אירוח
פיזיותרפיסטית ילדים

• פותח הנושא muga
  • פורסם בתאריך

muga

New member
אירוח
פיזיותרפיסטית ילדים

מחר, ה-.22.03.2012 תתארח בפורום מיכל נעם M.A., P.T. פיזיותרפיסטית ילדים נוירו-התפתחותית מומחית בהתפתחות הילד עם נסיון של 18 שנים.
מיכל עובדת בגן שיקומי, מאבחנת ומטפלת בתינוקות וילדים המציגים עיכוב התפתחותי בביקורי בית או בקליניקה פרטית.

מיכל,אמא של ליאור בת השנתיים, גרה ברמת גן.

ניתן לשאול כל שאלה בתחום התפתחות הילד החל מאבני דרך ועד תרגילים שונים ומנחים בהם משחקים עם התינוק ותוך כך יוצרים סביבה מאתגרת עבור התינוק

אנא צרפו תמונה לשאלה, במידה ויש לכן כזו. זה מסייע למיכל במתן תשובה מדוייקת

לפרטים נוספים על מיכל ודרכי הטיפול - http://www.michalola.com/

תהנו

flaming june

New member
שלום מיכל,

האם להליכה על קצות האצבעות יש משמעות כלשהי?
(בת 1.3)

תודה

michalola25

New member
מזל טוב ובשעה טובה על ההליכה : )

הי flaming june
מזל טוב על ההליכה : ) אני זוכרת אותך משאלות בעבר והזמן עובר מהר והיא גדלה - שתלך בדרכים טובות...
הליכה על קצות האצבעות בתחילת הליכה אם נעשית לסירוגין אינה בעלת משמעות כלשהי הבעיה מתחילה אם מדובר על ילד שהולך אך ורק על קצות האצבעות ובתבנית מסויימת
כמה זמן היא הולכת? האם את רואה את זה בזמן שהיא הולכת איתך או כשדוחפת משהו מהיר? האם כשמנסה להגיע לצעצוע שמונח גבוה האם היא מנסה לרוץ????
האם רופא הילדים הפנה את תשומת ליבך או אמר משהו על הליכתה?
מחכה לשמוע את תשובותייך...
לילה טוב
מיכל

flaming june

New member
עונה -

ההליכה על קצות האצבעות היא רק לאחרונה ולסירוגין.
היא החלה ללכת בגיל 10.5 חודשים, היום כבר הולכת היטב. למעשה, היא רצה.
שמתי לב לזה במקרה, אני חושבת שזה קורה דווקא כשהיא קצת מתלבטת לאן ללכת, כלומר בהליכה איטית (די נדיר לראות אותה הולכת הליכה איטית. היא כמעט תמיד הולכת מאוד מהר או רצה). אולי זה סתם סוג של משחק או שהיא בודקת לעצמה שיווי משקל או משהו. ייתכן?
רופא הילדים לא הפנה את תשומת לבי לשום דבר...

תודה לך ושבת שלום.

luzonit

New member
עמידה על שש

שלום מיכל ,

קטנצ'יק בן 10.5 חודשים ,
זוחל גחון כבר כחודשיים , מתהפך ומתגלגל, מגיע לכל מקום שהוא רוצה, מוחא כפיים, יושב יפה בכסא אוכל
אבל - עדיין לא עולה על שש, ולא מתיישב.
אני מנסה לעשות לו קצת תרגילים- שמה לו משחקים על חבילת טיטולים לדוגמא, הוא מצליח להעלות את הידיים, מתאמץ לעלות על הרגליים כדי להגיע לצד השני, אבל לא מצליח .
בטיפת חלב נתנה לי הפניה לפיזיוטרפיה כי יחסית לגילו נראה לה מוזר שעוד לא הצליח .
אני חושבת שזה יגיע לבד בקרוב , אני בדיעה לא ללכת , אבל היא גרמה לי לחשוב שאולי היא צודקת, וכדאי לפגוש מישהי .

חשוב לי לציין - שלפי הורינו - גם אני וגם בעלי היינו איטיים יחסית בהתפתחות .

מה את חושבת ?
יש לך תרגילים נוספים להמליץ ?

תודה רבה מראש על התשובה !

michalola25

New member
תמיד כייף להפגש עם פיזיותרפיסטית ילדים : )

הי לוזונית
קבלת הפנייה לפיזיותרפיה אז למה בעצם לא ללכת??? זו פגישה כייפית שבה תקבלי הדרכה ומענה פנים אל פנים לכל שאלה ומשחקים והמלצות שונות: )
לגבי אבני הדרך שהוא השיג נשמע טוב ושמתפתח בקצב שלו ואולי יש מעט מתח שרירי נמוך או חולשה שרירית...
אני מעודדת ישיבה גם בתינוקות שלא מתישבים לבד אז אני מקווה שאת מושיבה אותו בעיקר לאוכל, וגם למשחק...
ממליצה לעודד ישיבת עקבים,עמידת ברכיים,להעמיד בעמידת שש מעל לירך שלך ולשחק איתו במשחקים שהוא אוהב, ללמד זחילת מדרגות בג'ימבורי(מדרגות רכות) ב11 חודשים אני כבר מעודדת עמידה : ) עם תמיכה של ספה...
ואני ממליצה בחום להפגש עם פיזיו' : ) כי זה חשוב טוב וכייפי ולא תמיד יש המשך טיפול אלא מעקב בלבד
אשמח אם תשלחי לי תמונה שלו על הבטן או שולח ידיים לחבילת חיתולים שאתרשם ואענה לך נקודתי
לילה טוב
מיכל

חנול

New member
בן 11 יום עם כפות רגלים בפלקס כל הזמן

אהלן,
שאלתי גם את רופא הילדים שלנו שטוען שזה בסדר ויחלוף, וזה נוצרכי כך הוא שכב ברחם, אבל איכשהוא זה לא מרגיע אותי-

הקטן שלנו (השלישי, אצל השניים הקודמים לא היתה תופעה כזו) בן 11 יום-אנחנו שמים לב שכף הרגל כל הזמן במצב של פלקס (להבדיל מפוינט). מדי פעם אני תופסת לו את כף הרגל ומעסה בעדינות ומכופפת את האצבעות בעדינות. כשאני עושה את זה הוא מכופף בקלות ואי לא חשה בהתנגדות-ההפך, נראה שה-"מסאג'' " נעים לו, אבל איך שאני מסיימת הוא מחזיר את האצבעות לפלקס.

האם בעייתי? אני חוששת שיהיו בעיות לאחר מכן בשלב ההליכה.

michalola25

New member
בגיל 11 יום זה תקין

הי חנול
תנוחת יילוד הינה תנוחה שבה הכפיפה "שולטת" ותבנית הפלקס היא חלק ממנה...
יש ילדים שהם עם מתח שרירי נמוך וישר נפתחים ולא רואים את הפלקס ויש כאלו שזה נמשך עד 3 חודשים...
עיסוי אכן משפיע על מנח כף הרגל ונעים לתינוק ומעודד הרפיה של השריר אך איני ממליצה לעסות את כף הרגל עצמה כי זה מעורר ומגרה את רפלקס האחיזה (GRASP) בכף הרגל.
חשוב להמשיך ולעקוב אחר מתח השריר ולבדוק עוד חודשים ושלושה חודשים לראות האם המתח השתחרר והתנוחה של יילוד נפתחה
ממליצה להרבות ולהשכיב על הבטן כמה שיותר שכן זו התנוחה ש"פותחת" את הכיפוף הפיזיולוגי בצורה אקטיבית-בהשגחה כמובן...
יש זמן עד הליכה ונשיאות משקל על כפות הרגליים ואיני יכולה לומר לך אם תהיינה בעיות או לא.
אנא כתבי לי עוד חודש או אם אינך רואה כל שינוי בחודש הקרוב
לילה טוב
מיכל

ראש בצד ימין

שלום מיכל
בני בן 5 שבועות - רואים בבירור שתנוחת הראש נמצאת בצד ימין
יש תרגילים שאני יכולה לעשות איתו ?
שמה צעצועים או ספר שחור לבן בצד שמאל ומפעילה אותו אבל עדיין קשה לו

michalola25

New member
התפתחות שליטת ראש...

הי אופטימית 321
עד גיל חודשיים התינוק "עובד" כדי להגיע לשליטת ראש ולהשיג יכולת לשמור את ראשו בקו אמצע...
כמה זמן ביום את משכיבה אותו על הבטן?
מה התנוחה האהובה עליו?
האם זה בולט יותר בסלקל/ טרמפולינה או בכל תנוחה?
אם את רוצה לעשות אבחנה מבדלת בין העדפת צד או הטייה של הראש על רקע תנוחתי לבין טורטיקוליס אני ממליצה לגשת לאבחון פיזיותרפיה במכון להתפתחות הילד או בפרטי
חשוב ביותר
תמיד להרים תוך סיבוב מהצד(ימין ושמאל לסירוגין)
להרים לגרעפס כששתי ידיו מעבר לכתף שלך-ימין שמאל לסירוגין
להאכיל או לאחוז פעם על זרוע ימין ופעם על שמאל
החזקת גיטרה כשיד הורה בין אוזן לכתף וגב התינוק צמוד לבטנך/ בית חזה
שכיבה על הבטן מרבית שעות היום פותרת את זה מהר ונכון-שכיבה על הבטן בהשגחה בלבד...
לילה טוב
מיכל

Oיון

New member
שואלת עבור חברה

לאחר לידתו של הבן קיבלנו הפנייה לאורתופד ילדים כי רגליו היו במנח צפרדע. אורתופד אמר שיש סיכוי שיסתדר ולחזור כשיילך. כיום בני אוטוטו שנה נעמד מהר הולך חופשי ומהר בתמיכה. אם נותנים לו אצבע לכל יד רץ התחיל לפני כשבועיים להיעמד עצמאית לשניות ספורות. הרגליים שלו עדיין נראות כפונות החוצה יתר על המידה. האם לדעתך זה משפיע על יציבותו בחודשים הקרובים של לימוד ההליכה העצמאית ומה ניתן לעשות אם באמת כך הדבר. יש לציין שבזמנו אורטופד לא ראה משהו לא תקין בצילום ירכיים אבל כן הסכים שהרגליים פונות. יש לנו תור לעוד שבועיים..

michalola25

New member
נשמע תקין לגיל

הי סיון
מתיאורך עולה תמונה של תינוק עם הליכה ראשונית תקינה...
הליכה כשהרגליים פונות החוצה מתאימה להליכה ראשונית ונובעת ממנח הירך...לאט לאט עם תרגול ההליכה וחיזוקה(חצי שנה=הליכה ראשונית) שזה כולל הליכה קדימה ואחורה ולצדיים הירך מסתדרת ואיתה מנח הירך ותנוחת כף הרגל
אז תני לו ללכת כמה שיותר עם תמיכה ובלעדיה וחכי לפחות חצי שנה : )
אשמח לשמוע עידכונים מהאורטופד כי תמיד טוב שיש מי שרואה ונוגע וחווה את דעתו פנים אל פנים
לילה טוב
מיכל

עדלילה

New member
התפתחות מהירה מידי והתפתחות איטית מידי

הי מיכל,
מה ההשלכות של התפתחות מהירה מידי (למשל בת 6 חודשים שכבר נעמדת, מבלי לפסוח על שום שלב בדרך-התהפכויות, זחילה, התיישבות),
ומה ההשלכות של התפתחות איטית (למשל בת 9 חודשים שטרם התהפכה)
תודה מראש...

michalola25

New member
אני לא מתייחסת לעתיד....

הי עדלילה
צר לי אך איני יכולה לומר מה ההשלכות של התפתחות מהירה אל מול איטית אלא להתייחס נקודתית ורגעית ליכולותיו של כל תינוק ו/או ילד....
אם את רוצה את מוזמנת לחפש מאמרים על התפתחות מהירה והשלכותיה או על התפתחות איטית והשלכותיה ותמצאי כמה וכמה אך נשאלת השאלה האם זה נכון? אם את רוצה סיבה נוספת לדאגה קראי את המאמרים : )
לא כל תינוק שנעמד בגיל חצי שנה יפתח היפר אקטיביות! תינוק שלמד מהר איך לשכלל ולרכוש את אבני הדרך זה בסדר גמור מבחינתי...ואני שמחה ומעצימה אותו על כך
תינוק שאינו מתהפך בגיל 9 חודשים ממליצה לקחת אותו לאבחון בפיזיותרפיה לראות מדוע אינו מתהפך והאם דרוש טיפול אך אין זה אומר שבעתיד הוא יהיה איטי יותר משאר בני גילו או שיהיה מסורבל....
יש לראות בכל ילד את עוצמותיו והדברים שהוא עושה טוב ביותר ולחזקו משם : )
מקוה שעניתי לך ... אם לא אשמח להמשיך ולענות
לילה טוב
מיכל

כף יד מאוגרפת

היי מיכל,
הפיצית בת 7 חודשים, מתהפכת רק מהבטן לגב
כשהיא נמצאת על הבטן ונשענת על כפות הידיים, אז ביד אחת כף היד פתוחה ובשניה כף היד לרוב מאוגרפת
היד הזו שלא מאוגרפת היא דומיננטית ברוב הפעולות שהיא עושה (תפיסה, טפיחות וכו') ויד שניה פחות פעילה.
צריך לדאוג? איך לשפר?
עד מתי אי ההיפוך מהגב לבטן נחשב בטווח?
תודה

michalola25

New member
האם את יכולה לשלוח לי תמונה שלה על הבטן?

הי בטוחה שאוטוטו
כדי להשיג היפוך טוב מגב לבטן על התינוק ללמוד להרים את רגליו אל הבטן/חזה ולשחק בהפלתן אל המשטח...האם היא עושה זאת?עכשיו משהימים מתחמממים אני ממליצה להוריד שכבות בגדים ולתת לה לחקור את סביבתה
האם כשהיא יושבת עלייך החצי ישיבה היא מנסה למשוך ולקום לישיבה? מה היא כן אוהבת לעשות? הא עושה סיבובי ציר?
היפוך מגב לבטן נחשב עד גיל 6 ובמקרים מסויימים אף 7
אם את ממש מודאגת ממליצה להפגש עם פיזיותרפיסטית ילדים
לילה טוב
מיכל

מצרפת תמונה ועונה

לגבי הידיים-היד המאוגרפת פחות דומיננטית בכל דבר, היא כן משתמשת בה לתפוס דברים, אבל רואים הבדל בשימוש בין הידיים

היא עושה סיבוב ציר, כל הזמן על הבט, מתהפכת מהבטן לגב,
רק עכשיו התחילה באמת לתפוס קצת את הרגליים, אולי היא בדרך הנכונה להיפוך
לא ממש מודאגת, רציתי לדעת עד מתי זה בנורמה

michalola25

New member
גב לבטן לוקח לעיתים קצת יותר זמן

תפיסת הרגליים והבאתם לפה אכן מקרבת את ההיפוך מגב לבטן
האם היד כל הזמן מאוגרפת כמו בתמונה שצירפת? קשה לי לראות את כל היד לאורכה עקב התחפושת...
האם מעבירה צעצוע מיד ליד?
שבוע טוב
מיכל

למעלה