שרשורפואי לשבוע חדש

פולספגן

New member
החלבון מותאם למשקל הגוף ולכמה התינוק צריך

בנוסף, זה גם קשור לזמן שלוקח עד לבגרות המינית להבדיל מחיות שמגיעות בגיל מוקדם יותר ולכן % החלבון גבוה אצלם יותר.

"החלב עזר" זאת היתה הערה צינית (בדיחה) ולכן גם קרצתי

הכוונה

לחלבונים זרים כמו חלבון חלב וכדומה שעוברים לחלב האם כשהם לא מפורקים וגורמים לתגובה אלרגית.

מה לגבי לנסות יעוץ תזונתי-אלרגיות עבורך?

משהו כמו IPEC?

הייתי גם מנסה להתייעץ עם טובה קראוזה - תזונאית מומחית בהנקה - אולי נתקלה בעבר במקרים כאלה ויודעת מה להציע.

לצערי יש לי דוקטורט בנושא

מנסיוני,אלרגיה היא אפשרות אבל בכלל לא בטוח שזה המקרה כאן,וגם אם כן, לא בטוח שצריך לעשות משהו.
חשוב לראות תמונה מלאה שכוללת את מדדי הגדילה וההתפתחות שלה וחשוב לערוך בירור מסודר שעל פניו נשמע שלא התבצע כאן.
יכולה להמליץ לך במסר על גסטרו ילדים מעולה ותומך הנקה שעזר לנו מאוד.

kita1000

New member
מצטרפת לדיוות לגבי אבחון גסטרו מסודר

לא מספיק שהרופאה דיברה איתו טלפונית..

והכיני לפגישה מדדי גדילה מסודרים.

דונה31

New member
מכירה

מצטערת על כל הסימנים אבל הייתי חייבת את תשומת ליבך.

כשהתחלתי לתת לביתי מוצקים אז הופיע לה אחרי זמן מה גם דם בקקי מה שהוביל אותי להפסקת מוצקים לפרק זמן של כחודשים שלושה.

אבל המקרה שלי לא כשלך אך כשזה קרה דאגתי הרבה הביאה אותי לדף בבאופן טבעי של מקרים של תינוקות אשר אלרגים לחלב אם או מרכיב בחלבון (אם זיכרני אינו מטעני)!!!
הקריאה עבורי היתה קשה בתור מניקה אך מחכימה. אני חושבת שזה חשוב שתתעמקי בדף זה כי תקבלי בו מידע רב שיוכל לעזור לך. אולי אפילו תוכלי ל"החיותו" ולקבל עזרה מהאימהות שם.
אני כן עמדתי ללכת בנוסף לגסטרו לטיפול באייפק אך בסוף לא ניגשנו.

שולחת לך חיבוק חם והנה הלינק
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/...%EE%E9_%E0%F6%EC_%FA%E9%F0%E5%F7_%E9%E5%F0%F7

זה בדיוק היה הסיפור של אמא שלי (כתינוקת)

לא להאמין אבל היא הייתה אלרגית לחלב אם!

הרופא הייקה שבקושי ידע עברית (זה היה אפילו לפני קום המדינה
) אמר לתת חלב עיזים, מהעז שבחצר ולהאכיל בכפית (לא היו אז בקבוקים בכלל!)
זה מה שנעשה, והכל בא על מקומו בשלום, כמה שזה נשמע הזוי.

רוןבלב1

New member
כן להאמין - חיסון!

ע"פ ד"ר עדיאל תל-אורן (ולא רק הוא) זה בהחלט הגיוני שתינוק נהיה אלרגי לחלב-אם בעקבות חיסון.
ככה זה עובד: בחלק מהחיסונים (למשל מחומשת, שפעם היה המשולשת) יש אדג'ובנט חזק מאוד שתפקידו לעורר את הגוף לתגובה חיסונית חזקה. האדג'ובנט הזה מבוסס אלומיניום שזה רעלן ידוע ומן הסתם זה הסיבה שהוא עובד כ"כ "טוב" - הגוף מגיב לרעל בתגובה חזקה של מערכת החיסון.
בזמן שהתאים של מערכת החיסון יוצאים באמוק (בגלל האדג'ובנט) לתפוס את הפולש הם תופסים כל מה שמסתובב בדם/בגוף באותו הרגע ומתייחסים אליו כפולש. ואם זה חלב-אם - אז חלב-אם נתפס כפולש והגוף לומד שהוא גוף זר שצריך ללחום בו, ומכאן אלרגיה.
לא סתם בישראל יש אלרגיה רבה לביצים (אאל"ט) ובארה"ב לחמאת בוטנים (תחשבו על זה...).

זו הסיבה שהמלצתו של ד"ר תל-אורן (שהיא, איך לומר, קצת בלתי אפשרית) היא לא להאכיל תינוק עד 24 שעות לאחר חיסון, ובכך מורידים בהרבה את הסיכוי לפיתוח אלרגיות למה שהוא אוכל.
(ד"ר תל-אורן אינו אב לילדים, אבל רופא מוכשר מאוד).

אני מכירה הורים שלקחו ילדים ואפילו

תינוקות לדיקור סיני ואומרים שמאד עבד. לי לא יצא אבל לא הייתי מהססת. ממה שהבנתי עוזר מאד והמחטים בהם משתמשים לילדים ותינוקות הן אחרות לגמרי ממחטים למבוגרים, לכן כדאי למצוא מישהו שמטפל בילדים. הרתיעה העיקרית שלי מדיקור, זה שלפחות אצל מבוגרים, כדי להגיע לתוצאות משמעותיות בטיפול צריך סדרה של 10-12 פגישות כל שבוע, ולי בדרך כלל אין סבלנות לתהליך כזה. אני מניחה שאצל ילדים התהליך קצר יותר ככה שבעיני שווה לנסות.
מאידך, כשמדברים על אלרגיות המילה הראשונה שקופצת לי לראש היא "אייפק".

ברוכה הבאה

נשמע שאתן בכיוון בנכון, ההומיאופתיה עושה עבודה ויש תופעות ניקוי.
בטיפול אלטרנטיבי חלק מתהליך הניקוי של הגוף הוא גם ג׳יפה שיוצאת החוצה...

העצה שלי היא להיות בקשר רצוף עם ההומאופת/ית. לפעמים בתוך התהליך הגדול יש קשיים, ואפשר להקל על ידי רמדי בדרך.

אל תישברי

רק בריאות!

nuvnuv1

New member
לדעתי כל טיפול טוב שיחזק את המערכת החיסונית

אני לא יודעת ספציפית לגבי gbs אבל לדעתי כמו בכל זיהום חיידקי אם תקבלי טיפול טוב שיחזק את מערכת החיסון שלך יש סיכוי טוב שזה יעזור להפטר מהחיידק.
אצלנו הומאופתיה עבדה טוב בנושא הזה, אני כל חיי סבלתי מזיהומים סטרפטוקוקים בגרון וגם הייתי נשאית של החיידק ולאחר טיפול הומאופתי הוא נעלם לי לחלוטין מהגוף .
ההומאופת שלי הסביר לי בזמנו שהרעיון הוא לחזק את המערכת החיסונית ולתת לגוף את הכלים להתמדד עם החיידק בעצמו ולא רק לפגוע בחיידק באמצעים חיצוניים.
אז נראה לי ששווה לנסות ולעשות משטח ולראות אם הוא נעלם.
אולי גם דיקור יכול לעזור אבל אני פחות מכירה.

אפו נים

New member
תודה

באמת חיזוק כללי למערכת החיסון הוא כיוון טוב, הענין הוא שהסטרפטוקוק הזה שבנרתיק לדעתי חי לו שם בשלום ולא מעורר שום ענין במערכת החיסונית (אין לי שום סימפטומים). אני חושבת אולי שהוא אפילו מין חלק מהפלורה הטבעית אצל לא מעט נשים (רבע מהנשים). הבעיה היא שהוא יכול להיות מסוכן לתינוק שעובר בתעלת הלידה, אם הוא נדבק בזה. בגלל זה אני לא בטוחה שזה שהוא נמצא שם מעיד על בעיה במערכת החיסונית, ולכן חיפשתי דווקא גם דברים יותר ספציפיים מקומיים. אם יש למישהי ניסיון ממש אשמח לשמוע.

לא הבנתי , יש לך GBS?

או שאת רק רוצה להקדים תרופה למכה בגלל התכנון ללדת בבית?
לי היה בהריון האחרון וילדתי בבית. אבל זה היה לפני התקנות החדשות. ובגלל שזה נמצא בשתן כבר בתחילת ההריון וגם במשטח בסוף ההריון אז בחרתי לקחת אנטיביוטיקה וקיבלתי מנה אחת בליה בבית. אני זוכרת שבזמנו גם חיפשתי כל מיני פתרונות טבעיים למצב ולא ממש מצאתי. העניין הוא שבחיידק הזה רב הנסתר על הגלוי ובעיקר שהבדיקות (בעיקר אלו של המשטח הוגינלי) מאוד לא אמינות, כך שבדר"כ ממש קשה לדעת מה רמת הסיכון, אם בכלל, שאת מצויה בה. קראתי בזמנו שאפשר לטפל במהלך הלידה באיזשהו חומר שאני לא זוכרת את שמו ( משהו שמשמש לטיפול בחניכיים). ושמחקר שנעשה על זה הראה שזה יעיל.

אפו נים

New member
היה לי בהריון הקודם

ועכשיו אני רוצה להקדים תרופה למכה כדי שאוכל ללדת בבית.
אני יודעת שרב הנסתר על הגלוי, ואומרים שעצם הבדיקה הוגינלית בסוף ההריון הוא בעייתי ואמנם מאז שהתחילו את זה (כלומר את הבדיקות ומתן אנטיביוטיקה בעירוי לנשאיות בארה"ב) אכן ירד מספר התינוקות שנפטרו מזיהום GBS אבל עלה מספר התינוקות שנפטרו מזיהומים אחרים בלידה, וסך התינוקות שנפטרו נשאר אותו דבר. בדברים האלו שהכל מעורפל ואין לי באמת כלים (או סבלנות, או תאי מוח מתפקדים) לקרוא מאמרים ולבחון את הנתונים ולהסיק מסקנות בעצמי אני נוטה "לעשות לי רב", במקרה הזה המיילדת שלי - שאומרת שלדעתה חשוב לקבל את האנטיביוטיקה אם יש GBS. מצד אחד אני מתייחסת לזה כאל ענין בירוקרטי, כאילו רק כדי להתגבר על מכשול התקנון החדש כדי לעשות לידת בית. מצד שני יש לזה גם משמעות של לקיחת סיכון במקרה וחס וחלילה התינוק נדבק בזה בלידה...
בלידה הקודמת ילדתי בבית איתה והיא נתנה לי עירוי (שבסוף לא הספיק להיות שעה בדם כי הקטנטונת רצתה לצאת ממש מהר ואז עשינו לה מעקב חום וטפו טפו הכל היה בסדר).
בינתיים ממש מתלבטת אם לנסות את השום הזה או לא, נראה לי נורא דרסטי.

אז אני מבינה שאצלך

זה לא התגלה בשתןאם כך מצבך פחות חמור. נשאות כבדה נחשבת שנמצא החיידק בשתן, אז זה אומר שהוא מפושט בגוף. אם הוא נמצא רק במשטח הוגינלי זו חצי צרה. (האם גם בהריון הקודם זה נמצא רק במשטח הוגינלי?) אם זה המצב, וחשוב לך מאוד ללדת בבית, תתייעצי עם המיילדת אם בכלל כדאי לעשות את הבדיקה. לדעתי התקנות החדשות לא מחייבות אותך לעשות את הבדיקה. הן רק מחייבות את המיילדת, במקרה שאכן עשית אותה ונמצאת נשאית, שלא ליילד אותך. כך שזה נתון לשיקול דעתך ולהחלטתך.
הרי בגלל הנתונים שכתבת ובגלל חוסר האמינות של הבדיקה, ישנם רופאים רבים שבכלל חושבים שהיא מיותרת ולא מפנים לעשות אותה.

dreams123

New member
יש ג'ל מחטא שאמור למנוע את המעבר של החיידק

לנרתיק. (כלורהקסדין)
אמורים להשתמש בו במשך 10 ימים לפני הבדיקה ואז (בהנחה שהיא תהיה שלילית) להמשיך עד ללידה.
אגב, יש לי בקבוק מלא שלו כי לי הוא שרף (כנראה כי הייתה שם פטרייה שלא ידעתי על קיומה) ואני אשמח להעביר לך אותו. אם את רוצה שלחי לי מסר.

למעלה