הגשם ב"ה מתקרב, יש לכם מאכל חורפי

נמושקה1

New member
שעתיים בישול?? יורד לי הריר


יופי של מתכון .
באמת שיגיע החורף אכין אותו.
תודה רותי

 

רותי410

New member
עכשיו את מבינה למה אני מעדיפה מרק

משקית???
ובכיף - הוא באמת היה מרק טעים.

הכנתי פעם גם מרק חומוס ממתכון של אודטה - טוחנים שם את החומוס.
נדמה לי שיש לי תמונה - אבל כל המרקים הטחונים נראים דומה

הכנתו הייתה יותר מהירה והוא היה טעים לא פחות - למרות שהיה שונה.
 
גם לי יש
- מרק עדשים כתומים ואטריות

של בני סיידא.
אין לי פה את המתכון אם אך מישהי תרצה אשמח להעלות כשאגיע הביתה


מרק ממש ממש קל וממש טעים!
 
לזניה מהבילה - פשוטה וטעימה


אני יודעת שזה לא מתכון "קלאסי" של חורף, אבל זה רותח וטעים וממש בא לי על חתיכה כרגע


לזניה/לא יכבה בלילה נרה

מצרכים:


חבילת עלי לזניה

2 קופסאות קוטג'
2 ביצים
מל"פ
אבקת שום
פירורי גבנ"צ

בין 2 קופסאות פלסטיק גדולות ל-1 קופסאת שימורים גדולה רסק עגבניות (תלוי בסמיכות הרצויה)
1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות
מל"פ
אבקת שום
אורגנו יבש
מים לפי הצורך

גבנ"צ

ההכנה:

עלי לזניה איכותיים- לא צריך בישול מוקדם
עלי לזניה פשוטים- לבשל 2 דקות ולהוציא- למרוח במעט שמן שלא ידבק

תערובת קוטג'- לערבב את כל החומרים בקערה ולהניח בצד

תערובת עגבניות- לערבב את כל החומרים בקערה עמוקה (מים לפי הצורך) – אם משתמשים בעגבניות מרוסקות, ניתן לטחון- להניח בצד

בתבנית גדולה לתנור- למרוח שכבת רסק עגבניות נדיבה שתכסה את כל התחתית
שכבת עלי לזניה- שיהיו טיפה חופפים כדי שהכל יהיה מכוסה
שכבת קוטג'- חצי או שליש כמות- תלוי בעומק התבנית
שכבת עלי לזניה
שכבת רסק עגבניות
שכבת גבנ"צ
שכבת עלי לזניה
שכבת קוט'ג
שכבת עלים
שכבת רסק + גבנ"צ

לאפות הכל בחום בינוני כ-45 דקות (אני אפיתי במיקרוגל כ-20 דק')
 
תבשיל עוף ירוק של דודה אסתר


ככה אני קוראת לו כי הוא בהשראת דודה של אמא שמכינה משהו דומה.

מה שכיף בו זה שאין כמויות מדוייקות (דודה של אמא זה אומר הדור של הסבתות שלא מבשלות לפי מידות
) ואפשר להכניס אליו מה שרוצים. (ולכן ציינתי שהיא מכינה משהו "דומה"...)

אני למשל לא אוהבת סלרי אז לא שמתי...

תבשיל עוף ירוק של דודה אסתר / לא יכבה בלילה נרה

המצרכים:


עוף
בצל
אפונה קפואה
עלים ירוקים- פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, סלרי, עלי סלק- מה שבא לכם
רסק עגבניות
מל"פ
אופציונלי- מעט אבקת מרק עוף

ההכנה:

לקצוץ את הבצל ולטגן בסיר
להוסיף את האפונה והעלים- לטגן עוד כמה דקות
להוסיף את רסק העגבניות ולערבב
להוסיף מעט מים ולערבב
לתבל במל"פ וגם אבקת מרק אם רוצים
להוסיף את העוף

להביא לרתיחה על אש בינונית.
להנמיך ולבשל על אש קטנה במשך כ-שעתיים עד שהעוף רך מאד.
 

נמושקה1

New member
הכל נראה טעים

הייתי רוצה מתכון אבל אני לא אכין חוץ ממני וכלתי אין קונים אצלי למרקים. רק קובה וקובה
והלזניה יאמייייי
והעוף של הדודה מריח עד אלי

טובה
 
כיוון שאני לבד, אני בד"כ מכינה חצי כמות

של מרק. ככה שום דבר לא מתבזבז.
וזה כל כך קל שאין סיבה שלא!

(חוץ מזה שהם צודקים שהם רוצים קובה!)

שמחה שאהבת
 

יוכי68

New member
יהודית היקרה, איזה תמונות ומאכלים
חבל

שהתעייפת
האמיני לי אני לא מתעצלת להכין משהו שבא לי אפילו אם רק בן אדם אחד יאכל...במיוחד
אם זו אני
 

לינדה7

New member
הי לכולם התגעגעתי למרק טעים ..

תישמעו אני מורידה את הכובע לפניכם על המרקים שרצים כאן .עשיתם לי חשק גדול לקערית של מרק לא חשוב איזה העקר מרק...

לינדוש.
 

רותי410

New member
למה? הוא נורא טעים!!!!

והכי חשוב - שתי דקות ויש לך מרק!!!

בשביל זה שלחת אותי מהפייס לכאן? בשביל לראות איך את מעליבה את המרק שלי (מהשקית)?????!!!!

ודרך אגב, אני בטוחה שאצל לינדוש אין מרק בשקיות!!

אבל פעם יוכי נתנה לי על הראש כשכתבתי שאני אוכלת הרבה פעמים מרק מהשקית - ולפני כמה זמן היא בעצמה הכינה לעצמה מרק משקית!!!
איך הגלגל מתהפך, הא?
 

נמושקה1

New member
צודקת המרק נעלב


ומה את חושבת שאני עשיתי באין ברירה למשל בשבעה של אבי. גם מרק משקית אבל זה כי הכל שם לא כשר.
בבית מי צריך מים עם אבקה? כשיש ירקות טריים.
 

לינדה7

New member
טובה את רואה רותי צודקת


אני לא ואכלת ולא מכינה מרק משקיות ...
.

לינדוש
 
למעלה