה שכתבתי מומזנת להתקשר אלי ואנסה להסביר בנייד
לילה טוב
מיכל

בגיל 6 חודשים- מה מצופה מבחינה מוטורית

מיכל שלום,
ראשית- תודה על הפינה החשובה והמעניינת !

תינוקיצה עוד כשבוע וחצי בת חצי שנה.
מה מצופה מתינוקות בגיל זה (סוף חמישה חודשים) לעשות ?

תינוקיצה התהפכה מספר פעמים מועט ביותר מהבטן לגב ומהגב לבטן. איך ניתן לסייע לה ?
אנו מרבים לדאוג שתהיה בשכיבה על הבטן, עושה סיבובי ציר מלאים, דוחפת רגלים בשכיבה על הבטן (לעיתים גם את הטוסיק) מרימה רגלים בשכיבה על הגב, מושיטה ידיים לעבר חפצים במרחק ממנה ואוחזת בהם. ניראה כי חסרה לה הדחיפה לעבר יצירת ההתהפכות.

לבסוף, נישארת זמן ארוך שכובה על הבטן אך ניראה כי לא יודעת/ קשה לה להניח ראש למנוחה.
האם זה עניין חשוב ? אם כן, כיצד ניתן לסייע לה בלמידה זו.

תודה מראש על התייחסותך!
"אני"

michalola25

New member
זו לא חובה להניח את הראש למנוחה על הבטן : )

הי אמא לראשונה 1
ראשית אני מצרפת לך שני אתרים חביבים : ) באחד מדבר רופא גניקולוג : ) אהבתי את ההסבר החביב והסבלני : )))))יש שם 79 סרטונים על התפתחות תינוקות קצרים ומהנים
לגבי היפוכים-נצלי את הימים החמים שמגיעים בקרוב והורידי שכבות בגדים כך שיהיה קל יותר להתהפך...היפוך מגב לבטן ניתן לעודד על ידי תרגיל השמיכה
להשכיב על שליש חיצוני של שמיכה למשוך את השמיכה לאט לאט עד שמתחילה היפוך לבד ואז לא למשוך ולתת לה לסיים את ההיפוך ברגע שסיימה את ההיפוך להפוך מיד מבטן לגב-עשי זאת 6 פעמים לכל צד
נהדר שהיא מרבה לשכב על הבטן ולא לנוח! כשתינוק מגלה תנוחה חדשה או משהו שמחזק אותו הוא לא נח...אז תני לה לחזק את הזוקפים של הגב ולדחוף על אמות וידיים ישרות וללמוד להתהפך מבטן לגב ולא לדאוג-היא תגיע למנוחה בהמשך
ממליצה להשאיר הרבה על הבטן עם צעצוע או שניים שקל לחקור עם הידיי והפה
אנא צפי באתרים שצירפתי ואם יש שאלות נוספות כתבי לי
לילה טוב
מיכל

תודה !

מיכל תודה רבה על תשובתך !
אינני מצליחה לפתוח את הקישורים לאתרים- אודה אם תשלחי לי שוב.
שבת שלום,
"אני"

michalola25

New member
מנסה שנית

http://youtu.be/Z9nANt89wf0

אם לא תצליחי לראות עשי חיפוש בגוגל עלhealth guru videos 6 months
יש שם 79סרטונים קצרים על נושאים שונים בהתפתחות הילד
שבת שלום
מיכל

Tamch

New member
בת 7 חודשים

שלום מיכל,
בתי החלה להתהפך מהבטן לגבי בסביבות 3 חודשים ואז עשתה הפסקה עד חצי שנה..! בשבוע האחרון (קצת לפני 7 חודשים) היא החלה להתהפך מהגב לבטן ועושה זאת בלי הפסקה, אבל מאז אני מרגישה שהיא "שכחה" להתהפך מהבטן לגב. האם זה נורמאלי, האם להזכיר לה כיצד להתהפך מהבטן לגב, אם כן איך?
כמו כן, היא עושה סיבובי ציר של 360 מעלות כבר כמה שבועות ובשבוע האחרון התחילה לעמוד עמידת 6. האם יש תרגילים שמומלצים לעשת איתה בשלב זה או רק לתת לה מרחב לזחילה? והיא לא מדלגת על שלב התפתחותי, נכון?

תודה רבה!

michalola25

New member
התפתחות טובה ותקינה : )

הי TAMCH
מהדברים שכתבת היא מתפתחת נפלא ובהתאם לגיל : )
לא שוכחים להתהפך מבטן לגב אלא מעדיפים גב לבטן כי זה חדש ועדיין צריך לעבוד על זה.
סיבובי ציר -נפלא
מעבר לעמידת שש ונדנוד-נפלא
בגיל 7 חודשים לא חייבים לתרגל...שימי צעצוע על דרגש נמוך או משטח מעט מוגבה כי חשוב להתחיל ולנתק אותה מהרצפה....
אפשר גם להושיב עם תמיכה מלאה עלייך : )
חשוב מאוד לאפשר תנועה במרחב....לא יקרה דבר אם תתחיל לזחול לאחור או לעלות לעמידת שש ולזחול שש לפני גחון....
כל תינוק וקצב הלמידה שלו
צירפתי לך קישור נחמד על גיל 7 חודשים...
לילה טוב ואשמח לענות אם תהיינה עוד שאלות
לילה טוב
מיכל

Tamch

New member
היי מיכל, אני במקרה ערה וליד המחשב אז שאלה

ראשית, כל הכבוד על המסירות ומענה בכזו שעה מאוחרת..

הלינק שצרפת משום מה לא נפתח, ודה אם תוכלי לשלוח קישור בשנית..

מעבר לזה, אני אבהיר שהיא למעשה לפעמים נעמדת על 4 (ברכיים וידיים בלבד)- זה גם תקין נכון? והיא מתקדמת כל הזמן קדימה, אבל אני לא מצליחה לזהות איזו סוג של "זחילה" זו אם בכלל (מרימה את הטוסיק ומתקדמת, אנסה לצלם מחר)...
וכשהיא על הגב, היא מקפיצה את הבטן שלה בחיוכים (אגן למעלה ולמטה). על מה זה מעיד? (גם כשהיא על הבטן היא מקפיצה את הגוף למעלה ולמטה, עניין של לבדוק שליטה בגוף?)
(היא גם אוכלת את כפות הרגליים אבל אני מניחה שזה קשור להתהפכות מהגב לבטן ולא מעבר, נכון?)
אנא בזמנך הפנוי שתספיקי גם לישון קצת..

לילה טוב ותודה רבה!!!

michalola25

New member
מנסה שוב

http://youtu.be/Z9nANt89wf0

שוב מצרפת את הלינק לסרטונים : ) מקוה שזה יעבוד אענה מחר על החלק השני...אם כי מאוחר בערב כי אני בקורס
עמידת דוב(שזה העמידה שאת מתארת) הינה תקינה וטובה!!!!!!!!!!!!!! בדרך לעמידה : ))))
ההקפצה על הגב-האם ימדת או תרגלת איתה תרגיל של אחיזה ברגליים ואז לחכות שהיא תדחף? אם כן זו הסיבה...
לילה טוב - אני ממש עייפה ואטוטו קמה : ) אז נמשיך מחר ואשמח לסרטון
אפשר במסר או לנייד שלי 0528303232
מיכל

זחילת גחון

שלום מיכל,

הבנתי שזחילת גחון היא שלב חשוב שהרבה יל
הקטנה שלי בת 7.5 חודשים, עדיין לא זוחלת אבל עושה סיבובי ציר ודרך זה זזה ממקום למקום. לאחרונה מרימה קצת את הטוסיק (לא ממש עמידת ארבע אלא חצי כזה) ומתנדנדת לכמה שניות. אני יודעת שזה בדרך לזחילה אבל נראה כאילו היא הולכת לדלג על הזחילת גחון ולעבור ישר לזחילה על ארבע (או שאני טועה בהסקת המסקנה שלי?). בכל אופן, הבנתי שזחילת גחון זה שלב חשוב ויחד עם זאת יש הרבה ילדים שמדלגים עליו. האם זה נכון? מה קריטי כ"כ בזחילת גחון? והאם זה שהקטנה מתנדנדת ככה באמת אומר שתדלג על זחילת גחון?

תודה!

michalola25

New member
לא בטוח שתדלג על זחילת גחון : ))))

הי בוני וקלייד10
נשמע שבתך מתנסה במגוון מרכיבי תנועה במישורים שונים וזה לא אומר שהיא תדלג על זחילת גחון....
סיבובי ציר חשובים מאוד ובשילוב של היפוכים,זחילה לאחור,הקפצת הבטן ועוד התינוק לומד לזחול גחון או שישר מוצא את הדרך לעמידת שש...
זחילת גחון נלמדת כששוכבים זמן רב על הבטן ונלמדים מרכיבי תנועה שונים שמחזקים את כל האלמנטים הדרושים לזחילת גחון...יש כאלו שזוחלים על ידי משיכה עם שתי ידיים או דחיפה עם צד אחד או בהצלבות-כך שיש מגוון אפשרויות של זחילת גחון וכן יש כאלו ש"מדלגים" עליה ועוברים היישר לזחילת שש...
7 וחצי חודשים הוא גיל חשוב שכן זה הגיל שמתחילים להתנתק מהרצפה לדחוף לכיוון עמידת שש או לישיבה אז ממליצה לתת לה לחקור את סביבתה במשחק עם רעשן/צעצוע שהיא אוהבת להעביר מיד ליד להכניס לפה ואז ללהרחיק לה את הצעצוע במרחק פסיעה ולחכות לראות אם היא מושיטה ומנסה לזחול...
נשמע שהיא מתפתחת היטב וכמצופה לגילה אז תני לה את הזמן...
מצרפת לך סרטון אמריקאי מרגיע ונחמד....יש 79 סרטונים לגילאים שונים
לילה טוב
מיכל

MotheRonit

New member
תמיד אסור להושיב?

אני יודעת שבגילאים הצעירים אסור להושיב. אסור לתמוך עם כריות. ואסור לאפשר למשוך עצמם לישיבה (שזה לא יהיה דרך הבטן).
אבל האם זה תמיד ככה? גם בגיל מבוגר יותר? כאשר התינוק כבר זוחל אבל אינו מתיישב, זאת אומרת אינו מעביר משקל גוף לאחור ומייצב את הגב לישיבה. זה משנה אגב אם התינוק כן מעביר ישבן לאחור אבל עדיין נתמך עם יד אחת או שתיהן-זאת אומר שהגב שלו עדיין אינו מספיק חזק כדי להחזיק אותו? או שזה עניין של בשלות של "אומץ".
השאלה שלי אם במצבים האלה (זוחל אבל לא מתיישב, זוחל ומושך לאחור עם תמיכה של יד או שתיים) כאשר מושיבים את התינוק והוא כן מחזיק את עצמו (משחרר ידיים, לא מתנדנד לצדדים-לא זקוק לתמיכה לגב) האם זה אפשרי או שעדיין מזיק

michalola25

New member
לא צירפת פרט חשוב...בן כמה ילדך???

להושיב או לא להושיב תינוק שאינו מתיישב עצמאי????
אני אומרת להושיב בטח להושיב אך תלוי בגיל ובדרך : )
תינוק בן 4 חודשים ניתן להושיב בתמיכה מלאה על ההורים בעיקר אם הוא מנסה למשוך לישיבה בטרמפולינה או בשכיבה על הבטן במעין כפיפת בטן...
בגיל 7 חודשים אפשר להושיב על הרצפה עם תמיכה תוך כדי לימוד
בגיל 9 חודשים אני מעודדת הושבה עצמאית גם בתינוקות שטרם למדו לשבת לבד
ישיבה כשיד אחת נתמכת ברצפה היא ישיבה לכל דבר ונקראת ישיבה עם תמיכה : ) (שלב מקדים לישיבה עצמאית)
אם ילד מושך לישיבה עם עזרה(כפי שתיארת בסוף שאלתך) ולבסוף שומר ישיבה כשעוזרים לו בטח שאפשר להושיב! ואת לא גורמת לו נזק או פוגעת בו באיזושהיא צורה
מצרפת גם לך סרטון נחמד...
יש 79 סרטונים תסתכלי בכמה-האמריקאים הרבה יותר קלים עם הושבה : )
לילה טוב
מיכל

MotheRonit

New member
|תודה רבה!

מצטערת שלא ציינתי את הגיל. פשוט השאלה שלי התייחסה לכמה שלבי התפתחות (גילאים) ולכן היה קשה לי להתמקד. תודה שפירטת.

סוף שבוע נעים,
רונית.

michalola25

New member
על פי האמריקאים אפשר להושיב גם ב4 חודשים : )

אני חושבת שרק בארץ יש מסע "הפחדה" לא להושיב תינוק שלא מתיישב.....בכלל אני לא אוהבת לשמוע אסור ולא כל הזמן....
תינוק שחוקר וסקרן ומנסה למשוך לישיבה לא צריך להרים לו רגליים כדי שלא יתיישב או להוריד תינוק שנעמד עם תמיכה ועוד כל מיני איסורים למיניהם...
תזרמי עם התינוק שלך ותני לו לנוע בחופשיות ובהנאה
אשמח לנשמיך לענות אם תהיינה לך עוד שאלות
שבת שלום
מיכל

מישהי456

New member
עמידה

היי
בתי בת שנה עוד שבוע , התחילה לעמוד רק לא מזמן , כמה ימים...
שמתי לב שהיא עומדת, הכפות רגליים שלה פונות כלפיי חוץ.
יש לציין שיש לה גמישות יתר, שפגטים חופשי...
האם יש צורך לבדוק את עניין כפות הרגליים שפונות החוצה?

michalola25

New member
חכי שתתחיל ללכת באופן עצמאי

ולאחר 6 חודשי הליכה עצמאית אם זה עדיין יהיה כך גשי לאורטופד ילדים : )
כפות הרגליים פונות החוצה זה תקין לגיל ואין צורך לטפל
עודדי עדיין הליכה לצדדים מסביב לרהיטים ולאט לאט הליכה קדימה שתשנה את תבנית התנועה של הירך ועעם השינוי כף הרגל תבוא לכיוון המרכז : )
תני לה ללכת על מגוון משטחים מדשא ועד חול ים דרך מדרכה בשיפוע ועוד
לילה טוב
מיכל

דנה דנה6

New member
גיל 8 חודשים

שלום, בני בן ה8 חודשים התחיל לזחול על הבטן לא מזמן
והתחיל להתהפך לשני הצדדים .
מושיט יד לחפץ
מתי הם מתחילים לשבת? מתי מתחילים לעמוד?
האם היה אמור להיות כבר ואנחנו בעיכוב או שזה בסדר
מה הוא עוד אמור לעשות בגיל זה?