Holy shit! מה זה הדבר הזה ?

horsie

New member
מצטער לא מאמין שהקשבתם לאלבום ברצינות

או בכלל כי הרוב המוחלט של האלבום הוא בכלל לא מנגן מהר שירים כמו Eric Wonderful Slippery Thing Slidey Boy Hangover וגם השירים המהירים שלו Sevens Ner Ner Waves הם מאוד דינמיים עם הרבה שינויים במהלכם

BetaCAM

New member
תאמין... תאמין...

אני לעולם לא מבטל אלבום כזה או אחר לפני שאני שומע אותו ברצינות ואתה באמת לא מכיר אותי אם זה מה שיש לך לומר...

horsie

New member
אני באמת לא מכיר אותך מעבר לפורומים

אני חושב שאולי דיברנו בעבר הרחוק בטלפון בתקופת הייד פארק ואתה אמרת בעצמך "ולא חושב שאפילו שמעתי את כולו" ו"עייפתי משרדינג" והסקתי מזה שזה היה מזמן והזכרון שלך די מעורפל לגבי השירים והבאתי דוגמה מנומקת לזה שרוב האלבום לא מהיר כלל וכלל ממליץ לנסות מחדש בכל מקרה הייתי רוצה לשמוע מזה ערך מוסף מבחינתך אשמח להמלצה למשהו מעניין גם

horsie

New member
יכולות להיות לזה 2 סיבות

או שלא שמעת אותו מספיק את האלבום EROTIC CAKES בעיקר או שאתה מקנא, שפה גם אני נכלל רוב העבודה שלו היא מאולתרת ובחיים לא שמעתי מישהו שמאלתר ככה יש לו חוש מוזיקלי נדיר וסגנון די יחודי רק גז'יסטים ופיוז'ניסטים כבדים אחרי 15 שנה שיכולים לנגן מה בזיין שלהם

MetalicBluz

New member

הוא באמת נוטה לטכניקה ומהירות (ומבחינה טכנית הוא אולי הגיטריסט הכי טוב בעולם, לא משהו שאפשר להגיד על כל אחד..) אבל יש לו טונות של רגש ופיל ואני יכול לתת הרבה דוגמאות שזה בא לידי ביטוי. אבל מה שבאמת כ"כ מיוחד בו, זה שרוב הגיטריסטים נוטים לסגנון אחד. ז"א קחו את סטריאני ותנו לו לנגן ג'אז או קחו את ג'ורג' בנסון ותנו לו לנגן מטאל.. הם גיטריסטים גדולים בתחומם אבל בסגנונות מוזיקליים אחרים הם מן הסתם ירגישו כמו דג מחוץ למים. מה שמיוחד כ"כ בגות'רי זה שהוא שולט בכל סגנון נגינה אפשרי. תנו לו לנגן בלוז ג'אז מטאל רוק פיוז'ן ג'יפסי מה לא.. הוא פשוט שולט בהכל. ממש לא משהו שאפשר להגיד על כל גיטריסט. ד"א עוד מישהו בקטגוריה הזו הוא Alex Hutchings. עוד גיטריסט שאני נורא מעריך.

horsie

New member
הבעיה עם אלכס היא שהוא חפשן

לא רוצה להוציא אלבום הקרציה הזה ואל תשכח את גרג האו שון ליין ועוד כאלה ואחרים אין דבר כזה הכי טוב טכנית בעולם יש עוד אנשים שיכולים לנגן כל מה שהוא מנגן (לא יותר מידי) אבל הוא באמת מהמיוחדים ובלי קשר אני ממש נהנה מקלפטר עכשיו לא ממש הכרתי אותו עד האשכול שנפתח פה :)

MetalicBluz

New member
הוא עובד על אלבום. אמור לצאת השנה.

"הכי טוב טכנית בעולם" - אני לא מת על ההגדרות האלה. אבל בוא נגיד אם היו עושים בדיקה במעבדה ובודקים את כל הגיטריסטים האלה מבחינה טכנית ובכל קטגוריה כמו אלטרנייט, סוויפים, ארפג'יוז, אקונומי וכו' את השליטה בכל הטכניקות נגינה שקיימות ואת המהירות, אני מניח שג'ותרי היה במקום טוב בראש הרשימה.. וכן גם אלכס וגרג האו. הם כולם אדירים. אבל מבחינת יצירתיות ורמת המלודיות של הפראזות באלתור הייתי נותן את המקום הראשון מביניהם לאלכס. כן אני יודע שזה די מפגר בכלל להתייחס לדברים האלה ברמות נגינה האלה כי כל מה שאחד מהם ינגן גם השאר יכולים אבל just sayin וקלפטר.... הוא באמת משהו מיוחד. יש לי ברכב עשרות דיסקים אבל האלבום של קלפטר (אלבום אוסף שלו) אני שומע אותו כבר איזה חודשיים בלופים.

terje

New member
גרג האו לדוגמא

הוא ברמה אחרת לגמרי... אבל לגמרי לדעתי בלבד, ולא , אני לא מקנא בו

deathOrat

New member
יחי ההבדל הקטן, גרג האו בעצם היה מהמובילים

של סגנון מסויים בפיוז'ן וגאת'רי הוא לא, אני לא חושב שזה יהיה הוגן להשוות אותו לגרג האו כי היצרתיות של גרג האו היא הנכס שלו (גם הטכניקה אבל בעיקר היצירתיות) והנכס העיקרי של גאת'רי הוא הורסטיליות והשמיעה שלו שמזהה את הפרטים הקטנים ביותר http://www.youtube.com/watch?v=oaIzEo013iI ממגזין guitar techniques זה כמו שתשווה בין BB king או SRV לבין אחד שמנגן במועדון בסגנון שלהם אתה תמיד תוכל להעריך את הפיל וכו' אבל אף אחד לא הוא לא כמו אבני הז'אנר ומה לעשות גרג האו הוא כזה. ובכלל אני נגד השוואות זה סתם גורם לתסכול בסופו של דבר מי שאוהב או לא אוהב שיהיה לו על הכיפאק.

prince779

New member
הוא ממש, ממש, ממש לא שולט בכל סגנון אפשרי

העולם לא נגמר במטאל פיוז'ן וקצת בלוז. האם הוא שולט בפלמנקו? האם הוא יכול לנגן יצירה קלאסית ספרדית של טרגה למשל, או של באריוס? האם הוא שולט בפינגרפיקינג? הוא בכלל יודע לנגן ללא מפרט? זה אולי נראה כאילו הוא שולט במגוון יחסית רחב של סגנונות, אבל הוא למעשה שולט רק בסגנון אחד - פיוז'ן. כשהוא מנגן בלוז: http://www.youtube.com/watch?v=Ik2m3goJ864 הוא נשמע כמו נגן פיוז'ן שמנסה לנגן בלוז. אין כאן אפילו קמצוץ של פיל בלוזי. כל סגנון שהוא מנגן הוא נשמע בדיוק כמו מה שהוא - נגן פיוז'ן שמנסה לערוך מין תצוגת תכלית של סגנון אחר, וממש לא הולך לו. טכנית הוא הכי טוב בעולם? ממש תלוי בהגדרה שלך לטכניקה.

MetalicBluz

New member
תתפלא

http://www.youtube.com/watch?v=TINt-TjUbXE בכל סגנון נגינה אפשרי שאני מכיר לפחות. בדגש על גיטרה חשמלית. כן אין ספק שפיוז'ן זה התחום שלו אבל הוא פשוט שולט בכל כל כך הרבה סגנונות נגינה אחרים גיטרה ספרדית זה עולם שונה לגמרי לא התכוונתי לזה. תראה זה נשמע שאני גרופי שלו הוא משהו.. אני באמת חושב שהוא מיוחד. ומפתיע מבחינה מלודית אפילו תוך כדי הפגנת טכניקה. יש גיטריסטים שאני הרבה יותר מעריך ממנו. בכל מה שקשור לבלוז לדוגמא אני פשוט עוד לא מצאתי מישהו שעושה לי את זה יותר מרובן פורד http://www.youtube.com/watch?v=4Z6D-e_uVYo ועוד כל מיני.. ביבי קינג, ג'ון מאייר, גרגור הילדן. אפילו הבחור הזה יש לו יותר רגש בכל מה שקשור לבלוז. והרשימה ארוכה.. http://www.youtube.com/watch?v=qVWfBn2_xaA בכל מה שקשור בקאנטרי לדוגמא עוד לא הכרתי גיטריסט טוב יותר מדני גטון שלא נדבר על ג'אז, בלוז, רוק ג'יפסי מה לא.. אני יכול לתת לך המון גיטריסטים שאני אוהב בכל סגנון נגינה (שקשור לגיטרה החשמלית). רק אמרתי שמדהים שגות'רי שולט בהמון סגנונות נגינה. משהו שהוא די נדיר אצל גיטריסט. אפילו אצל הגדולים. אתה יכול לתאר לעצמך את ג'ימי הנדריקס מנגן ג'אז? לי קשה. אני לא אומר שהוא לא אחד הגיטריסטים הכי משפיעים בכל הזמנים. אולי הכי משפיע. אבל 99% מהשירים שלו וסגנון הנגינה שלו הוא בלוז ורוק. וככה רוב רובם של הגיטריסטים. גיטריסטים כמו גות'רי שבאמת שולטים בהמון סגנונות נגינה אין הרבה. אני יכול להבין למה הרבה לא אוהבים אותו כי לנגינה שלו יש אופי. מין סיגנצו'ר שלו בכל סגנון שהוא מנגן אבל עדיין זה מדהים מבחינתי שהוא כזה אול-אראונד פלייר. יש לו שמיעה מוזיקלית מפחידה פשוט. הבנאדם ליטרלי נולד עם גיטרה ביד. הוא התחיל לנגן בגיל 3 (3!!)

prince779

New member
אז קודם כל

אישית, זה קצת מעצבן אותי להתקל בתופעה הזו שוב ושוב, במיוחד בארץ, של אנשים שאומרים "כל סגנון נגינה אפשרי" ומתכוונים למטאל פיוז'ן וקצת בלוז, כאילו פלמנקו, קלאסי ופינגרסטייל שכל אחד מהם זה יקום שלם לא נחשבים לסגנונות. יש עוד כל כך הרבה מעבר לחשמלית שזה פשוט עצוב שיש אנשים שהעולם שלהם נגמר שם. דבר שני, גות'רי, בדיוק כמו הנדריקס יודע לנגן רק סגנון אחד - פיוז'ן. כשהוא מנסה לחרוג מזה הוא פשוט לא עומד בשום סטנדרט. תעיף מבט בהודעה שלי למטה שכותרתה "בוא ננסה שניה משהו".

רונסולD

New member
פלמנקו וקלאסי

פלמנקו וקלאסי אתה מנגן על גיטרה ספרדית או קלאסית, בהתאמה. לפי התפיסה שלי, גיטרה קלאסית וגיטרה ספרדית הן כלים שונים במהות מהגיטרה החשמלית. מבחינתי, ההקבלה של גיטרה חשמלית לגיטרה קלאסית היא כמו הקבלה של גיטרה בס לגיטרה חשמלית - אלו כלים שונים.

prince779

New member
גם גיטרה אקוסטית היא כלי בפני עצמו?

כי אז יוצא שאני יודע לנגן בצורה טובה על 3 כלים שזה די מרשים:)

למעלה