שרשורפואי לשבוע חדש

מה זה משלשלת? פעם ביום צואה רכה או עשר פעמים ביום גועל נפש מימי?

לעניות דעתי הצנועה יש לה כנראה וירוס (או שאכלה משהו לא לעיניין?), ולא חושבת שיש קשר ישיר בין בקיעת שיניים לבין חום או שלשול.

ולסיכום, אלא אם מדובר במשהו מאוד קליל, אני הייתי דוחה את החיסון.

kita1000

New member
אני דוחה במקרים כאלו במיוחד את חיסון גיל השנה שקשה להם לעבור במילא.

אפילו אם הסיבה היא בקיעת שיניים, הבקיעה מחלישה את המערכת החיסונית.

nuvnuv1

New member
אני הייתי דוחה את החיסון ההנחיות שקיבלנו מטיפה מן הטבע כשהיינו בייעוץ חיסונים היו ברורות, אם הילד לא במצב של 100% פשוט לחכות עם החיסון.
לא הייתי מחסנת גם בזמן של בקיעת שיניים קשה אלא מחכה שהיא תרגיש טוב יותר ואז חושבת על זה.

shira29

New member
עדיף לדחות כי זה אומר שלא הכל 100% בסדר. תדחי בשבוע-שבועיים, לא סיפור

אפו נים

New member
אולי מישהי מכירה טיפול אלטרנטיבי ל- GBS?

שאלתי בזמנו גם בפורום לידה פעילה וקיבלתי קישור למאמר של ג'ודי כהן (פה)
אבל קצת מפחיד אותי להכניס שיני שום חתוכות לנרתיק. כשלמדתי צמחי מרפא סיניים במהלך הלימודים של הרפואה הסינית המורה הזהיר אותנו מאוד מפני שימוש בשום חתוך וטען שראה מקרים של כוויות קשות שנוצרו ממגע ישיר של רקמות עדינות עם החומר הפעיל של השום.
חשבתי אולי יש דרך יותר עדינה (צמחי מרפא? הומאופטיה?). למרות שאני מהתחום של הרפואה הסינית לא מצאתי מטפל שיש לו ניסיון ספציפי עם זה, וחשוב לי כן לטפל לפני הבדיקה שתהיה בסוף ההריון כי אני מתכננת לידת בית ואני רוצה שהבדיקה תצא שלילית. אני יודעת שבכלל הבדיקה עצמה היא שנויה במחלוקת אבל המיילדת שלי דווקא בעד לעשות אותה כי היא מכירה באופן תינוקות שנדבקו ונפטרו, נראה לי שזה יותר חזק מכל סטטיסטיקה...
(בהריון הקודם יצא לי חיובי במשטח וגינלי וילדתי איתה בלידת בית, קיבלתי עירוי לוריד. אמנם הלידה היתה מהירה מדי כך שהאנטיביוטיקה לא היתה לי מספיק זמן בדם אבל זה כבר סיפור אחר.
אבל עכשיו נכנסה התקנה החדשה שהופכת לידת בית עם GBS ללא חוקית
)
ואז פתאום חשבתי אולי למישהי כאן יש איזה ניסיון עם זה - אז מנסה את מזלי.

ענת3007

New member
חדשה כאן ומבקשת עיצה חמה :)

שלום לכולם,

אני אם יחידנית למהממת בת שנתיים וכ-3 חודשים

היא חולה המון...מאז שהכנסתי אותה לגן בגיל 9 חודשים...היא חולה בממוצע כל חודש חודשיים...לעיתים גם פעם ב-3 שבועות...

הגוף המתוק שלה צרך כ"כ הרבה אנטיביוטיקה...וכמה שניסיתי להמנע או למנוע לבסוף לא היו לי הכלים והידע המספיק ולכן בחרתי במצבים מסויימים כן לתת אנטיביו` בהנחיית הרופאה...למרות שהלב התכווץ בכל מתן...

לאחרונה התחלנו טיפול הומאופטי לחיזוק המערכת החיסונית, אתמול שוב עלה לה החום ל40...(לפני 3 שבועות גם היה לה חום במשך 5 ימים)

אני דואגת, חוששת ששוב לא נגיע למצב שבו הרופאה תגיד לי: אין ברירה...צריך...

אני מבקשת את עצתכם, המנוסים ממני...מילה טובה שאולי תרגיע, דרכים למניעה, לא משנה מה

אני נותנת לה מניפיקה בקביעות ולאחרונה התחלנו גם חיזוקית...היא לקחה את הטיפות ההומופטיות כבר 7 ימים (מתוך 10) והנה אתמול...שוב חום גבוה...משלשלת, משתעלת חזק, חלשה ולא רגועה.

אשמח לכל תגובה,

בהערכה, ענתי

דיקור סיני, אלרגיה, ילדים

האם משהו כאן התנסה בדיקור סיני לילדים?
ילד בן 6 סובל מאלרגיה קשה בעיניים.
מטופל בתרופות.
מחפשים פתרון אחרון-הומופאטיה לא עזרה.
תודה

libitur

New member
דלקת במעי לתינוקת -אולי מישהו נתקל בתופעה

שלום,
ביתי בת ה 4.5 חודשים יונקת באופן מלא בלבד. בחודש וחצי האחרון מופיע דם בקקי. היא מרגישה טוב ולא נראה כי היא סובלת אבל הדם מופיע כמעט בכל החתלה בליווי ריר ושילשול. לאחר שלילת פיסורה ושלוש בדיקות צואה לא נמצא שום טפיל או חיידק .לדעת הרופאה קיימת רגישות לחלבון כל שהוא שמגרה את הרירית של המעי. הפסקתי לצרוך באופן גורף מוצרי חלב, סויה, ביצים,תירס וסומסום מזה כשבועיים וחצי אך לא נראה שיפור (ואולי מעט החמרה). ספירת הדם מראה ירידה מעטה בהמוגלובין. הרופאה התייעצה עם גסטרולוג ילדים ואמרה שכנראה וירוס גרם ללגירוי והרגישות לחלבון לא מאפשרת לדלקת להירפא מאחר ולא משנה מה אני אוכל עדין אזין אותה בחלבונים. ההצעה החדשה היא לעבור באופן מוחלט לפורמולה של חומצות אמינו למשך שבוע כדי לתת לרירית המעי להירפא ואז לטענתה לא תהיה בעיה לחזור להנקה. גמילה כזו מוחלטת מהציצי נראית לי כרגע בלתי אפשרית לאור העיניין שהציצי מספק לה הרבה מעבר להזנה ובקבוק/מוצץ היא מסרבת לקחת. אני מתחילה לדאוג...
לפני שאני עושה זאת, רציתי לדעת האם יש סיכוי שמישהו נתקל בתופעה וגם פתר אותה? מה לעשות?
תודה רבה ושבת שלום

אביה ב

New member
קודם כל, ברוכה הבאה

שנית, את נשמעת מאוד כואבת.
לי רופא אחד אמר פעם שהוא קורא לזה 12ימים בשנה. ז"א שאיך שהם נכנסים לגן- קחי בחשבון לפחות יום אחד בכל חודש - הם בבית.
מה שכן אני חושבת שאולי שווה לבדוק עוד כיוונים. מדוע זה חוזר לה כל פעם? ואיך זה שהטיפולים שאת נותנת לא עוזרים? מה אוכלים בגן? ואיך התנאים שם?
אולי אפילו לשמוע דעה של רופאים נוספים.
יש מחלות שלוקח זמן עד שמזהים אותם במדוייק ולפעמים אם האמא לא אומרת איזה בדיקות במפורש היא דורשת - הרופא אפילו לא חושב על זה בכלל.
כמובן שאני מקווה ומאחלת לכן רק בריאות!!

שיהיה בהצלחה
ותעדכני אותנו...

regvuv1

New member
ניסיתם מכשיר שמסנן את האוויר בחדר?

יש כל מיני סוגים, כולל כאלה שמוציאים יונים שליליים שגם מנטרלים ריחות (הכרתי מעשנת כבדה שהפעילה כזה מכשיר בבית ולא היה שום ריח של סיגריות). אני מכירה אנשים, כולל הילדים שלי, ששינה עם מכשיר כזה בחדר פתרה להם בעיות אלרגיה, כולל רמות קשות. זה פשוט מאפשר להם להיות בלי האלרגן למשך הרבה שעות ביום.
בקשר לדיקור אני לא מבינה, מצטערת.
בהצלחה!

JoIIy Roger

New member
לדעתי תנסי

תנסי לשלב את הפורמולה של חומצות אמינו, מציעה לך לשאוב קצת במקביל ע"מ שלא לסכן את האספקה.
אולי החלפה של חלק מהארוחות גם תעזור.
אפשר לשאול מה את אוכלת?
לילדים שלי היתה בעיה רצינית כשאכלתי פרי הדר.

אני מחבבת מאוד את דר' עירית רוזן, גסטרו ילדים.

libitur

New member
אוכלת בעיקר ירקות

מידי פעם בשר ודגים
שוקולד וקפה גם הורדתי ומפרות ההדר אני נוגעת רק בלימון
תודה על ההמלצה, אנסה למצוא אותה

לא הייתי הולכת לשם

לא טוב ואפילו עלול להזיק,למניקה ולתינוק, לחיות על תפריט כל כך דל,מה גם שמנסיוני בכלל לא בטוח שזה מה שצריך כאן.
היא צריכה ייעוץ גסטרו מסודר מגסטרו תומך הנקה.

pie and cactus

New member
קודם שאלה

זה בטוח דם?
כי לנו גם היה (לא זוכרת באיזה גיל, אבל בשלב של הנקה מלאה) מה שנראה כמו דם בקקי ובדיקת צואה לא זיהתה דם.

libitur

New member
הבדיקת צואה זיהתה

כדוריות דם אדומות ולבנות, אז אני מניחה שזה דם לא? מה זה היה אצלכם?

pie and cactus

New member
לא ברור לנו, אבל כיוון שהבדיקה לא זיהתה

וגם הימנעות ממוצרי חלב לא עזרה, פשוט חזרתי לאכול מוצרי חלב וזה עבר מעצמו.

למעלה