../images/Emo58.gifהכל חוזר על עצמו בלופ
קודם כל, לא ראיתי את הסידרה המקורית, ואני גם לא כל כך מרגישה צורך לראות, אבל תקנו אותי עם אני טועה. ההתייחסות ל-11 בספטמבר ולמלחמה בעירק אינה מפורשת כמו השימוש בשיר. יש הבדל (לדעתי) בין הקבלה של המתרחש בסידרה למציאות שלנו, ובין לקחת משהו מהמציאות שלנו ולשים אותו כמו שהוא בסידרה. לא היתה רמיזה לשיר, למילים, ליוצר, אלא לקחו שיר מאד מוגדר וידוע, והשתמשו בו. בכל מקרה, עצם העובדה של-12 המושבות אמונה שמזכירה את המיתולוגיה היוונית, לא ממקם אותם באיזשהו קו זמן עתיק יותר. הרי כמו שההיבריד אמרה, הכל חוזר על עצמו שוב ושוב, ולכן אין מניע שבעצם כבר הסדרה מתרחשת לאחר המילניום השני, ואנחנו עדים לחזרתיות של כל העניין. אני אפילו מעדיפה להאמין שהזמן שלנו כמו שאנחנו חווים אותו, מהווה תקופה מאד מאד עתיקה בלוח הזמנים הבטלסטארי. ואם כבר חזרתיות, ראיתי שדובר פה רבות על מוטיב הנצרות המשיח וישו, ואני לא יכולה להתעלם מהעובדה שגאיוס באלטאר מרגע לרגע מקבל יותר את החזות החיצונית של ישו, וכבר סומן על ידי קפריקה כנבחר - שליחו של האל. ישו כבר אמרנו? ולנושא מעט שונה, פשוט עדיין רצות לי מחשבות רבות בראש שמתפזרות לכל הכיוונים: ארבעת הציילונים "החדשים" אמורים להיות שונים בצורה מהותית משאר הדגמים. אני חושבת שהיופי בבחירה שלהם לציילונים היא, שכל אחד מהם מהווה את "הנוסע שליד הנהג" לדמות חשובה, ועוזר לכוון ולהדריך אותה במסעה: סול טיי לאדמה סאם אנדרס לקארה קורי לנשיאה רוזלין וצ'יף - לגלקטיקה עצמה ולכן אני חושבת שהם מהווים בעצם זרם שלישי של הציילונים - אלו שלקחו על עצמם כמטרה לעזור למין האנושי ולכוון אותו, בעוד ששאר המודלים בכיוון אחר לגמרי, מלבד אולי קפריקה 6 ואתינה ובומר שנמצאות במצב ביניים. ואחרי שהתפזרתי לכל הכיוונים, אולי כדאי שאני אנסה ללמוד לאיזשהו מבחן, בהתחשב שסמסטר ב מיד מתחיל, ויש עוד מבחן אחד בדרך. ומכאן לדילמה החשובה ביותר: ללמוד למבחן או לראות את razor?????