תבשיל עוף ירוק של דודה אסתר
ככה אני קוראת לו כי הוא בהשראת דודה של אמא שמכינה משהו דומה.
מה שכיף בו זה שאין כמויות מדוייקות (דודה של אמא זה אומר הדור של הסבתות שלא מבשלות לפי מידות
) ואפשר להכניס אליו מה שרוצים. (ולכן ציינתי שהיא מכינה משהו "דומה"...)
אני למשל לא אוהבת סלרי אז לא שמתי...
תבשיל עוף ירוק של דודה אסתר / לא יכבה בלילה נרה
המצרכים:
עוף
בצל
אפונה קפואה
עלים ירוקים- פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, סלרי, עלי סלק- מה שבא לכם
רסק עגבניות
מל"פ
אופציונלי- מעט אבקת מרק עוף
ההכנה:
לקצוץ את הבצל ולטגן בסיר
להוסיף את האפונה והעלים- לטגן עוד כמה דקות
להוסיף את רסק העגבניות ולערבב
להוסיף מעט מים ולערבב
לתבל במל"פ וגם אבקת מרק אם רוצים
להוסיף את העוף
להביא לרתיחה על אש בינונית.
להנמיך ולבשל על אש קטנה במשך כ-שעתיים עד שהעוף רך מאד.