Holly frak!

Wah Wah

New member
../images/Emo58.gifהכל חוזר על עצמו בלופ

קודם כל, לא ראיתי את הסידרה המקורית, ואני גם לא כל כך מרגישה צורך לראות, אבל תקנו אותי עם אני טועה. ההתייחסות ל-11 בספטמבר ולמלחמה בעירק אינה מפורשת כמו השימוש בשיר. יש הבדל (לדעתי) בין הקבלה של המתרחש בסידרה למציאות שלנו, ובין לקחת משהו מהמציאות שלנו ולשים אותו כמו שהוא בסידרה. לא היתה רמיזה לשיר, למילים, ליוצר, אלא לקחו שיר מאד מוגדר וידוע, והשתמשו בו. בכל מקרה, עצם העובדה של-12 המושבות אמונה שמזכירה את המיתולוגיה היוונית, לא ממקם אותם באיזשהו קו זמן עתיק יותר. הרי כמו שההיבריד אמרה, הכל חוזר על עצמו שוב ושוב, ולכן אין מניע שבעצם כבר הסדרה מתרחשת לאחר המילניום השני, ואנחנו עדים לחזרתיות של כל העניין. אני אפילו מעדיפה להאמין שהזמן שלנו כמו שאנחנו חווים אותו, מהווה תקופה מאד מאד עתיקה בלוח הזמנים הבטלסטארי. ואם כבר חזרתיות, ראיתי שדובר פה רבות על מוטיב הנצרות המשיח וישו, ואני לא יכולה להתעלם מהעובדה שגאיוס באלטאר מרגע לרגע מקבל יותר את החזות החיצונית של ישו, וכבר סומן על ידי קפריקה כנבחר - שליחו של האל. ישו כבר אמרנו? ולנושא מעט שונה, פשוט עדיין רצות לי מחשבות רבות בראש שמתפזרות לכל הכיוונים: ארבעת הציילונים "החדשים" אמורים להיות שונים בצורה מהותית משאר הדגמים. אני חושבת שהיופי בבחירה שלהם לציילונים היא, שכל אחד מהם מהווה את "הנוסע שליד הנהג" לדמות חשובה, ועוזר לכוון ולהדריך אותה במסעה: סול טיי לאדמה סאם אנדרס לקארה קורי לנשיאה רוזלין וצ'יף - לגלקטיקה עצמה ולכן אני חושבת שהם מהווים בעצם זרם שלישי של הציילונים - אלו שלקחו על עצמם כמטרה לעזור למין האנושי ולכוון אותו, בעוד ששאר המודלים בכיוון אחר לגמרי, מלבד אולי קפריקה 6 ואתינה ובומר שנמצאות במצב ביניים. ואחרי שהתפזרתי לכל הכיוונים, אולי כדאי שאני אנסה ללמוד לאיזשהו מבחן, בהתחשב שסמסטר ב מיד מתחיל, ויש עוד מבחן אחד בדרך. ומכאן לדילמה החשובה ביותר: ללמוד למבחן או לראות את razor?????

tsou

New member
וכעת לגוף ההודעה ../images/Emo13.gif

בסדר יורד, כן את טועה, אבל רייזור קודם בכל מקרה, לגבי ה-11 בספטמבר, הסדרה דווקא כן עושה שימוש בייצוגים "ממשיים" (קפיצת האנשים מחלונות המגדלים, קיר התמונות ועוד) כך שזו אינה הקבלה כמו ההקבלות הרבות אחרות לתרבות ההווה בגלקטיקה (ואצל הסיילונים כמובן גם), עם זאת נכון שהיא גם אינה זהה לשימוש בשיר של דילן מפני שבניגוד אליו הייצוגים האלה נחתכו מאד דק, הופרדו והושתלו בסצנות שונות בפרקים שונים. הייתי ממקמת את ה-11 בספטמבר איפשהו באמצע בין ההקבלות האחרות ובין בוב דילן אני חוששת שאת צודקת בעניין גאיוס כישו שזו המסקנה הבלתי נמנעת מצילום הטיזר של הסעודה האחרונה.. (היות ושש השמאלית מצביעה "מבעד" לקפריקה שש, טכנית זו אינה ישו) לגבי ארבעת הסיילונים, נשמע משכנע מאד! רק שקפריקה שש מתנדנדת אחרת מאשר שרון.. אז מי דעתך הסיילון האחרון???

Wah Wah

New member
ורעיון חדש שעלה במוחי!!!

טום זארק הוא הציילון האחרון!

tsou

New member
הערה אדמיניסטרטיבית ../images/Emo150.gif

תשתדלי לשרשר את ההודעה לתגובה אליה את מתיחסת, ולא במקומות שונים ... ימנע בלגן..

Wah Wah

New member
שאלה קשה מאד...

אני מתלבטת בזה די הרבה. כבר כתבו ברכבות התחתיות של לונדון בעבר שאריק קלפטון הוא אלוהים, ככה שאולי בוב דילן הוא הציילון האחרון??? אבל בנימה רצינית, אני חושבת שלורה רוזלין תהיה הבחירה הטובה ביותר - אבל מתנגש עם מוטיב המנהיג הגוסס. אני לא מאמינה שקארה היא הציילון האחרון - יש לה תפקיד יותר נבואי בהדרכת הצי לכדור הארץ. בנקודה הזאת אני חושבת שהיא ולורה רוזלין חולקות את תפקיד משה - מוביל בני ישראל לארץ האבות מצד אחד (קארה) אבל לא זוכה להגיע לשם (לורה רוזלין). אני גם לא חושבת שאדמה, האב והבן הם ציילונים, הרי יש להם היסטוריה מוכחת ולא שתולה - אנשים הכירו את וויליאם אדמה, ולכן הוא אינו זיכרון שתול במוחו של אדמירל אדמה. אני עדיין חוזרת כל הזמן למיני סידרה, שם קפריקה 6 פגשה דמות שלא הראו לנו לפני שהמושבות הופצצו. היא הרי כל הזמן מדברת על אלוהים, ואולי הדמות החסרה הזאת היא אלוהים? ואולי בעצם אותו אלוהים הוא הציילון האחרון (וקפריקה 6 לא יודעת את זה?). ואז פה אני כבר ממש מתחילה עם ההשתוללות: מה אם וויליאם אדמה - הסב, הוא בעצם אלוהים או הציילון החסר או שניהם? אני חושבת שיש חשיבות לשושלת אדמה, מעבר לסתם יחסי האב-בן של ביל ולי, ותגלית כזאת יכולה לשפוך אור חדש לגמרי על הסדרה. בכל מקרה, אני לא מרמינה שקוטל, או קיילי, או גאיטה, או הילו, או בילי או אדאר הם ציילונים. וזהו בעצם. מחשבות וקטילות יתקבלו בשמחה.

tsou

New member
אני לא מצליחה להבין

למה כולם מהמרים על סיילון אחרון ממאגר המתים הרשמי/דמויות שלא פגשנו מעולם בסדרה. הרי האימפקט של סיילון כזה לא יתקרב להלם שיווצר כשיחשף סיילון אחרון בדמות אנושית חיה וקיימת ומוכרת היטב.. קפריקה שש אולי פגשה אותו כבר במיני סדרה, מאד הגיוני כשחושבים על זה אבל זה לא שולל מישהו מוכר, ואגב אדאמה, האבא לא הסבא, לא נראה קצת חשוד שהוא היחיד שקיבל משלי גודפרי נשיקה (וגם משקפיים למזכרת- שמקבילים לאלו שנגנבו מרוזלין, מה שמאפשר אמנם ל"קרוא" את העניין כחלופה לרומן הוירטואלי עם הנשיאה שכזכור מפנטזת על לידה מחדש בתור סיילונית בלונדית ובכל זאת)

Wah Wah

New member
אולי לא זה לא השתמע מההודעה שלי אבל...

אני לא חושבת שאחת מהדמויות שמתה תתגלה כציילון האחרון, ואני בהחלט איתך בדיעה שהאפקט החזק ביותר יהיה שנגלה שאחת מהדמויות העיקריות היא ציילון ולכן לורה רוזלין נראית לי כמתאימה ביותר אבל זה מתנגש עם קו עלילתי.רעיון אחר בסידרה של המנהיג הגוסס ולכן האופציה הבאה מבחינתי היא דמות שלא פגשנו עדיין, אבל קשורה באופן מהותי לדמויות האחרות בסדרה. ואגב, האם פיספסתי משהו, או שזה קשור לרייזור שעדיין לא ראיתי - who is שלי גודפרי?

tsou

New member
לא רייזור

אלא פרק "שש דרגות של הפרדה" בו בומר מגלה שאת הכתובת "סיילון" על הקיר, כלומרעל דלת הלוקר שלה. שלי גודפרי היא לכאורה קפריקה שש שמחליטה להעניש את ישו, כלומר באלתר, על חוסר האמונה שלו ומתממשת על גשר הפיקוד בחליפה שחורה ומשקפיים (ומפלילה אותו זמנית בהפצצת קפריקה). לפני שהיא נעלמת היא מעניקה לאדאמה נשיקה לוהטת והוא נשאר עם המשקפיים שלה ביד (פחות או יותר :)

tsou

New member
יש שרשור על שלי גודפרי

קצת יותר למטה, במסגרת אחד מהדיונים העונתיים עם מר מז'אר :)

Wah Wah

New member
../images/Emo67.gifאיך שכחתי????

ואני עדיין לא הצלחתי להבין את כל העניין של איך אני כותבת את ההודעה המתאימה במקום המתאים, ובגלל זה ההודעות שלי פזורות לכל עבר. אני אשמח לגלות שטום זארק הוא הציילון האחרון. הרי יש לו עבר של טרוריסט/פעיל זכויות אדם, והוא בעצם מייצג את הקונפליקט של שמירה על אינדיווידואליות והגנה על זכויות, אבל בכל מחיר, כולל חיי אדם. תכל'ס לא יודעים יותר מדי על הדמות, אבל בעיני הוא מאד מרתק ותמיד רציתי לראות קצת יותר התעמקות בו. מה גם שהבנתי שהוא קפטן אפולו המקורי, אז היה נחמד לגלות שהוא ציילון...

tsou

New member
טום זארק

אכן מעניין, אבל אם יתגלה כסיילון זה יהיה בעיקר מרעיש ביחס לסדרת המקור (זו שלא בוער לך לראות) ... מה שכן, הזכרת לי ששכחתי לגמרי לציין אותו במסגרת ההשוואה של שתי הסדרות - יפעת אם את קוראת אותנו הנה עוד סיבה לראות את הסדרה החדשה! אפולו חזר בתפקיד הטרוריסט..

tsou

New member
אגב לי אין שמץ של מושג קלוש

לגבי זהות הסיילון או הסיילונית החסר/ה.. דוקא אמור להיות לי דמיון פורה אבל במקרה הזה.. גורנישט.. והקטע הוא שברור שברגע שיחשף כולנו ניפול מהכסא לא רק בגלל שלא חשבנו עליו אלא גם מפני שעכשיו שיודעים רואים שהתשובה היתה כל הזמן מול העיניים..

Wah Wah

New member
אל תקראי אם את לא רוצה ספויילר לעונה4../images/Emo58.gif

אבל בתמונה על פי הארוחה האחרונה, לפי מה שהסביר רון מור, כנראה שאף אחד ממשתתפי התמונה הוא לא הסיילון האחרון, מה שפוסל את אדמה, רוזלין, קארה, הילו, לי ובאלטאר אני באמת מקווה שכשנגלה אני אמצא את עצמי על הרצפה מקללת...

tsou

New member
טוב זה לא ספוילר זה ברור לכולנו :)

ואני שותפה לתקווה שלך כמובן

Wah Wah

New member
חחח...../images/Emo68.gif

אני כל כך מפחדת לגלות משהו שמישהו לא יודע שאני כבר כותבת על הכל ספויילר...
זאת פעם ראשונה שאני מצליחה לראות סדרה בלי לגלות מה קורה בעלילה ואת כל הטוויסטים החשובים, שאני ממש לא רוצה להרוס לאף אחד אחר.

למעלה