Holly frak!

The Human

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מיותר לציין שהופעתו האחרונה הייתה בפרק 18.. כלומר הוא לא הופיע בשני הפרקים האחרונים, מה שמשאיר פתח לגילויו כסיילון האחרון.

tsou

New member
ושוב אני שואלת

מה זה מסביר ומה זה נותן ולמה זה מעניין שטום זארק יתגלה סיילון האחרון??!??

Wah Wah

New member
לא חייבת להיות סיבה

אבל בהנחה שאף אחת מהדמויות העיקריות לא תתגלה כציילון, כי זה פשוט לא מסתדר כמו שכבר כתבנו מקודם, וששאר הדמויות שהציעו פשוט לא יזוזו לנו אם הן ציילונים, אז כרגע הוא מהדמויות היחידות שעשויה להפתיעה אותנו כציילון, ואני מניחה שיהיה איזשהו פיתוח עלילתי. בהנחה שהכותבים באמת רוצים לגרום לנו להרגיש כאילו נתנו לנו אגרוף בבטן כשנגלה את זהות הציילון הרביעי, אז הדמות צריכה להיות לא בנאלית מדי (הנשיא אדאר? קאלי??? קוטל?????). חוץ מזה, אנחנו יודעים שמדובר באחד מהחמישה ה"שונים", ולפי איך שפירשתי את הדברים של ההירביד ברייזור, מדובר בחמש שלדעתי הם מכווני המין האנושי (הרי למודלים האחרים, מלבד שרון, ואולי לאט לאט גם 6, נטיה כנגד הגזע האנושי), ולכן טום זארק יכול להתאים לתפקיד.

tsou

New member
כן אבל כל העניין הוא

שחשיפתו של זארק כסיילון החמישי (לא רביעי) לא משול לאגרוף בבטן, בלשון המעטה ואפילו עשוי להיות מאכזב מבחינה עלילתית.. חייב להיות מישהו אחר..בבקשה..

Wah Wah

New member
../images/Emo58.gifהבעיה היא

שמרוב ספקולציות וניתוחים, אני חושבת שללא הברקה עלילתית מרהיבה, יהיה כבר מאד קשה להפתיע אותנו, כי כבר כולם נחשבים כציילונים בעינינו. ואולי זו המטרה של הכותבים. ואני חייבת להגיד שכשנחשפו 4 הצילונים ה"חדשים", לא הופתעתי. כלומר, לא תיארתי לעצמי שהם אכן ציילונים, אבל התגובה שלי אליהם היתה יותר "טוב, בסדר, סבבה, מה עכשיו?" פשוט אני אוהבת את טיי כשיכור ממזר. הוספת רובד נוסף שונה לגמרי פשוט לא מסתדר לי איתו. וסאם וקורי - זה קצת תלוש... (ומקודם התכוונתי באמת לציילון החמישי, לא רביעי. קשה ללמוד למבחן ולחשוב על גלקטיקה בו זמנית... אולי אני אגלה שהמרצה שלי ציילון ואקבל פטור מהמבחן).

tsou

New member
אין ספק שהם העלו מאד את רף הציפיות בשלב זה

אני דוקא כן הופתעתי מהרביעיה ומאופן החשיפה שלהם, אבל אני כנראה קהל יעד תמים
טיי הוא לא רק שיכור ממזר. אחרי קפריקה החדשה הוא דמות טרגית- הוא חיסל את אשתו בגלל עקרונות שבמשפט של באלתר נחשפו כמעוותים. מה נורא יותר מזה? אולי לגלות שאתה בכלל סיילון.. מסתדר מעולה.. סאם וקורי לעומת זה מסתדר עם התיאוריה שלך על תפקיד החמישה האחרונים.. אחרת באמת קצת תמוה.. אני רואה שעמדת בפיתוי הרייזורי עד כה בהצלחה רבה
אגב... זה ס י י ל ו ן לא ציילון...

Wah Wah

New member
בכלל לא עמדתי בפיתוי

וכבר אתמול בלילה ראיתי את רייזור. העקרונות המעוותים של טיי מסתדרים לי מצויין עם זה שהוא שיכור וממזר, והוא בהחלט דמות טראגית בעיני ולכן אני אוהבת אותו. לא הרגשתי צורך להוסיף לו את המימד הסיילוני החדש, אבל זה מה שהם בחרו, ובסדר, ובגלל זהחשבתי על כל העניין של הדמות המכוונת, כמו שכתבתי עליהם בהתחלה.

tsou

New member
ראית את רייזור ושמרת על זה בסוד!../images/Emo6.gif

שיכור + ממזר+ טרגי זה דבר אחד, פלוס סיילון זה נותן לנ"ל טוויסט רציני! אז.. איך התרשמת מקיין ?

Wah Wah

New member
עוד דמות טראגית למניין...

בסוף לא ישאר אף אחד שלא נרדף על ידי עברו... ראיתי שבפורום זינה דיברתם עליה, והשוותם את שתיהן. קצת קשה לי להבין את ההשוואה הזאת. אני אוהבת אותה כדמות כוחנית, כמנהיגה שמונעת מהרגש שלה בצורה אחרת מרוזלין, המקבילה שלה לדעתי (אם נתעלם מהפנאטיות הדתית). חוץ מזה, לא כל כך התחברתי אליה, ועוד יותר מזה, עכשיו שהוסיפו לנו את מערכת היחסים שלה עם ג'ינה ואת נושא הבגידה, אני ממש לא חשה אמפטיה כלפיה, אלא עוד יותר לג'ינה, כי אני מאמינה שמודל 6 (כולן) הן מאמינות גדולות באהבה - היא מרגישה צורך מהותי לאהוב, ולכן זה לא משנה שבמקרה של ג'ינה היא נכנסה למערכת יחסים עם קיין כדי לשרת את האינטרס של הסיילונים, אלא היא באמת התאהבה בה, ולכן האונס וההשפלה שהיא חוותה, בהוראה של קיין, הם רוע אולטימטיבי כלפיה. אגב, לא הודתי שראיתי את רייזור כי אז הייתי צריכה להשלים עם העובדה שאין לי יותר פרקים של גלקטיקה שלא ראיתי עד אפריל. הכחשה היא כלי מאד חזק...

tsou

New member
נימפומניות כמאמינות גדולות באהבה זו הגדרה יפה

ברור שקיין לא מעודדת אמפטיה, אבל כמו שכתבו כאן בצדק היא מקבילה מאד לאדאמה דוקא- היא יורה במפקד הצוות שלה שנציג של החולשה שלה-עצמה בתור ילדה, כלומר המנהיגות שלה נבנית על חוסר אפשרות להתמודד עם העבר ועל מחיקת האנושיות, בניגוד לאדאמה שכן יתמודד לכל האורך אני לא משוכנעת שג'ינה התאהבה בה, אלא יותר שקיין רמסה ומחקה את את החיבור הרגשי והמיני שהקשר ביניהן הוליד, ומבחינת מספר שש זה לא מאד שונה מרצח (הלבשת האונס והעינויים על ג'ינה ועל שרון מתרחשת במישר נוסף נראה לי) הממ...אני מאד מתחברת להכחשה הזו שלך אבל.. רק להזכירך, עוד לא ראית ולו פרק אחד מסדרת המקור.. אז אולי, עד שתחזור עונה 4? (לא שאני מנסה חלילה לדחוף את הסדרה המקורית
)

tsou

New member
ואכן יש בה משהו מאד זינאי

החיבור בין המנהיגות הקשוחה והכריזמטית ונקודת התורפה הפנימית, שלא לדבר על המשיכה לקצינות זוטרות כמובן, מזכיר מאד את זינה-מלפני-שפגשה-בגבריאל (ולפעמים גם את זו שאחרי- למשל בפרק "המחיר" אם ראית)

Wah Wah

New member
Girls just want to have fun

כתבתי הודעה שלמה ומפורטת, ואז מחקת את ההודעה שלך, או שינית, וכל מה שכתבתי נמחק, ולכן אנסה לשחזר: התכוונתי לכך שקיין ורוזלין מקבילות מבחינת דמות האשה המנהיגה, הקבלה שלה לאדאמה זה עניין אחר לגמרי. אני לא חושבת ש-6 היא נימפומנית, אם נפשט מאד את העניינים. אני באמת מאמינה שכמו שלשרון יש את הצורך להיות חלק מהגזע האנושי, ל-6 יש צורך להיות נאהבת, וזה לא משנה אם היא באמת יודעת מה זו אהבה (ואני מאמינה שכן), הרי לא סתם קפריקה שואלת את באלטר כמעט כל פרק אם הוא אוהב אותה.חכח מודל סיילוני יש את ה"פאק" שלו, את האובססיה הספציפית שלו, למרות שלא כולם מוכרים במידה מספקת בכדי לדעת מה היא. בקשר לסדרה המקורית - יש לי בעיות עם סדרות משנות ה-70 עם ילדים בתפקידים עיקריים
ובקשר לזינה - אני לא שולטת בשמות הפרקים בכלל

tsou

New member
אוי! סליחה. ../images/Emo201.gif אני חייבת עורך לפורומים

בתפוז.. אני פשוט מקלידה ומשגרת ורואה שניה מאוחר מדי את שגיאות ההקלדה.. זה משגע אותי ש א י ן א ו פ צ י ה לעריכה בתפוז.. לא שיערתי שאת זריזה עוד יותר ממני.. (למרות שהכל מוכיח שכן :) טוב כן, נכון יש הקבלה לרוזלין גם, אבל היא פחות מעניינת לא? שתיהן ruthless באותה מידה ברגע האמת.. אבל איפה תיבת הפנדורה של רוזלין? לעומת אלו של אדאמה וקיין? ולמה את לא חושבת שנימפומניות היא תשוקה נואשת לאהבה? (סתם, סתם לא עמדתי בפיתוי) קפריקה שואלת את באלתר כל הזמן, נכון אבל זו לא השאלה הנודניקית במובן הרגיל.. אם שמת לה היא ממש, אבל ממש לא אישה קנאית..לאהבה שהיא דורשת יש מימד דתי קיצוני, היא דורשת מבאלתר אהבה ל א ל שלה. המקרה של ג'ינה נראה לי מאד שונה מבחינה זו, כמו שקפריקה שש של באלתר שונה מהקפריקות האחרות.. בכל זאת נכון מאד שלכל סיילון יש את השריטה שלו.. הפייפוריט שלי זה הכומר שמעדכן את כל הכמרים הרצחניים הקולנועיים.. סיילון אתיאיסט סקפטי באותה סירה עם מספר שלוש מיסטית ועם מספר שש מיסיונרית you gotta love those cylons בסדרה המקורית לילדים יש תפקידי משנה..

Wah Wah

New member
אוף, אני באמת מנסה ללמוד למבחן...

אבל זה הרבה יותר מעניין. לרגע לא התעלמתי מהפנאטיות הדתית של קפריקה (קצה אחר של פאנטיות דתית לעומת רוזלין שוב??ובאמת רוזלין משעממת, אני אפסיק לדחוף אותה לכל חור). היא בהחלט מחפשת בסופו של דבר אהבה לאל שלה אבל זה לא סותר את העובדה שהיא מחפשת את האהבה של לבאלטאר אליה, ודווקא העובדה שהיא לא קנאית מאשרת את זה - היא מוכנה לקבל כל סטוץ מזדמן שיש לו, למרות שהקטע עם סטארבאק די פגע בה, בגלל שהיא יודעת שזה סטוץ מזדמן ולא יותר מזה. אבל כן במקרה שלה אם באלטאר יאהב אותה מבחינתה זה גם לאהוב את האל שלה.וכן, אני נאלצת להתוודות שאני אכן אוהבת את הסיילונים האלה.... אגב, רציתי לשאול - מה זאת אומרת שהאונס של ג'ינה (ואולי גם, זה לא ידוע בוודאות) של שרון הם במישור נוסף? ולגבי הכותרת הקודמת - לא ידעתי שזה שם של פרק בזינה... אופס! ומה את חושבת השריטה של ליאובן דורל וסיימון(ככה קוראים לו??) - אני עדיין לא עליתי על זה.

tsou

New member
למעשה

מספר שש דוקא לגמרי עונה להגדרה של נימפומנית- זה המאפיין הבסיסי של הדגם מרגע הופעתה במיני-סדרה, בין נשיקת המוות הראשונה לדיפלומט האומלל לבין הסייברסקס עם באלתר יש לנו להזכירך : התמרחות על הילו בניו קפריקה, על אדאמה בגלקטיקה, על קיין בפגסוס ובטוח שכחתי עוד מישהו. אה כמובן- שכחתי את הטריו עם מספר שלוש! זו לא פתיחות לסטוצים אלא אי אפשרות להתחבר לגלקטים בדרך אחרת וזו הסיבה לקבלת הסטוצים הכפייתיים של באלתר על ידה- זה מכנה משותף (פסיכולוגי במקרה שלו)ובסופו של עניין, היא מתווכת בין האוביקט המיני שלה לבין האל. כלומר זה דגם נימפומני + פנאטי נראה לי שהאונס המנוגד של הסיילוניות מקדד באופן די שקוף את נאראטיב העינויים של האסירים העירקים במלחמת המפרץ כמו שהאונס ה"רפואי" של קארה בקפריקה מקדד נרטיב אמריקאי מוכר אחר. בשני המקרים הראשונים הסיילונית היא ה"אחר" שמאפשר להפך את הרגשות של הצופים, ולייצר הזדהות כלפי הנאנסת וסלידה מהאנסים האנושיים, במקרה של קארה מה שמראים לנו זה עדכון של לינץ בכושי שאנס אישה לבנה, זה במסווה של ניתוח כירורגי, אמנם, אבל בפרק נפרד יופיע עוד סיימון בשלשלאות על הגלקטיקה ו"יחבר את הקצוות" של הסיפור המוכר - לכן אני נוטה להתיחס לזה כאל מישור נפרד השריטה של ליובן יותר חמקמקה, בגלל שהוא מדבר כמו ההיבריד באניגמות מיסטיות שניתנות להחלה על המטא נאראטיב של הסדרה כולה. מה שכן, הקיבעון שלו ביחס לקארה מסקרן ביותר..

Wah Wah

New member
Are you alive?

אני ממש לא חושבת שה"התמרחות" על הילו והדיפלומט קשורות בכלל לנימפומניה. הרי בשני המקרים היא שואלת אותם Are you alive?ומנשקת אותם, כלומר היא בודקת ומכאן שצריך בכלל להבין במונחים שלה מה פירוש להיות בחיים.למיטב ידיעתנו הסיילונים לא שוכבים אחד עם השני, אין לזה מטרה עבורם - הם לא יכולים להתרבות בעצמם. והרי היכולת להתרבות לא מגדירה בעצם את החיים? היכולת ליצור אותם ולהמשיך אותם? ברייזור כשקנדרה מופתעת לגלות על טיב היחסים של ג'ינה וקיין, ג'ינה אומרת: "She has needs, just like the rest of us. No one can survive entirely on their own. Trust me, lieutenant. In the end, we're all just human". ואני בטוחה שסטארבאק שותפה לדעה. הטריו של ד'אנה באלטר וקפריקה לא נועד להראות לנו "אה איזה קטע, גם לסיילונים יש אורגיות", אלא נועד להראות איזשהו קשר עמוק שהתפתח בין השלושה, לפחות בעיני קפריקה וד'אנה. בלטאר בהחלט נהנה מכל העניין. למודל 6 בהחלט יש כמה תפיסות מעוותות, וזה מאפשר לה להיות כל כך פנאטית. האם מודל 6 מנצל את המיניות שלו כדי לקדם מטרות מסויימות? כן, בהחלט. זה לא אומר שיש פה מודל של נימפומנית. מודל 6 לא קופצת מאדם לאדם כי היא נהנית מזה, ובגלל זה היא לא נימפומנית. בכל מקרה, זה מה שהצלחתי לבטא במצבי המוחי הנתון.

tsou

New member
exactly

ומהם המונחים שלה לדעתך כשהיא "בודקת" אם הם חיים, כלומר מה ספציפית צריך להוכיח שכן? הסיילונים לא שוכבים זה עם זה? מה עם ציף ובומר? כשג'ינה הסיילונית אומרת "כולנו אנושיים" האם זו אמת לאמיתה? הטריו עם באלתר הוא לא אורגיה מושלמת?- קודם מכות חשמל עם מספר שלוש דומינטריקסית וקצת סייברסקס בו זמנית, אחר כך במיטה עם שתיהן והכל ביוזמתה, איך לא, של שש מלאת התושיה ! בהצלחה במבחן (על מה?)

tsou

New member
מספר שש

לא זו הפרטית של באלתר אלא הדגם בסדרה היא הגירסה למבוגרים (כלומר, בהמשך לטיעון המקורי שלי, נימפומנית לא פחות מנשות הקיסרים הרומים, ופנאטית לא פחות מבן לאדן, ומחבר בין שני הנ"ל מסמן מרילין מונרו אוניברסלי= שמלה אדומה ושיער מחומצן) של A.I. - הילד הרובוט שנוצר כדי לאהוב - כמו שמספר שש של באלתר היא הגירסה למבוגרים של קאלוין והובס :) מה שמעניין אותי זה מאיפה חיברו את באלתר? מדען פלייבוי סקפטי שבהדרגה יהפוך למאמין. לא אומר לי כלום. אילו זו היתה סדרה צרפתית עכשווית הייתו אולי מקשרת לסקורסזי (חוץ מהקונברזיון כמובן, לפחות בינתיים). יכול להיות שהוא "מוטען" רק על ידי הזהויות הסמליות הסדרתיות שהעלילה מחילה עליו - מרקס, ישו -?

Wah Wah

New member
חזרתי

היה מבחן בהיסטולוגיה, בדרך גם התחיל סמסטר חדש, וחתולה אחת שעוקרה... בקשר ל-6, אני עדיין לא חושבת שהיא עומדת בהגדרה של נימפומנית, ונראה לי שפשוט נצתרך להסכים על לא להסכים, כמו שנהוג לומר. בקשר לבאלטר, אני חושבת שהדמות שלו היא סוג של עין לועגת לכל מה שקורה בסדרה, הרי בסופו של דבר, ככה אני מקווה, הוא לא באמת יהפוך למאמין, אלא ישחק בתפקיד בשביל שוב לכסתח את עצמו, ופה בעצם שמים ללעג את כל קונספט המנהיג הדגול...

למעלה