הגשם ב"ה מתקרב, יש לכם מאכל חורפי

יוכי68

New member
הגשם ב"ה מתקרב, יש לכם מאכל חורפי

טעים ומזין ושוה הפצה - שדרו ונפרסם בדף הראשי (אם יישאר מקום
)
מרקים מנחמים, תבשילי קדירה, חמין ועוד...
מחכה לשרשור מחמםםםםםםםם ומנחםםםםם
 

יוכי68

New member
מרק בתוך מרק - מרק בשני צבעים

מרק בתוך מרק/הרברונן

הכינה וצלמה: יוכי

למרק הכתום:
לטגן שני בצלים חתוכים גס ב 50 גרם חמאה ומעט שמן זית
להוסיף קוביות משלושה גזרים, שני תפ"א
וכמה בטטות שמנות
לאדות על אש נמוכה כחצי שעה
להוסיף מים רותחים כדי כיסוי ועוד 2 ס"מ
לתבל ב: מלח, פלפל שחור, שבבי שום, קינמון, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון ומעט א` מרק ומעט אגוז מוסקט טחונטרי
לבשל לפחות שעה וחצי
לטחון היטב בבלנדר סטיק
להקרים עם מעט שמנת
יוצא סמיך מאוד ומאוד ארומטי

למרק הירוק:
לטגן שני בצלים חתוכים גס בשמן זית עם 2 שיני שום
להוסיף קוביות משני תפ"א
להוסיף מים
להוסיף 3 קופסאות שימורים של אפונה גרגרים, מסוננות
מלח, פלפל שחור, טימין יבש, רוזמרין יבש ומעט אבקת מרק עוף
לבשל חצי שעה ולהמשיך כמו המרק הקודם

לקרוטונים:
קרצתי צורת לבבות מפרוסות חלה יבשות משבת
וטיגנתי בשמן זית בו טיגנתי קודם קימל

לרצועות בטטה:
קולפים בקולפן בטטה לרצועות
מטגנים בשמן זית עד הזהבה ומייבשים

להגשה:
מוזגים מרק כתום
באמצע יוצקים מצקת של מרק ירוק בזהירות. נוצר עיגול בתוך עיגול
במרכז העיגול הפנימי את הקרוטון
לידי שתי רצועות בטטה
ומעט מעט פטרוזיליה קצוצה דקדק

שווה שווה
 

לינדה7

New member
מרק ירקות עם גריסים מרק לחורף...

מרק ירקות עם גריסי פנינים..




החורף בפתח מי לא ירצה צלחת מרק עשיר וחם !!


המצרכים :
===========
חצי כוס גריסים שטופים.
3גזרים,
2קישואים,
2בצלים,
2כולורבי
כמה עלים של סלרי,
כמה עלים של שמיר .
4כפות שמן ,
כף אבקת מרק עוף.
כפית פלפל שחור,
כפית מלח.

אופן ההכנה:
============
לפרוס את הבצלים לקוביות קטנות ולהכניס לסיר הבישול עם תוספת השמן לטגן מעט להוסיף את יתר הירקות.
שחתוכים לקוביות קטנות או קוביות להמשיך לטגן אותם מעט מין סוג של אידוי להוסיף את הגריסים לערבב היטב
ולאחר מכן להוסיף את התבלינים ומים עד 3/4 גובה הסיר לתת רתיחה להמניך את האש ולהמשיך לבשל עד שכל הירקות
מבושלים כולל הגריסים ..

אשמח לישמוע את דעתכם על המרק ..
באהבה לינדוש
 

רותי410

New member
איזה יופי!!! אני זוכרת את המרק הזה

גם מתמונה של הרברונן וגם מתמונה שלך.
מדהים.
ומאמינה שטעים - רק כמה עבודדדדהההה!!!!!
(בכל זאת אני שומרת עכשיו את המתכון. מי יודע?.....)
 

יוכי68

New member
רותי ראשית תודה, ובאמת זו לא עבודה

כזאת מורכבת...בעיקרון מכינים מרק כתום כמו שאת מכירה ומרק אפונה סמיך בדגש
על סמיך אחרת לא מתקבל המעגל הפנימי וקרוטונים זה בכיףףףףף!
הכנתי את זה גם כמנה ראשונה בראש השנה היה טעים טעים!
יום טוב
יוכי
 

נמושקה1

New member
יקירתי מה זה תחרות מרקים?


הם נראים מדהים...נו מתי הגשם מגיע????


טובה
 

רותי410

New member
למה תחרות? כמה יותר - יותר טוב.

ואני רוצה להגיד לך שפעם ממש שנאתי מרקים - אבל ממש.
היום אני מתה עליהם (טוב, חוץ ממרק בשר וממרק עוף - שמזכיר לי הצטננויות).
ואני ממש מחכה לחורף כדי להכין.
מהיר (כמעט. לא מרק כמו של יוכי שמצריך חצי יום עבודה), טעים ומזין (ולא כל כך משמין) - אז מה צריך יותר מזה?

יאללה, תוסיפו עוד מרקים - שיהיה לי מה להכין...


בינתיים אין גשם, אין חורף, אין קור - אז אני מסתפקת במרקים משקית


 

רותי410

New member
מרק חומוס איטלקי


מרק חומוס איטלקי (נדמה לי שלקחתי מפורום מתכונים. לצערי, לא זוכרת ממי ולכן לא יודעת למי לתת קרדיט)

חומרים

2 בצלים
2 גבעולי כרישה
4 גזרים
4 שיני שום
4 גבעולי סלרי קצוצים
צרור עלי סלרי
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
כף קמח
800 גרם חומוס – סנפרוסט
800 גרם עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה, כמון
אורגנו יבש
1 כף סוכר
2 כפות אבקת מרק עוף
12 כוסות מים
1 כוס פסטה

ההכנה

לטגן בצל קצוץ, כרישה חתוכה לפרוסות, גבעולי סלרי קצוצים וגזרים פרוסים בשמן זית עד שקיפות.
להוסיף שיני שום קצוצות ופטרוזיליה קצוצה ולערבב היטב.
להוסיף את כף הקמח ואבקת המרק ולערבב במהירות ולהוסיף מעט מים רותחים כדי שהירקות לא יידבקו לקרקעית הסיר.
להוסיף את גרגרי החומוס, העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות. להוסיף את המים הרותחים, לתבל לפי הטעם ולהוסיף את עלי הסלרי השלמים [אני, רותי, קצצתי אותם].
לבשל על אש נמוכה כשעתיים. את כוס הפסטה להוסיף למרק בחצי השעה האחרונה.
 
למעלה