המשך מצעד אהוד מנור- 100 הגדולים

feldman89

Well-known member
מקום 69

קפה אצל ברטה- יגאל בשן

הסיפור מאחורי השיר הוא שחברו הטוב של אהוד ובמאי הגדול בישראל- צדי צרפתי הלך אל מגדת עתידות ושאל לגבי ההווה והעתיד שלו. היא בישרה לו כי רק בגיל מאוחר יותר יזכה להצלחה ולהערכה. אהוד שעבד עם צדי לאורך שנים ארוכות מצא לנכון לכתוב על כך שיר וכך נולד השיר שלפניכם. את הלחן כתב נתן כהן וביצע ראשון יגאל בשן הנפלא מאד. השיר המיוחד הזה זכה להצלחה לא מבוטלת וזינק לראש המצעדים ברשתות הרדיו. עד היום הוא מושמע ונחשב לאחד מהשירים הכי מצליחים של שנות ה- 70. קיים גם ביצוע טוב מאד להרכב "שלישיית הנשמות הטהורות" אך אני בקצת מחובר יותר ליגאל. השיר כלול באלבומו המצליח מאד "קפה אצל ברטה" שהניב להיטים גדולים שזיכו את בשן בתואר זמר השנה בקול ישראל וגלי צהל בשנת תשל"ד 1974

avital 27

New member
מדהים- כמה שירים מדהימים שאהוד מנור, ז"ל, כתב
זה ביניהם

כמובן.

feldman89

Well-known member
מקום 68

כשתבוא- בעז שרעבי

בשנת 1994 זכה בעז בפרס על מפעל חיים מטעם אקו"ם. באותה שנה הוציא לרדיו את השיר הזה המיוחד שכתב אהוד על החייל רון ארד שנפל בשבי בשנת 1986. השיר כבש את המצעד של רשת ג' ומאז הוא מנוגן עד ימינו. השיר נכלל באלבום האוסף של שרעבי "כוח להמשיך" משנת 1995. לשיר קיימת גם גרסה של עפרה חזה שנכללה באלבומה המצליח "קול הנשמה"

ForeverMC

New member
עצוב, כואב כל כך שהתקווה והאופטימיות של אהוד לא ניצחו הפעם

inbal321

New member
השיר עצוב מאוד

עם זאת אני בכל זאת חושבת שהמילים קצת קצת ילדותיות...

feldman89

Well-known member
מקום 67

מכור לאהבה- אדם

שיר מקסים של אדם מתוך אלבומו השני "מרחוק לרחוק" משנת 1988 וזכה להצלחה רבה. אדם היה לכוכב גדול בשלהי שנות ה- 80 והוא זכה להערצה של אנשים צעירים. אי אפשר לומר שהרבה משיריו נשארו ומושמעים בימינו ועברו את מבחן הזמן אבל יש אותנטיות רבה במוסיקה שלו. בשנות ה- 90 הוא שיחק בסדרה "פלאי קלעים" לצד דפנה דקל וצחי נוי ושיחק במחזמר "הקוסם מארץ עוץ" לצד מיכל ינאי ואריק לביא. אני שמח שלאחרונה הוא התאושש מהניתוח שעבר ושחייו ניצלו
עקב תקלה טכנית הנה קישור:
https://www.youtube.com/watch?v=oaR-Kn7QpiQ

feldman89

Well-known member
מקום 66

דברי אליי- חיים משה

פגישה שנייה ואחרונה של חיים במצעד עם הלהיט המתורגם "דברי אליי". בשנת 1994 הוציא את אלבומו המצליח "דברי אליי" שכלל כמה להיטים ובראשם השיר הזה. למרות שלא צעד במצעדים בשל היותו שיר לא עברי ביסודו, הוא זכה להשמעות נאות ברדיו של אותם ימים. אני משער שרובכם לא מסכימים עם המיקום ולא מוצאים בשיר הזה את המיוחדות אך עלי זה עובד מאד. אוהב את הלחן, המילים ואת הביצוע המקסים של חיים, עיבוד גם מהפנט

inbal321

New member
מלא שירים מתורגמים יש במוזיקה העברית...

הפזמון מזכיר את "הסתכלי אלי" של אייל גולן בטירוף

feldman89

Well-known member
מקום 65

חבר- אילנית

אילנית היא זמרת ארצישראלית ובעלת שירי פופ שאף אחד מהם לא נכתב על ידה, אך היו לה שירים אישיים שמספרים קצת עליה. בשנת 1988 יצא השיר חבר שמדבר על געגוע לתקופת פעילות הצמד אילן ואילנית. השיר הזה לא נהפך ללהיט גדול אבל יש בו קסם רב ורגש ואיך לא כשמדובר בזמרת כזאת. אני מודה שהתאהבתי בו עם הזמן. השיר הוא מתוך אלבומה "סרט בשחור לבן" שיצא בשנת 1987

feldman89

Well-known member
מקום 64

יליד הארץ- אלי מגן

הפתעה? לדעתי הפתעה גדולה מאד למצוא את השיר ועוד במיקום הזה. שיר זה נכתב על ידי אהוד לפסטיבל הזמר והפזמון תשל":ג שהיה באווירת ניצחון וציון 25 שנים למדינת ישראל. השיר הזה בוצע בפסטיבל וחרף העובדה שלא זכה בשלושת המקומות הראשונים, השיר זכה להערכה רבה. אלי מגן הוא אחד הפספוסים של עולם המוסיקה, עם כישרון כמו שלו ויכולת קולית הוא היה מצליח לו רצה בכך. שיר יפהפה במיוחד

למעלה