יום 83
צהריים

Malisi

New member
קצת נסחפת.אמרה שהשפה מגעילה.לא האנשים

סו וואט? גזענות? מטנפת? תגובה מוגזמת..

שרי48

Well-known member
כן גזענות. ובל נשכח את התגובה ל"רגל הקרושה",

כמה "מגעיל" ו"דוחה" ותנועות של הקאה עשתה טהוניה (נכון שלא רק היא, אבל בעיקר היא) וגם הדגישה שהיא באמת הקיאה. איך אפשר ומותר להגיב ככה לאוכל שאוכלים אנשים אחרים? האם מותר היה להגיד ולעשות את כל הפרצופים האלה על אוכל של העדה האתיופית, למשל? או על החילבה של התימנים, (עוד ג'לי ידוע ושנוי במחלוקת)? האם לא היו קוראים לזה
ג ז ע נ ו ת. אתה יכול להגיד שאתה לא אוהב, אתה יכול להגיד שאתה לא מתחבר, אבל תן כבוד למי שכן, ותתאפק מהמילים הבוטות והפרצופים המגעילים.
ורק ליאון "הודה" שסבתא שלו מכינה רגל קרושה, אבל מיהר להצהיר שהוא לא אוכל את זה. מה אתה אומר?!
ואור? היא בכלל הכחישה שסבתא שלה מכינה רגל קרושה. אני בטוחה שהיא שיקרה, דבר רגיל אצלה.
אגב, התיאור של הכנת רגל קרושה של האח לא היה נכון. כמובן שאין שם שום עצמות וחלילה לא ציפורניים. לצערי, המתכון הלך לעולמו יחד עם אמי ז"ל, אבל אני זוכרת שזה היה טעים, ותמיד היו חילוקי דיעות בקשר למראה הלא מלבב, אבל כשזה טעים - זה לא מפריע.
ומי שרגיש לגזענות, שישים לב גם לגזענות כלפי אחרים, לא רק כלפי עצמו.

לאה133

Well-known member
אפשר לחשוב שזה נושא לשיחה, בעיני

טהוניה לא מצאה חן השפה הצ'כית? אז מה? גם זה אסור לה?
את יכולה לא לאהוב את השפה האתיופית, אז מה? באמת כל דבר הופך לשיחת היום עם ניתוחים. טהוניה לא אהבה את השפה הצ'כית

יש "לא אוהבת" ויש לקרוא לתרבות שלנו "איכס"

איך היית מגיבה אם הייתי אומרת שלטהוניה יש ריח של תבלינים (שאת זה אני יודעת ד"א כעובדה) - וזה איכס?!

אבל איך אצפה ממך, לאה היקרה- לקצת אובייקטיביות.
חזון אחרית הימים יגיע לפניי.

לאה133

Well-known member
איזה תרבות? על מה את מדברת?

כולה היתה לה מישהי שגרה איתה ודיברה צ'כית והשפה לא מצאה חן בעיניה?
באיזה ערוץ את נמצאת? ממציאים פה דברים אנשים על כלום. אני שמעתי כל מילה, סתם אמרה שהשפה לא מצאה חן בעיניה, מה יש לך? למה את מעוררת מהומות על לא דבר?
איזה גזענות ואיזה נעלים. סתם, משעמם לאנשים ומחפשים נושאים טיפשיים לדבר עליהם

sense9

Member
מנהל
מאיפה היא בכלל מכירה את התרבות והשפה הצ'כית?

gada33

New member
פירוש המילה גזענות=הערות וביקורות שנאמרות אך

ורק כלפי טהוניה. סיטגמות וביקורות שיוצאות מפיה של טהוניה פירושם דעות ונושאי שיחה...וזו דמוקרטיה

מישהו צריך ללמד אותה שלא מדברים כך.

רק לימוד יעזור לה. עם כל החיבה שלי לטהוניה, היא דיי שלוכה היא עדיין לא הפנימה הכל.

מסקרפונה7

Well-known member
כשאדם לא מוכן לקבל ביקורת

הוא לא ישתנה לעולם.
וכמו שאומרים :
עץ עקום לא מתיישר.

למה את מתפלא

למה כאן יש מישהו שעשה צעד אחד בנעליה
ונמצא בסיר הלחץ המטורף הזה
או מישהו שאכן מוכן לקבל ביקורת ?
רוב בני האדם .חושבים שהם מושלמים , זה ניקרא חוסר מודעות לעצמך ולחסרונותייך .וכל הדיירים ללא יוצא מהכלל לוקים שם בחוסר מודעות משווע .לעצמם ,אבל בהחלט מודעים למצלמות
והצרה הכי גדולה היא חוסר יכולת להפנים שהם על כל חסרונתייהם לא יותר טובים מטהוניה .נהפוך הוא פחדנים עלובים וצבועים .מה שבה אין זה צביעות ופחד .היא יורה את כל מה שיש בה ללא פילטרים .אילו היתה טיפה מודעת למצלמות .היתה שותקת ולא רבה .ומקללת .
מפני שזה בעוכריה .וגורם לסלידה ממנה ..והיא מבינה זאת זה בטוח
די עם התחסדות כמה נוח לשבת מאחורי מיקלדת
להכפיש , ולנסות למצוא ,פגמים ללא הרף .
אין אדם מושלם .
.דוקא אלה שיושבים "בשקט ",חכמים מאחורי הגב ומזגזגים ללא הרף מרכלים ואין להם אומץ להביא את עצמם נטו ונקי למשחק .אלא בוחרים לטנף מאחורי הגב ולהוציא ממנה עוד ועוד כעס ועצבים כדי שתעוף מהבית וזה כל כך שקוף ומכוער ומאידך מחמיאים לה על הבישולים אחד מברך .השני מנשק ,השלישי נהיה חבר שלה ומחמיא לה בעוד שהם מלאי שינאה . .....
הם גרועים בעיניי יותר ממנה .אלף מונים .
ובלי בלה בלה בלה מפחדים ממנה מה יש לפחד היא לא תהרוג אף אחד .לא אז ממה הם מפחדים ?
הם טעמו את טעם התיסכול הקללות והזעם שלה לא ?

קחו לגברת בלונדה את הבייבליס וניראה איך הבית קורס על יושביו
כשהקירות ירעדו מהצווחות שלה
ראינו תקדים למה היא מסוגלת כשגילי הודח ..

24שעות1

New member
אלמינוש - על אוכל היא צועקת איכס ועולב.

או לחילופין את החרה הזה אני לא אוכלת.

וזאת טהונייה שכל הזמן מתבכיינת ומספרת כמה עוני היה להם.
וכמה חוסר היה בילדותה.
ועכשיו שלא תחזירי לנו אותה לבכות שוב על ילדות עשוקה ואין לי אין לי

Maybe Mary

Well-known member
מנהל
מ'כפת לי אני

העיקר אמרת שהשפה הספרדית רומנטית

(כן נו,קריאה סלקטיבית)

לגבי צ'כיה

לפני חצי שעה , הבת שלי ולהקת המחול סיימו הופעה ראשונה בפסטיבל המחולות בפראג .

אמרה לי שצ'כיה מדהימה ואתמול היו מאד אדיבים והסבירו להם לגבי האוכל של צ'כיה , בסוף אכלה סנדביץ' עם גבינה חחח.

Noya84

New member
אתמול הוא הסתכל עליה כאילו

נפל לו האסימון שהבחורה מטורללת...ושאם הוא שם זה רק בגלל המיזמוזים

הוא אמר לה באיזה שלב, שעדיף שילך לפני שתדפוק גם אותו

בסוף הלך לישון והשאיר אותה לבד גם שלשום

אז כעת לאחר שנפל לו האסימון כמו שאת אומרת,
שינסה להתקרב לירדן המהממת
עדיף לו

למעלה