המשך מצעד אהוד מנור- 100 הגדולים

ForeverMC

New member
אני חושב שזה היה פספוס גדול לא לשלוח את זה לאירוויזיון

למרות ההצלחה של "עולה עולה" וחיבתי ל-"כמו צועני" החמודים...זה היה להיט הקדמים של ירדנה שהכי היה מצליח בתחרות

inbal321

New member
שיר חמוד מאוד

לפעמים אני אוהבת יותר ולפעמים פחות...
תמיד עניין אותי למה דווקא השיר הזה נהיה להיט גאווה?

feldman89

Well-known member
מקום 82

עניין של זמן- גידי גוב/ רמי קלינשטיין

בשנת 1992 עלתה לאוויר הסדרה "עניין של זמן" בכיכובם של דנה ברגר, סעד בדישי, שרון חזיז, גלית גיאת ועוד. הסדרה שודרה עד שנת 1995 וזכתה לפופולאריות עצומה. עבור הסדרה כתב מנור את שיר הנושא שהלחין רמי קלינשטיין וגידי גוב נבחר לבצע את השיר. השיר זכה להצלחה רבה והפך לאחד מהקלאסיקות האהובות בארץ. לאחר מספר שנים, הקליט קלינשטיין גרסה מעולה אף היא שיצאה לרדיו וזכתה להצלחה גם. למרות שהשיר היה תקופה מסוימת בירידה אצלי, אהבתי אליו חזרה ונתתי לו כבוד במצעד. לא יכול לבחור בין שני הביצועים, שניהם מעולים ומזוהים עם השיר

ForeverMC

New member
הייתי מכור לסדרה הזו, ואני הכי אוהב את הגרסא האקוסטית..

inbal321

New member
אוהבת את השיר

אף על פי שהיינו צריכים ללמוד אותו לאיזה טקס סיום בב"ס... וכל השירים שהכריחו אותנו ללמוד כחלק מטקסי ב"ס קצת נמאסו עלי

feldman89

Well-known member
מקום 81

שחרר קצת את החבל- יזהר כהן

כן, אני לא יודע מה קרה לי בדיוק, כנראה שריטה אישית שלי
יזהר כהן כאן בשיר פופ קצבי מעולה שקולע בול לטעמי ומה גם שהוא לא מוערך בכלל אז זה מגביר את החיבה שלי אליו. יזהר כהן שר טקסט שתרגם אהוד מנור בסגנון לטיני ומבצע אותו כהלכה. השיר יצא לרדיו בשנת 1986 וזכה להצלחה מסוימת. בתכנית "מאשקלון באהבה" בה הופיע הוא ביצע את השיר. הוא כלול באלבומו השלישי והמצליח "צומת דרכים" משנת 1987. ויזהר לא סיים את חלקו במצעד

feldman89

Well-known member
מקום 80

שירים הם חברים- שוקולד מנטה מסטיק

אחד מהשירים שהכי אהבתי בתקופת ילדותי בגיל 13- 14 והיו שנים שלא שמעתי אותו אך פתאום בגיל 21 כשחזרתי להתעניין במוסיקה ישראלית, האהבה שלי אליו רק התעצמה. את הלחן המיוחד חיבר יאיר רוזנבלום ז"ל. בשנת 1975 החליטו השלישייה להשתתף שוב בפסטיבל הזמר עם השיר הזה. כמו שכבר ציינתי בפינה שלי לפני חודש בערך, לא התקיים הפסטיבל במתכונת תחרותית באותה שנה בשל הכרזה כי השירים שהוגשו לפסטיבל הם תת רמה. לכן התקיים הפסטיבל ללא צילום טלביזיוני ונערך בתל אביב ביום חול. השיר שירים הם חברים לא זכה במקום הראשון(רק מקום ראשון נחשף) אך הפך ללהיט הגדול ביותר מתוך הפסטיבל ונכלל באלבום הבכורה של ההרכב "שוקולד מנטה מסטיק" מאותה שנה. השיר הגיע לראש המצעדים וסיים מקום 9 במצעד השנתי תשל"ה בגל הקל

ForeverMC

New member
אחד האהובים עליי משירי השלישייה, משובב ומרים ת'אנרגיות

inbal321

New member
לא מכירה את השיר

רק רציתי להגיד שאני מאוד מזדהה עם הקטע הזה של לאהוב שיר בילדות, ואז להיזכר בו בבגרות ולאהוב אותו אפילו יותר

feldman89

Well-known member
מקום 79

עוד מחכה לאחד- עפרה חזה

חזרנו אל האלבום אדמה והפעם השיר היפהפה במיוחד "עוד מחכה לאחד". זהו מפגש בין אהוד מנור כותב המילים למלחין האגדי סשה ארגוב שהיה אחד המלחינים האהובים בשנות ה- 50 וה- 60. בעת הרכבת האלבום ועשייתו, ביקר אהוד בביתו של סשה המלחין ושמע מנגינה שמאד מצאה חן בעיניו והקליט אותה. את ההקלטה השמיע מנור לחזה והחליט לכתוב למנגינה מילים שמבוססים על חייה של חזה. הוא קרא לשיר "עוד מחכה לאחד". חזה נקשרה למילים ולמנגינה והחליטה להקליט אותו כשארגוב עצמו מלווה אותה בפסנתר. השיר יצא לרדיו כסינגל אך לא נחל הצלחה רבה ביחס לשירים קודמים מאותו אלבום. אין מה לומר- הביצוע יפהפה ונאיבי

inbal321

New member
הביצוע של עפרה יפה מאוד, תהיתי אם השיר הזה יכנס למצעד

למרות שיש לי ביקורת על המילים האלו... גישת ה"כשיגיע אזהה אותו מיד" ו-"האחד שהבטיחו לי בספר מיוחד" הם לא ראייה נכונה כל כך של אהבה בעייני... אבל כשיר הוא שיר יפה.

למעלה