המשך מצעד אהוד מנור- 100 הגדולים

feldman89

Well-known member
מקום 96

חלומות- יגאל בשן

המון מקומות לא פגשנו אותו והנה שיר ראשון שלו במאה הגדולים. אני יודע שהוא לא אהוב על חלקכם באופן מובהק, אך הוא אחד הזמרים הכי אהובים עלי בישראל והכבוד למוסיקה שלו רק עולה אצלי משך הזמן. כאן אנו נפגשים עם שיר קסום ותמים מתחילת דרכו כזמר- אם שם בשנת 1970 כשעוד שירת בלהקת פיקוד הצפון. השיר הגיע למקום ה- 3 ודי נשכח אך לא אבד קסמו בעיני. שוב שילוב מוצלח בין יוחנן זראי לאהוד מנור. מי שיקשיב לשיר- ישמע איזה קול צלול ואינטליגנטי היה לו ליגאל

feldman89

Well-known member
מקום 95

מה נתת לי- ירדנה ארזי

הנה ה- להיט של ירדנה מתוך האלבום הערבי "דמיון מזרחי" שנת 1989. בגיל 3 התאהבתי בשיר הזה(מי יודע אולי לפני כן אפילו) ולא היה יום שלא רציתי לשמוע אותו, הייתי מכור אליו ברמות. השיר במקור נקרא "נטלי" והוא של משפחת בנדלי הלבנונית. ירדנה כאן נותנת ביצוע יפהפה עם קריצה והקליפ כל כך קולע למטרה עם הלבוש והכריזמה שלה. השיר יצא כסינגל ראשון מתוך האלבום והצליח מאד בישראל והושמע רבות ברדיו למרות שלא צעד במצעדים. למעשה השיר הצמיח כנפיים והגיע ליפן שם יצא בדיסק אוסף עם שירים בינלאומיים אחרים. בעקבות הצלחת השיר ביפן הוציאה ירדנה את האלבום עבור יפן ואפילו עבור אירופה ובהמשך הקליטה גרסת רמיקס נחמדה למדי(אם כי ארוכה מדי) שיועדה לחו"ל והפיק יזהר אשדות. בקליפ משתתף הדוגמן מוטי רייף שכאן התגלה לראשונה. הייתי בהופעה שלה שבו היא שרה אותו במאי 2014 ואני חושב שזה אחד הרגעים הכי יפים בחיי

ForeverMC

New member
לא מת עליו, למען האמת

מאוד אוהב את ההפקה המוזיקלית באלבום הזה

feldman89

Well-known member
מקום 94

ים של געגוע- אסתר עופרים ויהודית רביץ

כאן אני מודה שלשיר הזה מגיע אפילו מיקום גבוה יותר, כנראה טעות שלי. בשנת 1995 העלתה יהודית מופע משותף עם הזמרת אסתר עופרים האגדית במסגרת פסטיבל ערב. לרגל המופע כתב אהוד ז"ל שיר מקורי חדש שקרוי "ים של געגוע" ובו השתיים מבצעות אותו בדואט. הכרתי את השיר דווקא דרך אמי שאוהבת אותו מאד ומאז הוא אהוב עלי מאד
שתי הזמרות מבצעות את השיר ועושות כבוד למילים. השיר יצא ביולי 1995 כסינגל רשמי וזכה להצלחה נאה אם כי לא נחשב ללהיט גדול

feldman89

Well-known member
מקום 93

לאן נוסעת הרכבת- אבי טולדנו

עוד שיר ומיקום מפתיע אני מאמין. בשנת 1968 יצא אלבומו הראשון "אבי טולדנו בניצוחו של דיד קריבושה" והביא כמה להיטים שזכו להצלחה רבה. אבי נשמע כאן כה נהדר והעיבוד פשוט תענוג לאוזניים. שומעים כאן את שמחת החיים שהיתה בישראל של לאחר מלחמת ששת הימים. למרות שהרבה מהשירים של אבי לא שרדו את מבחן הזמן ברדיו, אני חושב שהוא אחד הזמרים המבריקים שהיו ואחראי על עשרות שירים מקסימים. נפגוש אותו עוד במצעד

feldman89

Well-known member
מקום 92

בזכות ימים כאלה- יזהר כהן ואילנה אביטל

עוד שיר שתורגם מאנגלית לעברית ואהוד מנור אחראי על כך. השיר הוקלט ובוצע על ידי אילנה אביטל ויזהר כהן בשנת 1984 ואי אפשר שלא להיות מוקסם ממנו. אילנה שרה כאן מאופק ומתון ונותנת ליזהר לבטא את היכולת הקולית שלו. גם יזהר וגם אילנה אהובים עלי במידה רבה. השיר כלול באלבומה השלישי של אילנה- "רגעים" שהוא אחד האלבומים הטובים שלה משנת 1985

feldman89

Well-known member
מקום 91

חלומות שמורים- יזהר כהן

נשארים עם יזהר כהן הנדיר והמוכשר כל כך שלצערי לא מתעסק כיום במוסיקה ממש. בשנת 1973 עלה המחזמר "לילי גם" שאותו חיבר אהוד מנור כמו גם את השירים. יזהר ביצע את השיר "חלומות שמורים" לראשונה במחזמר והוא יצא לרדיו. למרות שבזמן אמת השיר לא היה להיט מצעדים, הוא הפך לקלאסיקה גדולה שמושמעת ברדיו עד היום. גם למתי כספי ולחוה אלברשטיין יש גראסאות יפות אך אני נאמן לביצוע המקורי שהוא הביצוע שהכי עושה עלי אימפאקט. השיר הוא גם שיר הנושא של אלבום הסולו הראשון שלו "חלומות שמורים" שיצא כעבור 3 שנים

ForeverMC

New member
כנראה בטופ 10 שלי של שירי אהוד מנור. שיר נדיר ביופיו

avital 27

New member
המילים בשיר הזה, עוד יותר יפות מהלחן- שגם נפלא.

כל הכבוד לך, על המצעד הזה. אהוד מנור, ז"ל, כה ראוי לכך.

למעלה