אירוח
פיזיותרפיסטית ילדים

• פותח הנושא muga
  • פורסם בתאריך

michalola25

New member
סדר באבני הדרך :)

הי דנה דנה
בגיל 8 חודשים תינוקות רבים עדיין לא מתיישבים לבד וזה עדיין בטווח התקין להשיג זאת : )
בגיל זה הם בדרך כלל בישיבת דוגמנית : )))) אבל אפשר בהחלט לעודד ולעזור לעבוד לישיבה אם רוצים על ידי הנחת צעצוע על משטח מוגבה או הנחת יד על האגן ועידוד מעבר לשיבה דרך הצד...
עמידה עם תמיכה נלמדת סביב גיל 10 חודשים
עמידה עצאית (לא באמצע החדר) סביב גיל שנה הליכה סביב 14 חודשים ועמידה באמצע החדר לאחר עמידה והליכה של מספר צעדים...
אני מצרפת לך אתר אמריקאי-אני אוהבת את החשיבה שלהם והם פחות "היסטרים" מאיתנו בנוגע להושבה למשל : )
לילה טוב
מיכל

fairytale10

New member
היי מיכל

ב-4.4 בתי תהיה בת 7 חודשים. היא לא מתהפכת לשום כיוון, לא תופסת את הרגליים (ובטח שלא מביאה לפה)..נראה לי שהיא לא מגיעה אליהן
על הבטן שוכבת יפה ולעיתים יוצא שהיא זוחלת קצת לאחור
היא מרימה את הרגליים ל-90 מעלות ויש לי הרושם שהיא רוצה לתפוס אותן ולא מצליחה...
אני כבר די מודאגת שהיא אוטוטו בת 7 חודשים ועדיין סטטית...
מה עושים?

fairytale10

New member
דבר נוסף

כדי לעודד התהפכות לצד ל, אני שמה לה בצידי האוניברסיטה מפתחות אמיתיים(!) כי היא מאוד מתעניינת בהם..
היתה תקופה שהיא משכה את הצעצועים שבצדדים ותוך כדי אחיזה בהם התהפכה לצד ואז לבטן...אח"כ היתה תקופה שהיתה מצוננת
ואז היה לה וירוס והיא לא עושה זאת יותר..
ברגעים אלו ממש היא תופסת את המפתחות, נוגעת בהם אבל לא מסתובבת אליהם... היא מרימה את הראש ואת הרגליים אבל ללא דחיפה מצידי
והעברת הרגל שתעזור לה, היא לא מהתפכת כלל..

michalola25

New member
תרגילי היפוך

הי פייריטייל10
זחילה לאחור אינה סטטית : ) היא התחלה של זחילה לפנים....
כמה זמן היא שכבה על הבטן בגילאי 1-5 חודשים????
ממליצה לך שני תרגילים
1 להכניס שתי רגליים לשרוול מכנס אחד ולהניח אותה על מזרן פעילות או כל מזרן רך אחר...
2לתרגל את תרגיל השמיכה שכתבתי כאן לאחת האימהות : )
כך תעודדי היפוכים
האם מנסה למשוך לישיבה כשהיא עלייך או בטרמפולינה/טיולון????
הרמת הרגליים והבאתן לפה נרכשות סביב גיל 7 חודשים אז זה בסדר גמור
תשתדלי להרים אותה תמיד תוך היפוך אל הצד(ימין שמאל לסירוגין)
ואם את מודאגת פני לפיזיו' ילדים לאבחון והדרכה שירגיעו אותך ויראו לך איך לחזק ולשפר את יכולותיה של בתך
לילה טוב
מיכל

רגל פונה החוצה

שלום מיכל ותודה מראש על זמנך.
רום בן שנה וחודשיים, עוד לא הולך והאמת שגם לא מראה סימנים קרובים.
עומד עם חפצים וקירות, לא אוהב כשמוליכים אותו. זוחל בנמרצות ברחבי הבית.
כשאנחנו קצת מנסים להוליך אותו, שמנו לב שלעיתים קרובות כף רגל ימין פונה כלפיי חוץ והשנייה ישרה כפי שצריך. לפעמים שתיהן ישירות אבל לעיתים קרובות זה חוזר על עצמו, ותמיד עם אותה רגל.
האם יש לפנות לבירור? האם יש לזה קשר לחולשת הרגליים והתאחרות ההליכה? האם זה קשור לזה שהוא ממש לא אוהב ללכת גם בעזרתנו? מבחינתו לזחול ולעמוד איפה שהוא רוצה - זה הפתרון הכי טוב.

תודה :)

michalola25

New member
האם את יכולה לשלוח לי תמונה או סרטון???

בגיל שנה וחודשיים חשוב למצוא רהיט כבד או דרך לעודד הליכה עם תמיכה : )
אולי כשנותנים יד זו דרגת קושי גבוהה מדי והוא מיד יורד לזחילה???
אם נעמד עם קירות תנו לו לשחק עם מגנטים על מקרר או פלדלת אם יש...
הליכה הצידה לאורך ספה לימין ולשמאל
כפות הרגליים פונות החוצה בדרך כלל בהתחלה...והאם כשזחל או ישב עשה זאת בחצי W???כשכף רגל מסובבת פנימה?
יש לו עד גיל שנה וחצי להתחיל ללכת לבד אז תשתדלי לא להתערב וללחוץ עם הליכה כי זה יכול לעורר אנטי...
תני לו עוד קצת זמן
לילה טוב
מיכל

MagicMama

New member
מסרב לישון על הבטן

שלום מיכל.
1. הילד שלי אוטוטו בן 8 חודשים, ישן מגיל אפס ועד גיל שלושה חודשים על הבטן.
מגיל ארבעה חודשים ועד עכשיו, ישן הרבה יותר טוב על הגב. בזמן ערות נמצא רוב הזמן על הבטן (מתהפך בטן-גב ולהיפך בלי בעיה), אבל מסרב לישון על הבטן.
כשאני נושאת אותו עליי, הוא לא מוכן להניח את הראש (להצמיד את הלחי) על הכתף או הבטן שלי.
גם במקרים שנרדם עליי, זה קורה רק בתנוחת ערסול, לעולם לא כשהוא מניח את הראש עליי. ואם אני מנסה בכל זאת, הוא מתעורר ומייד זוקף ראש.

התחלתי לחשוב עם עצמי שאולי הצוואר שלו לא גמיש מספיק. אולי כואב לו להניח ראש/לחי שלו בשכיבה.
ישן אך ורק על הגב.

מה דעתך?

michalola25

New member
נשמע לי העדפת אישית ולא בהכרח בעיה

הי מג'יק מאמא
לא נשמעת לי בעיה כלשהיא אך אם את חוששת שיש משהו צוואיר עדיף לעשות בדיקה ולראות או יותר נכון לשלול בעיה אז פני לפיזיותרפיסטי ילדים בקופת החולים...
כשנושאים תינוק במנשא הוא לעיתים יעדיף להסתכל על מה שקורה בעולם בחוץ ולא לישון על אמא....
אני לא הייתי מתערבת לו בתבנית השינה אלא מאפשרת לו לישון בתנוחה האהובה עליו...
לילה טוב
מיכל

michalola25

New member
שמחתי להתארח מצרפת לינקים לסרטוני התפתחות

מקווה שיעבדו : )
מעניין לראות חשיבה אמריקאית שלא עושה עניין מהושבה לפני שתינוק מתיישב לבד
ותחשבו על זה : )
לילה טוב
מיכל
http://youtu.be/yUnUQKQ70Ik

michalola25