המשך מצעד אהוד מנור- 100 הגדולים

feldman89

Well-known member
המשך מצעד אהוד מנור- 100 הגדולים

אז הגענו ל- 100 השירים הגדולים של אהוד מנור ע"פ טעמי האישי. אני חייב לומר שיהיו כאן הרבה שירים שאתם מכירים והפכו לקלאסיקות, יהיו גם שירים פחות זכורים או לא כאלה שהצליחו במיוחד להישאר בתודעה. את 100 הגדולים שלי אני אוהב באמת

הנה קישור לשרשור הקודם, למי שפספס את הדירוג:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/314/183060410/מוזיקה/מצעדים_וביקורת_מוזיקה

ותכף אציג סטטיסטיקה ל- 100 הגדולים

feldman89

Well-known member
האומנים הבולטים ב- 100 הגדולים

אלה האומנים עם הנוכחות הדומיננטית בטופ 100 שלי:
1. צמד דרום- 3 שירים
2. רמי קלינשטיין- 2 שירים(כזמר)
3. אריק סיני- 2 שירים
4. גידי גוב- 2 שירים
5. יגאל בשן- 5 שירים
6. אדם- 2 שירים
7. חיים משה- 2 שירים
8. יהורם גאון- 2 שירים
9. צביקה פיק- 2 שירים
10. אבי טולדנו- 5 שירים
11. יזהר כהן- 5 שירים
12. בעז שרעבי- 6 שירים
13. ריקי גל- 3 שירים
14. ריטה- 3 שירים
15. שושנה דמארי- 2 שירים
16. אילנה אביטל- 4 שירים
17. יהודית רביץ- 3 שירים
18. עפרה חזה- 5 שירים
19. אילנית- 6 שירים
20. ירדנה ארזי- 8 שירים
21. אלי מגן- 2 שירים
22. רבקה זהר- 2 שירים
23. מתי כספי- 5 שירים
24. חוה אלברשטיין- 3 שירים
25. גלי עטרי- 3 שירים
26. קורין אלאל- 2 שירים

feldman89

Well-known member
מקום 90

מאוהבת- אילנה אביטל

אילנה בקיטש מקסים במיוחד שלמדתי לאהוב ממש בשנה האחרונה. אהוד ליווה את אילנה לאורך הקריירה ובשנת 2005 לאחר מותו, שוחרר בקיץ 2005 השיר "מאוהבת" שזכה להתעלמות מוחלטת מהרדיו. השיר הולחן על ידי אילנה עצמה שאט אט החלה להלחין אילנה היא לא מהזמרות הכי מוערכות בארץ אבל כבודה מונח במקומה אצלי

feldman89

Well-known member
חשבתי שהכרת אותו ולא הצעדת אותו בתשס"ה כי לא אהבת

אבל כן זכור לי שצעד אצלך במצעדים שבועיים אי שם בשנת 2005 או שאני מתבלבל עם שיר אחר שלה...

feldman89

Well-known member
מקום 100

מכתב מיוני- רמי קלינשטיין

אחד האומנים שהכי עושה לי את זה זה מר רמי קלינשטיין המקסים. בשנת 2003 הוציא קלינשטיין את השיר היפהפה הזה לרדיו מתוך פרוייקט של גלי צהל "עוד מעט נהפוך לשיר"(אם אני מדייק). הוא לא מזוהה כל כך עם שירי זיכרון אך בכל זאת היו לו כמה שירים ארצישראליים וזה מביניהם. אהוד כתב מילים נהדרות והלחן מעולה כמו תמיד אצל רמי ואף הביצוע מעולה מאד. לצערי לא מאתי קישור זמין וטוב
רמי יופיע פעם נוספת בהמשך

feldman89

Well-known member
מקום 99

משאלה- בעז שרעבי

בעז היה כוכב ומפורסם כבר בשנות ה- 70 אך רק באייטיז הוא לקח את עצמו יותר ברצינות והבין שקריירה בחו"ל זה קצת מסובך לאחר ששהה מחוץ לישראל בין השנים 1979- 1983. בשנת 1987 יצא אלבומו החמישי והמצליח "משאלה" שהביא לו הערכה רבה וכלל קלאסיקות רבות. אחד השירים המצליחים והמדהימים שלו זה השיר הזה
השיר מוכר לרבים גם מהביצוע של הראל מויאל בכוכב נולד 2 שהיה מוצלח למדי

feldman89

Well-known member
מקום 98

נע ונד- בעז שרעבי

נשארים עם בעז וקופצים שנתיים קדימה- 1989. באותה שנה יצא אלבומו השישי "נע ונד" שהביא כמה שירים מקסימים("לאילת" למשל) והתקבל בחיבוק מצד הקהל. נע ונד היה השיר הראשון שיצא לרדיו מתוך האלבום והוא מעולה לגמרי. אני מאד מתחבר למוסיקה של בעז ולדעתי הוא מיזג נהדר בין מזרח למערב למרות שהוא לא מייצג את הז'אנר המזרחי. אהוד החל לשתף פעולה עם בעז באמצחע שנות ה- 80 ומאז נוצר קשר אדוק ביניהם שנמשך עד למותו של אהוד באפריל 2005

kobyz21

New member
״עבד לתקווה״ איזה שיר סנסציוני, כל כך מחזק ומעביר אופטימיות.

בהחלט בטופ של בעז!!!

feldman89

Well-known member
מקום 97

עד הבוקר- גידי גוב

חוזרים לגידי המוכשר והפעם שיר מקסים מתוך אלבומו השני 40:60 שיצא בשנת 1983 וזכה להצלחה נאה. במצעדים, השיר הזה פחות בלט אך הוא מצליח להישאר בתודעה. לחן מקסים של יוני רכטר ומילים מיוחדות של אהוד המנוח וביצוע מיוחד של גוב לא ניתן לפספס. וגידי עוד יופיע בהמשך

למעלה