Holy shit! מה זה הדבר הזה ?

deathOrat

New member
אתה מדבר על פיל ומה אתה משווה?

SRV, אחד מהבלוזיסטים הכי טובים שהיו לנגן מעולה אבל שהוא לא בלוזיסט אתה מצפה שיהיה להם את אותו פיל ויותר גרוע מזה גם אם הוא היה בלוזיסט האם אתה מכיר 2 בלוזיסטים עם אותו פיל? SRV http://www.youtube.com/watch?v=jVVmsxR67ZE הנדריקס http://www.youtube.com/watch?v=Bz85o1paFMQ אותו פיל? פאק, בגאת'רי אפילו לא לקחת את אותו קטע אם כבר אתה מתרכז בהשוואות (שלדעתי זה פשוט לא נכון לעשות) לכל גיטריסט יש ת'פיל שלו, את איך שהוא פוגע במיתרים וזה הופך אותו למי שהוא. מותר לך לא לאהוב לדעתי השכנוע של הורסי מוכיח שהוא עדיין ילד והשכנוע הנגדי שלך מוכיח שגם אתה עדיין ילד. זה לא משנה מה האחר אוהב זה משנה מה אתה אוהב. "אז בשביל מה לנגן סגנון אם אתה בכלל לא מרגיש אותו?" בכמה סגנונות אתה שולט? האם שלטת בכל הסגנונות האלה והרגשת אותם מבפנים על ההתחלה? האם כל פעם שאתה נוגע בגיטרה אתה מרגיש אותו דבר או מרגיש משהו דומה? תחשוב על זה ותגלה שרגש במיוחד בנגינה זה משהו שמשתנה כל הזמן אתה לא תוכל להרגיש בלוז אם לא תנגן בלוז ואתה לא תוכל להרגיש ג'אז אם לא תנגן ג'אז וכו' רגש זה משהו שהוא נבנה כל הזמן, גם גארי מור עליו השלום, אחד מהנגנים שאני הכי אוהב השתנה בנגינת הבלוז שלו וזה לא שמה שחדש יותר טוב מהישן אלא שפשוט בני אדם נמצאים במקומות אחרים. גאת'רי לעולם לא ירגיש כמו אלברט לי ואלברט לי בחיים לא ירגיש כמו גאת'רי אבל גאת'רי לדוג' וזה הרעיון בורסטיליות שלו נוגע קצת בכל ז'אנר והוא שומר על מה שהוא.

BetaCAM

New member

prince779

New member
שוב,

אני לא משווה בין שניהם. זו לא השוואה בין שני נגנים - הנדריקס וסטיבי מנגנים את הבלוז מכיוון שונה, אבל גאת'רי בכלל לא מנגן בלוז! הוא אפילו לא קרוב, הוא אפילו מנסה לדחוף שם איזה מסר, אני רואה אותו מנגן וכאילו כל הגישה שלו אומרת "תראו איזה מגניב אני, אני פשוט מטורף, אני מכיר את כל הסולמות בעל פה מכל כיוון אפשרי אז קטן עליי לנגן בלוז וכל סגנון אחר", משהו בנגינה של הבנאדם כאילו משדר שהוא חושב שהוא נמצא תמיד באיזו תחרות נגינה - אולי זו הסיבה שהוא מנגן 5000 תווים בשניה ולא עוצר לקחת אוויר, הוא כאילו כל הזמן עסוק בלנסות להרשים. זו ההתרשמות שלי מהבנאדם. הוא מנגן קאנטרי כדי להוכיח שהוא יכול לנגן קאנטרי. הוא מננגן מטאל כדי להראות שהוא יודע. כל הנגינה שלו נראית ונשמעת כמו איזה מירוץ מכוניות. זו אותה ההרגשה שאני מקבל כשאני רואה מישהו נכנס לחנות גיטרות, לוקח גיטרה לידיים ומתחיל לדפוק שרדים. הרגשה שהבנאדם כל כך חסר בטחון שהוא כאילו מנגן כדי לסחוט קריאות התפעלות. ביום שהוא יפסיק לנגן כדי להרשים יכול להיות שהוא באמת יהיה אדיר, עד אז - אישית, לא מסוגל לשמוע אותו.

horsie

New member
אפשר להגיד אותו דבר לגבי האחרים

הם כל כך תקועים בסגנון אחד שהן הגדירו לעצמם ובדברים שהם כבר מכירים מפחדים לצאת החוצה ולעשות משהו חדש והרוב נשמע אצלהם אותו דבר חרשו את החיים מאותם פוזציות ושינויים אקורדים נשמע מוכר? Johnny Hiland מכירים? גם גיטריסט ורסיטלי מאוד נגן קאנטרי בנשמה אבל פיוזניסט אדיר כשהוא רוצה כל אחד עושה מה שהוא אוהב סטיבי אוהב בלוז בערך הנדריקס אוהב מה מה שזה יהיה שהוא עשה וזה מדהים (לא באמת יודע להגדיר את זה) וגאת'רי אוהב פיוז'ן שדרך אגב הבאתי המון דוגמאות לשירים איטיים שלו כנראה שאף אחד לא באמת טרח לשמוע

deathOrat

New member
לא שמעת הרבה צ'ארלי דניאלס הא? זה קאנטרי

זה אמנם לא כמו landslide או דברים כאלה אבל זה קאנטרי ללא ספק

deathOrat

New member
זו דעה כמו שלך מותר לאהוב את גאת'רי

לאחרים כמו לפרינס ולטרג'ה מותר לא לאהוב אותו זה כמו שתתווכח עם מישהו שהוא לא אוהב שוקולד ותגיד לו "לא גמרת את החפיסת שוקולד אז איך אתה יודע שזה לא טעים?!"

eran377

New member
איך אני אוהב שאנשים מנסים להכריח לאהוב משהו

על טעם ועל ריח... אני בדעה של אסא דרך אגב. גיטריסט מעולה, טכניקה ייחודית וסופר מרשימה אבל יותר מדי תצוגת תכלית ופחות מדי מוסיקה.

eran377

New member
אה! ואני רואה לנכון להגיד שדיוויד גילמור.....

סתם

RoieL

New member
גילמור זה מעבר לאוהב או לא אוהב

זאת אקסיומה

Manic Subsidal

New member
בהחלט נגן מרשים מאוד!

אבל אני חייב להסכים עם מי שאומר שהוא... דיי משעמם... "טכניקאי" כמו שאומרים. אבל אין ספק שעם טכניקה מרשימה ביותר.

xflil

New member
Not my cup of tea

מצד שני, כל הסגנון הזה הוא לא כוס התה שלי. העניין הוא שדברים כאלה יוכלו ללמד רובוטים לנגן בעוד שנים ספורות אני מניח, אני לא חושב שיהיה אפשר ללמד אותם לנגן ג'ימי פייג'..

למעלה