המשך- מצעד שירי אהוד מנור

inbal321

New member
בדיוק נזכרתי בשיר הזה אתמול

דווקא לא מהשירים האהובים עלי של יהודית

feldman89

Well-known member
מקום 124

צלילי השקט- הפרברים

בשנות ה- 70 היה נהוג לקחת להיטים בינלאומיים ולתרגם אותם לעברית- אהוד עשה זאת הרבה. לכן לא מפתיע שבשנת 1972 הקליטו צמד הפרברים גרסה בעברית ללהיט "צלילי השקט" של סיימון וגרפונקל. השיר נבלע בצל שירים אחרים של הפרברים אבל עדיין אני אוהב מאד את ההרכב הזה שתרם המון למוסיקה הישראלית ולזמר העברי(אני אומר זמר עברי כי כך יש לכנות את השירים שהם בעברית). אני גיליתי את הגרסה הזאת רק בעקבות צפייה בכוכב נולד שוב כאשר בוצע בדואט השיר הזה. השיר כלול באלבום שלם של הפרברים- "משירי סיימון וגרפונקל" שיצא בשנת 1972

inbal321

New member
זה תכלס נשמע כמו שיר ישראלי

שזה אומר שהגרסה מוצלחת

feldman89

Well-known member
מקום 123

זה רק ספורט- דפנה דקל

בשנת 1991 הגישה דפנה דקל שיר לקדם אירוויזיון של אותה שנה אך השיר לא התקבל. לאחר מכן הציע לה שלמה צח את השיר "זה רק ספורט" הרבה לפני שהוגש לקדם אירוויזיון 1992. דפנה הסכימה אלא שהיא לא ידעה ששלמה צח מתכוון להגיש את השיר לוועדה המיוחדת שהורכבה כדי לקבוע איזה שירים יופיעו בקדם. כאשר שמעה דפנה על כך היא כעסה כי באותה שנה היא לא תכננה להשתתף בקדם אך היא כן אהבה את השיר. לאחר יום היא התייצבה במשרדו של שלמה צח והסכימה לשיר את השיר בקדם מתוך מחשבה שאין סיכוי שהשיר יזכה. לבסוף אנו יודעים מה קרה, השי זכה וייצג אותנו באירוויזיון שנערך בשבדיה. השיר הלטיני המקפיץ והפנטסטי עם הביצוע המלא חיים הגיע למקום ה- 6 והמכובד. בארץ השיר הפך ללהיט גדול

ForeverMC

New member
ויוה ספורט...נתנה אחלה הופעה באירוויזיון

הקדם הזה ייזכר לנצח כקדם ה-17 שניות, והערכה המשפטית של ענת עצמון שהגיעה למקום ה-2, גם עם שיר של אהוד...

feldman89

Well-known member
מקום 122

רק בישראל- להקת חיל הים

קלאסיקה ישראלית במיטבה, אחד ממהשירים שלמדתי להתחבר אליו עם השנים. השיר הוא שיתוף פעולה בין אהוד מנור לנורית הירש המוכשרת. השיר נכתלב במיוחד ללהקת חיל הים לתכנית "וביום השלישי" שעלתה בשנת 1968 וזכתה להצלחה. בלהקה היו חברים בין היתר: רבקה זהר, ריקי גל ושלמה ארצי

feldman89

Well-known member
מקום 121

כל יום מתחילה שנה- עפרה חזה

במחשבה שנייה מגיע לו מקום בטופ 100, מצד שני אני גאה במאה הגדולים ולכן אולי מוטב שכך יצא. בשנת 1981 חזר אהוד מנור לארץ מלונדון לאחר שהשלים את לימודי הספרות אנגלית שלו כתואר שני. הוא שמע על הצלחתה של עפרה חזה ז"ל וכתב לה את השיר "כל יום מתחילה שנה" שאותו הלחינה גם נורית הירש. השיר הוקלט עבור מצעד הפזמונים השנתי של רשת ג'(שהוקמה בשנת 1976) תשמ"א ובו זכתה עפרה בתואר זמרת השנה. השיר זינק לראש המצעדים של רשת ג' וגלי צהל והפך ללהיט ענק ולימים נכס צאן ברזל. אישית זה אחד השירים הכי אהובים עלי של עפרה ז"ל שהיא זמרת מקסימה גם אם לעיתים יש לי ביקורת על הטכניקה ועל הבחירות המוסיקליות אבל לא יכול שלא להתפעל ממנה בהרבה שירים. וכמובן שהיא הכניסה עוד שירים למצעד, כך שזה ישמח את חלקכם
אגב השיר מופיע באלבומה השלישי "פיתויים" שהיה מצליח עוד יותר ממה שהורגלה עד אז ונמכר מעל ל- 27,000 עותקים

feldman89

Well-known member
מקום 120

יריד האהבה- ירדנה ארזי

חוזרים אל גברת שולמית ארזי ואל השיר המטריף חושים והמהמם הזה
. זהו השיר הראשון שיצא לרדיו כסינגל מתוך האלבום נשמה צוענית" בשנת 1987. הקטע הכי כיפי בשיר הוא שירדנה משתמשת בקול גברי מצחיק: "שמע נא בחור, אל תנשק את בתי בפונדק"- זה יוצא פשוט תענוג. בכללי זה אולי לא משיריה הגדולים והאהובים אבל עלי הוא עושה רושם כביר והוא מענג בצלילים. ירדנה סיפרה שזהו הפרוייקט- אלבום הכי מהיר שעשתה והוא הוקלט יומיים לפני שילדה את בתה בהפקת מתי כספי

למעלה