מרק בתוך מרק - מרק בשני צבעים
מרק בתוך מרק/הרברונן
הכינה וצלמה: יוכי
למרק הכתום:
לטגן שני בצלים חתוכים גס ב 50 גרם חמאה ומעט שמן זית
להוסיף קוביות משלושה גזרים, שני תפ"א
וכמה בטטות שמנות
לאדות על אש נמוכה כחצי שעה
להוסיף מים רותחים כדי כיסוי ועוד 2 ס"מ
לתבל ב: מלח, פלפל שחור, שבבי שום, קינמון, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון ומעט א` מרק ומעט אגוז מוסקט טחונטרי
לבשל לפחות שעה וחצי
לטחון היטב בבלנדר סטיק
להקרים עם מעט שמנת
יוצא סמיך מאוד ומאוד ארומטי
למרק הירוק:
לטגן שני בצלים חתוכים גס בשמן זית עם 2 שיני שום
להוסיף קוביות משני תפ"א
להוסיף מים
להוסיף 3 קופסאות שימורים של אפונה גרגרים, מסוננות
מלח, פלפל שחור, טימין יבש, רוזמרין יבש ומעט אבקת מרק עוף
לבשל חצי שעה ולהמשיך כמו המרק הקודם
לקרוטונים:
קרצתי צורת לבבות מפרוסות חלה יבשות משבת
וטיגנתי בשמן זית בו טיגנתי קודם קימל
לרצועות בטטה:
קולפים בקולפן בטטה לרצועות
מטגנים בשמן זית עד הזהבה ומייבשים
להגשה:
מוזגים מרק כתום
באמצע יוצקים מצקת של מרק ירוק בזהירות. נוצר עיגול בתוך עיגול
במרכז העיגול הפנימי את הקרוטון
לידי שתי רצועות בטטה
ומעט מעט פטרוזיליה קצוצה דקדק
שווה שווה