המשך- מצעד שירי אהוד מנור

feldman89

Well-known member
מקום 119

נגמרות לי המילים- מאיר בנאי

בשנת 1992 יצא אלבומו המצליח ביותר של בנאי "וביניהם" ובו היו שירים מדהימים אחד אחד שחלקם הפכו לקלאסיקות(וביניהם, שער הרחמים, חומר נפץ, ילדת מדבר, אהבה קצרה). את השיר הספציפי הזה כתב אהוד מנור, למרות שבנאי היה זמר יוצר אך ככל הנראה גם לאומנים יוצרים היה כבוד לכתיבה של מנור. השיר הזה יצא לרדיו וזכה להצלחה נאה אם כי לא נחשב כיום לאחד מלהיטיו הגדולים ביותר. אני חושב שזה שיר נפלא ושמח לתת לו כבוד במצעד הזה. האלבום אגב זיכה את מאיר ז"ל בתואר זמר השנה של רשת ג' ולהיט בראש בשנה זאת וזה כנראה מוצדק

feldman89

Well-known member
מקום 118

משחק הדמעות- דנה אינטרנשיונל

בשקט בשקט עברו 25 שנים מאז פרצה לחיינו הדיווה הבינלאומית- דנה אינטרנשיונל. בשנת 1993 יצא אלבום הבכורה של דנה "דנה אינטרנשיונל" שהכיל שירים בלועזית לצד שירים עברית. השיר משחק הדמעות יצא לרדיו כסינגל וזכה להצלחה טובה במצעדים של רשת ג'. אני מאד מתחבר לסגנון המוסיקלי של דנה ובטח לשיר המעולה הזה

ForeverMC

New member
אני חושב שיצא בתקופה שיצא סרט בינלאומי בשם הזה

שגם עשה הרבה רעש סביב זהויות. (בוי ג'ורג' שר שם את שיר הנושא)

feldman89

Well-known member
מקום 117

עוד יבוא היום- נתנאלה

בשנת 1975 יצא השיר הזה שאותו הלחין מתי כספי. שיר פופ מצוין שהזמן לא פוגם בו ולא מוערך מספיק לדעתי. לימים מתי חידש אותו באחד מאלבומיו אך אני מעדיף את השיר הזה בביצוע המקורי- נתנאלה זמרת מקסימה. השיר נכלל באלבומה "נתנאלה" שיצא בשנת 1976

inbal321

New member
לא הכרתי את הגרסה הזו

אך נתנאלה נשמעת זמרת טובה (מהמעט שאני מכירה) וכבר אמרתי שאני לא אוהבת את הקול של מתי כספי, אז אני בעד

feldman89

Well-known member
מקום 116

עוד יום- צביקה פיק

עוד יציאה מפתיעה במצעד עבורכם זה השיר הזה. השיר יצא לרדיו מתוך אלבומו "לעשות אהבה" שהוציא בשנת 1995 ולא נחשב למצליח למרות בשנות ה- 90 הוא זכה לעדנה מבחינת פופולאריות. זהו שיר מעולה ביותר שלו ומאחר ולא קיבל כבוד עד היום אז לשם כך קיים המצעד הזה
וזה מוביל אותי לשאלה, למה לעזאזל לא שומעים ממנו שירים חדשים כלל? זה פשוט חבל

feldman89

Well-known member
מקום 115

עד- אדם

אדם השתתף פעמיים בקדם האירוויזיון. לראשונה הוא התחרה בקדם בשנת 1991 עם השיר "ביחד נעמוד" שזכה במקום השני והמכובד. פעם שנייה התרחשה כעבור שנתיים בשנת 1993 ובו הוא התמודד בקדם עם שירו המעולה "עד". אני מאד מתחבר אל המילים והלחן וכמובן לביצוע המהפנט של אדם שלמדתי לאהוב אותו הרבה בזכות אריה. השיר עד הגיע למקום ה- 3 בקדם אך זכה להצלחה מסוימת במצעדים

ForeverMC

New member
גלית גיאת ליוותה אותו בקדם הזה...ובתכלס די הגיע לו לנסוע

אני לא מחובביו הגדולים,אבל חושב שהיה עושה עבודה טובה באירוויזיון וזה שיר חמוד

inbal321

New member
שיר נחמד, אני מניחה שזו בחירה יותר

טובה משרל'ה שרון.

feldman89

Well-known member
מקום 114

עכשיו כולם ביחד- אילנית

השנה היא 1985 ואילנית מחליטה להוציא ספר מיוחד הכולל את מיטב שיריה. השיר הזה הוקלט במיוחד עבור הספר ונכלל גם באלבום האוסף שיצא באותה ונקרא "עכשיו כולם ביחד". השיר הזה זכה להצלחה נאה במצעדים אך מאז קצת נשכח לדעתי ולא בצדק- זה שיר ממש קלחיט, מצוין שעושה שמח בלב, אילנית שרה נפלא
את השיר היא ביצעה גם בתכנית "ליבי תרום" בקיץ 1985 ובו אומני ישראל שרו

feldman89

Well-known member
מקום 113

מנוחה- לאה שבת

בשנת 1992 יצא אלבומה השני של לאה "גל געגוע" וכלל כמה שירים מעולים. השיר הזה יצא לרדיו ולמרות שלא נחשב ללהיט גדול הוא פשוט כובש ומקסים כפי שהוא. השילוב בין לאה ואהוד מאד מרשים לטובה. בכללי לאה שבת היא מהזמרות הכי אהובות עלי וכן השיר הזה ראוי לסופרלטיבים

feldman89

Well-known member
מקום 112

עיניים שחורות- ירדנה ארזי

ומגיעים לשיר האחרון מתוך האלבום "נשמה צוענית" משנת 1987. השיר יצא כסינגל מתוך האלבום והושמע הרבה ברדיו אך לא צעד במצעדים. הרעיון לעשיית האלבום הצועני עלה כאשר שהתה בביתו של דובי זלצר בחיפוש אחרי שירים והוא השמיע לה שירים ממופע של שירים צועניים שהעלה בעצמו בצרפת בשנת 1966 ולא זכה להצלחה. ירדנה וגברי מזור(האיש שעומד מאחורי הקריירה שלה) יצאו מביתו של זלצר ופצחו בריקודים. לכן ירדנה החלה לעבוד על האלבום שכלל תרגומים בעברית של אהוד מנור והפקה מוסיקלית של מתי כספי.

למעלה