המשך- מצעד שירי אהוד מנור

feldman89

Well-known member
מקום 138

ואנחנו- אדם

שוב אדם המעולה בשיר פחות זכור שיצא לרדיו מתוך האלבום הרביעי שלו "פעמיים ביום" משנת 1991. זהו למעשה אלבום אוסף שהכיל את יטב להיטיו עד אז לצד כמה שירים חדשים וביניהם השיר הזה שהוא שיר מיוחד. מצטער אך לא מוצא לו קישור

feldman89

Well-known member
מקום 137

ושמה לא תבוא- ירדנה ארזי

הכרתי את השיר הזה כבר לפחות 6 שנים אך רק כעת גיליתי שאהוד עמד מאחורי השיר. השיר נכתב לזכר יצחק רבין ז"ל ולכבודו של שמעון פרס ז"ל שהרי השניים זכו בפרס נובל. ירדנה נאותה לבצע את השיר במלאת שנה לרצח רבין. הקשר של ירדנה עם רבין ופרס היה חזק, שמעון פרס הציע לה עוד בשנת 1988 להיות במפלגת העבודה והיא סירבה. בשנת 1994 היא הוזמנה על ידי רבין להופיע בפני הקהילה היהודית ברוסיה כחלק ממשלחה ישראלית ראשונה שמבקרת ברוסיה שלאחר הקומוניזם. לאחר מות הוריה, רבין התקשר לנחם את ירדנה ואמר לה לחזור מיד ולשיר. לכן בתכנית של דן שילון הקדישה ארזי לשניהם את השיר העצוב והיפהפה הזה שאני לומד להתחבר אליו מעת לעת. השיר כלול באוסף הכפול "יש ונדמה" שיצא בשנת 1998

ForeverMC

New member
לא משתגע על זה...הכוונות יפות וטובות אבל לא נחרט ונשאר איתי

feldman89

Well-known member
מקום 136

ילד המחר- אילנה אביטל

ממשיכים עם כוח נשי והפעם גברת אילנה אביטל. בשנת 1990 יצא אלבומה השישי של אילנה הקרוי "ילד המחר". אלבום זה היה שונה בסגנון מאלבומיה הקודמים ובו אילנה שרה באופן מאופק יותר(יחסית לעצמה כמובן) וחלק מהשירים היו בעלי מסר. אהוד כתב לה את השיר הזה שמדבר על קיבוץ גלויות אשר זכה להצלחה גדולה במצעדים בקיץ 1990 והוא נחשב לאחד מהשיריה המוכרים. מה שאני אוהב בשיר זה את העיבוד המוסיקלי שיש בו צלילים אתניים והוא פופי טהור, אני מאד אוהב מוסיקה אתנית והקול שלה כאן נפלא

feldman89

Well-known member
מקום 135

כלים שלובים- גידי גוב

במעבר חד עוברים לשיר אחד היפים ביותר של גידי- כלים שלובים. השיער מופיע באלבומו השני של גוב "40:60" שכלל כמה מהשירים הכי יפים שלו. כלים שלובים להערכתי בזמנו נבלע בצל להיטים גדולים אבל משום מה הפך לקלאסיקה מוכרת. לא מצאתי אותו במצעד רשת ג' אך כמעט בטוח שיצא לרדיו(רשת ג' פספסה לפעמים שירים שיצאו לרדיו במהלך השנים) ובכל מקרה לא הייתי מוכן לוותר על שיר כזה מיוחד שכתבו אהוד מנור ויוני רכטר

feldman89

Well-known member
מקום 134

רק באגדות- הראלה בר

ממשיכים אל זמרת הפופ המצוינת הראלה בר והיא באחד מלהיטיה הגדולים- רק באגדות. השיר הזה הוא שיר פופ טהור שמתאים למוסיקה קלילה אך גם יש בו משהו מעבר לקלילות(אקסטרה) ולכן ממוקם גבוה יחסית. השיר לקוח מאלבום הבכורה שלה "קטיפה" משנת 1984 ויש לו קליפ שצולם בתכנית להיט בראש

feldman89

Well-known member
מקום 133

קרוב לנחמה- אורי פיינמן

אורי פיינמן בשירו המצליח והמוצלח קרוב לנחמה. אורי החל את דרכו המוסיקלית בשנת 1987 והוציא את אלבומו הראשון בשנת 1988 כמדומני. בשנת 1990 יצא אלבומו השני "מלח הארץ" שהזניק אותו לפסגת הזמר העברי והעניק לו את תואר זמר השנה של קול ישראל. אחד הלהיטים באותו אלבום היה השיר הזה שהוא שיר פופ מאד מהנה ורומנטי

feldman89

Well-known member
מקום 132

הכינור הנאמן- ירדנה ארזי

יש לי חולשה לשיר המהפנט הזה שנחשב כיום ללהיט הגדול מתוך אלבומה המצליח "נשמה צוענית". השיר הוא לכאורה שמח בעיבוד ובאנרגיות, אך מילותיו הן עצובות למדי. יש אנשים שלא מתחברים למוסיקה הצוענית אבל עלי זה עובד בטירוף וירדנה מוכיחה בשיר הזה כמה הכבדות והדרמה הן במינון הנכון והמדויק. השר יצא לרדיו והושמע המון ויש לו גם קליפ מתוך התכנית המיתולוגית "ממני" שהנחה מני פאר ובו ירדנה קידמה את האלבום. את האלבום קיבלתי יום לפני ראש השנה תשנ"ח 1997 ואני זוכר ששמעתי אותו פעמים רבות בילדותי ועדיין יש לו פינה חמה בלבי למרות שהוא לא האלבום הכי אהוב עלי בקריירה של ירדנה

feldman89

Well-known member
מקום 131

פעם לאהוב- אילנית

ומזמרת ענקית ואהובה עלי מאד לזמרת ענקית ואהובה עלי מאד- אילנית
אהוד ליווה את אילנית כבר מתחילת דרכה וניכר שהוא חלק ממנה במוסיקה. את השיר הזה הוא כתב לאלבום הסולו השני שלה "אילנית" ובעז שרעבי הלחין את השיר. השיר יצא לרדיו והפך ללהיט גדול במצעדי הפזמונים תשל"ב 1972. אני זוכר ששמעתי אותו ברדיו לראשונה באוקטובר 2002 וממש התאהבתי בו
למרות שאילנית נחשבת לכוכבת פופ וזה נחשב בדרך כלל לחיסרון, רמת שיריה הם ברמה הכי גבוהה שיש וזה מגביר את האהדה שלי אליה נוסף על ההגשה והקול המיוחד שלה

למעלה