המשך מצעד אהוד מנור- 100 הגדולים

kobyz21

New member
הורס בריאות!! גם כן בטופ 5 שלה!! מתאר מדוייק אהבת אמת !

לאילו שלא מוכנים לוותר עליה!!

feldman89

Well-known member
מקום 78

קו ההתחלה- להקת חילות השדה

בשנת 1984 קיבלו הוראה להקים מחדש את הלהקות הצבאיות. לצד הלהקות המוכרות הקודמה להקת חילות השדה שעבדה על תכנית שלמה של שירים שהלחין מתי כספי. בשנת 1985 עלתה התכנית "קו ההתחלות" ומתוכה בלטו כמה שירים כשהכי מצליח היה השיר הנל. אני זוכר אותו מושמע פעם בתכנית רדיו בשנת 1998 ברשת ג' וזוכר שהתאהבתי בו ממש
אני מאד מתחבר למילים, ללחן וגם לביצוע המאד יפה של ההרכב. הוא אחד השירים הכי מועדפים עלי בגזרת הלהקות הצבאיות למרות שיש קלאסיקות גדולות יותר מבחינת פופולאריות. לי יש חיבה לשירים פחות זכורים

feldman89

Well-known member
מקום 77

שני תפוחים- צביקה פיק

להיט הבכורה של פיק- שיר הסולו הראשון שלו כזמר סולן ללא להקה או השתתפות בהרכב אי שם בתחילת שנת 1971. השיר סייע לפיק מאד שהיה כוכב צעיר במחזמר "שיער". אני מאד אוהב אותו ואולי המיקום ייראה מוגזם אבל אני חושב שהשיר הזה אדיר גם בימינו! בשנת 1997 חידש אותו אהוד בגרסה עם אשתו- עפרה פוקס שהיתה טובה אך לא מדהימה כמו המקור

feldman89

Well-known member
מקום 76

שירה של מימי- צילה דגן

הפתעה? אכן כן. אמנם הכרתי קודם את השיר המקסים אך לא ידעתי שאהוד עומד מאחוריו. שיר שנכתב כנראה למען מטרה מסוימת ולא כלול באלבום קונצפט של צילה אלא רק באוסף שלה "צילה דגן- האוסף" משנת 2003 בערך. עד כמה שידוע לי זה השיר היחיד שכתב אהוד לצילה ז"ל שבימים אלה נציין 14 שנים למותה

feldman89

Well-known member
מקום 75

נחל התנינים- חוה אלברשטיין,

יש שירים שהם מעבר לכל זמן, מקום ושעה. זה ללא ספק נכנס לפנתאון השירים העבריים שלא נס ליחם
בשנת 1969 עברה על המדינה תקופה מתוחה בגבול עם מצרים וחיילים רבים נהרגו. לכן אהוד כתב שיר שמבטא את הרגשתו למרות שלא בטוח בגלל מה שעבר עם אחיו יהודה במקרה הזה. השיר שהלחין נחום היימן בוצע על ידי חוה האדירה שהיתה אחת הזמרות הכי ישראליות באותה עת. השיר כבש את המצעדים השבועיים של רשת ג' והפך לקלאסיקה גדולה. אני למדתי לאהוב אותו ככל שעבר הזמן, שיר ענק ובימים אחרים הייתי מדרג אותו יותר גבוה
למי שדואג- חוה עוד תככב במצעד

אורישקי

New member
אכן קלאסיקה יפה

למרות שבניגוד לרוב שיריה של חוה היא פחות נתפסה עליי עד כה

inbal321

New member
שיר אהוב עלי מאוד
לא ידעתי שאהוד כתב את זה

בעצם את רוב השירים במצעד פה לא ידעתי שאהוד כתב... בעייני המיקום אפילו נמוך, אני לא יודעת מה מגיע בהמשך אבל בינתיים השיר הזה הוא מהאהובים עלי במצעד. אגב גם את השיר הזה הכרתי מהפלייליסטים בוואלה שהזכרתי מקודם ונהגתי להאזין להם.

avital 27

New member
המילים כאן מאוד יפות.
לצערי, הלחן דווקא לא כובש

אותי כאן.

feldman89

Well-known member
מקום 74

עדיין כאן- שושנה דמארי

וידוי קטן: אני מעריך ואוהב את שושנה דמארי אך לא מחסידיה או ממעריציה הגדולים ואני אוהב יותר את יפה ירקוני בכללי. מה שכן, אני אוהב לא מעט משירי שושנה ויש לי חיבה לשיריה המאוחרים יותר שבעיני קסומים ברמות. בשנת 1987 ביצעה דמארי סוג של קאמבק עם הדואט שלה עם בעז שרעבי. כעבור שנה יצא אלבום אולפן שלה חדש אחרי המון שנות שתיקה- והוא קרוי "אור". השיר עדיין כאן בלט מתוכו וזכה להצלחה. מדובר בבלדה מדהימה והיא שרה שם בסגנון דיוואי כמו שאני אוהב. לשיר אף צולם קליפ! ללא ספק זה אחד השיאים שלה

feldman89

Well-known member
מקום 73

עיישה- חיים משה

ומזמרת ממוצא תימני לזמר ממוצא תימני. בשנת 1998 הוציא חיים את אלבומו המצליח(אולי האחרון שהצליח ממש) "התמונות שבאלבום" שכלל כמה להיטים מעולים. את השיר הזה שמבצע במקור חאלד תרגם אהוד לעברית. ביצועו של חיים פשוט מקסים ונעים לאוזן ואני חש שחיים משה שר מהבטן. חיים משה לא היה מעולם הזמר המזרחי הכי בולט בשטח אך אני הכי אוהב ומתחבר אליו מכל הזמרים המזרחיים למיניהם ומי שזוכר הוא אצלי במקום ה- 11 דירוג הזמרים הבנים שאהובים עלי

למעלה