המשך- מצעד שירי אהוד מנור

feldman89

Well-known member
מקום 111

תן לי כח- אריאל זילבר

בשנת 1978 הוחלט לקיים את פסטיבל הזמר והפזמון כרגיל אך המקום הראשון ייצג את ישראל בתחרות האירוויזיון. אהוד כאמור ניצל את המצב ושלח 3 שירים לוועדה שבחרה וסיננה את השירים וצלחו אותה. אחד מהם הוא הלהיט הקלאסי הזה שלפנינו שביצע אריאל זילבר עם להקת ברוש. השיר לא זכה במקום הראשון אך הפך ללהיט גדול ברדיו ובמצעדים. אני חושב שהוא נהדר! כיף לשיר אותו גם בימינו. השיר נכלל באלבום השני של זילבר שהקליט עם להקת ברוש באותה שנה

ForeverMC

New member
כיפי, זילבר היה אחלה אומן בסבנטיז...

חבל שקצת התחרפן בהמשך

feldman89

Well-known member
מקום 110

הזמן הלך לו- צמד דרום

פגישה ראשונה עם הצמד המיוחד צמד דרום שבו היו חברים דני גולן וציון צדוק. בשנת 1968 בערך יצא אלבום הבכורה של הצמד שכלל כמה להיטים גדולים וביניהם השיר הזה שהיה ללהיט ברדיו אך נשכח עם הזמן לצערי. אני מאד מתחבר להרמוניות ולביצועים המיוחדים של הצמד ולא מתבייש לאהוב את המוסיקה של הצמד

feldman89

Well-known member
מקום 109

שיר אהבה(כמו גלגל)- עפרה פוקס

עוד קלאסיקה של הזמרת עפרה פוקס שהיתה בשיא ההצלחה בסוף שנות ה- 60 ובתחילת שנות ה- 70. אין לי חיבור מיוחד איתה אבל השיר הזה למשל מקסים. לימים חידש אותו מתי כספי באחד מאלבומים שבהם חידש שירים שהלחין עבור אחרים בביצועים שלו וקיים אף ביצוע שלו עם אתי אנקרי מלפני 18 שנים

feldman89

Well-known member
מקום 108

שיר עם נקי- מתי כספי

חוזרים למתי והפעם בלהיט מיוחד במינו מתוך אלבומו "ילדותי השניה" שיצא בשנת 1985. אלבום זה כלל רק שני שירים מצליחים וכשל מסחרית. השיר הזה יצא לרדיו וזכה להצלחה מסוימת. אני ממש אוהב את הסגנון שלו

inbal321

New member
גם את זה לא זיהיתי.

דווקא הוא שיר די מוכר. אצלי אישית הוא לא מהמועדפים.

feldman89

Well-known member
מקום 107

אל תאמר- ירדנה ארזי

ירדנה באחד מהשירים שעשו לי את הילדות והייתי שומע המון עד גיל 5. השיר כמו כל האלבום "דמיון מזרחי" נכתב על ידי אהוד מנור. השיר הזה הוא שיר ערבי ששייך לזמר עבד אל ח'לים חפז. העבודה על האלבום היתה אינטנסיבית והאלבום הזה היה האלבום הכי מושקע כספית מכל האלבומים שלה. את הבסיסט יוסי פיין הביאו במיוחד בארה"ב. האלבום זכה לכמה קידומים בין היתר בתכנית "סיבה למסיבה" בליל שישי וגם בתכנית "תוסס". השיר הנפלא הזה נותר אחד הפייבוריטים שלי באלבום. השיר יצא לרדיו נדמה לי וזכה להצלחה אם כי לא צעד כאמור בשל היותו שיר לא עברי במקור

feldman89

Well-known member
מקום 106

ואם השיר הזה נשמע לכם מוכר- חנן יובל

עוברים לחנן יובל ואחד משיריו הידועים ביותר. בשנת 1985 יצא אלבומו "דור" שזכה להצלחה נאה והניב כמה להיטים כגון השיר הזה. אני תמיד נהנה מהשירה שלו ומלחניו היפים, זמר מיוחד

feldman89

Well-known member
מקום 105

ראיתי את הקיץ- אבי טולדנו

אבי פרץ לתודעה בשנת 1966 עם הלהיט "זוהי יפו" בטרם התגייס לצבא ושירת בלהקת גייסות השריון. בשנת 1968 כבר יצא אלבומו הראשון "אבי טולדנו עכם דויד קריבושה ותזמורתו" שזכה להצלחה. בשנת 1969 הוציא את אלבומו "אבי" שזכה אף הוא להצלחה ומתוכו בלט השיר המעולה הזה. כיף לשמוע את שמחת החיים של השיר הזה וזה ניכר במילים, בלחן ובביצוע כמובן. אחד השירים הפנטסטים של אותה שנה בעיני וזה גם כי אני אוהב את הקיץ

feldman89

Well-known member
מקום 104

קשר הירח- קורין אלאל

חוזרים לקורין המעולה ולאלבום "שפת אמי" משנת 1990. השיר הוא שיר עברי מקורי שכתב מנור עבור המופע שהעלתה בשירים צרפתיים. כיף לשמוע את הבלדה הזאת ואת הלחן המיוחד של קורין שהיא אחת הזמרות החשובות שיש בישראל

למעלה