תגובה.
שיער כיוון שהשיער משוך לאחור, לא נראה לי שיהיה הגיוני שהקווצות בו יימשכו לצדדים. בנוסף, אם הוא אסוף, אז בטח לא יכול להיות שהחלק הקדמי שלו לא יהיה אסוף חזק. סימנתי לך את הצורה שלדעתי צריכה להיות לשיער בתסרוקת כזו, ואת הקווצות שצריכות להיות משוכות לאחור. קווצות בתסרוקת כזו הן לא בדיוק מוגדרות, לכן לא כדאי לצייר הצללה חזקה מדיי. אפשר לצייר מין פס רוחבי של ברק בערך באמצע הקרקפת, אבל לא להגזים איתו. צורת הגולגול טובה. ההצללה צריכה להיות הצללת גליל, בגלל שהוא עגול. אפשר לרמז קצת על הגולגול ככדור ולכן הוספתי מעט מאוד צל בחלק העליון של הגולגול. הפיסקה הזו היא קצת רעועה מבחינת ההסבר (
) ולכן הצללתי את הגולגול בקובץ על מנת שתביני. המקלות הסיניים לא ממש בולטים, מומלץ להחליף את הצבע שלהם.
שמלה אמרת שהדולי היא לפרוייקט המסיבות. לכן, אני חושבת שציירת שמלה שהיא ממש לאירוע חגיגי. אם התכוונת לצייר כתונת לילה, אז כדאי שתציירי אותה רפויה יותר, בלי רמז לפוש-אפ. סימנתי בקטעים מלאים של צבע אדום את הצורה שלדעתי מרמזת יותר על כתונת לילה. כמובן שאפשר להוסיף קטעים נוספים של אדום. ההצללה לא טובה. הקפלים שהשמלה מרמזת עליהם הם לא במקומות הנכונים של הקפלים. חשבי, קפלים של קווים כהים מאוזנים הם קפלים שמשתמשים בהם על מנת להראות שהבגד מעט רפוי על האדם, אך לא ממש ממש רפוי אחרת הקפלים היו אלכסוניים יותר. בשמלה לא משתמשים בקפלים כאלה. אפשר להשתמש בכמה סוגים אחרים. אדגים הצללה מסוימת.
1.+ 2. ציור בלי קווי מתאר הוא ריאליסטי יותר ולכן אראה לך שיטה לצייר כך. הוספתי את הצורה שציירתי מקודם, מחקתי את פנים השמלה, השארתי רק את קווי המתאר - בצבע שונה מזה של הפלטה, כך שאני אוכל להצליל ללא קווי מתאר ביתר קלות. החלפתי את הפלטה למרווחים גדולים יותר בין הגוונים. רק כשיש דולי ממש גדולה ורוצים שהיא תיראה ריאליסטית מאוד - משתמשים בהרבה גוונים דומים. בגלל שהכתונת רפויה כעת, אין צורך בהגדרה מדויקת של החזה ולכן לא סימנתי אותו בקו מתאר אלא בסתם קו עזר שיעזור לי לזכור.
3. התחלתי להצליל את הכתפיות מהצבע הכהה והלאה. את החזה נצליל בצבע בהיר מאוד.
4. אנחנו רוצים ליצור מראה של כתונת ולכן נעשה קפל רפוי מאוד. ציירתי קו בהיר של הקפל עצמו ועכשיו אצליל בצבעים כהים יותר מסביבו. כמו כן, הוספתי קפל נוסף לידו. הקפל הרפוי מתבטא בקו בגוון בהיר.
5. המשכתי להצליל באזור הבטן, והוספתי קפלים בהירים נוספים ומסביבם הצללה כהה יותר.
6. כעת נעבור לחלק התחתון של הכתונת. כאן הייתה הטעות הגדולה שלך. הקפלים שבתחתית הכתונת נובעים מהשתפכות הבד ולכן הם לא יכולים להתבטא בקפלי מתיחה. ציירתי קווי עזר לקפלים שמייד אצייר. יש בנות שדוגלות בקווים לא ישרים, אך ציירתי קו ישר כיוון שהבד משתפל ישר למטה, ולא משתפל בצורה עקומה.
7. כיוון שהאור בא מהכיוון הקדמי של הדולי, הקפל האמצעי הוא זה שמקבל את האור. צבעתי את כל הקפל בצבע בהיר ובחלק האמצעי שלו הדגשתי עוד יותר את האור.
8. הקפל האמצעי מֵצֵל על הקפלים שלידו. לכן ציירתי צל בצד הקפל המרכזי.
9. השלמתי את האור בצדי הכתונת. הוספתי הצללה על הגוף.
נעליים הנעליים עשויות טוב מאוד. יש צורך בהגדלת המרווחים בין גווני הפלטה. אגב, אם הדולי היא במסיבת פיג'מות, כדאי לחשוב בכיוון של נעלי בית פרוותיות או משהו דומה.
סיכום נסי לתקן, לפחות חלק ממה שהצעתי. יש עוד דברים שכדאי לשפר, מעבר למה שכתבתי. אבל לאט לאט. בהצלחה