שרשורפואי לשבוע חדש

Belladonna Took

New member
ברוכה הבאה

דבר ראשון, הייתי חוזרת אל ההומיאופט לבדוק האם יש צורך בשינוי הרמדי.

דבר שני, אני רוצה להגיד לך שגם אני משתדלת לתת כמה שפחות תרופות לילדה שלי, בטח ובטח כשמדובר באנטיביוטיקה. אבל אם אני מרגישה שבאמת מיצינו כל טיפול אחר שיכלתי לחשוב עליו (כולל דיקור, ארומתרפיה, תזונה ועוד ועוד) אני נותנת את הטיפול המומלץ ע"י הרופאה, אבל אני משתדלת להיות שלמה עם עצמי. זו המציאות וזהו. צריך לסיים את הטיפול שהתחלנו וזהו. אני פשוט משתדלת לא "לקחת את זה ללב" כל פעם שאני נותנת תרופה. זה פשוט מתיש...
אני מנסה להיות כמה שיותר בעניינים, לברר עם הרופאה מה האבחנה, האם יש אפשרות להמתין, לנסות טיפול אחר. לפעמים הם לא אומרים הכל וצריך "לחלוב מהם". אם את מרגישה שהרופאה לא מבינה אותך, את הכיוון שלך, נסי רופאה אחרת עד שתמצאי מישהו שבאמת יכול להועיל. אני גם נוהגת להתייעץ עם המטפלת שלי ברפואה סינית, עם חברות, בפורום, לקרוא באינטרנט. בסופו של דבר ההחלטה האם לתת או לא לתת או לחכות עוד קצת היא שלי וגם הרופאה שלנו יודעת את זה ומכבדת את זה.

אני כ"כ מבינה אותך. גם לנו היו חודשים ארוכים של מחלות עכשיו. נקווה שעכשיו שיגיע הקיץ גם הגוף יתחזק והמצב ישתפר.

המון בהצלחה!

מישהי שמעה על ג'יאנוטי קרוסטי?

לקטנציק שלי, בן 5 חודשים, אבחנו את תופעה הזו. לפני כשבוע וחצי הופיעו לו פצעים על העור בפנים ובגב של כפות הידיים, שהפכו תוך כמה ימים לשלפוחיות, נראה ממש כמו אבעבועות רוח. הלכנו לרופא, שאמר שזה נראה כמו אבעבועות, רק מוזר שזה בלי חום, בלי שום אי נוחות, ואפילו לא מגרד לו. הילד נראה מאושר ומתנהג כרגיל. כעבור עוד כמה ימים כאלה, ועודרופאת ילדים שאמרה אותו דבר, והעלתה השערה שמדובר בעקיצות מה שממש לא נראה לי, הלכנו לרופא עור שברגע אבחן את התופעה כ'גיאנוטי קרוסטי', פצעים שמופיעים על הפנים, לא מציקים ויכולים רק לגרד קלות, אך מופיעים בממוצע במשך 4-6 חודשים, בגלים. הרופאוואמר שאין מה לעשות ולא צריך, ושזה יעבור לבד. די הרגיע האמת. היום באמת קטנציק קם עם המון פצעים חלדשים, כשהקודמים כבר ממש מגלידים...אז אני ממש שמחה שזה לא מציק לו, הוא מאושר וחייכן כרגיל, מתוק אמיתי, ובכל זאת רציתי לדעת אם מישהי שמעה ואולי יןדעת מה אפשר לעשות עם פנים מעוטרים בפצעים שלפוחתיים... בגוגל אגב, לא מצאתי על זה כלום!

shashkavil

New member
למשהו יש התנסות באוסטאופטיה לתינוק?

הי!
ביתי, בת 9 חודשים. בחודש האחרון, במעבר למטרנה ומוצקים פיתחה עצירות נוראית עד כדי חוקנים, שמן פראפין ונורמלקס.
העניין הוא, שאני לא ששה לתת נורמלקס באופן קבוע, ובנוסף, היא חסרת מנוחה בחודש האחרון (לא יודעת אם זה בגלל העצירות או משהו אחר).
קראתי על טיפול אוסטאופטי וחשבתי לנסות. העניין הוא, שכתוב שם הרבה על לידה טראומטית כגורם לכאבים, והיא דווקא חוותה לידה טובה (לדעתי...), לידת מים מהירה.
מה דעתכן? כדאי לנסות? (הגורם המרתיע הוא המחיר כמובן...)
תודה!

כן, ניסיון חיובי מאוד

הקטן שלי עבר טיפול בגיל חצי שנה בעקבות טראומה (נפילה וחבלה)
וזה מאוד עזר לו להחזיר את האיזון והשקט
אני ממליצה

לגבי הלידה, מבחינת האוסטאופתיה לידה קצרה היא גם בעייתית לתינוק וההמלצה היא לטפל.

עם זאת, נשמע ממה שאת כותבת שהבעיה של התינוקת היא בגלל המטרנה. אז לפני השקעה כספית באוסטאופתיה הייתי מנסה לחזור להנקה אם אפשר, או לנסות פורמולה אחרת, וגם לגבי המוצקים לוקחת כמה צעדים אחורה ובודקת מה בתזונה לא מתאים לה.

נינושה2

New member
שיעול יבש טורדני ואנטיביוטיקה?

הי, הגדול שלי עם חום מיום רביעי, היום החום כבר ירד והוא נראה לקראת החלמה. בזמן הזה הוא מנוזל, השתעל קצת בהתחלה, שיעול רטוב, וביומיים האחרונים שיעול יבש ומציק, שמעיר אותו בלילה. לקחתי אותו לרופא היום מכיוון שבבוקר עוד היה לו חום ולא הייתי בטוחה שזה הסוף, אבל הנה הלילה הוא ללא חום. הרופא לא מצא כלום, הריאות נקיות וכו', אבל נתן בכל זאת אנטיביוטיקה אזניל לשלושה ימים, פעם ביום. הוא אמר שהוא חושש שזה איזה חיידק שגורם לשיעול הזה. שהאנטיביוטיקה לא מזיקה, ולמה לא לתת, אם זה היה הילד שלו הוא היה נותן.
עכשיו, לי די ברור שהילד נדבק בשפעת מאביו שהיה חולה לפני שבוע וקצת, שכב "מת" 3 ימים והחלים יפה. מצבו של הילדון משתפר. נראה לי אידיוטי לתת עכשיו אנטיביוטיקה, למרות השיעול המציק. הרופא כמובן גם דחף סירופ נגד שיעול (תרודקס) וטיפות לאף (אלרין) שאני בדרך כלל גם מהנהנת יפה, לוקחת מרשם, ולא נותנת.
מה דעתכם? ומה אתם נותנים לשיעול יבש שכזה? לא לתת אנט' אבל כן לתת את הסירופ? לא לתת כלום אלא משהו טבעי? (תגידו מה)
ובעצם מה הנזק בנתינת אנט'? מעבר להרגשה הרעה הזמנית בגלל חיסול החיידקים הטובים, הנזק הוא נקודתי לאותו אדם, שהגוף שלו מתרגל לאנטיביוטיקה ויש חשש שלא יגיב אליה בעתיד? כלומר שאדם שלא קיבל הרבה אנט' בחייו, סיכויים נמוכים יותר להקטל על ידי איזה חיידק טורף? או שהסכנה היא לכלל הציבור, חיידקים שעוברים מוטציה בגלל שרופאים נותנים הרבה אנט' וכאלה? מקווה ששאלתי ברורה.

נינושה2

New member
ותוספת קוריוז - חריקת שיניים

אותו ילדון התחיל לחרוק שיניים מתוך שינה בצורה חזקה ושנשמעת הרבה במשך הלילה, הכל מאז שהתחילה המחלה - מה העניינים עם זה? איך להתייחס לזה, למה זה קורה? הבנתי שאין הרבה מה לעשות.
מוזר לשמוע את הרעשים האלה בשקט של הלילה (כשהוא לא משתעל).

regvuv1

New member
הסבר לגבי אנטיביוטיקה

מה רע בלתת?
אז לילד הספציפי שלך: זה הורג הרבה מהחיידקים שאמורים לשכון אצלו בגוף דרך קבע ומוציא את המערכת החיסונית שלו מאיזון. גם את מערכת העיכול וכל מערכת אחרת שמתבססת על פעילות גומלין עם חיידקים. (היום המדע כבר מודה שזה הרבה יותר מערכות ממה שחשבנו פעם, ובעיקר אין לנו מושג כמה מהגוף שלנו מופעל ע"י חיידקים). זה גם עלול לגרום לכך שבגוף שלו ספציפית חיידק מוטנט שאינו רגיש לאנטיביוטיקה יקבל חיזוק מכך שכל המתחרים שלו, שכן רגישים אליה, מתו והשאירו לו המון משאבים זמינים.
ברמת האוכלוסיה הכללית והמנהג הנלוז של רופאים לתת אנטיביוטיקה "כי זה לא יזיק וכדאי להיות בטוחים" - כמו שכתבתי לגבי הילד האישי שלך - לכל אחד יכול להתפתח חיידק עמיד לאנטיביוטיקה בתוך הגוף (מוטציה קורית כל 10 בחזקת 6 דורות, שאצל חיידקים זה, למיטב זכרוני, פחות מיום כי קצב הריבוי שלהם מאוד מהיר), ואם בדיוק אותו אדם גם חיסל את החיידקים האחרים בגוף שלו עם אנטיביוטיקה, יהיה לו חיידק מאושר שחיסלו עבורו את כל התחרות והכינו לו מקום מצויין להתרבות. חיידק כזה יכול להיות לא מזיק, אבל יכול גם להיות חיידק אלים/טורף/כל מיני שמות אחרים ובקיצור - מזיק.
לחיידק כזה לא ישנה האם האדם שהוא תוקף קיבל אנטיביוטיקה אי פעם בחייו, או שמעולם לא לקח תרופה כולל אקמול. העיקר שיש חיידק עמיד לאנטיביוטיקה (זאת אומרת שאין לרופאים מה לעשות נגדו) ואדם שמהווה עבורו מצע מצויין להתפתחות. יכול להיות שהוא יתקוף יותר בקלות מישהו שבדיוק הרגע קיבל אנטיביוטיקה ולכן אין לו חיידקים אחרים בגוף, כי שם לחיידק המסויים שלנו לא תהיה שום תחרות.
מקווה שההסבר מספיק ברור

אני נותנת דבש עם בצל לשיעול יבש שכזה, או חלב חם עם דבש. כדאי גם לשים מכשיר אדים קרים בחדר, מכוון ישירות על הילד.

regvuv1

New member
עכשיו שקראתי-נשמע קצת תוקפני, סליחה

זו לא היתה הכוונה בכלל

shira29

New member
תפני לאמא של תהלולי

בפרטי, כי היא לרוב לא נמצאת פה אבל לה יש ניסיון עם הטיפול

אני. לא יכולה להגיד שעזר במבחן התוצאה

אבל מראש הוא אמר שהסיכוי לעזור קלוש (היפוך עובר) אבל שמעתי על הרבה הצלחות בשיטה.
אצלי עלה 250 לפגישה.

למעלה